2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ayyy bu geç döllenme olayı oldu heralde bende de yaa..
Şu an ultrasona göre 5.5 haftalık keseyi gördük geçen hafta kalp atışı duyulmadı bebek görünmedi çok korktum..
Vajinadan baktı göründü kalbi de duyuldu.. Doktor geç döllenme olmuş olabilir normale göre 1 hafta küçük dedi zaten.
İlk kan testi yaptığımda 1 gün gecikti adetim 40 çıkmıştı..
Hayırlısı olur inşaAllah eğer herşey yolunda giderse ağustos başı alırız kucağınıza yavruyu..

Kizlar, sanirim ben de agustos annesi olacagim
Son regl tarihim 12 Kasim.
Soldaki bu gece saat 2:30da uykudan uyanip yaptigim idrar testim, sagdaki de dun gece 3:30da uyanip yaptigim testim...
Onumuzdeki sali ya da carsamba gunu kan testi yaptirmayi dusunuyorum.
Herkese saglikli, mutlu, huzurlu, coook keyifli gebelik sureci gecirmesini diliyorum. Allah hepimize mujdeli haberler vermeyi nasip etsin.

Eklentiler

• 385C33A8-2790-4A6E-94BE-C6197FA4F4FB.jpeg
    79,7 KB · Görüntüleme: 30
Evet benim 9yasinda bir kızım var.24 saat birlikteyiz aynı okuldayız hayatımdaki herseyden mecburen haberdar oluyor ben dün keseyi görünce söyledim ama o farkındaydı sanırım zaten
Benim de oglum 9 yasinda ve biz de ayni okuldayizSiz de ogretmen misiniz?Okuldaki arkadaslarim ya da diger aile uyelerin agzindan kacirir diye korkuyorum,bizden ogrensin.Zaten bugun doktora gittim.Kese ve yolk kesesi gorundu cok sukur.Bu saglikli bir gebelik dedi doktor.Oglumun gozu her firsatta telefonumda.Dayanamayacagim.Bu aksam surpriz var.Abim varsa her sey guzel yazili bir citcitli badi ve abim cok seviyorum yazili bir onluk aldim.Bakalim ne tepki verecek. Her seyin hayirlisi..

merhaba ben de buralara katıldım çok şükür :)
ben adet öncesi testlerden yaptım içime doğdu çok uzun süredir de istiyordum hsg filmi sonrası hamile kalanlardanım.
biz şuan 7 haftalığa doğru gidiyoruz , 6 haftalık iken bağırsaklarımdan dolayı kalp atışını duyamadık doktor çok uğraştı.
hem gebelik hem de sigarayı bırakmamın etkisi ile baya bir şişkinlik yaşıyorum , önümüzdeki hafta tekrar gideceğim.
çalışan annelerimiz var mı ? ara öğün olarak neler yiyorsunuz ya da bu şişkinlik sorunu ile nasıl başa çıkıyorsunuz ?
activia doğru bir tercih mi acaba

Sıgarayı nasıl bıraktınız acaba bende dun ogrendım 3gun once ogrendım pskoljsıylw bırakamıyorum

Meyve yiyorum ben.

Sıgarayı nasıl bıraktınız acaba bende dun ogrendım 3gun once ogrendım pskoljsıylw bırakamıyorum
aynı sizin gibiydim yıllardır rutin 2günde 1 parket bitiririm çok aşırıya kaçmam alışkanlık olmuş.
ben çokkk iradesiz biriyimdir bir de bırakamayacağım diye çok korktum ama hala var o iradesizliğim çok nadir arkadaşlar içerken 1-2 duman çekiyorum ama sonra pişman oluyorum ne gerek var diye.

çok fazla araştırdım ilk öğrendim içmeye devam ettim normal rutinimde , sonra 1 hafta bekledim doktora gittim doktor keseyi gördü sigara içiyor musunuz dedi içiyoruuummm derken içmiyorsunuz artık buraya içmiyor kaydediyorum dedi.

sonra yine devam ettim ama çok çabaladım beyin olarak yarıda falan attım normal sigara saatlerimde dışarıya çıkıp ya da ortamında içerken hep sigaraya baktım daha fazla pişmanlık duyayım diye çok okudum araştırdım , bir de ben bu gebeliği çok istiyordum hem çok istiyorken hem de sağlığı ile oynamak haksızlık olur diye düşündüm.

bebeklerin yarık damak doğma riski de sigaradan dolayı bunları düşündüm hep. şey oluyor bu son paket daha almayacağım ama dayanamıyorsun :) 2 hafta cebelleştim yani her gün.

eşimin ailesi asla sigara içmez ve karşılar , eşim ve ben içiyorduk oraya gittiğimizde bizi bilmedikleri için içemiyorduk dedim tam zamanı o akşam giderken içtik ve konuyu kapattık daha paket almak yok diye söz verdik.

arada bir kaçamak yapıyoruz ama normalleştirmeye çalıştım haftada 1 tane belki tam içiyorum ortamı olduğunda ,
iş yerinde arkadaşlar sigaraya içmeye giderken ben yine rutinime devam edip onlarla çıkıyorum karşımda içiyorlar muhabbet ediyorum içmiyorum ve hiç içmiyormuşum gibi hissetmeye çalışıyorum.

beynimi zorluyorum yani :) gerçekten kafada oluyor bu , ileride neden yaptım diye pişmanlık duymak istemiyorum sigara bir ihtiyaç değil keyif sadece , bağımlılık değil keyif olarak kalmalı diye şartladım kendimi.

