Zaten bir çoğumuz ilk kez anne oluyoruz ve dolasıyla fazla hassasız bu konuda felaket gibi yorumlar yapıyorsunuz onu demek istiyorum bana somut olmuş birşeyi örnek gösterin herkesin doğrusı kendine tabi bilhare haftaya gittiğimde detaylı konuşacağım bu konuyu doktorumla
Benim şahit olduğum doktorların ticari rantları. Reprezant bir arkadaşım vardı yıllar öncesinde hastalarına çalıştığı firmanın ilaçlarını önermesi karşılığında yaptığı anlaşmada doktor cep telefonu hediye etmesini talep etmişti.benim kastettiğim doktorların çok da masum olmadığı.Otizmin zaten belli bir sebebi yok folik aside bağlamak saçma. Sadece vücut için gerekli miktarın çok üstünde olması ilacın yan etkilerini yaşamanıza sebep olabilir ve yaşayan da bi çok kişi söylemiş.hepimiz doktora gidiyoruz ama gelip burada da birbirimizin fikrini soruyoruz. kafa karıştırmaktan çok yardımcı olmaya çalışmak bu bence.Şöyle düşünün bu ilaç bu kadar kötü madem niçin piyasa da var ve kullanım sonucunda yok çocuk otizmli olmus yada anneye şu zararı olmuş gibi bir örnek var mı varsa beni bilgilendirin arkadaşınızda şahit olduğunuz durum nedir mesela
Benim hiç folik asit değerime bakılmadı açıkçası. Mesela senin doktorun bunu yaptıysa tebrik ediyorum. Tek baktığı bhcg benim doktorumun. Belki keseyi görüp kalp atışını duyduktan sonra bakılıyordur kan değerlerineKızlar şimdi doktorumu aradım. Ve bana dedi ki normal değerleri olanlara 400 mikrogramlık verilir. Yapılan kan tahlil sonuclarına göre veriyorlarmış. Senin değerlerin biraz düşük oldugu için 5mg ideal 12. Haftada kesicez zaten şimdilik devam ediyoruz dedi. Hatta başka alsam mı dedim solgar falan sordum. Onlar senin ihtiyaçlarını karşılamaz kişinin kan sonuclarına göre veriliyor ilaç değerleri dedi.
Yok benim daha 3 haftalık falandı herhalde evde test yaptım cıktı sonra Ben devlette betaya baktırdım doktor hamılesin dedı saglık ocagına gidip kaydettir hekimine dedi. Hemen ertesi gün Aıle hekımıme gittim. O bütün tahlıllerımi yaptı kan idrar falan. Ona istinaden folbiol verdi. Sonra özele kendi doktoruma gittim. O da daha önce yanında çalıştığım doktor. Ona dedim devam et ilaca dedi. Şimdi onu aradım işte. Bence saglık ocagına falan gidip Bi tahlıllerıni yaptır bu sekılde olmaz ki belki ekstra demire ihtiyacın falan da vardırBenim hiç folik asit değerime bakılmadı açıkçası. Mesela senin doktorun bunu yaptıysa tebrik ediyorum. Tek baktığı bhcg benim doktorumun. Belki keseyi görüp kalp atışını duyduktan sonra bakılıyordur kan değerlerine
Ben folidoce kullaniyorum en iyisi dediler bilmiyorumZaten bir çoğumuz ilk kez anne oluyoruz ve dolasıyla fazla hassasız bu konuda felaket gibi yorumlar yapıyorsunuz onu demek istiyorum bana somut olmuş birşeyi örnek gösterin herkesin doğrusı kendine tabi bilhare haftaya gittiğimde detaylı konuşacağım bu konuyu doktorumla
Yaaaa masalllah camom var mı fotosuu deger kactayken gorunuyor bebek:)Teyzeleri ben bebişimi de kalbini de gördüm darısı sizlere olsun inşallah
Sonuçlarım öğleden sonra çıkacak kuzum O zaman yazarım en son adetten önce vermiştim kan 500lerde o günden beri lk defa veriyorumYaaaa masalllah camom var mı fotosuu deger kactayken gorunuyor bebek:)
Umarım haftaya saı bende keseyı gorurum:)Sonuçlarım öğleden sonra çıkacak kuzum O zaman yazarım en son adetten önce vermiştim kan 500lerde o günden beri lk defa veriyorum
Bende folicode kullanıyorumBen folidoce kullaniyorum en iyisi dediler bilmiyorum
Gözün Aydın canımTeyzeleri ben bebişimi de kalbini de gördüm darısı sizlere olsun inşallah
Canım soda limon dene İstersen ama tamamen kesilmeyecek gereken tek şey biraz zaman ve sabırKızlar selam
Geçen cmts kalp atışlarını duyduk... kan ve bazı testler verdim.. sonra test sonuçlarında tsh yüksek çıktı zaten bi ilaç kullanıyordum yükselttiler. Bu arada folbiol için baya şeyler yazmışsınız bence kullanmayın arkadaşlar bende kullanıyordum doktorum hemen bitkiseliyle değiştirdi. Olması gerekenden çok fazla içeriyormuş çünkü.
Kızlar pazartesi gününden beri kusmaktan içim çıktı afedersiniz. Ne yapsam geçmiyor ve kilo kaybettim
Doktorum bi ilaç verdi onu da araştırdım ama içime sinmedi... kaburgalarım ağrıyo öğürmekten...neler denedim bilsenizburnumdan gelene kadar devam ediyor hala.
Doktor kalbi gösterdi atışını duymak istedim atışını duymak için yayılan ısı bebeğe zararlı mı değil mi tartışmalı o yüzden şimdi dinletemiyorum dedi ben yine özele giderim sadece kalp için ,Umarım haftaya saı bende keseyı gorurum:)
Sağol kuzum darısı diğer annelereGözün Aydın canım♥
Herkesin iyisi doğrusu kendine canım ilaç hakkında hiç yorum yapmam şu saatten sonraBen folidoce kullaniyorum en iyisi dediler bilmiyorum
Gözün aydın canım darısı bizlereTeyzeleri ben bebişimi de kalbini de gördüm darısı sizlere olsun inşallah
Bende folicode kullanıyorum
Zaten mg fazla olan bir tek folbiol var diğerleri sabit 400 mikrogramCanım folicode çok öneriliyor. Mg fazla değil idealmiş