• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
evet kabızlık için koyun kakası gibi yapması lazım diye biliyorum ben de. demek ki huysuzluğu dişten. ateşi falan oluyor mu peki diş sanırım ateş de yapıyormuş.

gündüz nasıl uyuyor sizinki? benimki 2 gecedir erkenden uyuyunca telaş yaptım.
2 saatte bir 10 15 dakka uyuyor resmen

Çok teşekkür ederim 🙏 diş kaşıyıcı bizde de var..soğuk veriyorum. Merak ettiğim boğazı falan şişmez değil mi ? YouTube de Dr Osman var. Canlı yayın yaptı denk geldim. Kabızlık için bizim dr da aynısı söyledi. Karnı şiş ve kusmuyorsa arada yaptığı dışkı katı kesik kesik değilse kabızlıktan bahsedemeyiz. Ek gıda alanlar da dahil dedi. Bizde hiç biri yok. Sadece huysuz şu an ayağımda sallıyorum ki hiç sevmez. Dişleri bugün kızarmış ama ön taraf değil dişin arka yeri şiş. Her şeyi ters kızımın😁 bizi bizden başka anlayan yok çok haklısın .
Kayısıyı verdim bakalım
Kuru kayısıyı nasıl veriyorsunuz?

Kizlar bizim bebeğe meyve sebze emziği aldım hem dişini kasıyor hemde meyve suyunu emiyor çok hoşuna gitti kesinlikle tafsiye ediyorum fakat klipsli olanlar düşerse kırılır dönerek kapananlari tafsiye ederim🥰
İçine hangi meyveleri koydun canım?Ben de aldım ama henüz kullanmadım

3 günden beri sabahın köründen uyanıyor ve gece boyu da sürekli uyanıyor.bugün gece 4 kez uyandı.resmen beynim zonkluyor uyuyup uyanmaktan.ve her sabah uyanma saatini biraz daha erkene çekiyor.6:20den beri uyanık.cinnet geçirmemek için kendimi zor tutuyorum

3 günden beri sabahın köründen uyanıyor ve gece boyu da sürekli uyanıyor.bugün gece 4 kez uyandı.resmen beynim zonkluyor uyuyup uyanmaktan.ve her sabah uyanma saatini biraz daha erkene çekiyor.6:20den beri uyanık.cinnet geçirmemek için kendimi zor tutuyorum
akşam kaçta uyuyor

Benimki de aynı şekilde.6 da başladı mesaim😑

Bizimki 6 ya çekti canım zar zoe 7 yi bazen buluyor kışın uyanmak çok zorr oluyor anlıyorum seni sabır cekicez artik

Merhaba kizlar ben ek gidaya dun basladim yogurt verdim ama doktorumuz hic aciklayici olmadi sebze puresi corbasi yogurt ver dedi o kadar. Yardimci olurmusinuz ben simdi ne vermeliyim ne kadar vermeliyim corbami vermeliyim yoksa puremi dun yogurt verdim ama ne kadar vermeliyim dedigimde aldiginca dedi doktor

Bi bizde böyle sanıyordum gece mahvediyor beni dün gece uyuduğumda 3tü🤦🏻‍♀️ sonra 5gibi cızıldadı emziğini verdim uyudu 6.30uyandı mama verdim içti ses çıkarıyor ne halin varsa gör dedim artık uyudum oda uyumuş nezmn uyuduysa 🥱

Kızlar günaydın ya size bir şey danışmak istiyorum konu pek buraya uygun değil ama danışmak istedim yine de... Hamileyken kabus görmeye başladım ben, o kadar gerçekçi oluyorlardı ki ağlayarak uyanıyor ve konuşamıyordum. Ayırt edemiyorum gerçek mi rüya mı diye... Hala devam ediyor bu sabah yine oldu eşimi aradım ağlayarak ve bağırarak e tabi benim hıçkırıklarıma bebek de uyandı korktu çocuk. Aksi gibi de eşimle konuştuktan sonra şarjım bitti o da toplantıdaymış çıktı geldi bana kızıyor. Elimde değil ayırt edemiyorum ben şimdi nörolojiye mi gitmeliyim psikiyatriye mi?

