- 12 Aralık 2016
- 1.065
- 1.266
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #38.181
Kayınvalideyi geç zaten.hiç takma bile.Benden de çıldırmaya +1 Kızlar. O kadar zorluyolar ki sabrımızı, dayanamiyorum ben de hep bağırıyorum artık.. 1 numaramda 3 3 bucuk yasa kadar bir kere bile bagirmadim ve o kadar sabırlı bir anneydim ki, su anda kendimi tanıyamıyorum ufacık bebege nasil bagiriyorum .. 2 çocuk yükünden mi yasimdan mi bilmiyorum 32 yasindayim. Artik uykusuzluktan, surekli yemek yedirmeye çalışmaktan, inatlasmaalrdan biktim. Her gece her gece uyanigim sabaha kadar. Yemek de yemiyor5 yasindaki kizim zaten ergen gibi onunla pskolojikman uğraşmak beni delirtiyo.
Üstüne ustluk babasi bana bi seyi başaramıyosun boş boş kosturuyosun dedi! Ne ev ne cocuklar dedi. ya aptal gibi kiloya takiklar sevgili kvaldem basta olmak üzere koca tarafım. Gercekten ya insana halden anlayan insan lazim gerisi bos kalabalık..
Ben hep şunu diyorum.kimse yaşattığını yaşamadan ölmesinHadi çocuklar büyüyecek geçecek diyoruz da beni de en çok delirten eş kişilerinin tavrı. Allah bize de şunların rahatlığından versinŞu evdesin muhabbeti bizde de oluyor arasıra. Ya dedim akşama kadar oturmadan bedenen çalışsam bile bu kadar yorulmam. Gel bakalım 1 saat bak sonra konuş.
Telefonla talimat vermek kolay. Bir de ona laf yetiştiriyorum. Yemeğini yedi mi? Uyudu mu? Yedir annesi sonra uyut. Söyleyene kadar bir gün de sen yap bakalım. Yok sadece mış gibi yapıyorlar. İlgili ebeveyn?! Kendilerini rahatlatıyorlar sadece. 5 dakika ilgilen, ee seni istiyor. Bir kere sen salla, ee benim dizim sakat ağrıyor. Kırk yılda bir üstü değişecek, ee bu durmuyor tutamıyorum
Bugün tatil mesela. Babasıyla dursunda biraz biriken işleri yapayım dedim. Yok çocuk yine benim yanımda katladığım çamaşırların içindeBabası elinde keyif çayı tv karşısında
Allah bize sabır ve kolaylık versin. Bu kadar işin üstüne 2 yaş sendromu da kaymak oldu
Kayınvalideyi geç zaten.hiç takma bile.
Kocaya gelince de ben de dün çok pis tartıştım.artık her şeyi kontrol etmekten ve onun rahatlığından bıktım usandım.
Dün balkonları ve banyoları yıkadım.
Son banyoyu yıkamadan önce ocağa çocuk için pilav koydum eşim beye de dedim ki arada git pilava bak.bu arada mutfağı b.k götürüyor.ev darmadağınık..daha halaa yerleşemedim. Banyodan bir çıktım ki pilav yanığı kokuyor.ve ocak hala açık.bir kez bile kalkıp bakmamış.telefonla uğraşmak dururken kim kalkıp bakacak değil mi???
Ben tehlikeli şeyleri oraya buraya sıkıştırıyorum ki oğlumun üstüne devrilmesin diye.sabah balkonu yıkarken oğlumun perdesini de yıkadım.şu çekçekli perdelerden adı aklıma gelmiyor şu anda sinirden.
Merdiveni de oğlumun odasjnda pufun arkasına sıkıştırmıştım çünkü çok meraklı merdivene karşı.kocam bey perdeyi astıktan sonra merdiveni yatak odasına götürüp hiçbiryere sıkıştırmadan sadece duvara dayamış.onu görünce varya sinirlerğm bir boşaldı.işe gitmişti.aldım telefonu elime ama bağırdıkça bağırdım.verilen cevaba bakın.sen evdesin yaa!!!! Alla alla dedim madem ben evdeyim ozaman sen de git ananda kal.ben güvenli ortam yaratırken sen o ortamı bozup bir de üstüne böyle dayılanıyorsan git ananda yaşa.aynı kafasınız zaten.lafa gelince çocuğu çok seven ama icraata gelince koca bir sıfır.
