Hamilelik nasıl gidiyor? Günler epey yoğun geçiyor bir yandan sıcak bir yandan çocukla uğraşınca yorucu oluyor. Sağlıklıyız şükür.Ah site değişti, başlığı güncel kalsın diye hortlatmak istedim. Bulana kadar içim çıktı vallahi. Nasılsınız, napıyorsunuz? Beni sorarsanız son zamanlarda siteden çıkamıyorum.
Sağlık olsun en önemli şey o. Sevindim iyi olmanıza.. Çok şükür biz de iyiyiz, sağlıklıyız. Hamilelik de iyi gidiyor. 30+5 bugün şükür. 7 hafta kaldı. Hep evdeyim, canım sıkılıyor o yüzden sitede hep onlineım, laf yetiştirmediğim başlık kalmadı. Luna da iyi. Son zamanlarda daha çok konuşmaya çalışıyor ama inanın anlamıyorum. 4 kez aynı şeyi tekrar ediyor, Belli ki kendince bir cümle kuruyor ama neden bahsettiğini anlayamıyorum. anlaşılmadığını düşünmesin, hevesi kırılmasın diye a öyle mi falan diyorum. Dışarıda başka çocuklarla oyuncaklarını paylaşmayı sevmiyor. Noo diye bağrıyor onlara. Kim bilir kardeşini nasıl karşılayacak. Endişelenmeye başladım yavaştan.Hamilelik nasıl gidiyor? Günler epey yoğun geçiyor bir yandan sıcak bir yandan çocukla uğraşınca yorucu oluyor. Sağlıklıyız şükür.
Başlarda kabul etmemesi kıskanması normal zamanla alisacaktir. Hevesi kırılmasın diye verdiğin tepkiye güldümSağlık olsun en önemli şey o. Sevindim iyi olmanıza.. Çok şükür biz de iyiyiz, sağlıklıyız. Hamilelik de iyi gidiyor. 30+5 bugün şükür. 7 hafta kaldı. Hep evdeyim, canım sıkılıyor o yüzden sitede hep onlineım, laf yetiştirmediğim başlık kalmadı. Luna da iyi. Son zamanlarda daha çok konuşmaya çalışıyor ama inanın anlamıyorum. 4 kez aynı şeyi tekrar ediyor, Belli ki kendince bir cümle kuruyor ama neden bahsettiğini anlayamıyorum. anlaşılmadığını düşünmesin, hevesi kırılmasın diye a öyle mi falan diyorum. Dışarıda başka çocuklarla oyuncaklarını paylaşmayı sevmiyor. Noo diye bağrıyor onlara. Kim bilir kardeşini nasıl karşılayacak. Endişelenmeye başladım yavaştan.
ay inşallah öyle düşünmüyodur :) konuşma çabaları çok tatlı. küçük insanlar artık kurban olduklarım. gözyaşlarım pıt pıt. minicik bebeklerdi şimdi koşup oynuyolar. keşke hepsini bir araya getirebilme fırsatımız olsaydı. beraber oynayabilselerdi.Başlarda kabul etmemesi kıskanması normal zamanla alisacaktir. Hevesi kırılmasın diye verdiğin tepkiye güldümLuna da annemde beni anlamıyor diye düşünmüyordur umarım
Anne sütünü 16. ayda kestik. Normal sütü de sevmiyor. Bir ara akşamları yatmadan içsin diye mama da aldım, onu da 40 cc içip bırakıyor. yoğurt ve meyve favorisi. yazın gelmesiyle beraber sulu yemekleri çorbaları reddeder oldu ki benim çocuğum çok severdi yemek yemeyi. bu yemek reddedişleri zorluyor bizi. sürekli meyve ve yoğurt istiyor. biz de çok örnek ebeveynler (!) olduğumuz için bizde gördüğü bir şeyi yemek isterse hemen ona da veriyoruz. dondurmadır pudingtir her şeyden yedi sağ olsun. artık bu saatten sonra önünü biraz zor alırız gibi geliyor. ayrıca her gün 2-3 saat uyuyor öğlen uykusu 1 kereye düştüğünden beri.Anne sütü dışında miniklerinizin beslenmesi nasıl?
Kahvaltıda iştahsız oluyor ya da emerek kalktığı için yemek istemiyor bizimle birlikte oturup her şeyi denemek istiyor ama fazla yemiyor. Öğle akşam ve ara öğünlerde daha iyi yiyor. Uykuya yatmadan önce yemek istiyor. Buna mi bağlı bilemedim de öğle uykusu artık daha uzun. 30 veya 40 dk uyuyan minik kuşum diş vs rahatsızlığı olmazsa 2 2 buçuk saat uyuyor. Uyandığında ya çorba ya da meyve veriyorum. Bu aralar meyve tüketimi arttı üst sınırı ne olmalı özellikle karpuz armut fazla yemek istiyor. Favorileri arasında ayran ve cacık da var.
