• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kızlar kaka eşittir diş miydi?Günde 3 kere yoğun kaka yapıyor bebeğim bu dişe mi işaret ?Alt dişimiz çıkmıştı,üst diş yok ama çok huysuz.
5 diş çıkardı ama ne bilim kaka sayısında pek artış görmedim açıkçası.belki de bebekten bebeğe değişiyordur 🤷‍♀️

Canım ben aşı oldum geçen hafta.Çok araştırdım sonunda içime sindi,bebeği de aşılamış oluyormuşuz emzirirken.Yine de karar senin,hayırlısı olsun.iki gün kolum ağrıdı yan etki olarak.
Merhaba canim asi konusundaki bilgilerini paylasirmisin bizimlede. Ben arastiramadim daha dogrusu bulamadim biseyler. Benimde siram geldi fakat nette emziren anneler isterse yaptirabilir yaziyor. Hani yaptirmalarinda herhangi bir sakinca yoktur dense icim rahatliyacak.
Kizlar asi ile ilgili fikirleriniz ne cin asisi inaktif di o olsa yine yaptirirdimda biontech aktif asi olunca dusundum bir.

Merhaba canim asi konusundaki bilgilerini paylasirmisin bizimlede. Ben arastiramadim daha dogrusu bulamadim biseyler. Benimde siram geldi fakat nette emziren anneler isterse yaptirabilir yaziyor. Hani yaptirmalarinda herhangi bir sakinca yoktur dense icim rahatliyacak.
Kizlar asi ile ilgili fikirleriniz ne cin asisi inaktif di o olsa yine yaptirirdimda biontech aktif asi olunca dusundum bir.
Banada sira geldi bende çok kararsızım ya bir arkadaş sinovac beklicem ben diyor ama bilemedim napsam

Bir kaç doktora sordumki bir tanesi hamileyken gittiğim peritanoloji uzmanı doçent doktor.Bir de çok fazla ingilizce makale okudum bu konuda.Ayrıca emzirme danışmanı olan tanıdığım ebe arkadaşım da önerdi.antikor oluşturup bebeği aşıladığımı düşünüyorum araştırmalarımın sonucu olarak.Tabi karar sizin,bir de okullar açıldı ve öğretmenim,riske girmek istemedim açıkçası.Deneyimlerim bu yönde umarım doğru karardır.2 gün kolum ağrıdı,onun dışında sıkıntı yaşamadık şükür.Bebeğim de ben de.

tatile giden bütün arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum. ben malesef bu dönem çok zorlanıyorum. iki çocuklu hayatta çok zorlanıyorum. havalar ısındıkça büyüğümü de evde tutmak zorlaştı ama iki çocukla bir gün dışarı çıksam iki gün dinleniyorum.
bu haftaiçi bizim 9 ay kontrolümüz var. Kontrole giden arkadaşlar, bu aylarda sormamız ve danışmamız gereken özellikle bir konu var mı? bu ay olacağımız aşı özel aşı mı ? özel aşıysa maddi anlamda hazırlıklı gitmem iyi olur.

Bu ay kızamık aşısı var ve ücretsiz. Özel aşılardan menenjit bu aylarda yapılıyormuş fakat kızamık aşısıyla aynı ay olmasın 13.ayda yaptırın dedi doktorumuz. Menenjit aşıları a ve b olarak ikiye ayrılıyor ve ikisini de yaptırmak gerekiyor dedi. Bu aya has bir soru gelmedi benim aklıma ben bebeğimle ilgili şahsi sorular sormuştum ilaç kullandığımız için. Sonraki izlem gününü de 3 ay sonra, yaşında yapalım dedi.

Bir kaç doktora sordumki bir tanesi hamileyken gittiğim peritanoloji uzmanı doçent doktor.Bir de çok fazla ingilizce makale okudum bu konuda.Ayrıca emzirme danışmanı olan tanıdığım ebe arkadaşım da önerdi.antikor oluşturup bebeği aşıladığımı düşünüyorum araştırmalarımın sonucu olarak.Tabi karar sizin,bir de okullar açıldı ve öğretmenim,riske girmek istemedim açıkçası.Deneyimlerim bu yönde umarım doğru karardır.2 gün kolum ağrıdı,onun dışında sıkıntı yaşamadık şükür.Bebeğim de ben de.
Bende ogretmenin siram geldi ama korkum simdiki zaman degilde gelecekte bir etkisi cikmasi oda bana karsi degil bebekte bir etki birakmasi. Malum asi konusunda su an ileride bir sorun cikmayacagina emin degiliz. Asi cocuklarada vurulabilen asi olsaydi yada inaktif olsaydi bu kadar tedirgin olmazdim. Tabi bir taraftanda corona olmak var.

