2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
M Mirune epey az kalmış doğuma, inşallah sağlıkla kavuşacaksınız, ne güzel heyecan
Bu arada ben 2. Çocuk işini 2023 Haziran’a bıraktım, seçim sonuçlarına göre karar vereceğim
Haha guldurdun ama ben de olsam oyle yapardim. Cok mantikli. insallah 17 Temmuzdan sonra kavusuruz, sag ol.

Her şeyi göze aldım dediğim gibi kendimi hazır hissettim çünkü sırt ve bel ağrısı cok rahatsız ediyordu beni. Aşırı emmeye başlamıştı demek ki ihtiyacı var diyerek idare ettim. Ama artık bırakmamız lazım dediğim gün başladık kendi kendine uyuyordu gece emip yatağına yatıyordu gece uyandığında meme meme diyerek ağlıyordu ve ben haliyle yine iyi uyuyamiyordum. Ilk gece zor oldu hatta sabaha kadar da uyumasak yine de emzirmeyeceğim dedim. Uyudu 2 saat sonra uyanıp meme istedi yanımıza pipetli suluğunu koymuştum meme uyumuş istersen su içebilirsin dedim sen misin bunu diyen katıla katıla ağladı. Kucağımda gezdirdim 2 defa uyudu diye yatırdım uyandı 3.kez yatırdım uyudu tabi 1 buçuk saat geçti. Eşim kucağına almak isteyince daha çok ağlıyor anneden ayrılmak istemiyor. Sonra 2 kez daha kalktı daha kısa sürede uykuya geçti. Ilk gece benim hatam fazla açıklama yapmak oldu sanırım bence işin aslı az konuş öz konuş olmalı. Ertesi günlerde her emdiginde gece memelerinde uyuyacagini söyledim hatta göğüs pedi kapattık üzerini örttük uyusun artık dedik birde bebeklerin dişleri olmadığı için daha çok emiyorlar senin dişlerin var istediğin her şeyi yiyebilirsin diyorum.
Şimdilik uyanirsa kendi dalıyor kucağıma almaya gerek kalmıyor. Ben birseylere alistirirken defalarca farklı zamanlarda anlatıyorum artık daha iyi anladıkları için anlaşabiliyoruz.
Sabah yataktan kalkmadan emerse kahvaltıda az yiyor bende öğle uykusuna yatmadan yediriyorum porsiyonu fazla tutuyorum.

Selam canlar hepinizi okuyorum. Ne güzel hala devam ediyorsunuz buraya. Cem yaklaşık 2 ay erken doğmuştu. 6 temmuzda doğum günümüz tuvalet eğitimine başladık.

Sizler bu konuda ne durumdasıniz?
Selam
2 seneyi geçirdik acısıyla tatlısıyla hep derlerdi geriye tatlı anlar kalıyor diye umarım büyüdükçe tatlı anılarımız daha da fazla olur.
Bezi kirlendiginde rahatsız oluyor fakat çıkarmak istemiyor bende üstüne gitmiyorum özellikle kaka yapınca inkar ediyor . Hadi gel bacaklarını yikayalim diyerek duşa sokuyorum popişi de yikayalim derken hop bez çıkıyor ya da popişe krem sürelim diyorum. Bazen kiyafetleriyle lazimliğa oturuyor klozet adaptörüne mesafeli.
Siz nasıl bir süreç deneyimliyorsunuz?

Yere yatıyor.
Kızıyor bağırıyor ağlıyor
Geçince hey heyleri benim kızım da sarılıyor
Bugün trip günü galiba

Emzirmekten yoruldum. Meme istemekten yorulmadı kararlıyım sadece uyku öncrsi günde iki kez meme veriyorum
Bu konularda annenin kararlılığı çok önemli. Dün uyku tutmadı beni 2 buçuk civarı uyumuşum bir saat sonra uyandi elim hemen memeye gitti vereyimde uyusun bende uyuyayım derken içimden mantıklı bir ses "Kendine gel emeklerin boşa gidecek" dedi. Bende yattığım yerde sarıldım oğlum ben yanındayım şu an yorgunum hadi uyuyalım dedim biraz söylendi uyudu.

Bırakmak için bir şey kalmamış desenize bayağı azaltmış. Güzel gelişme.

