2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bu hafta korkunun ecele faydası yok diyerek sütten kesmeye karar verdim. 6 gündeyiz🥴Tahmin ettiğim gibi çok zorlu geçiyor ikimiz içinde. Tam bağımlıydı çünkü 7/24 meme aklındaydı.Ilk geceleri uykusuz, ağlayarak, huysuz geçirdik🥱

Tam artık normale döner dediğim zamanlar ama bu seferde üşüttü galiba. Hafif ateşi var, geceleri burnu tıkanıyor, gündüz burnu akıyor😔 O kadar huysuzluğun üstüne bir de bu eklendi. 2 gecedir uyumuyor doğru düzgün. Ayağımda sabaha kadar😕

Ben zaten psikolojik olarak kötüyüm. Fiziksel desen başıma geleceğinden emin olduğum göğüs ağrısı, şişlik, sertlik var tekinde. Zaten emzirirkende hep aynı meme kaç kez mastit oldu. Ara ara sağarak, masaj yaparak dağıttım baya şimdi. Ama hala gerginliği sürüyor. Uykusuzlukla birlikte hepsi birleşince iyice sinirlerim gergin😞
Iki de bir hatırlatıyorum kendime onun için çok zor sabırlı ol diye ama. Kıyamıyorum zaten aklına geldikçe bakmak istiyor memeye.
Zor unutacak gibi. Bu kadar ayrı kalışımız başlı başına mucize zaten.

Bu hafta korkunun ecele faydası yok diyerek sütten kesmeye karar verdim. 6 gündeyiz🥴Tahmin ettiğim gibi çok zorlu geçiyor ikimiz içinde. Tam bağımlıydı çünkü 7/24 meme aklındaydı.Ilk geceleri uykusuz, ağlayarak, huysuz geçirdik🥱

Tam artık normale döner dediğim zamanlar ama bu seferde üşüttü galiba. Hafif ateşi var, geceleri burnu tıkanıyor, gündüz burnu akıyor😔 O kadar huysuzluğun üstüne bir de bu eklendi. 2 gecedir uyumuyor doğru düzgün. Ayağımda sabaha kadar😕

Ben zaten psikolojik olarak kötüyüm. Fiziksel desen başıma geleceğinden emin olduğum göğüs ağrısı, şişlik, sertlik var tekinde. Zaten emzirirkende hep aynı meme kaç kez mastit oldu. Ara ara sağarak, masaj yaparak dağıttım baya şimdi. Ama hala gerginliği sürüyor. Uykusuzlukla birlikte hepsi birleşince iyice sinirlerim gergin😞
Iki de bir hatırlatıyorum kendime onun için çok zor sabırlı ol diye ama. Kıyamıyorum zaten aklına geldikçe bakmak istiyor memeye.
Benim de tek göğsüm hep mastit olurdu.iki gün çıldıracak gibiydim.göğsüm çok şişmişti bir tanesi sadece.2 günün sonunda dayanamayıp sağmıştım.sonra üçüncü güne doğru arkadaşım dostinex adında bir ilaç söyledi.2 lisinden alıp ikisini aynı anda içtim.anında süt salınımı durdu.birkaç gün içinde sütüm çekildi.ben de memeden ilk bıraktığım da benim oğlum da hastalanmıştı.sana tavsiyem 10 kez ağlarsa 9unda git birinde gitme ki bu dünyanın herzaman bu kadar mükemmel bir yer olduğu algısına kapılmasın

Selam nerelerdesin ayol 🤗🤗 benimki her şeyi ama her şeyi anlıyor.konuşmaya gelince tık yok 😁😁 goooool diyor,belli belirsiz iyi,amca,dayı,teyze ve diyor ama iyice kulak kesilirsek anlıyoruz.çok üstüne gitmiyorum.konuşmaya başladıklarında da ay biraz sussa keşke diyeceğiz eminim 🤣🤣🤣 oğlum konuşmada gecikti ama öyle bir bağırıyor ki pavarotti yanında halt etmiş valla

valla daha yeni yeni rutine bindi telaşlı hayatımız yeni girebiliyorum.

