2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok teşekkür ederim. Bizim ateş çıkmadı sadece ishal ve kusma, bir şey yiyip içemeyince hastaneye götürdüm. Geç kalsaydım kesin ateşi de çıkardı. MC06 umarım bebeğini sağlıkla kucağına almışsındır İkinci bebekte değişik bir heyecan olmalı sonuçta neyle karşı karşıya olacağını biliyorsun

torro Teşekkür ederim kızlar ikimiz de iyiyiz.Hatta bu doğum diğerinden daha rahat geçti.Heyecan doğuma girerken oldu aşamaları bildiğim için tedirgin oldum.

torro Teşekkür ederim kızlar ikimiz de iyiyiz.Hatta bu doğum diğerinden daha rahat geçti.Heyecan doğuma girerken oldu aşamaları bildiğim için tedirgin oldum.
İyi olmanıza sevindim . Sağlıklı sıhhatli güzel anlarınız olsun ilk zamanlar biraz zor gelebilir ama kolay alışıyor insan

Havaların ısınmasıyla dışarı mesaisi uzadı bizde. Yorulunca oturup etrafı izliyor çekirdek de olsa iyi olur hani. Eve gelince de biraz mız mızlaniyor uyumak istiyor 6 buçuk 7 civarı. Geceye geçiş saati de uzuyor tabi. Yazın erkenden kalk geç yat dengem şaşırıyor.

Kesinlikle doğru. Hissediyorlar. Özellikle işim olduğunda sanırım stres oluyorum ve uyumuyor bir türlü. Ya da onu uyutup geri kalkacağımı anlıyor. Diretiyor uyumamakta. Biz yatağa yattığımızda artık uyuyacağımızı anlıyor o da uyuyor. Uyansa da biz yanındayız diye uykuya devam ediyor. Emmek için kalkması ayrı tabi. Ama diğer türlü onu uyutuyorum yatırıyorum. Uyandığında bakıyor diyor bunlar yok içerde ortam var en iyisi kalkayım

Tesekkur ederiz, ateş 1gun sürdü, sabaha iyiydik çok şükür. Sanırım diş ateşi ve ishaliymis. keyifler yerinde ama yemek yeme hiç yok nerdeyse. Çok zorluyor bu durum, düzelmezse haftaya doktora gitmeyi düşünüyorum. Hem genel bir kontrol olur.

Gözün aydın, hayırlı olsun demek biciriklarimiz abi, abla olacak kadar büyüdüler maşallah Allah güzel günlerini göstersin

Bu arada şu birkaç gün bile tatil iyi geldi dil açısından kafama taktiğim şeylerden biriydi az konuşması, işaret dilini kullanarak her dediğini anlatıyordu, konuşmaya useniyordu sanki. Ama insanlarla bir arada ola ola gelişme gösteriyor. Kendi yasitlariyla iletişim kurmaya çalışması hızlandırdı bence. Ağustosta kreşe başlatmayı mecburen düşünüyordum ama öncesinde bile bir oyun grubu falan bulsam fena olmaz sanki.

Bizimki 4. Ayında başladı diş çıkarmaya ve diş ateşi 37.5 u geçmedi. Biraz ishal ve sık kaka yapma oluyordu. Ama tam sıvı ishal olmazdı. Kusma ve yoğun ishal dişten değil haberiniz olsun. Zaten Gaita sonucu adenovirüs antijeni pozitif çıktı.

Artık akranlariyka sosyalleşmek istoyorlar beraber oyun oynayamasalar da yan yana olmak iyi geliyor. Onlardan duydukları gördükleri daha önemli hemen kapıyorlar.
Bende ebeveyn katılımlı oyun grubu arıyorum bazı kreslerde hafta sonu etkinlik imkanı oluyormuş.

Ankarada yaşayan arkadaşlardan tavsiye verecek olursa memnun olurum. Deneyimi olan memnun kalıp kalmadığınız mekanlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Merhaba sevgili ağustos anneleri
Hasta kuzucuklar umarım daha iyidir amadeusdegilsalieri ve C cimcim karides

Tuvalet iletişiminiz nasıl yavrularla? Oğlum yaptıktan sonra söylüyordu hemen bez alıp gelirdi eline. Üç gündür fln yanımda yapsada sesi çıkmıyor buraz bekliyorum hala söylemiyorsa tatlım kaka yaptın mı ya da hadi gel bezini değiştirelim dediğimde olmaz diyip kaçıyor. Bekliyordum aslında bez değişimine direnmesini umarım fazla uzun sürmez bu durum. Birde altını açar açmaz bezi koyuyor üstüne bana kapat diye bağırıyor. Utanmaya başlıyor olabilir.

