- 25 Eylül 2019
- 65
- 101
- 28
Çok sevindim canım tebrik ederim sağlıkla gelsin inşallahKızlar merhaba bende dun hamıle oldugumu ogrendım beta 65cıktı:)Allah nasıp ederse agustos annesı mı olucam ?:)
Benim de oglum 9 yasinda ve biz de ayni okuldayizEvet benim 9yasinda bir kızım var.24 saat birlikteyiz aynı okuldayızhayatımdaki herseyden mecburen haberdar oluyor ben dün keseyi görünce söyledim ama o farkındaydı sanırım zaten
Cok tesekkurler kuzum aminnnÇok sevindim canım tebrik ederim sağlıkla gelsin inşallah
Hosbuldukk canımmBüyük ihtimal canım hoşgeldin
Sıgarayı nasıl bıraktınız acaba bende dun ogrendım 3gun once ogrendım pskoljsıylw bırakamıyorummerhaba ben de buralara katıldım çok şükür :)
ben adet öncesi testlerden yaptım içime doğdu çok uzun süredir de istiyordum hsg filmi sonrası hamile kalanlardanım.
biz şuan 7 haftalığa doğru gidiyoruz , 6 haftalık iken bağırsaklarımdan dolayı kalp atışını duyamadık doktor çok uğraştı.
hem gebelik hem de sigarayı bırakmamın etkisi ile baya bir şişkinlik yaşıyorum , önümüzdeki hafta tekrar gideceğim.
çalışan annelerimiz var mı ? ara öğün olarak neler yiyorsunuz ya da bu şişkinlik sorunu ile nasıl başa çıkıyorsunuz ?
activia doğru bir tercih mi acaba
Meyve yiyorum ben.merhaba ben de buralara katıldım çok şükür :)
ben adet öncesi testlerden yaptım içime doğdu çok uzun süredir de istiyordum hsg filmi sonrası hamile kalanlardanım.
biz şuan 7 haftalığa doğru gidiyoruz , 6 haftalık iken bağırsaklarımdan dolayı kalp atışını duyamadık doktor çok uğraştı.
hem gebelik hem de sigarayı bırakmamın etkisi ile baya bir şişkinlik yaşıyorum , önümüzdeki hafta tekrar gideceğim.
çalışan annelerimiz var mı ? ara öğün olarak neler yiyorsunuz ya da bu şişkinlik sorunu ile nasıl başa çıkıyorsunuz ?
aynı sizin gibiydim yıllardır rutin 2günde 1 parket bitiririm çok aşırıya kaçmam alışkanlık olmuş.Sıgarayı nasıl bıraktınız acaba bende dun ogrendım 3gun once ogrendım pskoljsıylw bırakamıyorum
şişlik durumu sizde de var mı ? ben 5 haftalık iken çok hissetmiyorum ama şuan daha çok hissediyorum o şişliği :)Meyve yiyorum ben.
Paylasımın ıcın cok tesekkur ederım arkadasım bende reglden ıkı gun once ogrendım ogrenmeyedebılırdım pskoljısı var ah onu bı atabılsemaynı sizin gibiydim yıllardır rutin 2günde 1 parket bitiririm çok aşırıya kaçmam alışkanlık olmuş.
ben çokkk iradesiz biriyimdir bir de bırakamayacağım diye çok korktum ama hala var o iradesizliğim çok nadir arkadaşlar içerken 1-2 duman çekiyorum ama sonra pişman oluyorum ne gerek var diye.
