2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Oğlumun poposu fena mantar olmuş nasıl geçer bu hamezinc iyi geliyordu geçirmedi o da
bizde de olmuştu. trosyd krem kullandık 1 günde geçti. Fotoğrafını cildiye dr na göndermiştim o mantar demişti. 2 gün sonra kendi doktoru mantar değil sudocrem kullanma dedi. ter bezlerini tıkıyormuş, alerji yapıyormuş. geçmiş olsun

aynı sorular bana da soruluyor. Uyku saati mi geldi? bilmiyorum. Bakayım gözü kızarmış mı ?aaa saçıda çekiyor kesin uykusu geldi. Odaya gideriz 2 dk emip , emeklemeye başlar :) uyku belirtisinin bunlar olduğunu düşünüyorlar , sonra içeriden biz tekrar gelince "aaa cin gibi olmuş. Bu çocuğa yazık uyutamıyor musun?" evet beceremiyorum siz dener misiniz diyorum. Ortam buzz.
Hele annem sallayarak uyuturum dedi. Dedim benim kız hacı yatmaz. Sırtı yere geldiğinde kalkar. Yok denedi
Sonra beni çağırıyor. Bu kız yılan gibi kıvrılıyor , tutamıyorum sallatmıyor

Beyaz kabarıklar böyle minik minik

Oğlım sabah 7 bile değildi uyandığında.ağlayarak uyandı.zaten ağlayarak uyandıysa o gün öyle devam eder.Sabahtan beri onu eğleştirmeyw çalışıyorum Kahvaltısını yapmadım mesela banyoda küvetine koydum oyuncaklarını içine attım ve kahvaltısını küvetin içinde yedirmeye çalıştım Sonra çıkardım yıkadım onu.Sonra yine ağlamaya başladı onunla oynadım sonra yine ağlamaya başladı balkonu sildim onu balkona çıkardım sonra yine ağlamaya başladı oturma odasında onunla oyun oynadım sonra yine ağlamaya başladı gibi gibi bu böyle devam etti Ama hep kucağımda ya kucağıma alacağım ayakta gezdiricem onu ya da kucağımda kalacak zaten hava çok sıcak kendisi de ağır maşallah yani şu saat olmuş kafam kaldırmıyor artık makinadaki çamaşırı bitti çıkarayım de çamaşırı Asayım bari dedim Ben onu yere koyar koymaz ağlamaya başladı sonra makinanın yanına kadar geldi yanıma sakinleşti birazcık derken kapı çaldı açtım meşhur kayınvalide ve meşhur sorusu niye ağlıyor nereden bileyim ben dedim alnında mı yazıyor dedim çocuğun neden ağladığı .Ver bana dedi çocuğu hayır vermeyecem dedim ver yukarıya çıkarım dedi hayır dedim çıkartmıycaksın o benim çocuğum ve o çocuk annesinin işi gücü olmasına alışacak dedim Ben onu her an kucağımda tutupta akşama kadar onunla oturamam benim de ihtiyaçlarım var dedim Ondan sonra ver kucağıma dedi hayır anne alma kucağına sen onu bıraktığın zaman o yine ağlayacak hazır sakinleşmiş niye kucağına almak istiyorsun diye sordum. Ben şimdi balkona çıkacağım o dedi balkonun kapısının önünde annesini seyredecek dedim. Neyse yine de aldı çocuğu kucağına ha bu arada eve de zorla girdi kapıyı tutuyorum kolumu elimi koyuyorum deldi geçti resmen.Oğlum kucağına aldı oğluma diyor ki bir ki annene beni ağlatma anne ben başladım artık içimdeki her şeyi dışı mı sanki dedim bilerek Ağlatıyormuşum gibi.kim ister çocuğun durmadan ağlamasın herkes isterdim çocuğumun akıllı uslu tek başına bir kenarda o oturup oynamasını hem senin çocuklarım hiç ağlamadı mı diye sırdum.cevap muhteşem ötesi.5 çocuğu var ve hiçbiri ağlamamış ben de inandım.yav hee hee kesin ağlamamışlardır ben de zaten bilerek gidip gelip çıcuğumu dövüp ağlatıyorum.sonra bunun üstüne ağladılar ama az ağladılar dedi.ben de artık söylendim.kğmse istemez çocuğunun gün boyu ağlamasını.sabahtan beri peşimdeyim ben de insanım.sanki bilerek ağlatıyormuşum gibi şeyler söylenmesi hiç hoş değil.arkasına bile bakmadan gitti.bir de bi ara sanki çocuğumu emzirmiyormuşım gibi bana emzir falan da dedi onlara da cevap vermişimdir de şu anda verdiğğm cevabı hatırlamıyırum.bu cevaplar ona yeter.ayağı kesilir artık çok şükür huzurlu günlerim yeniden gelecek

