• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
3 aylık kontrollerindeki kilosu buydu canım benim. doğum kilosu da 4.690.

aranıyor mu biberondaki bitince?

öğünleri nasıl ayarlıyorsun? yutma çiğneme refleksleri nasıl?
Bitince çok huzursuz oluyor ama dr daha fazla verme midesi genişlemesin dediği için 2 saatte 150 cc ile sınırlı kalıyorum bazen her ne kadar yanlış yapsam da mamasına bir tane bebe biskuvisi atıyorum tok tutsun diye, o yüzden ek gıda yardımı alıyoruz
Öğünler de şu şekilde, sabah mama öğlen 12 yoğurt, günlük mayalamaya çalışıyorum, öğlenden sonra yine mama, akşam 8de yatarken de hipp in kaşık maması 180 cc mamaya 4 kaşık filan koyuyorum
Ilk günlerpek alışamadı ama israr etmeden hep denedim sürekli püskürttü
Ana kucağında veriyorum ben daha rahat ediyorum
Kızımda 1bucuk sene anne sutu verdim ama oğlumda 40 gün ancak yetti napalim kısmet..

Aynen tabiki de iyi ki mamalar var ve mamaya karşı olanları da anlayamıyorum ve onlara çok sinirleniyorum 😡😡 kişinin sütü yetmiyorsa elbetteki mama verecek ya ne yapacak? Oturup evladının açlıktan ağlamasını mı seyredecek tövbe tövbe .ben de bir ya da iki kez mama vermeye çalıştım çünkü sütüm bitmişti ve çocuk avaz avaz ağlıyordu.bunu kayınvalidem duydu sanki çocuğa zehir vermişim gibi tavırlar.tövbe tövbe yaa dedim 😩😩
kendi bi öğün aç kalsa ne yapar acaba?

Bitince çok huzursuz oluyor ama dr daha fazla verme midesi genişlemesin dediği için 2 saatte 150 cc ile sınırlı kalıyorum bazen her ne kadar yanlış yapsam da mamasına bir tane bebe biskuvisi atıyorum tok tutsun diye, o yüzden ek gıda yardımı alıyoruz
Öğünler de şu şekilde, sabah mama öğlen 12 yoğurt, günlük mayalamaya çalışıyorum, öğlenden sonra yine mama, akşam 8de yatarken de hipp in kaşık maması 180 cc mamaya 4 kaşık filan koyuyorum
Ilk günlerpek alışamadı ama israr etmeden hep denedim sürekli püskürttü
Ana kucağında veriyorum ben daha rahat ediyorum
Kızımda 1bucuk sene anne sutu verdim ama oğlumda 40 gün ancak yetti napalim kısmet..
sıkma canını nasipleri bu kadarmış.

peki saydın nı ek gıda dahil günde toplam kaç öğün yiyor.

Kızlar benim doktorum bana şöyle demişti sizi de bilgilendirmek istedim benim bebeğim anne sütü almıyor 24 saatte toplamda 630 cc yemeli demişti

İşte işin bu kısmını anlayabilseler ortada sorun falan kalmayacak.onların zamanındaki bebekler yok artık.
tabii canım. şimdiki bebekler en ufak şeyde alerji, egzama aklına ne gelirse hepsi oluyorlar. canımız çıkıyor ne dokundu diye düşünmekten. eskiden var mıydı böyle şeyler tabii ki hayır. saldım çayıra mevlam kayıra büyümüşüz çoğumuz. biz özen gösterip düşünceli olunca da biz böyle büyüttük diyolar. e bırakın da biz de kendimiz büyütelim saygı göstermek çok mu zor.

