• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
İnşallah öyledir çok teşekkür ederim. Bugün de ishali devam ediyor o yüzden artık doktora götürmeyi düşünüyorum belki mikrop kapmıştır bilemiyorum.
Hayret bir şey bizimkide üst üste 3 kere yaptı bu saate kadar üşüttü heralde diye düşünüyorum bende. Aşırı mızmız bugün yanından ayrılmamı istemiyor bişi de yemedi

Yine diş sancıları tutuyor galiba. Ben de bugün ne uyutabildim, ne doğru düzgün bir şey yedirebildim😔 huniliktim yani.
Baktım hava fena değil koydum arabasına çıkardım. Epey yürüdük gezdik. Anneanneye geldik yemiyor dediğim çocuk bir tabak yemeği itiraz etmeden yedi😱 Ustune uğraşmadan uyudu. Temiz hava iyi geldi ikimizede

İnşallah öyledir çok teşekkür ederim. Bugün de ishali devam ediyor o yüzden artık doktora götürmeyi düşünüyorum belki mikrop kapmıştır bilemiyorum.
Geçmiş olsun canım salgın var diyorlar hep biz bronşit geçirrken dikkat et dediler çocuk daha da sarsılmasın diye

Geçmiş olsun canım salgın var diyorlar hep biz bronşit geçirrken dikkat et dediler çocuk daha da sarsılmasın diye
Ben salgın ihtimalini aklıma getirmemiştim. Hep dün pazara gittiğim için oldu diye düşündüm ama 1 günde 7 bez olunca dank etti işte. Neyse geçiyor inşallah, teşekkür ederim canım.

çok geçmiş olsun canım, doktorun zaten söylemiştir bol su içmesini sağlayın. muhtemelen bizimki de bu tür birşey geçirdi galiba. ilaç vs kullandınız?
Reflor verdi ishal kesici olarak.
Çinko desteği de aynı işlev için.
Bir şey daha yazmıştı ama hatırlamıyorum bugün alamadım ilaçları yarın alacağım inşallah.

Su içirmeye çalışıyorum bir de ben şerbet yapıyorum evde özellikle onlara bayılıyor reyhan yaptım bugün biberonla tek nefeste içti neredeyse.
Alternatif içecek olarak paylaşayım dedim şifa olsun hepsine.

Reflor verdi ishal kesici olarak.
Çinko desteği de aynı işlev için.
Bir şey daha yazmıştı ama hatırlamıyorum bugün alamadım ilaçları yarın alacağım inşallah.

Su içirmeye çalışıyorum bir de ben şerbet yapıyorum evde özellikle onlara bayılıyor reyhan yaptım bugün biberonla tek nefeste içti neredeyse.
Alternatif içecek olarak paylaşayım dedim şifa olsun hepsine.
Nasıl yapıyosun canım müsait olunca tarifini yazabilir misiniz

Nasıl yapıyosun canım müsait olunca tarifini yazabilir misiniz
1 litre kaynar suyun içine yıkadığım reyhanları koparıp koparıp atıyorum. 4-5 dal yetiyor, hem yaprakları hem de saplarını atıyorum tabi. İyice karıştırdıktan sonra 2 kepçe toz şeker ve 1 çay kaşığı limon tuzu atıyorum. Limon tuzum yoksa da yarım limon sıkıyorum. İyice karıştırıp soğuduktan sonra servis ediyorum. Çok pratik deneyin bence.

Bal veriyor musunuz kızlar bebeklerinize? Daha hiç vermedim ben ama. Pekmezle tatlandırıyorum yiyeceklerini.
Bir de takviyelere devam ediyor musunuz? Bir yaşında gidip kan verdirmedik demir durumunu bilmiyorum. Vitaminlere devam edilecek mi? Bir ara götürmem gerekecek ama korona yüzünden rahat hareket edemiyorum🤔

Bal veriyor musunuz kızlar bebeklerinize? Daha hiç vermedim ben ama. Pekmezle tatlandırıyorum yiyeceklerini.
Bir de takviyelere devam ediyor musunuz? Bir yaşında gidip kan verdirmedik demir durumunu bilmiyorum. Vitaminlere devam edilecek mi? Bir ara götürmem gerekecek ama korona yüzünden rahat hareket edemiyorum🤔
Bal vermiyorum yaş sınırı 12 ay denmişti ama ben 24 aya kadar vermeyi düşünmüyorum. Onun dışında mesela yaptığım pastalara kadar veriyorum ama bal konusunda biraz tereddütüm var. Alerjik çocukların fotoğraflarını gördükten sonra böyle oldum ben, gene sizin kararınız tabi.

