- 26 Ağustos 2018
- 1.548
- 1.121
- 33
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #38.001
Geçmiş olsun canım.Az emiyorsa işin kolay olur. Ben kesmek istiyorum ama benimki gece gündüz yapışık yaşıyorKızlar bebişini memeden kesen var mı? Benim oğlumu memeden kesmem gerekiyor.bir tedavi olmam gerek ve doktorum çocuk doktorumla görüşüp artık yavaş yavaş oğluşumu memeden kesmem gerektiğini söyledizaten artık çok az emiyor.sağ göğsümü reddediyordu.solu da günde 2 ya da 3 kez emiyor
Diş geliyordur büyük ihtimal. Neredeyse 1 aydır bizde durum bu. 4 köpek dişi birden geliyorİştahsızlık başladı yine ya bişi yemedikçe o kadar geriliyorum ki
Öncelikle geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. Ben kesmek istemezdim, 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ama kendi bıraktı galiba canım. 4 gündür hiç emmiyor. öncesinde de zaman zaman reddettiği oldu ama geri dönmüştü. kendisi azaltarak bıraktı. önce gündüz emmeyi bıraktı, sonra gece emmesinin sayısını azalttı. Gündüz emmesini azaltmasına biraz ben sebep olmuş olabilirim, çünkü emmek kolayına geliyordu ve yemeyi reddediyordu. Zaten iştahsız bir bebek, kırk takla atıyorum iki kaşık için, emince onu da yemiyordu. Gece emmeyi bırakması daha uzun sürdü, Hatta gündüz emmeyen bebek gece uzun uzun emiyordu. Ama sonra azalta azalta, gecede 2 ye sonra 1'e düşürdü. Bu süreçte gece emmeye kalktığı saatlerde hep uyandı, ben yine emzirmek istedim ama kendi almadı. Yavaş yavaş azaltarak bıraktığı için benimde sütüm azaldı dolayısıyla mastit yaşamadım. Duygusal olarak ben çok etkilendim, çünkü emdiği zaman içim rahattı, yemese bile amaaan emiyor ya diyordum geri döner diye sık sık teklif ediyorum. Bebeğin gece emiyorsa belki o durumda zorlanabilir. Gündüz bir şekilde ilgisini dağıtabiliyorsun ama gece memede uyuyan bebekler için zor olabiliyorKızlar bebişini memeden kesen var mı? Benim oğlumu memeden kesmem gerekiyor.bir tedavi olmam gerek ve doktorum çocuk doktorumla görüşüp artık yavaş yavaş oğluşumu memeden kesmem gerektiğini söyledizaten artık çok az emiyor.sağ göğsümü reddediyordu.solu da günde 2 ya da 3 kez emiyor
Hey maşallah bizimkinde aylardır diş yok her huysuzluğunu dişe bağlıyorum ama çıkan yok. Geçen farkettim ağzının ta gerisinde patlamış bi diş ön boşkenDiş geliyordur büyük ihtimal. Neredeyse 1 aydır bizde durum bu. 4 köpek dişi birden geliyorBitse şu diş çilesi hepimiz rahatlasak
Benim oğlumda öyle bırakmak imkansız geliyorGeçmiş olsun canım.Az emiyorsa işin kolay olur. Ben kesmek istiyorum ama benimki gece gündüz yapışık yaşıyorInşallah çabuk uyum sağlar sıkıntı yaşamadan atlatırsınız bu geçiş dönemini.
Geçmiş olsun canım.Az emiyorsa işin kolay olur. Ben kesmek istiyorum ama benimki gece gündüz yapışık yaşıyorInşallah çabuk uyum sağlar sıkıntı yaşamadan atlatırsınız bu geçiş dönemini.
Benimki de bir süredir emme işini eskisi kadar talep etmiyordu.öğlen uyuyacağı zaman ve gece uyuyacağı zaman istiyordu sadece.ama buna rağmen sol göğsüm patlamak üzere.zaten az emmeye başladığından beri sürekli mastit oluyordum.dün göğsüm okadar doldu ki anlatamam.ne yaptıysam kendimi sakinleştiremedim.sonra bir arkadaşım bir ilaç adı verdi ve mecburen eczaneden alıp içtim.çocuğu ölü doğan ya da ölen annelere sütleri kesilsin diye veriliyormuş.bugün iki tane içtim daha iyiyim çok şükür.Öncelikle geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. Ben kesmek istemezdim, 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ama kendi bıraktı galiba canım. 4 gündür hiç emmiyor. öncesinde de zaman zaman reddettiği oldu ama geri dönmüştü. kendisi azaltarak bıraktı. önce gündüz emmeyi bıraktı, sonra gece emmesinin sayısını azalttı. Gündüz emmesini azaltmasına biraz ben sebep olmuş olabilirim, çünkü emmek kolayına geliyordu ve yemeyi reddediyordu. Zaten iştahsız bir bebek, kırk takla atıyorum iki kaşık için, emince onu da yemiyordu. Gece emmeyi bırakması daha uzun sürdü, Hatta gündüz emmeyen bebek gece uzun uzun emiyordu. Ama sonra azalta azalta, gecede 2 ye sonra 1'e düşürdü. Bu süreçte gece emmeye kalktığı saatlerde hep uyandı, ben yine emzirmek istedim ama kendi almadı. Yavaş yavaş azaltarak bıraktığı için benimde sütüm azaldı dolayısıyla mastit yaşamadım. Duygusal olarak ben çok etkilendim, çünkü emdiği zaman içim rahattı, yemese bile amaaan emiyor ya diyordum geri döner diye sık sık teklif ediyorum. Bebeğin gece emiyorsa belki o durumda zorlanabilir. Gündüz bir şekilde ilgisini dağıtabiliyorsun ama gece memede uyuyan bebekler için zor olabiliyor
hayırlı olsun canım. Hiç üzülme aramıyorlar bileKızlar yarın ilk kez tam gün çalışacam,normalde yarım gün çalışıyordum.Bu dönem nöbet başladığı için akşama kadar yokum ve her öğlen emen çocuğum nasıl duracak hiç bilmiyorum.evimde çok uzak git gel yapamam nasıl oyalanacak emmeden.Tüm gün çalışan var mo aranızda,problem yaşadınız mı?
