• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Benim doktorum da bu ay balığa başlayabilirsin dedi. Henüz vermedim. Babası gibi mangal sever olacak heralde😋 Itiraz etmeyi bırak ver diye ağladı🤣 Kendine özel yapılanları iştahlı yemiyor evet. Bundan sonra bende ayırmadan vereceğim. Tuzuna dikkat ederek

eşim görevden dönene kadar kalmak niyetindeyim inşallah. bir ay olabilir birkaç ay olabilir. belli değil.
o zamana kadar alışır canım dert etme, benim anneme tam alıştı, kucağına gitmeye başladı o zamanda kadıncağızın dönmesi gerekti. Ama benim kızın huyu bir değişik, markete gittiğimizde kasiyerlerin kucağına gitmek için kollarını kaldırıyor ama anneanne-babaneye yabancılık yapıyor 🤷‍♀️

Ben uzun zamandır et veriyorum 🤣🤣🤣🤣 hem de hiç kuzu eti vermedim 😁😁 dana,koyun ne olursa artık.çocuk eti yedi kendine geldi resmen 🤤🤤 artık ona özel yemek de yapmıyorum açıkçası.biz ne yiyorsak o da ondan yiyor.baharat koymuyorum yemeklere.ona yedireceğim kadarını yoğurda karıştırıp veriyorum.geçenlerde de balık verecektim ama ablam uyardı.çocuğa anne sütü de veriyorsun bence verme zehirlenir dedi ama ne derece doğru bilemedim.ben daha çok yoğurt içim balık yedirmemiştim.anne sütü balık yedirildiğinde zehirler mi bilemedim bence zehirlemez çünkü market sütüyle aynı oldığunu düşünmüyorum.tmm mamalar anne sütüne en yakın şeyler ama market /inek sütünü bilemedim.öyle olsaydı sütü az ya da sütü kesilen ,sütü olmayan annelere mama yerine inek sütü önerilmez miydi?
canım senin yakışıklının maşallahı var, en başından beri beslenme düzenine çok güzel uyum sağladı. bende ilk defa vermiycem daha önce köfte falan vermeyi denedim. Kıymalı çorbalarda denedim. Şimdi bizimkinin demiri biraz düşük çıktı diye hergün kuzu eti ve pekmez ver ver dedi, Eğer demiri böyle yükseltemezsek ilaca başlatıcakmış. Bizimki 3-4 günde bir kakasını yaptığı için ilaca hemen başlatmak istemedi. Demir ilacları kabızlığa sebebiyet verebiliyor ya ondan sanırım.
.
balık konusunda bizim burda balıkla yoğurt birlikte tüketilmez diye bir durum yok. Balık taze değilse yoğurtla yenmez derler, ee zaten bayat balık her türlü zehirler yoğurt olsa da olmasa da..Mesela balık çorbası yaparız, terbiyesinde yine yoğurt vardır.

bugünler hiç geçmeyecek diye yakınmamın ardından telefonuma gelen mesaj

96591625-A819-450F-85AD-2F84C6186830.jpeg

canım senin yakışıklının maşallahı var, en başından beri beslenme düzenine çok güzel uyum sağladı. bende ilk defa vermiycem daha önce köfte falan vermeyi denedim. Kıymalı çorbalarda denedim. Şimdi bizimkinin demiri biraz düşük çıktı diye hergün kuzu eti ve pekmez ver ver dedi, Eğer demiri böyle yükseltemezsek ilaca başlatıcakmış. Bizimki 3-4 günde bir kakasını yaptığı için ilaca hemen başlatmak istemedi. Demir ilacları kabızlığa sebebiyet verebiliyor ya ondan sanırım.
.
balık konusunda bizim burda balıkla yoğurt birlikte tüketilmez diye bir durum yok. Balık taze değilse yoğurtla yenmez derler, ee zaten bayat balık her türlü zehirler yoğurt olsa da olmasa da..Mesela balık çorbası yaparız, terbiyesinde yine yoğurt vardır.
Evet canım maşallah benim oğlum ek gıdaya hemen adapte oldu.tabii dişten dolayı zaman zaman iştahsızlık oluyor da sonra hemen toparlıyor çok şükür.BiZim burda da yoğurt terbiyeli balık çorbası yapıyorlar.hatta balık yemeye gittiğimizde süzme yoğurt falan da getiriyorlar masaya da ne bilim balıktan çok fazla zehirlenen de oluyor diye tırsıyorum açıkçası.cnm biz 4. Ayımızdan beri demir ilacı kullanıyoruz.doktor tahlil bile yaptırmadan verdi hatta.her akşam 6/7 damla veriyorum.