Bende kararsizim ama asi siramiz gecmesin sinovaci beklerken ne yapsakki ya
Merhaba , ben geçen hafta aşı oldum. Herhangi bir sorun olmadı. Türkiye kaynaklarında yeterli açıklama ben de bulamadım. Avusturya'da yaşayan arkadaşım kaynak yönderdi. Orada hamile ve emzirenlere aşı uygulanıyor. Kendi kadın doğum dr.umu aradı. Hamilelere bile yaptırtıyoruz muhakkak ol aşını dedi. mRNA aşı çalışmaları yeni değilmiş. Bilemedim. Çin'e mi güveneyim Almanya'ya mı dedim. Yaptırdım

tatile giden bütün arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum. ben malesef bu dönem çok zorlanıyorum. iki çocuklu hayatta çok zorlanıyorum. havalar ısındıkça büyüğümü de evde tutmak zorlaştı ama iki çocukla bir gün dışarı çıksam iki gün dinleniyorum.
bu haftaiçi bizim 9 ay kontrolümüz var. Kontrole giden arkadaşlar, bu aylarda sormamız ve danışmamız gereken özellikle bir konu var mı? bu ay olacağımız aşı özel aşı mı ? özel aşıysa maddi anlamda hazırlıklı gitmem iyi olur.
Canim bende cok zorlanıyorum.. biraz sabredelim, gecmis tatli günler olarak hatirlayacagiz insallah. Kendimizi rahatlaticak ufak tefek şeyler bulmak ve biraz kendimizi dusunmek (herkesin selameti adina) gerekiyor.. mesela bi yarim saati kendimize cok görüyoruz ve yarim saatte bir sürü is yaparim mutfagi toparlarim vs diyoruz ama. Bazen yarim saat her seyi birakip kafamizi duaunce olarak evin icinden baska yerlere taşıyıp kendimize iyi gelen biseyleri yapmamız gerek. En azindan kendi adima öyle düşünüyorum

Saol canım.tatil iyi geldi.o iki gözden kurtuldum en azından.kv olmadan yaşamanın ne kadar mükemmel bir şey olduğunu anladım.her an onun nefesinin altlnda kanım çekilmiş meğer.Allah sana kolaylık versin canım.2 çocukla çok daha zordur tabikii.az önce yemekhanedeki aşçı oğlunun bebekliğini anlattı.ne gaz sorunu ne de diş sorunu yaşamış.bir gün bir baktımki dişi çıkmıştı diyo.öyle imrendimki anlatama.ben o her bir dişi için günlerce gecelerce neler çektim.hayatım resmen gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti.gaz=En üst düzeyde yaşandı. Diş= en üst düzeyde yaşandı.umarım bundan sonra rahatlarız.en azkndan artık dişler zorlamaz

Kızlar bende yolu atlattım kızlar normalde 8saat sürüyor biz kaynımın yanına uğrayıp eve öyle geçtik 10saat sürdü ve doğuya yaklaştıkça havada ısındı güneş vurdukça fazlaca yandım ama çocuklar çok rahat geldi bizim arabamız doblo tipi iki arada 3lü arkada vardı 3lüyü çıkarttım onlara minderletle yer yaptım yattılar oynadılar rahatça geldik darısı uzun yola gideceklere☺️

Kızlar bende yolu atlattım kızlar normalde 8saat sürüyor biz kaynımın yanına uğrayıp eve öyle geçtik 10saat sürdü ve doğuya yaklaştıkça havada ısındı güneş vurdukça fazlaca yandım ama çocuklar çok rahat geldi bizim arabamız doblo tipi iki arada 3lü arkada vardı 3lüyü çıkarttım onlara minderletle yer yaptım yattılar oynadılar rahatça geldik darısı uzun yola gideceklere☺️
Rahat geçirmenize sevindim canım.biz de cumartesi günü ankaraya dün de eskişehire geldik.biraz zorlandık.çünkü oğlum yüzüstü uyur ve oto koltuğunda yüzüstü uyuma gibi bir olanağı yoktu onun için çok uyuyamadı maalesef.ankaraya vardık dün mesela gündüz sürekli uyudu.cumartesi gecesi de şaşırtıcı bir şekilde uyudu.maşallah diyim.çok şükürki polisevini de yadırgamadı.rahatımız iyi şimdilik.

bizim de yolculuğumuz ve tatilimiz güzel geçti ve geçiyor. tek sıkıntımız annem ve kardeşimi yabancılaması. mümkün değil kucaklarına gitmiyor. bendeyken gülüyor falan ama asla gitmiyor onlara. tek sıkıntımız maşallah diyim bu.