tabii canım. şimdiki bebekler en ufak şeyde alerji, egzama aklına ne gelirse hepsi oluyorlar. canımız çıkıyor ne dokundu diye düşünmekten. eskiden var mıydı böyle şeyler tabii ki hayır. saldım çayıra mevlam kayıra büyümüşüz çoğumuz. biz özen gösterip düşünceli olunca da biz böyle büyüttük diyolar. e bırakın da biz de kendimiz büyütelim saygı göstermek çok mu zor.
Lafa gelince biz de zorlandık diyor,yine lafa gelince aaa biz asla böyle değildik emzirip atardık yataklarına işimize gücümüze bakardık diyor.bense oğlumu daha şimdi zorla uyuttum.sabahtan beri çocuk mızz mızzz ağlamaktan bi hal oldu.neyi var onu da bi bilsem gam yemeyecem.zavallı çocuk ağlaya ağlaya iç çeke çeke uyudu.pijamam üstümdeydi daha ayağımda çorap yoktu ayaklarım buzzz gibi oldu.onlar bunları anlayamazlar maalesefff

Mama çok hızlı kilo aldırıyor canım.ben doktora gittiğimin ikinci ayında doktor bana dedi ki oğlun günde 30-35 gram civarında kilo alıyor sütün yetiyor ve mama vermeni tavsiye etmiyorum demişti.mamayı sütü yetmeyen,sütü az gelen ve bebeği istenilen kiloya ulaşamayan annelere öneriyoruz demişti.çok şükür sütüm ilk günler kısıtlı geliyordu ama şu anda gayet iyi geldiğini düşünüyorum.ama tabiki bana hiçbişe kalmıyor.bedenen yorgunluktan ölüyorım resmen.vitaminler kullanmama rağmen hep bi yorgunluk.dün akşam çay içerken uyuklamışım 🤣🤣🤣🤣
Ben de sürekli kendimi yorgun hissediyorum canım, biraz önce eşime çattım. Normalde çok sakin bir yapım vardır ama günlerin yorgunluğu,birikmişliği ile içimden bir cadaloz çıktı. 🤭 Ama acayip motive oldum😁bu gazla iki ağlayan bebeğe aynı anda bakabilirim 😜demek ki arada böyle yapmam lazım benim. Adamcağız yasaktan bir yere de gidemiyor, mecbur dinliyor söylenmelerimi🙈

begonvil1985 begonvil1985 meme reddi ne durumda canım bugün doktora gittik sağlık ocağı yanlış olmuş elbisesiz 6710 çıktı az alıyor dedi 1.5 ay oldu meme reddi dedim mama vericek kadar sorun görmedi ek gideye erken geçirebiliriz dedi emzirmeyi siklastir dedi çok normal bu zamanlarda dedi 5. Ayda kilo alımına bakıp eğer alımı iyi olmazsa ek gideye gecicez yoksa 6. Ayda gecelim erken ek gıdaya geçmeyi önermiyorum dedi ve artık destekli oturtcaz diğer arkadaşlar bize bunlar denildi kulak çekmesi diş agrisindanmis hafif bir dil bağı varmış ama zararsız dış hafif bı şekilde gözüküyor kan ve demir ilacı verdi sağlık ocağının kan ilacını önermiyor hiçbir şekilde ve bı dış kaşıyıcı önerdi doğal hem ilgisinide ceker

begonvil1985 begonvil1985 meme reddi ne durumda canım bugün doktora gittik sağlık ocağı yanlış olmuş elbisesiz 6710 çıktı az alıyor dedi 1.5 ay oldu meme reddi dedim mama vericek kadar sorun görmedi ek gideye erken geçirebiliriz dedi emzirmeyi siklastir dedi çok normal bu zamanlarda dedi 5. Ayda kilo alımına bakıp eğer alımı iyi olmazsa ek gideye gecicez yoksa 6. Ayda gecelim erken ek gıdaya geçmeyi önermiyorum dedi ve artık destekli oturtcaz diğer arkadaşlar bize bunlar denildi kulak çekmesi diş agrisindanmis hafif bir dil bağı varmış ama zararsız dış hafif bı şekilde gözüküyor kan ve demir ilacı verdi sağlık ocağının kan ilacını önermiyor hiçbir şekilde ve bı dış kaşıyıcı önerdi doğal hem ilgisinide ceker
Hangi diş kaşıyıcıyı önerdi canım?Biz bir tane aldık ama hiç ilgisini çekmedi.ne zaman doğmuştu oturmak senin bebeğin?Artık oturabilecek ne güzel