bizimkinin kelime haznesi genişliyor günden güne. yeni duyduklarını ya da bildiklerini söylemek için de çabalıyor ama cümleleri daha yeni yeni kuruyor gibi. inşallah hayırlısıyla konuşsalar da sussa desek 🤣🤣
canım bende kızım için acaba geç mi konuşacak endişesini zaman zaman yaşıyorum. Bu dönemlerinde kaç kelime söyleyebilmeliler bilmiyorum. internette farklı kaynaklarda farklı bilgiler var. Çok belirgin olarak kullandığı bir kaç kelime var elbet ama henüz iki kelimeli cümleler falan kurmuyor. Bizde acaba geç mi kalmış oluyoruz.?

hiç bilmiyorum inan. ben internetten ne yapabilmeli olayını araştırmayı bırakalı çok oldu. öyle kafama takıyorum ki erken yaptığı ya da hâlâ yapmadığı bişey olduğunda, çok kötü oluyorum. o yüzden bakmıyorum hiç.
Bence çocuğun konuşması hem çevresindeki insan sayısına ama daha çok içsel dünyasına bağlı.
Kuzenimin oğlu benim oğlumdan 4.5 ay küçük ve benim oğlumdan çok daha fazla konuşuyor.kuzenim ona “ömer oğlum baba nerde?” Diye sorıyor ve o da “baba yooookkkk”diyor.ama benim oğlum daha baba bile diyemiyor.dememek için de direniyor.
Ama kuzenimin 4. Çocuğu ve diğer çocukları da hep ömerle oyun oynuyorlar.çocuğun etkileşime girdiği birsürü kişi var evde ve en önemlisi kendi yaşına yakın 3 tane daha kardeşi var.
2 hafta önce annemlere gittim kardeşimin 2 çocuğu da geldi ve ben akşama kadar oğlumu bile göremedim.yanıma bile gelmedi.kuzenleriyle harika oynadı.
Ama zavallı çocuk doğduğundan beri annesinin aşırı stresli ortamından dolayı o da o stresten etkileniyor.
Mesela çok bağırıyor.çok agrasif.ben ve babasına aşırı derecede dikleniyor.
İşte bu huylarını diğer evde terbiye edemedik.sırf o yılan kadın bize yine cehennem gibi günler yaşatmasın diye çocuğu susturmak için resmen çocuğu tepemize çıkardık.Allah’ından bulsun diyorum başka da bir şey demiyorum.
Eşime taşınmadan bir gün önce dedim ama.bak çocukla başedemiyoruz.Annen mutlu mu acaba? Bırakmadı çocuğumuzu kendi dünyamıza göre terbiye edelim.annene okadar öfkeliyim ki dedim.
Neyse velhasıl kelam.gelişim psikolojisine göre çocuklarımız şu anda telefrafik konuşma döneminde olmalı.yanii birkaç sözcüğü kuralsız olarak yanyana koyabilme dönemi.”anne su,baba iş git..”gibi.
Benim oğlum susadığında bardağı gösterip hııı hııı diyor hem de bağırma tonunda.amacı da bağırıp çağırayım da babaannem gelsin beni alıp götürsün..
Bir şey söylediğimde anlamadığında nııııııııı diyo.sanırım nein demeye çalışıyor.
Yeni yeni amca,dayı,hala,teyze,iyi,Komm ,gooooooolllll diyo.goooooolü söylemeye başladığında tam 12 aylıktı.
Bir de ben ona almanca öğrettim.
Mesela sus,akıllı ol,yemelisin,içmelisin,koş,yapma,kafa,kulak,burun,el,ayağı çok uzun zamandır söylüyorum ve hepsini anlayıp anladığına dair tepki veriyor.
Mesela almancayla kafanı göster diye soruyorum hemen gösteriyor.gibi gibi..
Çok kafaya takmıyorum.çok şükür ki en azından bizi anlıyor.konuşma da zamanla olacaktır.
dediklerimizi anlayıp yapmaya başladığında ben de başladım ingilizce öğretmeye ve ilerleme var gibi çok şükür.

