- 11 Ağustos 2018
- 1.987
- 2.204
- 28
Hayırlı olsun inşallah sağlıkla ilerler sağlıkla kucagına alırsın hoş geldinKizlar merhaba bende agustos annesi olucam sanirim bugun ogrendim daha reglim gecikmedi :) hayırlısı olsun insallah hcg 56 çıktı bugun. Umarim kimyasal degildir. Hersey yolundaysa 30 agustos diyor takvim ❤
Cnm kaç haftalik bide karindanmi bakıldıKızlar bende bugün gittim ultrasonda gözükmedi kesehcg istediler o da 1850 çıktı gözükmesi gerekmiyo mu bu değerle ya kafam çok karıştı
Ultrasondan görünmediği için belli diyorlar canımCnm kaç haftalik bide karindanmi bakıldı
Ben devlette 7800 ken karindan gizukmemisti ozel devlet hastaneside farkediyo
Gec dollenmedir cnm buyuk ihtimalle sikinti etmeUltrasondan görünmediği için belli diyorlar canımsata göre 5+3 evet karından baktılar birşey var ama kese mi değil mi tam belli değil dedi
Bugun kontrole gittim bende 2000 olmasi gerekiyor kese gozukmesi icin dedi canim doktorKızlar bende bugün gittim ultrasonda gözükmedi kesehcg istediler o da 1850 çıktı gözükmesi gerekmiyo mu bu değerle ya kafam çok karıştı
Hoşgeldin canımKizlar merhaba bende agustos annesi olucam sanirim bugun ogrendim daha reglim gecikmedi :) hayırlısı olsun insallah hcg 56 çıktı bugun. Umarim kimyasal degildir. Hersey yolundaysa 30 agustos diyor takvim ❤
İlla değere göre gözükecek diye birşey yok canım hiç stres yapma ilerleyen günlerde gözükür.Kızlar bende bugün gittim ultrasonda gözükmedi kesehcg istediler o da 1850 çıktı gözükmesi gerekmiyo mu bu değerle ya kafam çok karıştı
Kızlar bende bugün gittim ultrasonda gözükmedi kesehcg istediler o da 1850 çıktı gözükmesi gerekmiyo mu bu değerle ya kafam çok karıştı
Çok sevindim canım daha önce topiklerde karşılaşmıştık hatırlarsan bebeğini bekleyenler olarak sonunda kavuşacağız Allah ın izniyle sağlıkla ilerlesin inşallahKizlar merhaba bende agustos annesi olucam sanirim bugun ogrendim daha reglim gecikmedi :) hayırlısı olsun insallah hcg 56 çıktı bugun. Umarim kimyasal degildir. Hersey yolundaysa 30 agustos diyor takvim ❤
Bakalım canım pazartesi ya da haftaya perşembe gel gözükür dedi inşallahGec dollenmedir cnm buyuk ihtimalle sikinti etme
Ben de aynı şekilde 2018 de anne oldun temmuz ayı ama sizde şimdi hamile misinizMerhabalar.... 2 yil once ayni heyecani yasayip 2018de agustos annesi oldum. Herkese bi hayirli olsun demek istedim. Saglikla kucaginiza alin. Gule gule buyutun insallah. Simdiden hayirli dogumlar
İnşAllah canım
Bana da 1200 1500 civarı olması gerekiyor demişti doktor o yüzden üzüldüm göremediğimiz için canımBugun kontrole gittim bende 2000 olmasi gerekiyor kese gozukmesi icin dedi canim doktor
İnşAllah canım doktor 1200 1500 civarı olunca gözükür demişti 1850 olmuş göremeyince üzüldüm bi anHoşgeldin canım☺
İlla değere göre gözükecek diye birşey yok canım hiç stres yapma ilerleyen günlerde gözükür.
Sizin bayağı yüksekmiş ya birde 5 haftalık nasıl göremedi benim ilk gebeliğimde tam 5 haftalıkken görmüştük devlette demek ki benim gerçekten geç döllenme değer de düşük sizinkine göreHiç canını sıkma. Benimde beta hcg 9786 Dı ertesi gün gittim ama devlette göremedi doktor. Dış gebelik muhtemelen dedi hemen özele gittim gayet görüldü 5 haftalık hamileydim ozaman karından bu arada.