Merhaba kizlar ben ek gidaya dun basladim yogurt verdim ama doktorumuz hic aciklayici olmadi sebze puresi corbasi yogurt ver dedi o kadar. Yardimci olurmusinuz ben simdi ne vermeliyim ne kadar vermeliyim corbami vermeliyim yoksa puremi dun yogurt verdim ama ne kadar vermeliyim dedigimde aldiginca dedi doktor
aldığınca ver mi dedi şoktayım. ya alerjisi varsa?

ben de yoğurtla başladım. 3 gün kuralıyla yoğurda devam etmen gerekir senin de. 3 gün kuralının sebebi verdiğimiz şeyin alerjiye sebep olup olmadığını kontrol etmek. mümkün olduğunca öğle veya ikindi beslenmesinde ver. önce çay kaşığı kadar sonra tatlı kaşığı sonra da çorba kaşığıyla ver. 4. gün yarım çay bardağını geçmeyecek kadar verebilirsin. yarı yarıya öğün oluyor ama tam doymuyorlar. benim bebeğimde öyle oldu mesela.

verebileceğimiz diğer besinler de havuç, patates, brokoli, tatlı patates, karnabahar, avokado, elma, muz, armut, yumurtanın şimdilik sarısı (çeyrek ölçekle başlayıp yavaş yavaş tama geçerek), labne lor gibi tuzsuz peynirler, pekmez.

tüm bunları 3 gün kuralıyla vermen iyi olur. olası bi alerjide yani döküntü ishal fazlaca kusma gibi durumlarda neyin alerji yaptığını kolay anlarsın. zaten güvenli olan yiyecekler arttıkça onlardan çorba da yapabilirsin.

aklına takılan bişey olursa mutlaka sor ❤

Kızlar günaydın ya size bir şey danışmak istiyorum konu pek buraya uygun değil ama danışmak istedim yine de... Hamileyken kabus görmeye başladım ben, o kadar gerçekçi oluyorlardı ki ağlayarak uyanıyor ve konuşamıyordum. Ayırt edemiyorum gerçek mi rüya mı diye... Hala devam ediyor bu sabah yine oldu eşimi aradım ağlayarak ve bağırarak e tabi benim hıçkırıklarıma bebek de uyandı korktu çocuk. Aksi gibi de eşimle konuştuktan sonra şarjım bitti o da toplantıdaymış çıktı geldi bana kızıyor. Elimde değil ayırt edemiyorum ben şimdi nörolojiye mi gitmeliyim psikiyatriye mi?
Canım uykuların nasıl? Örneğin gün içinde 2-3 saat kesintisiz uyuyabildiğin oluyor mu? Acaba uyanmana rağmen, yeterince dinlenemediği için beynim uyumaya devam mı ediyor?

sanki psikiyatri gibi geldi bana çünkü olay rüyalarınla alakalı. hamileyken bende de öyle oluyordu. hatta bir defasında eşimin beni aldattığını görmüştüm. uyandım baktım adam yanımda pubg oynuyor ama sanki o kadınla konuşuyomuş gibi hissetmiştim ben. nasıl ağlıyorum ama var ya allah korusun sanki cenaze var evde. ertesi gün vücudum ağrıyordu ağlamamın şiddetinden 🤪

Canım uykuların nasıl? Örneğin gün içinde 2-3 saat kesintisiz uyuyabildiğin oluyor mu? Acaba uyanmana rağmen, yeterince dinlenemediği için beynim uyumaya devam mı ediyor?
Gün içinde uyumam hiç, bebekle gece ne kadar olduysa... Geçen gece sık sık uyandı mesela ama bu gece sabaha kadar deliksiz uyudu. Değişiyor, çok değişken.

Kızlar bende önümüzdeki hafta 6 ay kontrolüne gidicem, aşılarıda olacak. Ek gıdaya aşıdan 1-2 gün sonra başlasam daha mı iyi olur? Olurda alerji varsa huysuzluğunun aşıda mı yoksa ek gıdadan mı olduğunu anlamam için.. siz nasıl yaptınız

sanki psikiyatri gibi geldi bana çünkü olay rüyalarınla alakalı. hamileyken bende de öyle oluyordu. hatta bir defasında eşimin beni aldattığını görmüştüm. uyandım baktım adam yanımda pubg oynuyor ama sanki o kadınla konuşuyomuş gibi hissetmiştim ben. nasıl ağlıyorum ama var ya allah korusun sanki cenaze var evde. ertesi gün vücudum ağrıyordu ağlamamın şiddetinden 🤪
Yaa...benzer rüyaları ben de görüyorum işte ve sonucu çok kötü oluyor dediğin gibi

Gün içinde uyumam hiç, bebekle gece ne kadar olduysa... Geçen gece sık sık uyandı mesela ama bu gece sabaha kadar deliksiz uyudu. Değişiyor, çok değişken.
Belki önce psikiyatriden randevu alıp, doktor yönlendirirse nörolojiye gidebilirsin. Dopamin gibi bazı hormonların eksikliği de sanrılara sebep olabiliyor

Back