Sağol canım inşallah öyle olur.hayırlı olsun canım. Hiç üzülme aramıyorlar bile
Seninkine kim bakıyor?Bir ara kreş diyordun sanki,merak ettim.hayırlı olsun canım. Hiç üzülme aramıyorlar bile
Kv bakıyor. O 2 aya kadar pilim bitecek kreşe verirsiniz demişti. Şubat için yalnız ben ve kızım Corona olduk. Hastalıklar artınca kv 'den ses çıkmadı Mart Nisan dedi ama çok merak ediyorum ben de ne zaman yeter diyecek diye :)Seninkine kim bakıyor?Bir ara kreş diyordun sanki,merak ettim.
O iştahsızlık beni de bitirdi . Hala 8.5 kilo. 100 Gr almış. Sizde alerji çıkmış mıydı ?İştahsızlık başladı yine ya bişi yemedikçe o kadar geriliyorum ki
Belki bağlanır,bırakmaz.Kv bakıyor. O 2 aya kadar pilim bitecek kreşe verirsiniz demişti. Şubat için yalnız ben ve kızım Corona olduk. Hastalıklar artınca kv 'den ses çıkmadı Mart Nisan dedi ama çok merak ediyorum ben de ne zaman yeter diyecek diye :)
Alerji değil ama 4 diş patlamış umarım ondandır bir haftayı geçti artık hiçbir şey yemiyor anca ekmek galeta. Umarım kalıcı olmaz bu iştahsızlıkO iştahsızlık beni de bitirdi . Hala 8.5 kilo. 100 Gr almış. Sizde alerji çıkmış mıydı ?
Diş çıkarma dönemin de benim de oğlum iştahsızlaşıyor ama birkaçgün sonra normalleşiyor.Alerji değil ama 4 diş patlamış umarım ondandır bir haftayı geçti artık hiçbir şey yemiyor anca ekmek galeta. Umarım kalıcı olmaz bu iştahsızlık
Memeden kesmek bana imkansız gibi geliyor her yerde dışarda evde misafirlikte hep mememde millet artık eh yeter bıraktır diyor ama ben ameliyatı bekliyorum. Zaten öncesinde 3 saat sonrasında 2 saat emzirmemem lazımmış kara kara düşünüyorum napcam diyeDiş çıkarma dönemin de benim de oğlum iştahsızlaşıyor ama birkaçgün sonra normalleşiyor.
Bir de şunu anladjm.emerken hep memeye güveniyormuş.artık meme olmadığı için yemeklerini yiyor.haaa yine uyuz yemek konusunda o ayrı mesele ama yemeği beğenmişse yiyor.tüm gün beyefendiye sevebileceği türden yemek yapıyorum
Bıgün peynirli makarna yaptım yemedi
Yoğurtlu bulgur pilavı=yemedi
Yoğurtlu makarna=eh işte zorla yedirdim.
Yufka köy ekmeği=yedi
uykuyu ben düzene sokamadım malesef, gece 3-4 arası şanslıysam gece uykusuna yatıyor. çok erken uyandırmayı denedim, gece uykusunu öne çekmesi için... 7,30-8 arası uyandırdığımda oldu.. Eğer erken uyandırırsam iki gündüz uykusu yapıyor ve yine gece yatma saati 3-4'ü buluyor. Eğer geç uyandırırsam bu sefer gündüz tek uyku yapıyor ama yine gece yatma saati değişmiyor. Erken uyandırdığım günler , gündüz tek uyku yapması için uykusu gelsede oyalamaya çalıştım. Oynadım, danslar ettirdim, parklara götürdüm...vs ama uyku sıkıştırınca oturduğu yerde uyuyuveriyor. 3-4 arası uyuyan bebek , sabah 7'de kalkınca uyur tabi ama kısır döngüye girdim çıkamıyorum. Mesela ben şimdi yatıcam ve sabah 7'de oğlumu okula göndermek için kalkıcam, o saatte uyandırıyorum ama yok,olmuyor. şimdi aklımda,her gün yarım saat öne çekerek denemek var. Büyüme hormonunun salgılandığı aralıkta hep uyanık benim kız, böyle böyle küçücük kalacakKızlar Alparslan uykusunu teke düşürmüştü şimdi 7-8 gibi uyuyor 1-2 saat sonra uyanıyor sabahlıyoruz erken uyandıramıyorum çünkü ben de uyanamıyorum uyumasada burnumuzdan getiriyor napsak bilemedim