1gun güzel yiyorsa 2 gün az yiyor bizde. Karnını memeyle doyuruyor, beni bulamazsa güzel yediği oluyor ama. Akşamları o yüzden daha çok babasına pasliyorumAnne sütü dışında miniklerinizin beslenmesi nasıl?
Kahvaltıda iştahsız oluyor ya da emerek kalktığı için yemek istemiyor bizimle birlikte oturup her şeyi denemek istiyor ama fazla yemiyor. Öğle akşam ve ara öğünlerde daha iyi yiyor. Uykuya yatmadan önce yemek istiyor. Buna mi bağlı bilemedim de öğle uykusu artık daha uzun. 30 veya 40 dk uyuyan minik kuşum diş vs rahatsızlığı olmazsa 2 2 buçuk saat uyuyor. Uyandığında ya çorba ya da meyve veriyorum. Bu aralar meyve tüketimi arttı üst sınırı ne olmalı özellikle karpuz armut fazla yemek istiyor. Favorileri arasında ayran ve cacık da var.
Evet yazın yemek yemek istemiyorlar bende sıcak çorba, yemek pek sevmem sıcak aylarda. Soğuk yoğurtlu çorba yapiyorum buğday ve nohuttan. Zeytinyağlılar, salata meze tarzı iyi gidiyor bu zamanlarda onların yanına da ayran cacık bolca yeniyor.Anne sütünü 16. ayda kestik. Normal sütü de sevmiyor. Bir ara akşamları yatmadan içsin diye mama da aldım, onu da 40 cc içip bırakıyor. yoğurt ve meyve favorisi. yazın gelmesiyle beraber sulu yemekleri çorbaları reddeder oldu ki benim çocuğum çok severdi yemek yemeyi. bu yemek reddedişleri zorluyor bizi. sürekli meyve ve yoğurt istiyor. biz de çok örnek ebeveynler (!) olduğumuz için bizde gördüğü bir şeyi yemek isterse hemen ona da veriyoruz. dondurmadır pudingtir her şeyden yedi sağ olsun. artık bu saatten sonra önünü biraz zor alırız gibi geliyor. ayrıca her gün 2-3 saat uyuyor öğlen uykusu 1 kereye düştüğünden beri.
Et yediğine bende çok seviniyorum bir ara etsiz bir şey yemez olmuştu. Ne yemek istersin cevap "et"1gun güzel yiyorsa 2 gün az yiyor bizde. Karnını memeyle doyuruyor, beni bulamazsa güzel yediği oluyor ama. Akşamları o yüzden daha çok babasına pasliyorumbiz de yeni bir şeyi deneme isteği hemen gelmiyor, sevdiği şeyi çok yiyebilir ama. Et seviyor neyse ki, bazı meyvelerle arası var. Sebze ı ıh diş zamanlari sadece memeyle geçirdiğimiz de oldu. Doktorumuz memesiz kalsın iştahı açılacak, diyor. Ben kan tahlillerini de merak ediyorum.
Ben ikna edemiyorum, deniyorum ama memeye gözü donduyse illa emecek. Ben bu yüzden doktoru haklı buluyorum, sanki onun için kolay beslenme aracı oldumEt yediğine bende çok seviniyorum bir ara etsiz bir şey yemez olmuştu. Ne yemek istersin cevap "et"hatta favori yemeği lahmacun. Memesiz kalsın iştahı açılır yaklaşımı bana sıcak gelmiyor. Acıktığında meme istiyor hemen bende önce yemek diyorum sevdiği kitapları yanımıza alıp yemek yiyoruz sonra emziriyorum. Bu aralar emzirmeyi azaltmak istediğim için yalnızca uykuya geçişte emzirmeye çalışıyorum. Baba kurtarıcı oluyor bizde de. Bende 2 yaş kontrolünde ya da biraz daha önce tahlil yaptırmak istiyorum. Demir d vit b13 merak ediyorum
Babaya pas etmek çok mantıklı bizde de uzun zamandır akşam yemeklerini babası yediriyor. Ben strese giriyordum durduk yere geriliyordum onlar döke saça eğlenerek yiyorlar.Ben ikna edemiyorum, deniyorum ama memeye gözü donduyse illa emecek. Ben bu yüzden doktoru haklı buluyorum, sanki onun için kolay beslenme aracı oldumevet duygusal ihtiyaçlar için de emdikleri oluyor ama yarım saatte bir kadar değil artık, büyüdüler, etkileşimlerimiz bol ve çeşitli. Birde babasiyla gayet güzel yediği oluyor. Neyse bu da inşallah hallolur, bazen kafama çok taktiğim şey zaman için de yolunu bulmuş oluyor. Demir iştahsızlık yapıyor ya, ben de 2 yaşı beklemesem mi diyorum.
