- 5 Şubat 2020
- 1.640
- 1.679
- 83
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #36.661
Valla kayınvalidemle sıkıntım artık yoktu diodum hep ama artık herişimizde parmağı olduğunu anladım gıcık oluyorumO Analarını alsınlar başlarına çalsınlar
Mantığa yatmayan bizimkidur kesin12 yıllık evlilikte benden gelsin durum aynı hatta eşimin kardeşi geçen pazar nişan attı düğüne 10gün kala sebebi oğlanın annesinin ağzına aşırı aşırı aşırı bakmasıydı annesi adım atma dese atmayacak Bi tipti eşimin tepkisi tabii ki erkek annesinin ağzına bakacak başka kimin ağzına bakacak ben şok oradan çıktıktan sonra pardon dedim ne demekti o iki tarafıda dinleyip mantığıma yatanı uyguluyorum çaktırmadan dedi hala aklıma geldikçe sinir oluyorım
Valla artık neye yok dese annesinin fikri die dövüşeceğim sanırımMantığa yatmayan bizimkidur kesin
Benim aklımda var Bi şeyler ama eşim gerek yok diye tutturduğu için daha da yaklaşmasını bekliyorum kutlamayı kendi aramızda yapsakta 1yaş çekimi istiyorum özellikle pasta patlatmaDoğum gününü planlamaya başladınız mı yapacak mısınız bişiler
Doğum gününü planlamaya başladınız mı yapacak mısınız bişiler
neden zorundasınız ki? kendi içinizde bi pasta alıp kutlayın resim çekin. daha 12 aylıklar ne hatırlayacaklar ki zaten.Hiç doğum günü yapasım yok.kv suratını çekmek istemiyorum ama görümcemler oğlumun doğum gününden önce buraya yerleşirse doğum günü yapmak zorunda kalacağım.gerçi görümcemler daha sonra da yerleşse doğum gününü ona göre ayarlamak zorında kalacağım.şu mecburiyetlerden nefret ediyorum.bu hayat bizim ama nedense bize ait olan hayatı başkalarına göre yaşıyoruz
Aynen ben de geçen gün eşime aynısını söyledim.daha bir yaşında neyi hatırlayacakki.büyük çaplı bir şey yapmayacammdedim.hatta kendini bilinceye kadar yapmayacağımı ve hayatımda gereksiz yorgunluklar istemediğimi belirttim.neden zorundasınız ki? kendi içinizde bi pasta alıp kutlayın resim çekin. daha 12 aylıklar ne hatırlayacaklar ki zaten.
aynen öyle. aklı ermeye başladığında ne istediğini anlatabildiğinde en güzelini yaparız allahın izniyle. şimdiden şatafata boğup doyumsuz olmasını istemiyorum ki yapacak olanlara da saygım var sadece benim düşüncem buAynen ben de geçen gün eşime aynısını söyledim.daha bir yaşında neyi hatırlayacakki.büyük çaplı bir şey yapmayacammdedim.hatta kendini bilinceye kadar yapmayacağımı ve hayatımda gereksiz yorgunluklar istemediğimi belirttim.
Eşim annem ve kardeşlerimle görüşmek istemiyor o yüzden yap(a) mayacağım ben. Aslında aileleri çağırıp çok şatafatlı olmayan minik bir kutlama yapmak isterdim ama nasip değilmiş. İl dışında olalım fotoğraf çekiliriz dedim tmm dedi, bakalım...
Böyle sorunlar oldukça, bebekle ilgili evle ilgili vs. Hiç bir plan yapasım gelmiyor.
