Geçmiş olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı ömrü olsun. Sünnet ile beraber ufak ameliyat da olacağı için iyileşme süresi biraz uzar sanırım. Bende endişeleniyorum yerinde durmuyorlar çünküÇok geçmiş olsun. Umarım sorunsuz atlatır.
Biz 22 sinde genel anestezi ile olduk. Çok hareketli olduğu için sünnet sonrasından çok korkuyordum ama sıkıntı yaşamadık şükür. Sizde endişelenmeyin hiç.
Sünnet kilodu aldık ama kullanmadık. Onun yerine karton bardağın alt kısmını kestik, çevresine antibiyotik krem sürdük üstüne bezini bağladık. Çok rahat etti . Yaklaşık 10 11 günde iyileşti.
Sizde sıkıntısız atlatırsınız inşallah.
Ya evet canım büyüdüler gerçektenRheaa tebrik ederim canım hayırlı olsun. Sağlıklıca kucağınıza alın inşallah zaman çok hızlı geçiyor büyüdüler de abi abla olacaklar . Bizleri de haberdar et kaç haftalık şu an kuzucuk
Benim bir hocamın oğlu olmustu , 3 yaşında falandı olduğunda, com rahat gecirmislerdi süreci hiç elini felan götürmedi diye anlatıyordu ağrısına göre oturup yürüyormuş öyle anlatmıştı yani. İnşallah çok kolay geçer sizinde çabucak iyileşir MinikGeçmiş olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı ömrü olsun. Sünnet ile beraber ufak ameliyat da olacağı için iyileşme süresi biraz uzar sanırım. Bende endişeleniyorum yerinde durmuyorlar çünkübirde bilinçliler artık sürekli eli oraya gider mi diye düşünüyorum.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahYa evet canım büyüdüler gerçektenzaman çabuk geçiyor(muş) geçmez gibi geliyordu bak şimdi abla oluyor kızım daha yeni sayılır 5 haftalık felan.
Mart anneleri yeni heyecan diye çok aktifler ama buraya da muhakkak bakıyorum ben , sonuçta ilk göz ağrım bu sayfa...
Yok hiç unutulur muSağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahZamanlama güzel doğumda üç yaşa yakın artık tam bağımsız olacak. Gerçekten baksanıza büyüdüler ikinci doğumlar oluyor. Zaman durmuyor artık yeni sayfaya çok girmezsiniz çoğu şeye aşinasınız çünkü ya da unuttunuz mu bu kadar çabuk unutuluyor mu
Çok teşekkür ediyorum.Geçmiş olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı ömrü olsun. Sünnet ile beraber ufak ameliyat da olacağı için iyileşme süresi biraz uzar sanırım. Bende endişeleniyorum yerinde durmuyorlar çünkübirde bilinçliler artık sürekli eli oraya gider mi diye düşünüyorum.
Ne güzel bir haber hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Minnaklar büyümüş de abi abla oluyorlar. Allah'ım korusun hepsini.Ya evet canım büyüdüler gerçektenzaman çabuk geçiyor(muş) geçmez gibi geliyordu bak şimdi abla oluyor kızım daha yeni sayılır 5 haftalık felan.
Mart anneleri yeni heyecan diye çok aktifler ama buraya da muhakkak bakıyorum ben , sonuçta ilk göz ağrım bu sayfa...
Yalnız erkeklerin sünnet olması ile “kadın sünneti” birbirinden çoook ayrı bir mevzuUmarım iyi geçervalla tek başıma olsam asla sünnet yaptırmazdım, çünkü dini bir gelenek yüzünden çocuklara işkence ediyoruz.afrika da da gelenek yüzünden kızların sünneti var valla ikisinde gelenek ben bir fark göremiyorum. Sağlıklı olduğu iddaları da birçok doktor diyor zaten asılsız diye. Sadece yazmak istedim.