çok fazla araştırdım ilk öğrendim içmeye devam ettim normal rutinimde , sonra 1 hafta bekledim doktora gittim doktor keseyi gördü sigara içiyor musunuz dedi içiyoruuummm derken içmiyorsunuz artık buraya içmiyor kaydediyorum dedi.
sonra yine devam ettim ama çok çabaladım beyin olarak yarıda falan attım normal sigara saatlerimde dışarıya çıkıp ya da ortamında içerken hep sigaraya baktım daha fazla pişmanlık duyayım diye çok okudum araştırdım , bir de ben bu gebeliği çok istiyordum hem çok istiyorken hem de sağlığı ile oynamak haksızlık olur diye düşündüm.
bebeklerin yarık damak doğma riski de sigaradan dolayı bunları düşündüm hep. şey oluyor bu son paket daha almayacağım ama dayanamıyorsun :) 2 hafta cebelleştim yani her gün.
eşimin ailesi asla sigara içmez ve karşılar , eşim ve ben içiyorduk oraya gittiğimizde bizi bilmedikleri için içemiyorduk dedim tam zamanı o akşam giderken içtik ve konuyu kapattık daha paket almak yok diye söz verdik.
arada bir kaçamak yapıyoruz ama normalleştirmeye çalıştım haftada 1 tane belki tam içiyorum ortamı olduğunda ,
iş yerinde arkadaşlar sigaraya içmeye giderken ben yine rutinime devam edip onlarla çıkıyorum karşımda içiyorlar muhabbet ediyorum içmiyorum ve hiç içmiyormuşum gibi hissetmeye çalışıyorum.
beynimi zorluyorum yani :) gerçekten kafada oluyor bu , ileride neden yaptım diye pişmanlık duymak istemiyorum sigara bir ihtiyaç değil keyif sadece , bağımlılık değil keyif olarak kalmalı diye şartladım kendimi.
O şişlik sanırım herkeste oluyordur akşamları özellikle böyle 3-4 aylık göbek gibi oluyorşişlik durumu sizde de var mı ? ben 5 haftalık iken çok hissetmiyorum ama şuan daha çok hissediyorum o şişliği :)
Gayet normal canım. Ben maden suyu içmeye başladığımdan beri ağırlarım azaldı. Maden suyu çok faydalı bu arada. Denemeni öneririm.Merhaba kızlar.
Ben de böyle bir topiğe yazacakmışım meğer.
Bdv'den çıkıp da:)
Kısmet..
Salı günü keseyi gördük.
Ayın 20'sinde kalp atışı duymak için çağırdı dr.
İlk gebeliğim ne zamana kadar ne normal bilmiyorum.
Regl geçeli 15 gün oldu.
Hala zaman zaman gelen regl sancısı tarzı ağrılarım oluyor.
Özellikle 2 gecedir karnımın sol boşluğunda beni rahatsız eden bir şey var.
Ne bileyim kaya desen kaya değil. Bulantı falan yok gayet iyiyim.
Ama rahat uyuyamayacak kadar rahatsız eden, çok da şiddetli olmayan ağrı gibi.
Normal midir?
Ne zamana dek böyle olacak acaba?
kızlar il sayfadaki bilgilerini paylaşırsanız eklemek isterim..merhaba ben de buralara katıldım çok şükür :)
Gayet normal canım ilerleyen haftalarda da zaman zaman olacak o kasık ağrısı.
Beklenmeyen bir gebelik miydi?
Hayırlı olsun
0.1 nedir ki sizinki dudak tiryakiliği mi :) ilk 3 ay için endişelenmeye gerek yok aslında bebek senden beslenmediği için ama ne kadar erken nikotini vucudundan atarsan o kadar iyi tabi , yumurta ve sperm kalitesi için hamileliği düşünmeden 2-3 ay önce bırakın diyorlar bir de :)Paylasımın ıcın cok tesekkur ederım arkadasım bende reglden ıkı gun once ogrendım ogrenmeyedebılırdım pskoljısı var ah onu bı atabılsemzorlanıyorum 0.1lık nıkotınlı ıctım bugun 2tane
evet 5-6 aylık gibiyim ben ekstra zaten kiloluydum hahah :)O şişlik sanırım herkeste oluyordur akşamları özellikle böyle 3-4 aylık göbek gibi oluyor
kızlar il sayfadaki bilgilerini paylaşırsanız eklemek isterim..