şimdi kendi evinizde başbaşasınız. inşallah daha rahat olacaksınız. siz rahat oldukça bebeğiniz de rahat olacak tabii.

bir de kızlar bebeği parktaki oyuncaklardan korkan var mı? bizimki sallananları izler salıncağa binince korkar napsam bilemedim.

Her geçen gün daha aksi oluyor. 2 yaş güncellemesi erken geldi bize. Her şeye itiraz😔 Ben yapıcam bırakın beni tavrı.Dışarı çıkmak bile zulüm. Oturup ağla o kadar uğraştırıyor ki. Giyinmez, saçını toplatmaz altını almak için zor yakalıyorum🙁 Ben kendim yürücem tutma beni. Yürüse canıma minnet, deli dana gibi koşturuyor oraya buraya. Aklım gidiyor yetişene kadar.

Sözde bülbül gibi şakıyor ama tüm günü sivrisinek gibi vızlıyarak geçiriyor😔 Yani konuşuyor oluşu bir şey değiştirmedi. Tüm gün mızlamalarından başım tutuyor. Herhalde anaokuluna kadar böyle gidecek diyorum☹ Her gün konuşuyorum eğer ağlayarak istersen yapmam istediğin ne ise söyle. Yok illa buluyor bir şey huysuzlanacak. Umarım en yakın zamanda atlatırız bugünleri. Ben huniyi takmadan😖
inan aynılarını yaşıyoruz. hep bi ıııııı sesi hep bi itiraz bi inat tek olma isteği. ne yapılacağını bilmeme rağmen öyle zorlanıyorum ki anlatamam. 2 yaş sendromu gümbür gümbür gerçekten belli 😑

valla daha yeni yeni rutine bindi telaşlı hayatımız yeni girebiliyorum.

bizimkinin kelime haznesi genişliyor günden güne. yeni duyduklarını ya da bildiklerini söylemek için de çabalıyor ama cümleleri daha yeni yeni kuruyor gibi. inşallah hayırlısıyla konuşsalar da sussa desek 🤣🤣

hiç bilmiyorum inan. ben internetten ne yapabilmeli olayını araştırmayı bırakalı çok oldu. öyle kafama takıyorum ki erken yaptığı ya da hâlâ yapmadığı bişey olduğunda, çok kötü oluyorum. o yüzden bakmıyorum hiç.

dediklerimizi anlayıp yapmaya başladığında ben de başladım ingilizce öğretmeye ve ilerleme var gibi çok şükür.

şimdi kendi evinizde başbaşasınız. inşallah daha rahat olacaksınız. siz rahat oldukça bebeğiniz de rahat olacak tabii.

bir de kızlar bebeği parktaki oyuncaklardan korkan var mı? bizimki sallananları izler salıncağa binince korkar napsam bilemedim.
Saol canım.dvet gerçekten de çok rahatız.dn azından çocuk ağladığında herhangibir yerden yılanın biri gelip beni sokacak derdim kalmadı artık çok şükür.çocuğumu kafama göre büyüteceğim 🤗Bizimki de öyleydi.birkaç sefer gidip geldikten sonra kendisi binmek istedi.ilk birkaç sefer hemen inmek istedi ama şimdi de inmek istemiyor 🤣🤣🤣🤣

bir civciv annesi bir civciv annesi Salıncak delisi benim kızçe. Bindiğinde indiremiyorum millet bizi bekliyor. Ama biz gittiğimizde doluysa hadi sıra bende diyor🤣
Büyük bir kayak var tünelli falan. Kuzeni 5 yaşında o çekiniyor binmeye, benimki kendi tırmanıyor merdivenleri. Tutarsam bağırıyor bir de elleme diye😊