Bizimki kızınca kendini yere atıyor etrafa savuruyor ayağını yere vuruyor tipik hareketler değişik bir şey yok. Uzun küsmesi yok.anlık.genelde ev kalabalık hemen birileri dikkatini dağıtıp birlikte bir şeyler yapıyor.

Selam kızlar

Bizde de meme krizleri yaşanıyor. Sürekli meme meme memiş diye dolaşıyor evde. Nasıl bıraktıracağım bilmiyorum. İyice düşkün oldu. Zaten bütün gün koşturmayla geçiyor. Ne zaman otursam tepemde. Bir de meme mii diyor. Onunmuş memeler. Gece yanımızda yattığı için uyanıp emiyor asla uyanmıyorum. Nasıl uyuyorsam Memeler uyudu dediğimde bunalıma giriyor sakinlestiremiyoruz.

Tek başına oyun oynama bizde de yok. Ben yanında da olsam oyuna dahil olmam gerekiyor. Yoksa ben oturayım kenarda o oynasın olmuyor maalesef.

Oyun grubuna devam ediyoruz. 1 aylık yazdırmıştım. 2 dersimiz kaldı. Yaz olduğu için bitince devam etmeyeceğim. Ama kızım orada bulunmayı seviyor. Gitmek istiyor. Havalar çok sıcak olduğundan parka da pek çıkamaz olduk. Akşam saatlerinde de çok kalabalık olduğu için götürmüyorum. Bazen sabah 9 gibi gevrek/açma alıp direkt parka gidiyoruz.

Tuvalet eğitimiyle ilgili henüz bir adım atmadım. Bazen sabahları onu da lazımlığa oturtuyorum ama 3-4 sn sonra sıkılıp kalkıyor. Hazır olduğunu da düşünmüyorum. O yüzden pek üzerine gitmiyorum şimdilik. Sabahları ve gün içinde bezi çok doluyor. Kaka yaptığında inkar etme bizde de var. Bezini değiştirmemi istemiyor.

Konuşma konusuna gelince çok gelişme yok. Kendi dili var benden başka kimse anlamıyor zaten. Ben de anlamıyormuşum gibi yapıyorum kendini geliştirmesi için ama. Çok ilerlemedik. Çok takılmıyorum zamanla artacaktır diye düşünüyorum.

Destan yazmışım. Çok sık giremeyince böyle oluyor. Herkes iyidir umarım. Bizde durumlar böyle

Umarım meme krizlerini halledersiniz ihtiyaç duyuyor demek ki. Ben artık geceleri dinlenemez hale gelmiştim bırakmaya karar verdim.
Oyun grubu iyi olmuş bende düşündüm ama eve yakın değildi birde oğlumda yabancı kaygısı epey yüksekti şimdilerde alıştı artık daha iyi tanımadığı insanlara da gülümsemeye başladı. Geçen gün markette kadının biri yol verdi oğluma hadi geç bakalım geç geç dedi bizimki de elini sallayarak geç geç diye sesleniyor kadına. Eğer daha uzun sürse ve ilerleme kaydetmeseydi pedagog ile görüşecektim.
Tuvalet konusunda bende ona bırakıyorum şimdilik henüz yeterli olmadığını düşünüyorum
Birkaç ay önce oğlumun konuşmasını sadece ben ve eşim anlıyorduk bazı harfler çıkmıyordu bumbumbu turuncu demekti mesela bu aralar çok daha iyi bir anda çözülüyorlar kendince anlamsız şeyler de söylüyor şarkı söyler gibi de yapıyor. Önemli olan sizlerin dedigini anlaması bence.

Bizimkinin dil konusunda maşallahı var kızları bile solladı bir konuşuyor o biçimkime çekti bilmiyorum sakin bir aileyiz konuşkan değiliz
Tuvalet eğitimi için bende 2,5 yaşı bekleyeceğim galiba bakalım bezlerden ekonomi bozulursa belki erken başlarız

Kahvaltı konusunda biz de 5 aydır iştahsızız.Diğer öğünleri iyi yiyor.Dönemseldir belki de.