Tesekkur ederiz, biz iyiyiz, diş sancisiymis meğer. Tatilde olunca biraz korkmuştum ama 1gunluk hafif bir ateş oldu.
Soruna gelince bizde de bez değişimi aynen dirençli oluyor baya. Ama bizim kolay olduğu bir dönem olmadı. Sırtüstü yatmayı sevmiyor, hep dikey dursun kıyafete de inat ettiği oluyor. özerklik dönemine girdiler, biraz direnç olacak, kolaylıkla atlatırız bunu da inşallah artık tuvalet eğitimine başlasam mi diye düşünüyorum. Bezlerin kuru kalma süresi epey arttı. Sabahlari bazen kupkuru oluyor, hadi yapalım mı oğlum, diyorum. Kakayi da belli ediyor. Doktorumuza göre bezin kuru kalması ve kendi söyleyebilmesi demişti. Biz de söyleme yok ama içgüdüm başlayalım diyor. Ben önce emzirmeyi keserim, arkasından biraz zaman geçer diyordum ama emzirme hiç bitmeyecek gibi. Biz de durum böyle

Çok teşekkür ederim. Benimki serumun ardından düzelmişti zaten. Şimdi iyi sorun yok. Son iki Alt azılar çıkmış biraz kaldı iki üst azılar. Biraz onun huysuzluğu vardı ama daha iyi iştahsızlığı düzeldi.
Benimki de kaka yaparken kapıları üstüne kapatmaya başladı. Ama bugün bir odada kapıyı kilitledi neyseki Bahçeli evdeyiz ve açabildik. Size tavsiyem şu andan itibaren anahtarları toplayın. Özellikle tuvalet kapılarını hiç açık bırakmayın. Çünkü tubalette tek başına girip kilitlerse durum vahim yani. Bugün bu bize ders oldu binada olsak kapıyı kıracaktık.
Bizimki de pipyi kapatıyor bende utanma duygusuna yoruyorum. Tuvalet için hala zaman var.

Bende bazı sabahlar kuru olduğunu farkediyorum gün içinde de kuru kalabiliyor yavaştan alışacaklar sanırım klozete oturmak istemiyor hem adaptör hem lazimlik almıştım ben. Şimdilik kıyafetiyle oturuyor çişşş diyip kalkıyor . Acele etmek istemiyorum doğal akışında olsun diyorum. Arkadaşımın şöyle bir tecrübesi oldu paylaşayım sizlerle konu açılmışken: oğlu 4 buçuk yaşında çok erken konuştu ve tuvalet eğitimine baya erken başlamıştı anneanne bakiyordu. Yari zamanlı kreşe gidiyor birkaç gündür çıkışa yakın altına kaçırmış doktora götürüp idrar testi fln yaptırmışlar enfeksiyon gibi bir şeyler varsa diyerek. Herhangi bir sıkıntı çıkmamış doktorun şöyle bir yorumu olmuş bazı çocuklarda tuvalet eğitimi erken dönemde başlarsa çocuk zorlanırsa ileri dönemde geriye yürüme olabilir. Arkadaşım oğluna sorduğunda anne pipim gıdiklandı gibi oldu baktım çiş yapmışım demiş. Evde de oyuna dalarsa arada kaçırıyormuş. Uzmanlara göre de 5 yaşında tamamlanıyor tuvalet eğitimi yani kendi başına gidip işini halledip gelmesi durumu.

Aman birşey olmadan atlatmışsınız. Beni de balkona kilitlemişti oğlum daha küçüktü o zamanlar. Bütün kapıların anahtarlarını kaldırmıştım.

Evet ben de lazimlik alarak yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum. Zamana yayarak biraz da. Tuvalet eğitimi gerçekten de hassas bir konu, özellikle tutumlarımiz kişilik gelişimine kadar etkiliyor.

Bu arada büyüdükçe etkileşimleri ne kadar tatlı oldu, minik insanlar yaa. Ama yorgunluk da bi o kadar arttı bizde

Tuvalet öğrenme süreci dediğin gibi önemli bir gelişim dönemi.

Kesinlikle çok tatlılar ya akşam 9 da artık işim bitiyor yedek bataryaya ihtiyacım oluyor . Gündüz çok sıcak olunca akşama da park seansı ekledik epey yorucu oluyor ama onlar için değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…