Havalar daha serinken tenha yerlere götürüyorduk parka. Geçenlerde akşamüstü geçerken denk geldi. Öyle kalabalıktı ki çocuğun insan gördüğü mü var? Sesler yüksek falan. O zaman korktu şaşırdı kucağıma geldi. Şimdi alıştı gibi. Dışarı çıkarıyorum markete giriyoruz. Yeni şeyler keşfediyor🤪

Saol canım.dvet gerçekten de çok rahatız.dn azından çocuk ağladığında herhangibir yerden yılanın biri gelip beni sokacak derdim kalmadı artık çok şükür.çocuğumu kafama göre büyüteceğim 🤗Bizimki de öyleydi.birkaç sefer gidip geldikten sonra kendisi binmek istedi.ilk birkaç sefer hemen inmek istedi ama şimdi de inmek istemiyor 🤣🤣🤣🤣

bir civciv annesi bir civciv annesi Salıncak delisi benim kızçe. Bindiğinde indiremiyorum millet bizi bekliyor. Ama biz gittiğimizde doluysa hadi sıra bende diyor🤣
Büyük bir kayak var tünelli falan. Kuzeni 5 yaşında o çekiniyor binmeye, benimki kendi tırmanıyor merdivenleri. Tutarsam bağırıyor bir de elleme diye😊

Havalar daha serinken tenha yerlere götürüyorduk parka. Geçenlerde akşamüstü geçerken denk geldi. Öyle kalabalıktı ki çocuğun insan gördüğü mü var? Sesler yüksek falan. O zaman korktu şaşırdı kucağıma geldi. Şimdi alıştı gibi. Dışarı çıkarıyorum markete giriyoruz. Yeni şeyler keşfediyor🤪
ay darısı başıma ya. parka gidince anca kedi köpek peşinde bizimki. havlaya havlaya miyavlaya miyavlaya dolaşıyoruz öyle 🤣

ay darısı başıma ya. parka gidince anca kedi köpek peşinde bizimki. havlaya havlaya miyavlaya miyavlaya dolaşıyoruz öyle 🤣
Kedi köpek peşinden koşuşmaları hiç bitmiyor.benimki de öyle.kedinin arkasından arabanın altına bile sürünerek girmişliği var o derece yani 🤣🤣🤣 balkona çıkıyoruz tüm sesi mahallede.”miyavvvv miyavvvv “😁😁😁😁😁😁😁😁 salıncaktan iniyor miyavların peşinden koşmak için.gidip kedinin kuyruğunu çekiştiriyor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kedi köpek peşinden koşuşmaları hiç bitmiyor.benimki de öyle.kedinin arkasından arabanın altına bile sürünerek girmişliği var o derece yani 🤣🤣🤣 balkona çıkıyoruz tüm sesi mahallede.”miyavvvv miyavvvv “😁😁😁😁😁😁😁😁 salıncaktan iniyor miyavların peşinden koşmak için.gidip kedinin kuyruğunu çekiştiriyor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
gece gece ne kadar güldüm anlatamam. allah hayırlı uzun ömürler versin yavrularımıza 🥰💙💙

Bizim memeden kesmede 4. Gundeyiz ama baya azaltmistim vermeyi sut uretimi azalsin diye ozellikle o yuzden suanlik gogsumde pek agri yok sizde azalta azalta devam etseydiniz keske. Sargi bandi tarzinda bisey taktim artik meme yok kapandi dedim arada acip bakiyor sonra istemiyor bugun ac dedi ben oyle diyimce acilmiyor diyince sustu meme kesme degilde, ishal huysuzluk aglama krizleri cok fazla var ailemin yanina geldim hic rahat edemiyorum memeden kesmekte erken mi davrandim diye vicdan azabi çekiyorum ozellikle boyle hastalaninca ...
Psikolojik hic iyi degil malesef

