• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bayadır yazamıyorum kızlar ama okumaya çalıştım bizim tüm düzenimiz alt üst oldu son 1-1.5aydır geçmeyen grip ecmel nida kaç doktora gittik ettik iki üç gün iyi sonra sil baştan birde bu süreçte bronşit geçirdik bugün yine doktora götürdüm öksürük ve gripten öksürüğün tek sebebi geniz akıntısı dedi onu halletmemiz lazım ama 2 yaşından küçük çocuklara ilaç tedavisi önerilmiyor oyüzden bol bol çorba içir sıvı tüketsin dedi ecmel asla asla çorba içmiyor çıldırmak üzereyim inanın yeni uyıdu saat 2.23tam yatırsam uyanırsa diye kımıldatamıyorum geniz akıntısı için neler yapıyorsunuz bana fikir verebilirmisiniz sanırım artık çook yoruldum 😔

Kan verme olayını bir kez yaşadım korkutmak gibi olmasın ama herşeye hazır ol çok direniyorlar ve aşırı huysuz oldu bizimki damar yoooarida zor bulunuyor inşallah kan alicak kişi tecrubelidir😔
Tahmin edebiliyorum 🤦🏻‍♀️ Demir eksikliğine baktırmak için yaptırmak istiyorum. Bazı aile hekimliklerinde 1 yaş aşısından hemen sonra parmaktan alıp bakılıyormuş çok zor olmadan. Bizim aile hekimliği yapmadıklarını söyledi. Sizlerde uygulama nasıldı?

Tahmin edebiliyorum 🤦🏻‍♀️ Demir eksikliğine baktırmak için yaptırmak istiyorum. Bazı aile hekimliklerinde 1 yaş aşısından hemen sonra parmaktan alıp bakılıyormuş çok zor olmadan. Bizim aile hekimliği yapmadıklarını söyledi. Sizlerde uygulama nasıldı?
Biz de hastane de yaptırmıştık. Aynen damarı bulmakta zorlandılar.biraz ağladı sonra geçti. Geçen gün de alerji için Kan
vermemiz gerekti kan alan tek seferde damarı buldu çok daha kolay oldu.

Bayadır yazamıyorum kızlar ama okumaya çalıştım bizim tüm düzenimiz alt üst oldu son 1-1.5aydır geçmeyen grip ecmel nida kaç doktora gittik ettik iki üç gün iyi sonra sil baştan birde bu süreçte bronşit geçirdik bugün yine doktora götürdüm öksürük ve gripten öksürüğün tek sebebi geniz akıntısı dedi onu halletmemiz lazım ama 2 yaşından küçük çocuklara ilaç tedavisi önerilmiyor oyüzden bol bol çorba içir sıvı tüketsin dedi ecmel asla asla çorba içmiyor çıldırmak üzereyim inanın yeni uyıdu saat 2.23tam yatırsam uyanırsa diye kımıldatamıyorum geniz akıntısı için neler yapıyorsunuz bana fikir verebilirmisiniz sanırım artık çook yoruldum 😔
Çok geçmiş canım Eylül'de hasta aşırı burnu akıyor ama geniz akıntısı konusunda bir fikrim yok pek😔 biran önce toparlar insallah

Bugü 7’00’de güne başladık. Gün içinde 1 kere 1 saat kadar uyudu ve bu saat oldu full enerji. Evde onu coşturucak hiç birşey yok. Abisi saat 10’da yattı. Tv ve müzikte açık değil. Uyku öncesi tüm ritüellerde yapıldı. O evin içinde duvarlar tutunarak turluyor ben koltukta uyuyormuş taklidi yapıyorum ki belki benden ümidi keserde uyumak ister diye ama nafile. Gerçekten uyku saatini erkene çekmeyi başaramıyorum. Saat 20-21’de bebeklerini uyutabilen anneler bunu nasıl başarıyor? Gündüz hiç mi uyutmamam gerekiyor acaba..1 yaş için çok erken değil mi? Yani ben artık fıtratının böyle olduğunu düşünmeye başladım.
Kuzum benimki 9 10 uyurdu artık çok zorlanıyorum uyuturken gece normaldede cok uyanirdiama en aza ndan uyuturken zorlanmadım bukadar. O yüzden ne yaparsan yap kafalarına eseni yapiyorlar galiba

Parmaktan alınan kan çok problem değil anlamıyorlar bile😂 bizim sağlık ocağı parmaktan aldı kan değerine baktı aslında tüm kam degerlerine öyle bakan yerler var yüksek bir Mevla'ya🤨😂 bizim damardan alındı tüm değerlere bakmak için o baya zorladı

Kuzum benimki 9 10 uyurdu artık çok zorlanıyorum uyuturken gece normaldede cok uyanirdiama en aza ndan uyuturken zorlanmadım bukadar. O yüzden ne yaparsan yap kafalarına eseni yapiyorlar galiba
evet dediğinde çok haklısın, Otri bebenin nazal aspiratörü var. Eğer yaptırırsa önce serum fizyolojik sıkıp sonra onunla çekiyoruz.burnu Tekrar dolana kadar idare ediyor. İlk bir kaç sefer yapmakta zorlanmadık ama şimdi yaptırmıyor o ayrı..belki eylülde daha etkili olur. sümkürmeyi bilmedikleri için ço zorlanıyorlar