Biz taşınacaz diye ben tam 10 gün ev topladım.ocağımız yoktu.fırın yemekleriyle geçiştirdim.birinde de öyle yorulmuşum ki oğlumu uyuturken onun yanında iki büklüm tam 3.5 saat uyuyakalmışım.
Uyandım ki saat 18:30.Allahtan 3 gün öncesinden fırın tavuk kalmıştı.anası bir kez bile kızım ocağınuz yok al bu bir tabak yemeği yiyin bile demedi.
Annem yemek gönderecekti o olayın ertesi günü.kocam beyin cevabı” sen evdesin yaa nedej annen yapıyorki???” Bir boşaldım.bana baksana sen! Ben bu evde ne yapayım,ne yapmayayım? Daha dün yemeksiz kalan biz değil miydik???? Görmüyor musun ne kadar yorulduğumu!!!!!
Cevap yok.aptal gibi suratıyla bakıyor sadece.tam ağzımı doldurdum annem insanlığını yapıyor diye ama eşşek hoşaftan ne anlar ki dedim.
Taşındığımız gün beyefendi sadece taşımacıların başında durdu.akşamına diyor ki çok yoruldjm.Alla alla dedim.peki ben ne yapayım? Annem yemek gönderince hani anlayamadın yaaa!!!!! Ki sen evde ne yemek yaptın,ne ev topladın,ne de o karmaşıklıkta üstüne bir de çocukla ilgilendin!!!! Empati kur dicem ama sen ınu da yapamazsın ki dedim.
Velhasıl kelam,insanlaşıncaya kadar onunla asla konuşmayacam!!!
Ya gerçekten bu erkekler ne kadar man kafa. Benimki çoğu zaman evde oluğu halde halimden anlamiyor. Otel gibi yatagini toplamadan çöpünü kaldırmadan yaşayan bizim halimizden ne anlayacak? Istedikleri saatte kapiyi cekip çıkabilen, uykusunu uyuyan, bi ağlama zirlamada kaçıp giden insanlar işte.Hadi çocuklar büyüyecek geçecek diyoruz da beni de en çok delirten eş kişilerinin tavrı. Allah bize de şunların rahatlığından versinŞu evdesin muhabbeti bizde de oluyor arasıra. Ya dedim akşama kadar oturmadan bedenen çalışsam bile bu kadar yorulmam. Gel bakalım 1 saat bak sonra konuş.
Telefonla talimat vermek kolay. Bir de ona laf yetiştiriyorum. Yemeğini yedi mi? Uyudu mu? Yedir annesi sonra uyut. Söyleyene kadar bir gün de sen yap bakalım. Yok sadece mış gibi yapıyorlar. İlgili ebeveyn?! Kendilerini rahatlatıyorlar sadece. 5 dakika ilgilen, ee seni istiyor. Bir kere sen salla, ee benim dizim sakat ağrıyor. Kırk yılda bir üstü değişecek, ee bu durmuyor tutamıyorum
Bugün tatil mesela. Babasıyla dursunda biraz biriken işleri yapayım dedim. Yok çocuk yine benim yanımda katladığım çamaşırların içindeBabası elinde keyif çayı tv karşısında
Allah bize sabır ve kolaylık versin. Bu kadar işin üstüne 2 yaş sendromu da kaymak oldu
Ben de çok pis cinnet geçirdim.neler saydım nelerrrrrr.önceden bulaşık makinasındakileri boşaltan adam artık onu da yapmıyor.ama az kaldı bugün bir cinnet daha geçirecem tam olacak.herkes kendine gelsin bi zahmet.wcde bile dibimde ağlıyor.kaldıramıyorum artık.o da öylece keyfine bakamaz.dünya okadar hoş bir yer değil.bu saydıklarınız bi cinnete bakar kızlar. bazen öyle fındık kabuğunu doldurmayan şeylerden kavga çıkartabiliyoruz ki... ama hep dolmaktan biriktirmekten.