Bizim memeden kesmede 4. Gundeyiz ama baya azaltmistim vermeyi sut uretimi azalsin diye ozellikle o yuzden suanlik gogsumde pek agri yok sizde azalta azalta devam etseydiniz keske. Sargi bandi tarzinda bisey taktim artik meme yok kapandi dedim arada acip bakiyor sonra istemiyor bugun ac dedi ben oyle diyimce acilmiyor diyince sustu meme kesme degilde, ishal huysuzluk aglama krizleri cok fazla var ailemin yanina geldim hic rahat edemiyorum memeden kesmekte erken mi davrandim diye vicdan azabi çekiyorum ozellikle boyle hastalaninca ...
Psikolojik hic iyi degil malesef
Azaltmak ne mümkün😔 Kaç aydır uğraştım, konuştum yok. Bizimki tam bağımlıydı zaten. Kahvaltısını yaptırıp kendiminkine geçemiyordum hemen memeye. Açlıktan falan değil yani bağımlılık. Gece gündüz yapışıktı.

Şu an 10. günü geçtik hala unutmuş değil. Sabah yine mızlıyordu meme diye. Kolay olmayacak tam anlamıyla vazgeçmesi😣

Geceleri hala uykusuz. Birkaç saat uyuyup sonra başlıyor sürekli mızlanmaya. Ten teması istiyor hala. Ya kucağımda gezecek ya ayağımda indirmeden yatacak. Bitik haldeyim yani normale döneceğide yok🥴

Hasta olmalarına gelince sanırım bedenleri tepki veriyor. Çok büyük değişiklik onlar için. Gündüz her gün çıkarıyorum dışarıya oyalansın diye. Akşamları da babayla biraz oynuyor uyku saati geliyor. Sonrası zorluyor işte tam uykuya dalmıyor bir türlü.

Benim göğüslerde normele döndü gibi. Ağrı,şişlik yok. Hiç sağmıyorum da sanırım geri çekiliyordur artık sütler. Ama evet psikolojik kısmı gerçekten zor. Bakalım umutla bekliyoruz normale dönmeyi😕

Azaltmak ne mümkün😔 Kaç aydır uğraştım, konuştum yok. Bizimki tam bağımlıydı zaten. Kahvaltısını yaptırıp kendiminkine geçemiyordum hemen memeye. Açlıktan falan değil yani bağımlılık. Gece gündüz yapışıktı.

Şu an 10. günü geçtik hala unutmuş değil. Sabah yine mızlıyordu meme diye. Kolay olmayacak tam anlamıyla vazgeçmesi😣

Geceleri hala uykusuz. Birkaç saat uyuyup sonra başlıyor sürekli mızlanmaya. Ten teması istiyor hala. Ya kucağımda gezecek ya ayağımda indirmeden yatacak. Bitik haldeyim yani normale döneceğide yok🥴

Hasta olmalarına gelince sanırım bedenleri tepki veriyor. Çok büyük değişiklik onlar için. Gündüz her gün çıkarıyorum dışarıya oyalansın diye. Akşamları da babayla biraz oynuyor uyku saati geliyor. Sonrası zorluyor işte tam uykuya dalmıyor bir türlü.

Benim göğüslerde normele döndü gibi. Ağrı,şişlik yok. Hiç sağmıyorum da sanırım geri çekiliyordur artık sütler. Ama evet psikolojik kısmı gerçekten zor. Bakalım umutla bekliyoruz normale dönmeyi😕
Allah yardimcimiz olsun anneligin ne kadar guzel olsada zor ve sabir işi oldugunu öğreniyoruz boylece.. seni baya zorluyor kardes ben valla uyku egitiminden tut meme azaltma falan derken biraz zemin hazirladim gerci onlarda zorladi ama ust uste gelince insana cok ağır geliyor sabirla eninde sonunda gecicek bunlarda

Bebeleriniz 2 yaş sendromuna girdiler mi? Benimki girdi ve huysuz du daha da huysuzlaştı.hiç kaldıramıyorum artık.geçen gün eve usta geldi o bile dedi ki abla bu çocuk çok inatçı ben geldiğimden beri ancak ağlıyor ve ne yaptıysan bir türlü memnun edemedin 😖😖 gerçekten de yıldım 🙄🙄