Gayet açıklayıcı olmuş. Teşekkür ederizMerhaba canlarım, konuyu tartışıp bitirmişsiniz tekrardan hortlatmak istemedim ancak kendimi tutamadımherkesin kullandigi marka kendi tercihiz hiç onemli değil. Ancak onemli olan ilaçların dozları. Bazı ülkelerde folik asit kullanımı ve multi vitamin kullanımı hiç önerilmiyor bile, çünkü ilacdir ve gebelige dışarıdan müdahaledir. Ve hatta yine bu ülkelerde artik hamilelere ilerleyen dönemlerde yapılacak olan tetanoz aşısı da yapılmıyor çünkü tetanoz hastalığı o kadar az ki aşıyla alınacak risk daha fazla. Ancak Türkiye bu ülkelerden biri değil, insanların çoğu maddi sıkıntılardan dolayı doğru düzgün beslenemiyor bile. Yani her gün kaliteli gıdalarla gani gani folik asit alsak ve kusma/halsizlikten yemek yiyememe/halihazırda anemi ... vs durumlar da olmazsa dışardan folik asite ne gerek kalırdı di mi? Gerek vitamin kullanımı gerekse tetanoz aşısı gibi uygulamalar ülkemiz sağlık uygulamalarının bir parçası hala. O yüzden bizler folik asit kullanıcısıyız. Folbiol devlet tarafından ödenen tek folik asittir ve devlet bitkisel takviyeleri, vitaminleri falan ödemez. Devlet vatandaşının hasta olduğunda kullanacağı ilaçları öder. Yani folbiol içindeki 5 mg'lik folik asitiyle hastalık tedavisinde kullanılır ve prospektüsünde de açıkça 'anemi tedavisinde" yazar. Eğer doktorunuz b-hcg dışında bir tahlil yapmış ve size anemi teşhisi koymuş ise gönül rahatlığıyla için. Aksi takdirde markası kimseyi ilgilendirmez ancak 400 mcg folikasit içeren ilaçlara geçin. Benim gittiğim doktor bana marka tavsiye etmedi ama sadece folbiol olmaz dozu fazla, herhangi bir marka alın dedi. Folik asitin fazlası ne yapar ya da bir şey yapar mı bilmiyorum, ama hasta degilsek niye hastaların kullandığı bir şey kullanalım degil mi? Folbiol kullanma talimatında ne için kullanılır bölümünü fotoğraf olarak ekledim, siz de elinizdeki ilaçlardan kontrol edebilirsiniz. Kusurum varsa affola, maksadım benim bildigimi siz de bilin, sevgilerle
Siz biraz sakin olsaniz daha iyi olur bence... burda herkes birbirine danisiyor bende eczanede calisan biri olarak dun soyledim normal deger 0,4 mg diye. Burda hamilelere tek bu degerde folik asit veriliyor. 4 mg veya 5 mg baska rahatsizliklari olanlara verilir.Folik asit tabiiki kullanılacak ama Ayşe kullanıyormuş onunki bitkiselmiş iyiymiş diye değil. Kendi ihtiyacına göre. Doktorun verdiğini es geçmeyin yani
Bende oleyım cok acıkıyorum
canim bol su ic ve takip et.. eger agrin cogalirsa lutfen ihmal etme hemen dr git cnmKizlar idrar tahlili istemisti doktor, cikan sonuca gore hafif bulanikmis. Bol miktarda lökosit gorunuyor. Yani biraz enfeksiyon cikti. Doktor su an ilac vermedi uygun degil diye, bol su ic dedi. Benim gibi bu sorunu yasayan var mi? Ben de bol bol su icmeye calisiyorum. Ara ara biraz sancimam oluyor sanki
. Canim iyikide kullanmissin inan bana asil kullanmasaydin cok daha kotu seyler olabilirdi. Ben ilk bebegimi oglumu 25 haftalikken erken dogumla kaybettim sirf doktor ihmali yuzunden. Test yapmasi gerekiyordu enfeksiyonum varmi diye yapmamis bende ozamanlari cahilim ilk hamileligim bilmiyormki boyle bi test yapilmali diye... ama sukur simdi 2 guzel kizim varEnfeksiyondan etkilenmedi ama 10. Haftada antibiyotik kullanmıştım yine de pişmanım inşallah bu sefer hiçbir şey kullanmayacağım dışarıdan.
Su içmek dışında bağışıklığı yükseltmek olabilir kefir olabilir ama işe yaramayınca yaramıyor
Geçici birşeydir belki ama telaş yapılacak birşey yok Şuan ☺