Sünnet ister kadın ister erkek için olsun tamamen dini bir ritüeldir. Amaçları da tamamen sağlık değildir her ikisinde de hazzı azaltma amacı taşır. Sağlık tarafına gelince penis darlığı çok çok az görülür zaten bu sebeple yapılan ameliyat Avrupa’da da gerek görüldüğünde yapılıyor ve istatistik olarak çok çok az. Bende yaptırdım ve dediğim gibi yaptırdığım desteklediğim anlamına gelmiyor. Yanlış yanlıştır.Yalnız erkeklerin sünnet olması ile “kadın sünneti” birbirinden çoook ayrı bir mevzu
Biri sağlık için önerilirken ve bu amaçla yapılırken (temizlik, idrar yolu enfeksiyonu vs)
Diğeri tamamen kadınların zevk almasını önlemek, kadınlıklarını yok saymak hatta erkeklerin cinsel hazzını arttırdığı gerekçesi ile için zorla yapılan bir işlem. Etik bir tarafı olmadığı gibi kadın/insan haklarına aykırıdır. Nasıl fark göremiyorsunuz
İşkence yazısını görünce dayanamadım, benim dini inancım yok mesela. Hiç de dini sebeple veya herhangi bir sebeple çocuğuma “işkence” yaptığımı düşünmüyorum :////
Not: bebesini 41 günlükken -sıfır sıkıntı ile- sünnet ettirmiş bir annesizin değiminizle işkence ettirmiş
Çok geçmiş olsun tekrardanÇarşamba günü oğlumun hidrosel kontrolü vardı bize iyice azalmış gibi görünüyordu ama bu gittiğimiz doktorda ameliyat dedi. 9 ağustosta hem sünnet hem ufak bir ameliyat geçirecek minik kuzum. İlk hafta zorlar bizi diye düşünüyoruz umarım tahminlerimizden daha kolay atlatırız.
T Tanem001 sünnet oldu mu oğlunuz?
İnşallah canım güzel temenniler için teşekkür ederimBenim bir hocamın oğlu olmustu , 3 yaşında falandı olduğunda, com rahat gecirmislerdi süreci hiç elini felan götürmedi diye anlatıyordu ağrısına göre oturup yürüyormuş öyle anlatmıştı yani. İnşallah çok kolay geçer sizinde çabucak iyileşir Minik
Süreç hakkında ayrıntılı paylaşım yaptığınız için teşekkür ederimÇok teşekkür ediyorum.Tüm temennimiz çocuklarımızın sağlığı yönünde iyi olmaları.
Hiç endişe duymayın 10-15 dakika sürüyor sünnet. En fazla 10 dakika kadar daha uzar. Çok iyi anlıyorum sizi. Ben ameliyathaneye oğlumu teslim ettim başladım ağlamaya. İstesemde durduramiyorum. Çünkü oğlum benden etkilenip kaygilanmasin diye dirayetli durmaya çalıştım.
Ameliyat kısmı bir sıkıntı sonrası daha da sıkıntıydı kafamda. Atom karınca gibi durmaz yerinde. En hareketli olduğu dönemdeyiz. Kendini korumayı bilmez. Derkeeeen bu düşünceler yedi bitirdi beni. Ama inan öyle mi olacak böyle mi olacak gibi acabaları boşuna düşünmüşüm . Korktuğum gibi olmadı.
Altını değiştirirken uhuuuuu diyordu. Bende hep konuştum annecim şimdi altını değiştireceğim biraz çevresine krem süreceğim hiç kaygilanma hadi sayalım beşe kadar hooop bir iki üç.... Bitti. Her seferinde oyunla altını sık sık değiştirdim. Hayvanları çok sever onlari eline verdim taklitlerini yaptık. Eline kitap verdim hadi bana kitabını oku dedim.
Kendisi de elini hiç değmedi. Hijyene çok önem verdim. Altını değiştirmeden ellerimi yıkadım. Bardakları yıkadım kendi özel deterjanı ile bol su ile duruladım. Bardağının iç kısmına antibiyotikli kremini de sürdüm üstüne bezini bağladım. Hava aldı zaten bardak da olunca. İltihap olur diye açıkta bırakmadım. 3 gün böyle devam ettik. 4. Gün banyo yapabilirsiniz dedi doktor. Kuvvetine su doldurduk tüm hayvanlarını da aldık yanımıza onunla oynadı. 4. Günden sonra sarı kantaron yağı kullandık doktor önerisi ile. Bardağı 10 gün koydum benzinin arasına tamamen iyileşene kadar. Çok hareketli olduğu için koltuklara inip çıkıyordu en azından bardak yükselti olusturur korur dedim.