Bebeleriniz 2 yaş sendromuna girdiler mi? Benimki girdi ve huysuz du daha da huysuzlaştı.hiç kaldıramıyorum artık.geçen gün eve usta geldi o bile dedi ki abla bu çocuk çok inatçı ben geldiğimden beri ancak ağlıyor ve ne yaptıysan bir türlü memnun edemedin 😖😖 gerçekten de yıldım 🙄🙄
oooo hem de ne girmek. kendini yerden yere atıyor ağlarken. hele banyodan çıktığında duyanlar kızımı doğruyorum sanıyordur yemin ederim. sabrımı o kadar zorluyor ki anlatamam...

oooo hem de ne girmek. kendini yerden yere atıyor ağlarken. hele banyodan çıktığında duyanlar kızımı doğruyorum sanıyordur yemin ederim. sabrımı o kadar zorluyor ki anlatamam...
Valla Allah hepimizi en ganisinden sabırlar versin 🤲🤲🤲Ben anneme diyorum ki bizim de var mıydı böyle sendromlarımız.siz çok akıllıydınız diyo 🙄🙄🙄

Ben de çıldırmak üzereyim,çocuk devamlı benim paçamda,paçamı çekiştiriyor.Ne istediği de belli değil sürekli bir mızırdanma hali,sürekli bir şey istiyor.Üstelik taşınma aşamasındayız,ben koli yapıyorum o çıkarıyor.Çok zor işim çok.2 yŞ sendromu gümbür gümbür geliyor 😔

Valla Allah hepimizi en ganisinden sabırlar versin 🤲🤲🤲Ben anneme diyorum ki bizim de var mıydı böyle sendromlarımız.siz çok akıllıydınız diyo 🙄🙄🙄
yeniler böyle oluyo demek ki. tutamayıp bağırıyorum bazen sonra vicdanım beni yiyor ben vicdanımı.
Ben de çıldırmak üzereyim,çocuk devamlı benim paçamda,paçamı çekiştiriyor.Ne istediği de belli değil sürekli bir mızırdanma hali,sürekli bir şey istiyor.Üstelik taşınma aşamasındayız,ben koli yapıyorum o çıkarıyor.Çok zor işim çok.2 yŞ sendromu gümbür gümbür geliyor 😔
ev süpürüyorum dip dibeyiz kaybolucam sanki evde. 😒

Bebeklerinize normal süt vermeye başladınız mı? Özellikle sütten kesen anneler. Arada vermeye çalıştım ama çok sevmedi😕 Pekmez veya balla denedim yok beğenmedi.

Gece uyandığında biberonla vereyim istedim ama emmek yerine dişlerini kaşıyor. Sabah olmadan ayakta olduğumuz için acıkmıştır diyorum. Kaşık mama yaptığımda onu yiyor. Kesintisiz uykuya ne zaman geçer bilmiyorum🤔 Böyle giderse hiç😔

yeniler böyle oluyo demek ki. tutamayıp bağırıyorum bazen sonra vicdanım beni yiyor ben vicdanımı.

ev süpürüyorum dip dibeyiz kaybolucam sanki evde. 😒
Valla bazen benim de sabrımı taşırıyor ve ben de bağırıyorıum sonrasında da ağlıyorum ama çok çekilmez bir hal aldı.bıgün kreşlerin oyun aktivitelerine balktım.haftada 2/3 sefer sadece bir saat falan akranlarıyla oyun oynasa biraz düzelme olur mu acaba diye düşündüm 🙄🙄 belki de tek olduğu için bu kadar arsızlaştı diye düşünüyorum.öğlen zorla uyuttum babası ona bez almaya gidecekti.bir feryat bir figan aman yarabbim sanki beyefendiyi öldürmeye çalıştık 😖😖😖 krize girdi resmen.ve ben yanında yatmazsam asla ama asla uyumuyor.kıç kadar yatağında o uykuya dalıncaya kadar yanında yatıyorum yani beyefendi ağlamasın diye resmen maymunlaştık 🙈 🙊

X