Ben de sürekli kendimi yorgun hissediyorum canım, biraz önce eşime çattım. Normalde çok sakin bir yapım vardır ama günlerin yorgunluğu,birikmişliği ile içimden bir cadaloz çıktı. 🤭 Ama acayip motive oldum😁bu gazla iki ağlayan bebeğe aynı anda bakabilirim 😜demek ki arada böyle yapmam lazım benim. Adamcağız yasaktan bir yere de gidemiyor, mecbur dinliyor söylenmelerimi🙈
Biz de akşama kadar bebe dinliyorz kacamiyrz

Aynen yaaa insan eşine patlayınca acaip motive oluyor 😁😁ben de bikaç güne bir patlıyorım adama.genelde kahvaltıda oğlum ağlamaya başlar.odasında emzir uyutmaya çalış derken birsürü zaman geçer.odadan çıktığımda eğer oturuyorsa eyvahhhh ejderha gibi ateş saçarım.neden mutfağı toplamamışsın,neden evi süpürmemişsin diye beyninin etini yerim 🤣🤣🤣🤣 haklıyım da zaten sabaha kadar uyumuyorum.iki de bir emzirmeye çocuğun üstünü kontrol etmeye kalkıp yatmaktan sersem gibi oluyırum.daha kahvaltım yarımken tekrar çocuğun nazını cazını çekiyorum ve o sinirli halimde tabiki de ona coşuyorum haklı olarak.bir gün bana dedi ki bu lohusa triplerin ne zaman bitecek acaba 🤣🤣🤣 yazık adam beni halaaa lohusa zannediyor😁😁😁

kızlar bebekler oturmak istediklerinde belli ediyolar zaten. ben 3 buçuk aylık olduğundan beri destekli oturtuyorum.
bizimkini oturttum öyle kalmak istedi. dedim mila aylardır bu anımı bekliyordun :D yalnız dr kızdı 6. aya kadar bekleyeceğiz dedi

Canım ben de uykuya dalarken ve uyanmaya yakın verebilyorum memeyi. Geçtiğimiz ay 650 gram almış. 650’yi yeterli buldu bizim doktorda, hatta dediki bebekler yaşına geldiklerinde doğduğu kilonun 3 katı olması hedeflenirmiş. Benim kız 2580 doğdu, bu da demek oluyor ki yaşına geldiğin 7500-7700 arası olmalı. daha fazla da olabilir elbet, ama daha az olması sıkıntılıymış. Şuanda 6800 gram. Önünde 8 ay var 1 kilo alması için acele etme dedi 🤷🏼‍♀️ ama bebeğim huzursuz, sürekli mızmız dedim bir sonraki aya kadar bi bakalım dedi.memeyi Daha sık mı teklif edelim canım? Bir de sen düzenli beslenebiliyor musun? Ben yeme düzenimi hiç yeterli bulmuyorum, bu aralar yemek yapmak çok zor. Hep aperatif besleniyorum

Hangi diş kaşıyıcıyı önerdi canım?Biz bir tane aldık ama hiç ilgisini çekmedi.ne zaman doğmuştu oturmak senin bebeğin?Artık oturabilecek ne güzel
Sophie La Giraffe Vanilya Diş Kaşıyıcı | Trendyol bunu önerdi canım 11 Eylül doğumlu ve aşırı aktif bir bebek doktor 2 uykuya düşür uykusunu dedi ayriyetten istemedikçe etrafı oesfeek istiyor izin ver dedi destekli bakalım desteksiz ne zaman oturcak

Back
X