11 aylık olmuş ve 11 kiloda neymiş mi demişPsikolojim okadar bozuk ki anlatamam.akşam eşimle anası yüzünden tartıştım.artık anasının yaptıklarına,söylediklerine asla tahammül edemiyorum.psikolojik destek alma noktasına kadar geldim o derece yanii.Ankaradaki görümcem geldi.oğlunun tayini Hatay/İskenderuna yani yaşadığımız şehre çıktı onlar da bizi Ankaraya bağlayan şey kalmadı diyerekten buraya yerleşme kararı almışlar.ama ordaki evlerini satmayıp buradan ev kiralamayı düşünüyorlar.kv bu kararı kesinlikle desteklemiyor! Orda kalın burda ne yapacaksınız diyor! Tabii kızı gelirse gelinleriyle nasıl uğraşacak,oğullarına nasıl naz yapacak.şimdi kızları yok diye yalnızım edebiyatı parçalıyor yaaa o şekilde oğullarını parmağında oynatıyor yaa.kızına da durmadan diyorki sizin oturduğunuz sitenin kuralları çok güzel ,birdaha öyle bir yer nerden bulacaksınız?halbuki o kurallar tüm insanlığın uyması gereken kurallar farkında değil hanımefendi.kurallar da şu:balkondan halı silkelemek,balkonda halı yıkamak hatta balkon yıkamak yasak,sabah 10-akşam 10 arası temizlik vs yapılacak ne varsa bu saat dilimleri arasknda yapılabilir.akşam 10dan sonra tv sesine bile dikkat edilmeli.herkes site içersine tek araç parkedebilir gibi gibi genel geçer kurallar.ben de dedimki neden oğlunun oturduğu sitede de aynı kurallar var.suratını çeviriyor beni duymamazlıktan geliyor.çünkü kendisi bize o yasak olan her şeyi uyguladığı için beni duymak işine gitmiyor.defalarca kez beyaz çamaşırlarımın üzerüne balkon kenarlarının pis suyunu akıtmıştır,defalarca kez tepemden halı silkelemiştir vs.liste daha uzar.neyse konuya gelelim.iki gün önxe bana dediki torunumun boyu kısa ve zayıf.sen oğlumla torunuma iyi bakamıyorsun.torunu 11kg.boyu da geçen ay 74cm idi ki ozamandan bu zamana boyu uzadı.doktorumız da izlemini yapan hemşireler de boyunun ve kilosunun 1 yaşındaki çocuğın boy-kilosu olduğunu söyleseler de eeeee efendim güyaaa oğlum 3 kg doğmuş da 11 aylık olmuş da 11 kg da neymiş.görümcem de dediki anne ozaman senin hesabına göre bu çocuğun 25 kg olması gerekiyordu.dün görümceme oğlumun bıgüne kadar ne kadar huysuz,ne kadae zor oldığunu anlatıyordumki kv namazını böldü veeeeeee “senin oğlun mu zor! ecem(görümcemin kızı)daha zormuş da onun gazı daha fazlaymış da ben de oğlumun zor olduğunu zannediyormuşım da arka arkaya bombardıman resmen.sen benim oğlumun yanında kaç kez 7/24 kaldın da böyle yorum yapıyorsun dedim.tam 5.5 ay benim gece gündüz tuttuğum gaz nöbeti neydi peki dedim? Eee benim eşim yanımdaymış da görümcemin eşi göreve gidiyormuş onun yardımcısı bile yokmış.görümcem de eşi nöbete gidince bıraya geliyprmuş.ben aylardır ailemle aynı memlekette olmama rağmen son ay yardım aldım.hermeyse eve geldik oğlım diremiyor uyumuyır sadece ağlıyor.saatlerce ağladı.ben de dün biontech 2.dozu vurulmuştım zaten çarpılmış gibiyim.en son eşim bana dediki ver çocuğu ancak bağırıp dıruyorsun.eşimın omzunda oğlum emmeden aç bir şekild sızdı kaldı.sınrasında eşimle tartıştım.annenden bıktım usandım.ne demek oğlum zayıf? Hele sen ecemin bebekliğinin daha zor olduğunu söyleyip nasıl onın ekmeğine yağ sürersin dedim.eee efendim ecemin bebekliği gerçekten sıkıntılıymış.bizimki çok mu normaldi dedim.kaç tane yiğenim var hiçbiri de oğlım gibi 7/24 ağlamıyordu dedim.dudaklarını bükerek diyorki Alla alla çınar mı sıkıntılı bebekti diyo.