Merhabalar
Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ne kadar zor zamanlar yaşadığınızı tahmin edebiliyorumMerhabalar
Maalesef pazar günü sabahı yoğun grip hapsuruk ve ateş ile uyandık. Neyse ki ateşimiz 1 gün sürdü. Pazar günü olduğu için acile gittik boğaz enfeksiyonu da varmış. Antibiyotiğe başladık. Türkiye genelinde yaygınlık varmış. En fazla da rota virüsü yaygınmış. Neyse ki ishal değildi.
Ertesi gün de sunnetimiz vardı. Antibiyotik kullandığı için sünnet olamadık.
12 günden fazla sürdü. Ortalama 700gr da zayıfladı.
Hastalığı hiç bu kadar uzun sürmemişti. Hala burnumuz ara ara akar.
Bu hafta randevu ayarlayabilirsek yeniden gideceğiz bakalım. Kan tahlili tüm işlemler yeniden yapılacak. Yine aynı stresten geçeceğiz.
Uyuyamaz olmuştum Sünnet sürecini düşündükçe.
Vardır bunda da bir hayır diyerek rahatlamaya çalışıyorum.
Çok geçmiş olsun bizde ara ara gribal enfeksiyon geçiriyoruz. Çocuklar için zor gerçekten bende psikolojik olarak çok etkileniyorumMerhabalar
Maalesef pazar günü sabahı yoğun grip hapsuruk ve ateş ile uyandık. Neyse ki ateşimiz 1 gün sürdü. Pazar günü olduğu için acile gittik boğaz enfeksiyonu da varmış. Antibiyotiğe başladık. Türkiye genelinde yaygınlık varmış. En fazla da rota virüsü yaygınmış. Neyse ki ishal değildi.
Ertesi gün de sunnetimiz vardı. Antibiyotik kullandığı için sünnet olamadık.
12 günden fazla sürdü. Ortalama 700gr da zayıfladı.
Hastalığı hiç bu kadar uzun sürmemişti. Hala burnumuz ara ara akar.
Bu hafta randevu ayarlayabilirsek yeniden gideceğiz bakalım. Kan tahlili tüm işlemler yeniden yapılacak. Yine aynı stresten geçeceğiz.
Uyuyamaz olmuştum Sünnet sürecini düşündükçe.
Vardır bunda da bir hayır diyerek rahatlamaya çalışıyorum.
Çok teşekkür ediyorum.PM Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ne kadar zor zamanlar yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Sizlere sabır ve dayanıklılık minik kuzuya da acil şifalar diliyorum.
Çok teşekkür ediyorumÇok geçmiş olsun bizde ara ara gribal enfeksiyon geçiriyoruz. Çocuklar için zor gerçekten bende psikolojik olarak çok etkileniyorum
Biz d vitamini kullandık haziran ayına kadar. Kışın yine başlamayı düşünüyorum. Bende tahlil yaptırıp takviye gerekirse vermek istiyorum. Balık yağını bende soracaktım düzenli kullanan var mı diye. Haftada bir tüketiyorduk mevsiminde de yazın pek hoşlanmıyorum ben. Önceden doktora danıştığımda tavsiye etmedi. Normal beslensin yeterli olur demişti. Ama haftada 2 veya 3 gün yaşına uygun bir ürün ile başlayabilirim. İştah sorunu yok ama yaşıtlarına göre kilosu daha az.Çok teşekkür ediyorum.
Bugün doktora gittik yeniden. Tüm işlemleri yeniden yaptırdık kan alındı değerlerine bakıldı.
Anestezi doktoru kilosu çok düşük yemesi nasıl diye sordu. Kan değerleri de düşük çıktı. Ameliyat için sorun teşkil etmez ancak siz iştah açıcı takviye ürünler kullanın isterseniz dedi.
Bizde özel doktoruna gidelim dedik. Randevusu dolu olduğu için görünemedik.
Aile hekimine gidelim dedik. Aynı zamanda aile dostumuz. Kan değerlerini gösterelim önerisini alalım dedik. Balık yağına başlayabilirsiniz aynı zamanda Demir vitamini ve d vitaminini almaya devam edin dedi. Pekmezi her sabah vermeye çalışın kaşık ile yemiyorsa damlalık ile verin dedi. Öyle deneyeceğim bakalım.
Balık yağı nutrigen aldık ancak günlük ne kadar kullanacağımızı sormayı unuttum. Kullanan varmı balık yağı yada farklı takviye vitaminleri.
Üzerinde 3 4 yaş diyor ama sidefer ve Acd3 vitamininde de aynı yazıyor. Onları kilo başına 1 damla veriyordum.
Bu arada yeniden gün aldık Haziranın 22sinde sünnet olacağız yine bir aksilik çıkmazsa.