- 22 Aralık 2013
- 1.879
- 3.844
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Her türlü haberde de söylemlere de dikkat ediyorum, 1. Sebep düğünler gibi konuşuyorlar herkes tatilini yaptı geldi şimdi car car car tabi tuzları kuru.Gerçekten ikiyüzlülük bu. Tatil serbest 26 Ağustos kutlamaları serbest Ayasofya serbest ama iş düğüne gelince yasak var. Ya böyle bişey mümkün mü?
Yazmaya gidiyorum o zaman hemen bendeKızlar Twitter da hastag acilmis dugunume dokunma diye
Altında yazan twitler o kadar saçma ki...sinirlerim yıprandı yine yaKızlar Twitter da hastag acilmis dugunume dokunma diye
Bende evlenmeden önce dugun çok sacma nikah yapalım demiştim esime, eşimin ailesi istiyor diye dugune döndük ve her şeyi hazırladık. Benim ailem istiyor diye de kına gecesi ayarladık. Sırf benim memleketimde de bir organizasyon yapılsın diye. Ki annem vefat ettiği için kına gecesi bile benim için anlamsız iken sırf babam istiyor diye.Eşimle bende ölmuyorduk dugun dugun diye. Kına kapalı alanda ayarlandi diye yasak gelmeden iptal ettik. Dugun açık alanda olacak bir sıkıntı olmaz dedik. Ki insanlar tatile, restorana, Cafe, bara giderken. Ama o çok beyinli arkadaşların, hayatlarında adam akıllı bir iliskisi olmamış, kendini Norveç’te Amerika’da yaşıyor sanan arkadaşların Sacma sapan lincine uğruyor dugunu olan insanlar. Dünyanın masrafı yapıldı bu organizasyonlar icin tabi bundan bir haberler.Altında yazan twitler o kadar saçma ki...sinirlerim yıprandı yine ya
o kadar haklısın ki altına imzamı atarım, bide şey diyolar amaaan öyle yapıverin ,yapmıyorum kardeşim hayatımda belki 15 dksını zor hatırlıcağım anılar video fotoğraf kalıcak olan 2 gün ya kına-düğün bunu bile burnumuzdan getirdiler istanbulda yasak yok bursada var zaten dışardan gelme gitme tatilller seyahatler artırdı futbol sahalarını barları tatil yerlerini konserleri açtın tiyatroları açtın toplu taşımalarda gram denetleme yok cafeler lokantalar masa ayrımı falan yok düğüne gelince yasak var mı böyle adalet devlet tatilden alkollü yerlerden para kazandığı için mi oralar serbest cevabı -evetBende evlenmeden önce dugun çok sacma nikah yapalım demiştim esime, eşimin ailesi istiyor diye dugune döndük ve her şeyi hazırladık. Benim ailem istiyor diye de kına gecesi ayarladık. Sırf benim memleketimde de bir organizasyon yapılsın diye. Ki annem vefat ettiği için kına gecesi bile benim için anlamsız iken sırf babam istiyor diye.Eşimle bende ölmuyorduk dugun dugun diye. Kına kapalı alanda ayarlandi diye yasak gelmeden iptal ettik. Dugun açık alanda olacak bir sıkıntı olmaz dedik. Ki insanlar tatile, restorana, Cafe, bara giderken. Ama o çok beyinli arkadaşların, hayatlarında adam akıllı bir iliskisi olmamış, kendini Norveç’te Amerika’da yaşıyor sanan arkadaşların Sacma sapan lincine uğruyor dugunu olan insanlar. Dünyanın masrafı yapıldı bu organizasyonlar icin tabi bundan bir haberler.
Kuaforde normal bir saç yapımı 70 -80 lira iken gelin bası 1500-2000 lira
Mekanlara 20-50 bin para ödendi
Ya hu bir çiçek sırf gelin çiçeği diye 250 300 lira.
Her şeyimi minimal hazırlamış ben ki gelin çiçeğimi bile evde kendim hazırladım 2 saat sevdiklerimle mesafeli zaman geçireceğim diye basıma gelene bakın.
Biz hiç yazık degil evet, kocamla sade bir törenle evlenmek, balayında yurtdışı yapmak ki italyaya gidecektik her şey iptal oldu bize hiç değil.