çünkü anası öyle olduğunu iddia ediyor yaa kesin öyledir onlara göre.analarının lafının üstüne laf olmaz onlarda.ben de dedimki yaa evet siz hepiniz böyleydiynizi değil mi annanız ne derse o doğru.sana göre ben zaten yalancıyım annanın beni yalandırdığı olayda bana hak verdiğini söylemiştin ama görüyorumki başından beri anana hak vermişsin.bak dedim insan ailesini tanır ailesinin bir şeyi söyleyip söylemediğini tahmin edebilir.annen geldi tam oturduğum noktada evi boyatmadan çıkamazsınız kabıl etmem dedi dedim ama sana göre dememiş ben bi yerlerimden uydurmuşum.eee diyo yanlış anlamış olabilirsin.söyler misin bu cümleyi sence nasıl yanlış anlamış olabilirim? Cevap yok.neyse sen inanacağın kişiye inanmışsın zaten.ben şu anda senin eşin olup olmadığımı sorguluyorum diyip geçtim uyudum.birkaç gün ayrı bir yere gitmeyi düşünüyorum.eğer kurallarımı gerçekleştirmezse de dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.3 yıldan beri yüreğimde kocaman kocaman yaralar oluştu maalesef.vücudum sinirsel tepkiler veriyor artık.kızlar uzun oldu kusura bakmayın.ama içimi dökmem gerekiyordu
Eşimle tartışırken “çocuğun midesine şırıngayla mı yemek yollayım ne yapayım”demiştim.canım dün eltimle konıştum.ben eve indikten sonra da eltimin oğlu için eltime oğlun çok zayıf ama Çınarın kilosu iyi demiş.eltim de demişki oğlumun kilosu gayet de iyi.oğlumun anası da babası da kişplu değil,oğlum da kilolu olmasın.kilolu olup da ne olacak sonrasında belli bir yaştan sonra kilodan dolayı hastalıklarla boğuşacağına zayıf kalmasını tercih ederim demiş.anladım ki benim kv kafayı yemiş.sırf sinir bozmak için konuştuğunu anladım.velhasıl kelam her çocuğun yapısı farklıdır.bazısı minyon,bazısı yapılı.benim eşim de kardeşlerim de hepsi iri yapılı.oğlum da omlara çekmiş.eşime de artık hiçbirşekilde yukarıya çıkmayacağımı annesiyle aynı ortamda bulunmak istemediğimi söyledim ama bugün eşime bir de ulusa sesleniş konuşması yapacağım.11 aylık olmuş ve 11 kiloda neymiş mi demişdemek ki benim kızı görse neler der, canım hiç sıkma canını, ne bekliyorlar anlamıyorum çocuğa uykusunda serum mu bağlayacaksın şişsin diye.. ben ikinci çocukta şunu anladım ki, çocuk iştahlıysa yiyor kiloda alıyor ama iştahlı değilse sen ağzınla kuş tutsan , ne kadar yedirmeye de çalışsan yemiyor arkadaş. bence bir anneyi yetersiz ve kötü hissettirmenin en kolay yolu bebeğin kilosundan vurmak. Üstelik senin bebeğinin maşallahı var. Sen bebeğine sımsıkı sarıl canım, onlar yokmuş gibi keyiflice büyüt bebeğini, en güzel zamanlarını kayınvalidenin sözleriyle hatırlama.
Bende bi böyle yapiim diyorum bi ailece kutlayalım diyorum kafam çok karışık. Hiçbir hazırlığımda yokben devasa bi kutlama yapmayı düşünmüyorum. kızıma özel ufak bi pasta yaptırırız bir de şirin bi elbise giydiririz üçümüz kutlarız diye düşündüm babamız yanımızda olursa.
Ilkimde benimde benzer seyler vardi icimden gelmedi hicbisey simdi cok pismanim kendim.kziimla bi fotoğraf cekinseydim bari diye. Firsatin varsa kizinla sana ufak bi hatıra birakabilirsinEşim annem ve kardeşlerimle görüşmek istemiyor o yüzden yap(a) mayacağım ben. Aslında aileleri çağırıp çok şatafatlı olmayan minik bir kutlama yapmak isterdim ama nasip değilmiş. İl dışında olalım fotoğraf çekiliriz dedim tmm dedi, bakalım...
Böyle sorunlar oldukça, bebekle ilgili evle ilgili vs. Hiç bir plan yapasım gelmiyor.
MEvet canım bende yazmıştım cevap gelmedi geceden taşan bez artık mavi bile olmuyor nerdeyse hiç yapmıyor sanki. Dr sordum terle atıyodur vücudanda ki sıvıyı takip et kötü varsa enfeksiyon olabilir dedi. Sizde dr sorup başka bi yanıt alırsanız paylaşırsanız sevinirim
Kızlar mesajları okurken kızım aldı telefonu o basmış rasgele.sizinkiler de böyle mi bilmiyorum,elimde telefon görmesin hemen atlayıp alıyor elimden.
Benimki de telefona çok meraklı sürekli telefonla konuştuğumuzda falan ilgisini çekiyor elimizden almaya çalışıuor ama telefonlarımızı köşe bucak saklıyoruz eline vermiyoruz.ona akıllı köpekçik almıştık.al senin telefonun bu işte diyip eline veriyoruzKızlar mesajları okurken kızım aldı telefonu o basmış rasgele.sizinkiler de böyle mi bilmiyorum,elimde telefon görmesin hemen atlayıp alıyor elimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?