hangi anne istemez ya bi baba gibi istediği an koltukta uyuyakalmak, canı istediğinde gezip gelmek, arkadaşlarıyla istediği saat buluşabilmek ve saati düşünmeden vakit geçirmek.
yukarda verdiğim cinnet örneğini bizzat kendim yaptım hiç de pişman değilim. hiç naiflik yapamayacağım çok ama çok sabırlı bir insanımdır ama zıvanadan çıkmıştım artık. beyefendi çoraplarını çıkarmış koymuş salonda kenarda. işten gelince kıyafetlerini kirliğe atıyosun da onu niye atamıyosun acaba? üzülüyo mu ben kirlilerle durmak istemiyorum diye? kızım bi yandan paçamdan asılmış ki bildiğiniz asılmış, zırıl zırıl ağlıyo neye ağladığı da belli değil. evde yemek yok çünkü fırsat bulamıyorum. ev zaten terelelli bi de çorapları görünce tutamadım kendimi kriz geçirdim resmen. ağzıma ne geldiyse saydım ama öyle böyle değil kendimi kaybettim resmen. ben peygamber değilim o kadar da sabrım yok.
yalan yok işine geldiği zaman yemek de yapar kızımıza da bakar evle de uğraşır ama benim yaptığım kadar mı tabii ki hayır.
o kriz anından sonra o dur bu dur bana bırakmadan ne gördüyse yapıyo. bakalım ne zamana kadar devam edecek.
Bende geciriyorum adam bana kabahat buluyo ya. Suçlu oluyorum anlamiyo. O yuzden kendi kendime cocuklarla geçiriyorum artık. Normalde sakindir ama sinirlenince yakiyor ortalığı.Ben de çok pis cinnet geçirdim.neler saydım nelerrrrrr.önceden bulaşık makinasındakileri boşaltan adam artık onu da yapmıyor.ama az kaldı bugün bir cinnet daha geçirecem tam olacak.herkes kendine gelsin bi zahmet.wcde bile dibimde ağlıyor.kaldıramıyorum artık.o da öylece keyfine bakamaz.dünya okadar hoş bir yer değil.
Dün sabah annesine saydırdım.ama neler neler saydım.ben bugün eğer çocuğuma başedemiyorsam zamanında bana yaptığı mobbinglerin şiddeti daha da artmasın diye çocuğum daha ağlamadan çocuğumun kölesi olmaya çalıştığım için başedemiyorum.Allah o kadından razı olmasın!!
Bugün de kafaya taktım çok pis tartışma çıkaracam yeter artık!!!!
Ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim kendi sayesinde oldu.bukadar umursamazlık da olmaz.
Bence gece uyandığında anne sütü hariç bir şeye alışmasın ben sadece su verdim . Sütten kestim kesintisiz uyuyorBebeklerinize normal süt vermeye başladınız mı? Özellikle sütten kesen anneler. Arada vermeye çalıştım ama çok sevmediPekmez veya balla denedim yok beğenmedi.
Gece uyandığında biberonla vereyim istedim ama emmek yerine dişlerini kaşıyor. Sabah olmadan ayakta olduğumuz için acıkmıştır diyorum. Kaşık mama yaptığımda onu yiyor. Kesintisiz uykuya ne zaman geçer bilmiyorumBöyle giderse hiç
Önceden de uyumuyordu. Memeyi bıraktık hala uyumuyor. Dün geceyi ayakta geçirdik. Bittim artık o kadar zorluyorBence gece uyandığında anne sütü hariç bir şeye alışmasın ben sadece su verdim . Sütten kestim kesintisiz uyuyor
Benimki bin beterdi uyku konusunda.artık insanlıktan çıkmıştım.bilen bilir çok çektim.hem çocuğumdan hem de çocuğumun babaanenesinden.ama sonra takmamayı da öğrendim.ben şu yöntemi denedim.çocuğun her istediğini her an yapmadım.artık mimiklerle olmaz gibi hareketler yaptım.direkt hayır diyince travma oluyormuşÖnceden de uyumuyordu. Memeyi bıraktık hala uyumuyor. Dün geceyi ayakta geçirdik. Bittim artık o kadar zorluyor
Uykuya tam dalmıyor sürekli kıpır kıpır. Öyle olunca sabah 5 de acıktım mama diyor. Bugun mama yedi. Tekrar uyutamadım 7 gibi anne kahvaltı yapalım dedi. Ne istiyorsun dedim yumurta. Neyse yaptık birkaç lokma yedi tamam diyor. 9 da tekrar normal kahvaltı yaptık.