Millet ise döndü sikis tepis otobüslere hiç laf yok ama 1000 kişilik açık alanda yapacağım 100 kişilik organizasyon dert oldu
Hiç açılmamalıydı ne tatil ne konser ne bar ne düğün yerleri komple 2020 de kapalı olup restoranlar toplu taşıma yerleri Allaha emanet,bunlara denetim yok pazarlarda ilk başlarda denetim yaptılar onlar yok avm ler neden açık hepimiz kıyafetsiz mi kaldık teknoloji aleti yetersizliğinden can mı vericez -hayır , temmuzda olan düğünü ekim e erteledik 1 inde açtılar tüh dedik ,şimdi o arada çoğu kişi yuvasını kurdu şimdi tekrar yasak koydular şubat ayından beri kira ödüyoruz diğer masraflar cabası kına salonu 1 kez ertelediğimizde 500 tl istedi şimdi ertelicez yine isticek tamamen iptal olsa paramız içerde kalıcak,kına için organizasyoncu desen aynı , keşke hiç başlamasalardı bayramda da yasak koysalardı kimse tatile gidemeseydi ziyaret edemeseydi şehirlerarası yasak devam etseydi, başta açıp şimdi yasak bizlere haksızlık millet hala sırt sırta güneşlenip eğleniyoArkadaşlar bana kızanlarınız olacaktır muhakkak ama şu dönemde düğün ve törenlere getirilen kısıtlamalar yasaklamalar için geç bile kalındı. Tabiki aynı yasaklar tatil mekanlarına da gelmeliydi. Bencil tatilciler yüzünden virüs yayıldıkça yayılıyor. Ama işte yine ekonomi yüzünden tamamen yasaklamadılar tatilleri. Net bencillik. Diğer yandan şu dönemde istediğiniz kadar önlem alın düğün, nişan gibi törenler özellikle kapalı alanlarda yapılanlar çok büyük risk taşıyor. İnsanlar dinlemiyor kalabalık ortam resim çekinme merasiminde maske açanlar mı dersiniz takı takarken öpmeye kalkanlar mı dersiniz kuaförde ki makyaj malzemelerinden virüs bulaşan mı dersiniz bunun gibi pek çok örnek yaşanıyor. Ben de 2020 geliniyim. Düğün, kına hiçbir organizasyon yapmadım. Sadece 2 ailenin katıldığı nişan ve açık bir alanda nikah bu kadar. Bu virüs uzunca bir süre dünyadan gitmeyecek. Benim önerim sağlığınız için böyle büyük organizasyonları iptal etmeniz veya ertelemeniz. Twitter etkinliği de inanılmaz saçma olmuş. Durumun ciddiyeti ortada. En kısa sürede tatilcilere ve tatil mekanlarına avmlere de yasak gelmeli
aynen öyle hiç açılmasaydı diyecektik ki bu sene böyle , ve ben nikah kıyıp evime geçmek istemiyorum içim hep buruk olucak herkesin yaşadığı o güzel mutlu anlar bizlerinde hakkı ömür boyu benim düğünüm olmadı hastalık vardı diye de yaşamak istemiyorum ben napıcam peki 1 sene daha eşyası dayanmış döşenmiş boş eve kira ödemeye devam edicem bu sırada iyice gerilicez zaten seneye bizi ne bekliyor o da belli değilEvet bende buna kızıyor ve üzülüyorum. Hiç açılmasaydı mağduriyetler belki oluşmayacaktı belkide daha az yıkıcı olacaktı ancak şimdi insanları çok büyük mağduriyete uğrattı. Emin olun hiçbir gelin ve damat ve ailesi kimsenin düğünlerinde hasta olmasını istemez başta kendileri için korkarlar ancak bazılarımız zor durumların içinde bir düzen kurmaya çalışıyor bunu bencillik olarak görüp yargılamak ve diğer tüm sorunları görmeyip sırf medyada "düğünde oldu" diye servis edilen haberleri görüp bizi linç etmelerinede akıl ermiyor. Empati yapılması gerek. Herkes kendince haklı...
Siz bursada mısınız? Ben de bursadayim kinam burada olacak nikâhım istanbulda. Kınayı düğün gibi yapmaya karar verdik sanırım kınayı da gelip evde yakarız diye düşündük şimdilik bakalım ne olacak. Abim düğün organizasyonu işiyle ilgileniyor daha dün bir yerde gayet kına olmuş bilemiyorum şaştım kaldımaynen öyle hiç açılmasaydı diyecektik ki bu sene böyle , ve ben nikah kıyıp evime geçmek istemiyorum içim hep buruk olucak herkesin yaşadığı o güzel mutlu anlar bizlerinde hakkı ömür boyu benim düğünüm olmadı hastalık vardı diye de yaşamak istemiyorum ben napıcam peki 1 sene daha eşyası dayanmış döşenmiş boş eve kira ödemeye devam edicem bu sırada iyice gerilicez zaten seneye bizi ne bekliyor o da belli değil
Açıp kapatmalarınin insanlara maddi manevi zararları ne olacak. Corona için tek tedbirleri bu mu.Arkadaşlar bana kızanlarınız olacaktır muhakkak ama şu dönemde düğün ve törenlere getirilen kısıtlamalar yasaklamalar için geç bile kalındı. Tabiki aynı yasaklar tatil mekanlarına da gelmeliydi. Bencil tatilciler yüzünden virüs yayıldıkça yayılıyor. Ama işte yine ekonomi yüzünden tamamen yasaklamadılar tatilleri. Net bencillik. Diğer yandan şu dönemde istediğiniz kadar önlem alın düğün, nişan gibi törenler özellikle kapalı alanlarda yapılanlar çok büyük risk taşıyor. İnsanlar dinlemiyor kalabalık ortam resim çekinme merasiminde maske açanlar mı dersiniz takı takarken öpmeye kalkanlar mı dersiniz kuaförde ki makyaj malzemelerinden virüs bulaşan mı dersiniz bunun gibi pek çok örnek yaşanıyor. Ben de 2020 geliniyim. Düğün, kına hiçbir organizasyon yapmadım. Sadece 2 ailenin katıldığı nişan ve açık bir alanda nikah bu kadar. Bu virüs uzunca bir süre dünyadan gitmeyecek. Benim önerim sağlığınız için böyle büyük organizasyonları iptal etmeniz veya ertelemeniz. Twitter etkinliği de inanılmaz saçma olmuş. Durumun ciddiyeti ortada. En kısa sürede tatilcilere ve tatil mekanlarına avmlere de yasak gelmeli
Ben ikinciye tekrardan iptal etmek istemiyorum ya benim de tam bir hafta kaldı hayırlısıyla geçseydiKızlar sadece bir hafta kaldı ve şuan iptal etsem mi etmesem mi çok çok kafam karışık....acaba yasak gelecek mi. Kaporalar kiralar vs o kadar çok gider oldu ki kafam çok karışık.