çok geçmiş olsun canım, canım daha büyük olsa bir sürü şey var yapılacakta daha çok küçük. eczanelerde satılan deniz suyu spreylerle burnu açıkta olsa temizliğini yap canım birde çorba içmiyorsa ada çayı ver muhakak. Adaçayı-bal karışıımı çok etkili derler. Bal için henüz küçük olduğunda belki sadece aaçayı verirsin. geniz akıntısı biraz uzun sürebiliyor canım

Merhaba , hastalara sağlık diliyorum 😇 benimki de gece her uyandığında kucak ve süt istiyorum babası yapma kendine eziyet ediyorsun diyor . Bu defa almasam ağlıyor ağlatmak doğru mu nasıl alışırlar ? Sütten kesince rahatlar mıyız kafamda deli sorular hepimize kolay gelsin 🥲

Çok geçmiş canım Eylül'de hasta aşırı burnu akıyor ama geniz akıntısı konusunda bir fikrim yok pek😔 biran önce toparlar insallah
Teşekkür ederim canım. Eylül kuşada Rabbim şifa versin😔
çok geçmiş olsun canım, canım daha büyük olsa bir sürü şey var yapılacakta daha çok küçük. eczanelerde satılan deniz suyu spreylerle burnu açıkta olsa temizliğini yap canım birde çorba içmiyorsa ada çayı ver muhakak. Adaçayı-bal karışıımı çok etkili derler. Bal için henüz küçük olduğunda belki sadece aaçayı verirsin. geniz akıntısı biraz uzun sürebiliyor canım
Teşekkür ederim canım deniz suyu kullanıyorum hatta bildiğimiz serumu alıyorum şiringayla burnu tamamen boşaltıyorum anında akıntı devam ediyor bal veriyorum canım yarın mutlaka hemen alıp deniyeceğim. Öyleymiş doktorda dedi 6-8hafta arası sürebiliyormuş

evet dediğinde çok haklısın, Otri bebenin nazal aspiratörü var. Eğer yaptırırsa önce serum fizyolojik sıkıp sonra onunla çekiyoruz.burnu Tekrar dolana kadar idare ediyor. İlk bir kaç sefer yapmakta zorlanmadık ama şimdi yaptırmıyor o ayrı..belki eylülde daha etkili olur. sümkürmeyi bilmedikleri için ço zorlanıyorlar
Bendede doktorumuzun verdiği sprey var onu görünce sokacağımi anlıyor ama yinede uzanıyor sıkıyorum her türlü sokacağım i biliyor teslim ediyor kendini😂😂 oda iyi geliyor

Bugü 7’00’de güne başladık. Gün içinde 1 kere 1 saat kadar uyudu ve bu saat oldu full enerji. Evde onu coşturucak hiç birşey yok. Abisi saat 10’da yattı. Tv ve müzikte açık değil. Uyku öncesi tüm ritüellerde yapıldı. O evin içinde duvarlar tutunarak turluyor ben koltukta uyuyormuş taklidi yapıyorum ki belki benden ümidi keserde uyumak ister diye ama nafile. Gerçekten uyku saatini erkene çekmeyi başaramıyorum. Saat 20-21’de bebeklerini uyutabilen anneler bunu nasıl başarıyor? Gündüz hiç mi uyutmamam gerekiyor acaba..1 yaş için çok erken değil mi? Yani ben artık fıtratının böyle olduğunu düşünmeye başladım.
Canim madem öyle, gündüz uykusunu kesme. Gündüz uyuyan cocuklar gece daha iyi dalıyorlarmış. Benim büyük gece 2 de ortalama uyurdu. Su anda da 1 de uyuyor. Her gün her gün mücadele vermeme ragmen. Küçüğüm uykuya direnmiyor genelde erken de yatiyor. Bana göre fitrat..basarabilen var mi bilmiyorum cok çaba ve enerji istiyor
Bana pedagog sabah en geç 8de kaldır demişti. Yatmasini degil ama kalkmasını sen ayarlayabilirsin demişti. (Tabii.bizim kız 8de de kalksa en erken gece 12de uyurdu ve gündüz uyumazdi..)