Rahat geçirmenize sevindim canım.biz de cumartesi günü ankaraya dün de eskişehire geldik.biraz zorlandık.çünkü oğlum yüzüstü uyur ve oto koltuğunda yüzüstü uyuma gibi bir olanağı yoktu onun için çok uyuyamadı maalesef.ankaraya vardık dün mesela gündüz sürekli uyudu.cumartesi gecesi de şaşırtıcı bir şekilde uyudu.maşallah diyim.çok şükürki polisevini de yadırgamadı.rahatımız iyi şimdilik.
Bende yarın ankaraya gidiyorum ve benim sıpada yüzüstü uyur 8 saat yol gitcez bakalım nasıl olcak

Maşallah canım, kilosu da boyu da çok iyi. Son 1 ay mı az kilo almış?
Çok az hemde 70 gr sadece ebemiz kilosu iyi ama her zamankinden çok çok az almış dedi boyu zaten uzamamış hiç ona kafayı çok taktım ben kısa boyluyum çok çektim (akran zorbalığı) erkek çocuğu bide kısa olacak diye çok korkuyorum

Kızlar biz bugün menenjit ve kızamık aşılarını olduk. menenjit özel aşı grubunda biraz da pahalı gibi geldi bana. Birde kan tahlili yapıldı. Demir ölçümü referans aralığının bir tık altında çıktı. Endişelenecek bir durum olmadığını, ilaç vermek istemediğini söyledi doktorumuz. Et ve pekmeze başlıyoruz. Zaten bu ay ete başlayacaktık ama verme sıklığımın fazla olmasını istedi. Kuzu eti verecekmişim. İnşallah yer. Onun dışında hatırlarsınız çok terlediğini söylemiştim. Sırtında hafif isilik vardı onları gösterdim. Sıcak memlekette yaşadığımız için, istersen günde iki kere bile duş aldırabilirmişim. Yanlız haftada sadece 2 kere şampuan ve vücut şampuanı kullanmamı istedi. Diğer günler duru suyla duş alsın dedi. Ciltlerindeki yağ dengesini korumak içinmiş. Birde balık bu ay itibariyle verilebilirmiş. Ama yağ kızartma değil, buğlama yada fırına pişirilip. Eğer öğünü, emdiği sütü azaltıyorsa öğünü azaltacaksın dedi. Ahh canım doktorum, keşke o dediklerini yese de bende emsin diye azaltsam
Balık olarak önerdiği bir tür oldu mu acaba yoksa herhangi birini verebilir miyiz ? Bir de bı mevsimde donuk oluyor balıklar bildiğim kadarıyla. Balıkla aram hiç yok o yüzden bilmiyorum. Acaba donuk olması sıkıntı yapar mı ?

Çok az hemde 70 gr sadece ebemiz kilosu iyi ama her zamankinden çok çok az almış dedi boyu zaten uzamamış hiç ona kafayı çok taktım ben kısa boyluyum çok çektim (akran zorbalığı) erkek çocuğu bide kısa olacak diye çok korkuyorum
Cnm boyu gayet iyi.bence hiç kafaya takma.9.ayda ortalama 73cm oluyorlarmış.internette öyle yazıyor

Eşinizin boy u ne hu biraz genetik.bi de erkekler geç uzuyor benim kardeşim de hep kısa idi dalga konusu idi ergenlikte attı boy

Kızlar 1 saat önce aşı oldum biontech , şuanlik farklı bir durum yok azıcık koluma ağrı yayılacak gibi oldu sonra kayboldu o his , rehberlik araştırma merkezi nde ogretmenim gün icinde çok farklı insanla yuz yüze geliyorum ve karşılıklı en az yarım saat oturup değerlendirme alıyorum aynı kişiyle , o yüzden vurunmak bana daha mantıklı geldi

Balık olarak önerdiği bir tür oldu mu acaba yoksa herhangi birini verebilir miyiz ? Bir de bı mevsimde donuk oluyor balıklar bildiğim kadarıyla. Balıkla aram hiç yok o yüzden bilmiyorum. Acaba donuk olması sıkıntı yapar mı ?
Mevsim balıkları dedi canım , Yalnız kalamar, karides gibi şeyleri vermeyecekmişiz. Birde buğlama yada ızgarada pişiricekmişiz. Yağda kızartılmış verme dedi.

Bana da aşı sırası gelmiş.aklında soru işareti olanlar için ss aldım.

Eklentiler

• 69AFDFDB-1179-4E81-A7FE-D430BE7D1C43.png
    69AFDFDB-1179-4E81-A7FE-D430BE7D1C43.png
    315,7 KB · Görüntüleme: 38
Back