Doktorumuz 400lük d vitaminini 600e çıkarıp devam edelim artık dedi. Balık yemiyorsanız Omega3 kullanabilirsiniz demişti bir de, çok araştırdım carlson içime sindi benim.

Bal vermiyorum yaş sınırı 12 ay denmişti ama ben 24 aya kadar vermeyi düşünmüyorum. Onun dışında mesela yaptığım pastalara kadar veriyorum ama bal konusunda biraz tereddütüm var. Alerjik çocukların fotoğraflarını gördükten sonra böyle oldum ben, gene sizin kararınız tabi.

Doktorumuz 400lük d vitaminini 600e çıkarıp devam edelim artık dedi. Balık yemiyorsanız Omega3 kullanabilirsiniz demişti bir de, çok araştırdım carlson içime sindi benim.
Ben de düşünmüyorum aslında 2 yaşa kadar. Arada eşim diyor doğal biraz verebilirsin diye. Kendim daha vermedim şekerli şeyler ama büyükler sağ olsun. Kek, kurabiye falan tattırıyorlar. Bir yandan da annen kızıyor kızım ama diyerek😊

Balık daha hiç veremedim😔 Güvenemiyorum tazeliklerine. Bir yerden başlamak lazım bakalım.

1 litre kaynar suyun içine yıkadığım reyhanları koparıp koparıp atıyorum. 4-5 dal yetiyor, hem yaprakları hem de saplarını atıyorum tabi. İyice karıştırdıktan sonra 2 kepçe toz şeker ve 1 çay kaşığı limon tuzu atıyorum. Limon tuzum yoksa da yarım limon sıkıyorum. İyice karıştırıp soğuduktan sonra servis ediyorum. Çok pratik deneyin bence.
Teşekkür ederim. Elinize sağlık 🥰

Ben vermeye başladım bi sıkıntı olmadı çok şükür

Ben bal verdim ama beyefendi sevmedi 🤦‍♀️ Ballı süt yaptım onu da içmedi.ballı yoğurt yaptım onu da yemedi 🤣🤣🤣 balık veriyorum bazen yiyor bazen de tükürüyor 😬😬

Ben veriyorum canım çokta seviyor özellikle muzla karıştırıyorum ıh ıh ıh die yiyor çay kaşığı ucuyla denemiştim ilk olarak. balın çocukların vucud direncini artırdığına da inanıyorum biz bile hastalanınca ballı zencefilli şerbet yapıyorum hemen toparlanıyoruz

Doğum günü öncesinden beri yürümeye çalışıyordu miniğim. Koltuklar arası gidip geliyordu veya elimizi tutup yürüyordu sadece.Çok garanticiydi😊 Bir türlü kendine güven gelmemişti.
Dün akşam biz salondaydıydık onunla, babası mutfakta. Bir baktım kendi kendine pıtı pıtı gidiyor🥰 Seslendim babasına geliyor karşıla diye. Öyle 3 tur attı git gel uzun mesafe😋 Bundan sonra işimiz daha zor. Koşmalar başlayacak arkasından😝

bal bende vermiyorum canım, doktorumuz bal ve baklayı çok çok az arttırarak verebilirsin dedi ama benim kızımın tatlıyla hiç arası yok. limonu versem yer ama bal,pekmez yüzüne bakmaz.

bal bende vermiyorum canım, doktorumuz bal ve baklayı çok çok az arttırarak verebilirsin dedi ama benim kızımın tatlıyla hiç arası yok. limonu versem yer ama bal,pekmez yüzüne bakmaz.
Limon konusunda aynılarmış😊 Eşim daha küçükken eline limon dilimi vermiş. Hadi dedim şu ilk deneyen bebebekler gibi tepki verecek mi çekeyim. Aa bizimkinde tık yok. İnsan bir suratını buruşturur🤣 Elinden alınca kıyamet koptu yiyecekmiş😊Hala saklarım mutfakta kullanırken. Ağlıyor ver diye. Annesi kılıklı ekşiyi sevecek😝

Back