Bendede doktorumuzun verdiği sprey var onu görünce sokacağımi anlıyor ama yinede uzanıyor sıkıyorum her türlü sokacağım i biliyor teslim ediyor kendini😂😂 oda iyi geliyor
Canım burun için sprey var rhinfant. Doktor verdi bizimkine bi sikiyorum butun burnu boşalıyo o kadar akıntı nerden geliyo diye şaşırıyorum 😁
Cok.gecmis olsun. Benim ikisi de bronşit oldu 2 haftadir kabus yaşıyorum. Simdi daha iyiler hamdolsun size de sifa diliyorum 🤲

Canım burun için sprey var rhinfant. Doktor verdi bizimkine bi sikiyorum butun burnu boşalıyo o kadar akıntı nerden geliyo diye şaşırıyorum 😁

Cok.gecmis olsun. Benim ikisi de bronşit oldu 2 haftadir kabus yaşıyorum. Simdi daha iyiler hamdolsun size de sifa diliyorum 🤲
Teşekkür ederim canım ayy bronşit te geçirdik o baya yıpratıyor Rabbim şifa versin sizede
Tüm çocuklar hasta resmen Nasıl bir salgınmış bu

Teşekkür ederim canım ayy bronşit te geçirdik o baya yıpratıyor Rabbim şifa versin sizede
Tüm çocuklar hasta resmen Nasıl bir salgınmış bu
Aminn gerçekten cok zordu sabahlara kadar balgam kustu sıtma tuttu yavrum nasıl dayandı.. ufaklik konusamiyo ancak agliyo, onda da sesi kısıldı aglayamadi bogazi da cok kötü olmus dedi dr. Ben çöktüm yardima geldikleri halde bana. Insallah bu kışın son hastaligi olur korktum bizimkilerin 3.hastalığı bu evler de sıcak biz dikkatliyiz nasil oluyo Ya Rabbim cocuklarimizi koru ya :(

Aminn gerçekten cok zordu sabahlara kadar balgam kustu sıtma tuttu yavrum nasıl dayandı.. ufaklik konusamiyo ancak agliyo, onda da sesi kısıldı aglayamadi bogazi da cok kötü olmus dedi dr. Ben çöktüm yardima geldikleri halde bana. Insallah bu kışın son hastaligi olur korktum bizimkilerin 3.hastalığı bu evler de sıcak biz dikkatliyiz nasil oluyo Ya Rabbim cocuklarimizi koru ya :KK43:
Ayyy kıyamam yaaa bu yavrular hasta olmasın gerçekten öksürünce felan çok kötü oluyorum ben içim parçalanıyor resmen Rabbim bidaha sizede yaşatmasın yavrularımıza hastalık gelmesin

Kızlar ben cok üzgünüm. Bebegim daha tam iyilesmeden yeniden hasta oluyor. Bu gece yine ayaktaydik. Neden benim çocuklarım bu kadar sık hasta oluyor? Siz nasil bakıyosunuz bebeklerinize? Su anda sadece zibinla ama yine de terliyor.. sacları az,sirilsiklam. Hep bez koyuyorum sirtina. Sacini kurutmaya çalışıyorum emzirirken. Gunduz cok kalin giydirmiyorum kısakollu zibinsa üzrine penyeden bluz. Ev 24derecelerde. Uzun kolluysa, bir de yelek. Patikleri her zaman ayağında. Camlari acip cereyan yapmam. Tek tek azar azar odaları havalandırırim. Uzerleri islanirsa ya da terlerse değiştiririm.. napicam bilmiyorum artık cok kötüyüm.. buyugunde 2 kere degistirdim üzerini surekli ter atıyor. Gunduz Iki oyun oynasa hemen terliyor yapisi böyle. Yani sizinkiler nasıl bundan dolayi mi hastalaniyorlar bilmiyorum.
Gercekten cok üzülüyorum..
surekli toplan hastaneye git.. ilac ilac ilac. Napicam ben? Pskolojikman kaldıramıyorum artik. Eşim de yıllardır bana kızdı kendimi cok suçlu hissediyorum. Ama napicagimi gercekten bilmiyorum. Cunku elimden geleni yapıyorum. Korkuma banyolarini bile seyrek yaptırıyorum.. geceleri hep ayaktayım. Nerde yanlis yapıyorum bana yardim edebilecek olan var mi? ...

Bebegim de kizim da uyuruyumaz ter atıyorlar.
dediklerinizin hicbirini yapmiyrm genelde corapsizlar evin derecesini bilmiyorum ama soguga yakin olur.hic dikkat etmiyrm sukur ki öyle pek de hasta olmazlar.yanlis anlamayin hava atmak ya da yetersz hissettirmek degil amacim.ayninsizin gibi komsum vardi evleri sicak çocuklar surekki oatikli vs.ama antibiyotik hic eksilmezdi ben artik çocuğun yapusi diyrm esiniz ya da siz sik hastalanir misnz.

dediklerinizin hicbirini yapmiyrm genelde corapsizlar evin derecesini bilmiyorum ama soguga yakin olur.hic dikkat etmiyrm sukur ki öyle pek de hasta olmazlar.yanlis anlamayin hava atmak ya da yetersz hissettirmek degil amacim.ayninsizin gibi komsum vardi evleri sicak çocuklar surekki oatikli vs.ama antibiyotik hic eksilmezdi ben artik çocuğun yapusi diyrm esiniz ya da siz sik hastalanir misnz
Ben cok hastalanmam şükür. Esim de yeni yeni oluyor eskiden olmazmis..
Inanın ben de rahat bi insandim. Ta ki ilk kizim sürekli hastalanmaya baslayana kadar 😔
Büyüğüm alerjik. Alerjik olanlar ben de kucukken hep iğne, antibiyotik yerdim diyor 😔

Back