Merhaba
Nasılsınız iki çocuklu hayat nasıl gidiyor?
İyi olmaya çalışıyorum uykusuzluk kötü:) Teşekkür ederim siz nasılsınız?İki bebekle şu an zor ve yorucu.Kardeş kıslançlığı had safhada sürekli küçük kardeşine zarar vermeye çalışıyor 2. çocuk düşünmeyen ben 2 bebekle yaşamaya çalışıyorum

Zamanla daha iyi olursunuz biraz daha büyüsünler oyun arkadaşı olurlar. Tek çocukla bile dağıldık zamanında . Küçükken zor gelebilir de birlikte büyümüş olacaklar Allah sizlere güç kuvvet versin. Umarım yardımcı olabilecek birileri vardır yakınlarınızda.
Bende iyi olmaya çalışıyorum ikinci sene bitecek olsa da hala bambaşka günler geceler yaşıyoruz. Tabi büyüdükleri için bazı meseleler daha kolay halloluyor bunu inkar edemem. Daha zorlayan durumlarda olabiliyor birde tahammülüm azalıyor sanırım beni hemen anlasın istediğimi yapsın diye beklerken buluyorum kendimi yetişkinlerde bile yok bu özellikler

Selam sevgili anneler
Pazartesi gününden beri ishalle uğraşıyoruz üç gün diyet besinler hazırladım mevsimsel diş vs dir diyerek. Sıklığı ve durumu değişmediği için endişelendim ve akşam acile gittik. Ateşi huzursuzluğu yoktu tek sıkıntı sulu ve sık dışkılama. Kan ve gaita tahlilleri yapıldı. Serum verildi. Bir problem çıkmadı çok şükür. Doktor probiyotik verdi. Bugünde aynı şekilde devam ediyor. Ateş kusma gibi başka belirtiler olmadan sadece ishal şikayeti ile karşılaştınız mı? Geçen yıl yaz aylarında da yaşamıştık fakat bu kadar uzun sürmemişti.

Geçmiş olsun. Yediği bir şey falan dokunmuş olsa testlerde çıkardı. Sanırım geçen seneydi, bizimde ishal sorunu olmuştu. Yaklaşık 5 gun kadar. Sayısı 3u geçmemişti ama cıvık, suluydu. Başka belirti olmadi. Mevsimsel yada dış sıkıntısı olabilir. Bol su içerek hızlıca geçser inşallah.

Teşekkür ederim. Testlerde bakteriyel birşey yok bizde endişelenmiştik. Diş zamanı ya da yaz dönemi oluyordu bizde de ama bu kadar uzun sürmemişti bakalım yarına daha iyi olur umarım henüz düzelme yok. Bol su emzirme yoğurt ayran takviyesi ile devam ediyoruz.

Kızlar selam
Bu ara çok fena salgın var aman dikkat bugün tüm günümüz hastanelerde geçti. 2 gün önce ben terleyip soğukta kaldım sanırım çarptırdım kendimi şimdi de çocuk gece 2 de anı bir ateş başladı... aman allahim birde yazliktaydik ateş düşürücü suruplarla sabahı zor ettik. Sabah yazliktaki saglik kurulusuna gidip gosterdik ilaclar verdi kullandik ama ateş bir türlü düşmedi uzerine ilactan sonra kusma da başlayınca biz apar topar şehire geri dönmeye koyulduk. Ates derken 40.5 lardan bahsediyorum bu arada. Döner dönmezde fakülte acilinde soluğu aldık. Üst solunum yolu enfeksiyonu dediler ama atesi dusuremediler bir türlü. Bu arada 39.8 le acilden giriş yaptık. Neyseki çok ilgili bir doktora denk geldik Allah razı olsun ondan, o kadar ilgilendi ki, soğuk uygulama yaptırdılar o zaman surekli gelip vücut tepkilerini vs ölçtü. Ateşini 10 dakikada bir ölçmeye geldi ki çok inatçı bir ateşle uğraşıyoruz şuan. Mesela 5 dakika içinde 38.5 tan 39.7 ye birkaç defa yükselince müşahede ye gözleme aldı bizi. Ve inatçı bir şekilde 38.5 altına bir türlü indiremedik saatlerce.
Ve biz oradayken o kadar cok çocuk gelip gitti ki sayamadım, belirli derecenin altındakiler eve gönderdiler çünkü yer yoktu o derece. İnatçı ateş 3-5 gün sonra kendiliğinden geçecek, 40.5 a kadar çıkması gayet normal dediler hepsine calpol dolven dönüşümlü 40 a varan ateşte fitil şurup dönüşümü ve antibiyotik verildi hepsine. Kızlar dikkatt resmen. Ben böyle ateş görmedim ya. Bu arada bu akşam eşime de bulaştı, onunda ateşi yükselmeye başladı çok çabuk yayılıyor ve bulaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…