Çok uzun oldu. Ayrıntılı yazdım ki kaygınız azalsın size de fikir olsun diye. Korktuğum gibi geçmedi şükür.
Teşekkür ederim canım. Hidrosel olmasaydı bende yenidoğan döneminde yaptıracaktım. İlla ki bilinmezligin bir telaşı merakı oluyor.Çok geçmiş olsun tekrardan
Umarım kolayca ve güzelce geçer biter.o minik hüzün ister istemez oluyor ben de hissetmiştim gık dememesine rağmen
Ben de sunneti desteklemiyorum. Yaptirmayi dusunmuyorum. Kendi ablam da oglunda enfeksiyon oldu diye yaptirmak zorunda kaldi, buradaki yabancilar da yaptirirsa bu sebeple saglik amacli yaptiriyor. Umarim biz bir sorun yasamayiz da yaptirmak zorunda kalmam. Durduk yere dini amacla kesinlikle yaptirmam.Sünnet ister kadın ister erkek için olsun tamamen dini bir ritüeldir. Amaçları da tamamen sağlık değildir her ikisinde de hazzı azaltma amacı taşır. Sağlık tarafına gelince penis darlığı çok çok az görülür zaten bu sebeple yapılan ameliyat Avrupa’da da gerek görüldüğünde yapılıyor ve istatistik olarak çok çok az. Bende yaptırdım ve dediğim gibi yaptırdığım desteklediğim anlamına gelmiyor. Yanlış yanlıştır.
Bizim basligin altinda gorunuyor Mart Anneleri, ben de bakip aaa profil fotografi ne tanidik diyorum geciyorum. Bugun kullanici ismine gozum takildi, senSelam kızlar 🖐
Baktım burda hiç konuşma yok bende dedim yavaştan yavaştan 2023 Mart annelerine doğru yolculuk yapayımbir yanım hala burda sizinle
Insallah sorunsuz bir ameliyat gecirir ve bir an once iyilesir. Lunanin da goz kanalindan kucuk bi operasyon gecirmesi lazim. Kucuk diye hep erteliyorum ama cocugun gozu hep akiyor. Surekli papatya cayi pamuk siliyorum. Beni pamukla gorunce gozlerini kapiyorGeçmiş olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı ömrü olsun. Sünnet ile beraber ufak ameliyat da olacağı için iyileşme süresi biraz uzar sanırım. Bende endişeleniyorum yerinde durmuyorlar çünkübirde bilinçliler artık sürekli eli oraya gider mi diye düşünüyorum.
HahahaBizim basligin altinda gorunuyor Mart Anneleri, ben de bakip aaa profil fotografi ne tanidik diyorum geciyorum. Bugun kullanici ismine gozum takildi, senHemen geldim tebrik etmeye. Hayirli olsun, tebrik ederim. Saglikla gelsin, her sey gonlunuzce olsun
Bizim de benzer süreç var bu aralar. Geçen haftalarda ateşlendi kusma da başlayınca yemek yiyince öğürmeye başlıyordu. Keklerini birlikte yapıp birlikte pişirerek ufaktan ufaktan yemesini sağlamaya çalışıyorum bende. Yemek seçmeyen her şeyi yiyen çocuğun yememesi gerçekten kötü. Yemek yemeyince memeye çok düşüyor bu seferde...Uzun zaman oldu basliga yazmayali. Luna yaz geldiginden beri istahsiz ve sagliksiz olan ne varsa onu istiyor. Meyve(sadece bazilari) meyve suyu, zeytin, peynir, yogurt, patlamis misir, nesquik misir gevregi ile gecti bu 1 ay. Her gun farkli yemekler yapip denedim no no way diye itiyor. Artik ben de yapmayi birakicam sanirim. Donemdir fln dedim koca 1 ay oldu. Kek pogaca yaptigimda nadiren didikliyor ucundan. Istahli guzel yiyen bir cocugum vardi nasil boyle oldu anlamadim.