Bacım yuzsuzse ki öyle gibi yine gelir korkutmak gibi olmasında hayır neden böyle yapıyorsun ki mesela güzellikle gelse kızım çok ağladı bı sıkıntı yok dimi dese isinvarsa ister götüreyim ister sen işini yapana kadar bakayım istersen yada ben yapıyım işin varsa dese olmaz miama artık öyle bir hale getirmiski bizleri yardım istemiyoruz yeterki uzak dursun
.

Aynen onun yardımı yerin dibine girsin.asla istemem.hiç unutmuyorum ilk evlendiğim yıl miyom ameliyatı olmuştum.balkona da salıncak almıştık hava da bir anda ısınmıştı balkon sezonunu açmamız gerekiyordu ama ben balkon yıkayamacağım için eşim de sen biraz toparlan birlikte hallederşz demiştş.neyse haspam tutturdu balkonunuzu ben yıkayacam diye.istemiyorum falan yok illa yıkayacak.daha balkona çıkar çıkmaz bana balkondan sesleniyor”zğbeyde gel bak buraya böyle yıkayacaksın”diyo.teAllam dedim.ogünden sonra ona hiç iş yaptırmadjm.sanki iş bilmiyoruz dünyada iş güç bilen tek kendisi.

Patavatsız işte ayy valla bir uzaklassaniz keşke ordan yoksa psikolojimi iyicene bozucak

Patavatsız işte ayy valla bir uzaklassaniz keşke ordan yoksa psikolojimi iyicene bozucak
Ah canım ah evimizin teslimi eylüldeydi ama sanırım 2 ay kadar sarkacak.bana kalsa inşaat halindeyken bile gidip otururum o derece bıktım usandım bu kadından.bazen diyorumki kocası ölmüş kurtulmuş bu kadından valla.

Keşke bende bu şehirden gitsem uzaklassak diyorum ama bu seferde uzak yer diyip gelip aylarca kalır diye korkuyorum

kızlar nolur söyleyin tek tek yazın ne yiyor sizin bebekleriniz gün boyu? kaç ana kaç ara öğün yapıyolar? ben mi beceremiyorum kızım aç mı acaba delireceğim ☹☹

Keşke bende bu şehirden gitsem uzaklassak diyorum ama bu seferde uzak yer diyip gelip aylarca kalır diye korkuyorum
Aynen gitmek çare değilki.inadımıza gelip kalırlar.benimki okadar meraklıki bayramdan önce annemlere gitmiştik.yüzsüz gibi annemlerde kebap yiyip yemediğimizi sordu.tam ağzımı doldurdum tatilden gezmeden dönene bile”yediğin içtiğin seninolsun gezip gördüğünü anlat derler “ama srn maşallah merak ettiğin tek şey annemlerde ne yediğimz

kızlar nolur söyleyin tek tek yazın ne yiyor sizin bebekleriniz gün boyu? kaç ana kaç ara öğün yapıyolar? ben mi beceremiyorum kızım aç mı acaba delireceğim ☹☹
Canım sen gayet iyi beceriyorsun çünkü bu sıralar genel olarak bebeklerde iştahsızlık söz konusu.benimki de yemiyor.banyoya küvetini doldurup yedirmeye çalışıyorum bu sefer de ağzındakileri küvete akıtıyor günde iki kez küvet yapıyoruz bir kere de zorla ağzına tepmeye çalışıyorum ama ne hallere giriyorum yedirinceye kadar.yine de hazırladığım yarım kase yemeğin yarısını yiyor