Rahat geçirmenize sevindim canım.biz de cumartesi günü ankaraya dün de eskişehire geldik.biraz zorlandık.çünkü oğlum yüzüstü uyur ve oto koltuğunda yüzüstü uyuma gibi bir olanağı yoktu onun için çok uyuyamadı maalesef.ankaraya vardık dün mesela gündüz sürekli uyudu.cumartesi gecesi de şaşırtıcı bir şekilde uyudu.maşallah diyim.çok şükürki polisevini de yadırgamadı.rahatımız iyi şimdilik.
Yol yormuştur bende çok korkmuştum uyumaz yadırgar DİE çok şükür ii uyudu yer yatağı yaptım gece uykusunda uyuyarak emekleyip salonun ortasına geliyor uykuya devam sonra çok güldüm 😂
bizim de yolculuğumuz ve tatilimiz güzel geçti ve geçiyor. tek sıkıntımız annem ve kardeşimi yabancılaması. mümkün değil kucaklarına gitmiyor. bendeyken gülüyor falan ama asla gitmiyor onlara. tek sıkıntımız maşallah diyim bu.
Maşallah canım alışır illa çocuk kaç zamandır kimseyi görmüyor anaanneler çok sevilir🥰

Kaç gün kalacaksınız canım? Bizimkinin rekoru bir hafta🙈 bir hafta sonra alışmıştı anneme kucağına gitmeye başlamıştı. İnşallah sizin o kadar sürmez

Kızlar biz bugün menenjit ve kızamık aşılarını olduk. menenjit özel aşı grubunda biraz da pahalı gibi geldi bana. Birde kan tahlili yapıldı. Demir ölçümü referans aralığının bir tık altında çıktı. Endişelenecek bir durum olmadığını, ilaç vermek istemediğini söyledi doktorumuz. Et ve pekmeze başlıyoruz. Zaten bu ay ete başlayacaktık ama verme sıklığımın fazla olmasını istedi. Kuzu eti verecekmişim. İnşallah yer. Onun dışında hatırlarsınız çok terlediğini söylemiştim. Sırtında hafif isilik vardı onları gösterdim. Sıcak memlekette yaşadığımız için, istersen günde iki kere bile duş aldırabilirmişim. Yanlız haftada sadece 2 kere şampuan ve vücut şampuanı kullanmamı istedi. Diğer günler duru suyla duş alsın dedi. Ciltlerindeki yağ dengesini korumak içinmiş. Birde balık bu ay itibariyle verilebilirmiş. Ama yağ kızartma değil, buğlama yada fırına pişirilip. Eğer öğünü, emdiği sütü azaltıyorsa öğünü azaltacaksın dedi. Ahh canım doktorum, keşke o dediklerini yese de bende emsin diye azaltsam

Kaç gün kalacaksınız canım? Bizimkinin rekoru bir hafta🙈 bir hafta sonra alışmıştı anneme kucağına gitmeye başlamıştı. İnşallah sizin o kadar sürmez
eşim görevden dönene kadar kalmak niyetindeyim inşallah. bir ay olabilir birkaç ay olabilir. belli değil.

Kızlar biz bugün menenjit ve kızamık aşılarını olduk. menenjit özel aşı grubunda biraz da pahalı gibi geldi bana. Birde kan tahlili yapıldı. Demir ölçümü referans aralığının bir tık altında çıktı. Endişelenecek bir durum olmadığını, ilaç vermek istemediğini söyledi doktorumuz. Et ve pekmeze başlıyoruz. Zaten bu ay ete başlayacaktık ama verme sıklığımın fazla olmasını istedi. Kuzu eti verecekmişim. İnşallah yer. Onun dışında hatırlarsınız çok terlediğini söylemiştim. Sırtında hafif isilik vardı onları gösterdim. Sıcak memlekette yaşadığımız için, istersen günde iki kere bile duş aldırabilirmişim. Yanlız haftada sadece 2 kere şampuan ve vücut şampuanı kullanmamı istedi. Diğer günler duru suyla duş alsın dedi. Ciltlerindeki yağ dengesini korumak içinmiş. Birde balık bu ay itibariyle verilebilirmiş. Ama yağ kızartma değil, buğlama yada fırına pişirilip. Eğer öğünü, emdiği sütü azaltıyorsa öğünü azaltacaksın dedi. Ahh canım doktorum, keşke o dediklerini yese de bende emsin diye azaltsam
Ben uzun zamandır et veriyorum 🤣🤣🤣🤣 hem de hiç kuzu eti vermedim 😁😁 dana,koyun ne olursa artık.çocuk eti yedi kendine geldi resmen 🤤🤤 artık ona özel yemek de yapmıyorum açıkçası.biz ne yiyorsak o da ondan yiyor.baharat koymuyorum yemeklere.ona yedireceğim kadarını yoğurda karıştırıp veriyorum.geçenlerde de balık verecektim ama ablam uyardı.çocuğa anne sütü de veriyorsun bence verme zehirlenir dedi ama ne derece doğru bilemedim.ben daha çok yoğurt içim balık yedirmemiştim.anne sütü balık yedirildiğinde zehirler mi bilemedim bence zehirlemez çünkü market sütüyle aynı oldığunu düşünmüyorum.tmm mamalar anne sütüne en yakın şeyler ama market /inek sütünü bilemedim.öyle olsaydı sütü az ya da sütü kesilen ,sütü olmayan annelere mama yerine inek sütü önerilmez miydi?

Back