ANNE DOĞUM TARİHİ - 04.07.1989 | SON ADET BAŞLANGICI - 27.10.19 | ŞEHİR - KOCAELİ | BEBEĞİN TAHMİNİ D.TARİHİ - 02.08.2020 | CİNSİYET | İLK KİLO - 74 | SON KİLO |
Yani nerdeyse 5 yıl korunmadığımız halde olmuyordu.
Bu açıdan beklemeyi bırakmıştım artık.
Nasip değil sanırım diyerek.. :)
Teşekkür ederim.. Hepimize inşallah
0.1 nedir ki sizinki dudak tiryakiliği mi :) ilk 3 ay için endişelenmeye gerek yok aslında bebek senden beslenmediği için ama ne kadar erken nikotini vucudundan atarsan o kadar iyi tabi , yumurta ve sperm kalitesi için hamileliği düşünmeden 2-3 ay önce bırakın diyorlar bir de :)
zorlanıyorum diye düşünme , zorlanmamam gerekiyor hepsi geçecek diye düşün.
doğumdan sonra emzirme döneminde daha daha çok etkileniyor bebek tüm süreçlere zarar ya artık kendi canını değil onu da düşünmek zorundasın :)
evet 5-6 aylık gibiyim ben ekstra zaten kiloluydum hahah :)
ANNE
DOĞUM
TARİHİ - 04.07.1989SON
ADET
BAŞLANGICI - 27.10.19ŞEHİR - KOCAELİ BEBEĞİN
TAHMİNİ
D.TARİHİ - 02.08.2020CİNSİYET İLK
KİLO - 74SON
KİLO
5 yıl sonunda nasıl oldu ekstra bir şeye girdiniz mi ? ya da çok çabalayıp en sonunda bıraktığınız anda mı oldu sizin de ?
Canım normalde o kadar hafıf ıcmıyorumsa dun ogrendıgımden beeı 0.1ı ıctım azaltıcam ve bırakıcam ınsallah sen bırakdıysan bende bırakırım heralde aklına ıcmek gelınce naptın pekı?ortamlarım hep sıgaralı ıs ev vs0.1 nedir ki sizinki dudak tiryakiliği mi :) ilk 3 ay için endişelenmeye gerek yok aslında bebek senden beslenmediği için ama ne kadar erken nikotini vucudundan atarsan o kadar iyi tabi , yumurta ve sperm kalitesi için hamileliği düşünmeden 2-3 ay önce bırakın diyorlar bir de :)
zorlanıyorum diye düşünme , zorlanmamam gerekiyor hepsi geçecek diye düşün.
doğumdan sonra emzirme döneminde daha daha çok etkileniyor bebek tüm süreçlere zarar ya artık kendi canını değil onu da düşünmek zorundasın :)
evet 5-6 aylık gibiyim ben ekstra zaten kiloluydum hahah :)
ANNE
DOĞUM
TARİHİ - 04.07.1989SON
ADET
BAŞLANGICI - 27.10.19ŞEHİR - KOCAELİ BEBEĞİN
TAHMİNİ
D.TARİHİ - 02.08.2020CİNSİYET İLK
KİLO - 74SON
KİLO
5 yıl sonunda nasıl oldu ekstra bir şeye girdiniz mi ? ya da çok çabalayıp en sonunda bıraktığınız anda mı oldu sizin de ?
Bende çok olmasa da içiyordum öğrendiğim günden beri birkaç sadece eşimin sigarasından birkaç kere iki üç nefes içiyorum sonrası vicdan yapıyorum tabi kaç yıldır bekliyorsun yapma diyorum kendime nasıl zor sahip olduğumuzu düşünelim ve bir an önce bırakalım.Canım normalde o kadar hafıf ıcmıyorumsa dun ogrendıgımden beeı 0.1ı ıctım azaltıcam ve bırakıcam ınsallah sen bırakdıysan bende bırakırım heralde aklına ıcmek gelınce naptın pekı?ortamlarım hep sıgaralı ıs ev vs