Ben kalkınca kahvaltıda peynirli yumurta yaparım, Salatalık Domates elimde tutup ısırtırım az az yer onlardan da, zeytin ezmesi yaptım onu da severek yiyo ama geri çıkarıyo niyeyse, biraz da pekmez veririm, öğlen çorba içer tarhana yoğurt mercimek şehriye yada sebze çorbası, ara öğün yoğurt veririm bide meyve şeftali muz kayısı gibi, akşam yine çorba öğlen ne verdiysem zaten öyle gün bitiyo, geçen köfte ayran verdim, ev yapımı kek veririm onu da seviyo, işte bunlarda çeşit oluyo arada

Buna bende merak içinde beklicem cevapları. Son zamanlarda azda olsa yemeye başladı bugün yediklerini yazayım öncelikle aşırı yemek seçiyor sabah kahvaltı yemiyor ne yapsam red ediyor bir yumurta sarısı yada yarışı kandirabilirsem verirsem bı onu yiyor öğlen uyuyup uyandıktan baya sonra muhallebi verdim yarım kavanoz Da kavanoz maması yedi. İkindide yarım kase çorba ve pilav, yarim kavanoz maması kalmıştı onuda akşam verdim yatmadan (bu ara kavanoz maması yiyor diye veriyorum) karpuz ve nektarı verdim azda olsa gün sonra içinde ek olarak

Ne desem bilemedim. Ne yiyor, ne yemiyor Evde olduğumuzda ona çorba falan yapsam ya hiç yemiyor, ya iki kaşık alıyor.
Ama bizle oturduğunda yediğimiz her şeyden istiyor. Elime bir şey alıp yiyemem asla hemen yanımda bitiyor
Şu sıra kendi yeme isteği çok. Kahvaltıda parça parça omletini peynirini falan koyuyorum. Yarısını yere döküyor, birazını kafaya üstüne sürüyor, birazı da ağzına gidiyor işte Ben verdiğimde açmıyor ağzını

Sonra arada meyve yiyoruz. Şükür ona itirazı olmuyor. Uyuyor uyandığında bir şeyler hazırlıyorum. Keyfine kalmış artık yemesi. Şu sıra ayran içirmeye başladım. Yoğurtla arası çok iyi değil. Öyle sebzeyle karışımı sevmiyor.

Beni en çok zorlayan ikindi. Günler uzun olunca ne yedirebilirim diye düşünüyorum. Akşam bizimle birlikte bir iki atıştırıyor çünkü

Evde yalnızken daha çok zorlanıyorum. Annemdeyken kalabalıkla daha kolay oluyor. Bir de annem daha değişik yemekler yapınca ilgisini çekiyor. Benim öyle bir vaktim ve enerjim yok

ben de yazayım yedirdiklerimi o zaman.

sabah uyanınca mamasını yediriyorum 1 ya da 1 buçuk saat sonra kahvaltı veriyorum. yumurta, salatalık domates peynir zeytin pekmez tarzı yiyor. uyuyup uyanınca mama veriyordum artık çorba veriyorum. bi saat kadar sonra yoğurt ve sevdiği bi meyveyi veriyorum. ikindide mama ve meyve saati oluyor yine. akşam da bizimle yediklerimizden yiyor yatmadan 1 buçuk saat kadar önce de mama veriyorum son kez.

boyu mu uzadı ne oldu bilmiyorum zayıf geliyor gözüme. bu yazdıklarımı da öyle deli bi iştahla yemiyor ha canı isterse ya da zoraki yiyor. ama ben elime bi yiyecek alıp oturayım anında dibimde mam mam diye. sizce nasıl ☹

Bence gayet iyi son zamanlarda iştahsız tüm bebekler zaten şu yemek görünce mam demeleri yüzünden aç bu çocuk diyoruz

Bence yedikleri iyi canım.sen mam demesinden dolayı böyle bir düşünceye girmişsin bana göre.benimkini sayim bak.mesela yumurtayı ağzına sürmez kolay kolay onun için kahvaltısı genel olarak yoğurt cicibe bir de ağzına süzme peynir veririm ki zorla yer.yediklerinin yarısını da yere tükürür.öğlen yine ya çorba,ya et suyuna pilav+ yoğırt ya da et suyunda pişmiş patates+yoğurt.akşam da bizim yediklerimizden yer.eğer akşam bizimle yememişse yatmadan 1,5 saat önce meyve+Yoğurt yediririm bazen de kefir içiriim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…