Sigarayı bırakanlar gibi ağzı boş dursun istemiyor gün içinde. Sürekli ne versem diye düşünüyorum. Geceleri suyla geçiştirmeyi düşündüm ama kesinlikle içmiyor
3 haftaya girdik tutturmuyor meme diye ama arada bakcam dediği oluyor. Uykuları düzene girer demiştim ama sanırım bu benim kaderimDoğduğundan beri tek gün bile kesintisiz ya da uzun saatler uyuduğu hiç olmadı
Ne güzel düzen oturmaya başlamış sizde. Şu süreçte daha sabırlı olmaya çalışıyorum. Onun içinde zor zamanlar diye. Yoksa dediğin gibi tıkayacağım bir zaman sonra kulaklırımı. Her şey üst üste geldi. Memeden kesme, 2 yaş huysuzluğu, sanırım bunlara bir de dişler eklendiBenimki bin beterdi uyku konusunda.artık insanlıktan çıkmıştım.bilen bilir çok çektim.hem çocuğumdan hem de çocuğumun babaanenesinden.ama sonra takmamayı da öğrendim.ben şu yöntemi denedim.çocuğun her istediğini her an yapmadım.artık mimiklerle olmaz gibi hareketler yaptım.direkt hayır diyince travma oluyormuşsonra bir müddet sonra bir günde 10 şey için mızmızlanıyorsa yaklaşık 2 sini falan duymamazlıktan gelmeye başladım.uykusu da yeni evimize taşındığımızdan beri düzene girdi.ondan öncesinde uykuyu fazlalık olarak görürdü oğlum.ama 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyoruz.bıgün babaanenesini gördük pazarda.bana diyor ki pazar günü oğlun hep ağladı ne yaptıysam avutamadım.tam ağzımı doldurdum bak zamanında günahıma nasıl girdiğini anladın mı dicektim de cahille irtibatı keseli çok oluyor.
Yani ben sana illa şunu yap diyemem tabiki ama ben eskisi kadar üstüne düşmeyi bırakınca o da diretmekten vazgeçti gibi.haa yine huysuz ama önceden b..ka püsüre her şeye her an ağlardı.şimdi ağladı mı tam ağlıyor resmen siteyi inletiyor ve krize giriyor elleri ayakları titriyor sinirden o derece! onun haricinde ses kalabalığı pek kalmadı.
Uykuları da şöyle.buraya taşınıncaya kadar canımdan bezmiştim.gecede milyonkez uyanırdı.ona hep dedim ki evimize gidelim göreceksin terbiye nasıl oluyormuş.anladı mı bilemiyorum ama artık gece çok şükür uyanmıyor
canım benim çok üzüldüm. rabbim tez vakitte yeniden nasip etsin inşallah. nasıl anladın düşük yaptığını?Bu ay salmıştık.bu ay da evimize taşındık ve düşük yaptım
Saolasın canım.reglim bi tuhaf geldi.önce yerleşme kanaması gibi oldu.oğlumda olmuştu ki daha reglimin gelmesini bekliyordum.onu görünce regli oldum sandım ama bidaha gelmedi.ondan bir hafta sonra bikaç damla geldi süründürdü üç gün boyunca.sonrasında çok afedersin büyük büyük parçalar geldi ve vajinam çok ağrıdı.öyle olunca kadın doğumcuya gittim ne oluyor diye.betahcgye baktı ki ne görsün.hamileymişim meğercanım benim çok üzüldüm. rabbim tez vakitte yeniden nasip etsin inşallah. nasıl anladın düşük yaptığını?