Paylasımın ıcın cok tesekkur ederım arkadasım bende reglden ıkı gun once ogrendım ogrenmeyedebılırdım pskoljısı var ah onu bı atabılsem zorlanıyorum 0.1lık nıkotınlı ıctım bugun 2tane

Gayet normal canım. Ben maden suyu içmeye başladığımdan beri ağırlarım azaldı. Maden suyu çok faydalı bu arada. Denemeni öneririm.

Bu arada ilk sayfada olan bilgilerini gönderirsen listeye ekleyelim senide

kızlar il sayfadaki bilgilerini paylaşırsanız eklemek isterim..

Gayet normal canım ilerleyen haftalarda da zaman zaman olacak o kasık ağrısı.
Beklenmeyen bir gebelik miydi?
Hayırlı olsun

Yani nerdeyse 5 yıl korunmadığımız halde olmuyordu.
Bu açıdan beklemeyi bırakmıştım artık.
Nasip değil sanırım diyerek.. :)
Teşekkür ederim.. Hepimize inşallah

0.1 nedir ki sizinki dudak tiryakiliği mi :) ilk 3 ay için endişelenmeye gerek yok aslında bebek senden beslenmediği için ama ne kadar erken nikotini vucudundan atarsan o kadar iyi tabi , yumurta ve sperm kalitesi için hamileliği düşünmeden 2-3 ay önce bırakın diyorlar bir de :)
zorlanıyorum diye düşünme , zorlanmamam gerekiyor hepsi geçecek diye düşün.
doğumdan sonra emzirme döneminde daha daha çok etkileniyor bebek tüm süreçlere zarar ya artık kendi canını değil onu da düşünmek zorundasın :)

O şişlik sanırım herkeste oluyordur akşamları özellikle böyle 3-4 aylık göbek gibi oluyor
evet 5-6 aylık gibiyim ben ekstra zaten kiloluydum hahah :)

kızlar il sayfadaki bilgilerini paylaşırsanız eklemek isterim..

ANNE
DOĞUM
TARİHİ
- 04.07.1989
SON
ADET
BAŞLANGICI
- 27.10.19
ŞEHİR - KOCAELİBEBEĞİN
TAHMİNİ
D.TARİHİ
- 02.08.2020
CİNSİYETİLK
KİLO
- 74
SON
KİLO

Yani nerdeyse 5 yıl korunmadığımız halde olmuyordu.
Bu açıdan beklemeyi bırakmıştım artık.
Nasip değil sanırım diyerek.. :)
Teşekkür ederim.. Hepimize inşallah

5 yıl sonunda nasıl oldu ekstra bir şeye girdiniz mi ? ya da çok çabalayıp en sonunda bıraktığınız anda mı oldu sizin de ?

İkimizde de sorun yoktu.
Bunu bildiğim için tedavi aklımda hiç yoktu.
Yapmayacaktım, nettim.
Kendiliğinden olursa olur olmuyorsa hayırlısı budur diyordum.
Ben çok stresli bir insanım.
İş hayatını vs, her şeyi takarım.
Eşim daha rahat bir yere geçti.
O rahatladı bir kere iş konusunda.
Ben de normalde eşimin tavırlarına, her şeye takardım.
Ailesine de uyuz olurdum.
Görüşmeyi bıraktım tamamen.
Eşimi de görecek gözüm yoktu, iş hayatım çok zor bu sene.
Tek derdim iş oldu.
Yani ona buna kafamı takmadım.
Bir baktım oldu.
Hayırlı zamanmış demek.
Hiç başka özel bir şey yapmadım..

Canım normalde o kadar hafıf ıcmıyorumsa dun ogrendıgımden beeı 0.1ı ıctım azaltıcam ve bırakıcam ınsallah sen bırakdıysan bende bırakırım heralde aklına ıcmek gelınce naptın pekı?ortamlarım hep sıgaralı ıs ev vs

Bende çok olmasa da içiyordum öğrendiğim günden beri birkaç sadece eşimin sigarasından birkaç kere iki üç nefes içiyorum sonrası vicdan yapıyorum tabi kaç yıldır bekliyorsun yapma diyorum kendime nasıl zor sahip olduğumuzu düşünelim ve bir an önce bırakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…