Ben isin sirrinin cocukla uyumak olduguna kanaat getirdim. Uyumasan da 1 saat yataktan cikmamayi goze alinca ki insan miyisiyor sonunda cocuk uyuduktan sonra kalksa da iki dolanip e napayim ben de yatayim artik oluyor gec oldugu icin, taktk use yariyor. Tamam aksamlari hicbir hayatim yok. 21:30'dan sonra gun bitiyor aama tum gece uyuyan bir cocugum var. Pijamalar giyilip 21:30 - 22:00'da yatakta olmamiz gerekiyor beraber. Genelde uyuyana kadar 23 oluyor. Oda karanlik oluyor gece lambasi kuanmiyorum ozellikle. Sadece yanina uzanip ninni soyleyip biraz sirtini sivazlayip pispislayip opuyorum sonra ona sirtimi donuyorum. O zmn anliyor uyku vakti geldi, nefes alisindan anliyorum 5 dkda daliyor uykuya ben donunce. Ama bunlar bir butun. Basta onunla ilgilenmezsem rahatlatmazsam hemen sirtimi donersem miyk miykliyor.uyuyunca sabah 09:30'a( kres varken 07:30'a) kadar uyuyor kesintisiz. Su icmeye uyaniyor arada ama icip devam ediyor hemen uyumaya. Yani nacizane bu konuda herkese onerim bir an once uyutayim da kalkayim su isi bitireyim gibi bir dusunceniz varsa hissediyor olabilirler. Artik gunun bittigini sizin de uyumaya yattiginizi anlarsa uyumamakta inat etmeyebilir. Bazen gercekten gece esimle bir seyler izleyelim iki sohbet edelim istiyorum. Uyutup kalkayim istiyorum. O zaman hissediyor sanki uyumamakta direniyor. Bir keresinde 00:00'ye kdr ugrasmistim. Ve ola ki uyanirsa, uyanmiyor ama uyansaydi ben de doktora katiliyorum yataktan cikmazdim ben de. Baska bir secenek oldugunu dusunmemeli. Bizim farkli bir secenek sunmamamiz lazim diye dusunuyorum.Bixde de daha farkli bir durum var. oglen klasik hep 45 dk 1 saat arasi uyur. Her zaman boyleydi. arada kacaklar oluyor. hic uyumadigi oluyor. aksam ama kacta yatirirsam yatirayim -ki 21:00 den once uyutmuyorum- Cocuk kalkip oturuyor. ben iptal oldum artik. hem mental hem fiziksel olarak. 21:00 uyutuyorum 22:00 kalkiyor. gece 2-3 e kadar oturuyor. 22:00 uyutuyorum 22:30-23:00 gibi uyaniyor. gece 00:00 da da uyutsam 1-2 saat sonra uyaniyor ve oturuyor. bu ama 6-7 aylikken de boyleydi. ara ara duzeliyordu sadece. bu durumu nasil asacagiz bilmiyorum. doktora soruyorum uyandiginda geri uyuyana kadar odadan cikartmayin gerekirse siz de o saatte uyuyun diyor duzene girene kadar. bunu aylarca denedik. ama duzelmedi. sonuc ben cok yiprandim. uykuyu sevmiyor zaten bundan eminim. az uykuyla geciriyor günü. ben evden calisiyorum gunduz pek pc bakamadigim icin mecburen onu uyutup yapmaya calisiyorum. o da uyaninca artk cikartiyorum odadan. nasilsa duzelmiyor diye. iyice aliskanliga döndü yani
Şimdiden geçmiş olsun diyeyim. Biz de sünnet için gece 2den sonra emme yoktu. Hatta uyanıp istemesin diye 2de kendim emzirdim ama gene aynı saatlerde uyandı. Memesiz sakinleştirene kadar biraz zorlandık, hatta TV bile açtık. Sakinlesince uykuya daldı. Uykusuz kalsa bile sünnetten sonra uyur, biz de o gün daha çok uyumuştu, yorgunluktan herhalde.Umarım kontrolünüz iyi geçmiştir. Sizin doktor harika zaten detaylı bakıyor. Merak ediyordum bu kontrolde neler dedi diye.
Bizde daha gitmedik doktora genel kontrol için. Değerlerini bilmiyorum ama kilosu dışında genel olarak iyi gibi. Öyle pek hastalanmıyor. 18 ay kontrolünde 87cm boy, 9.600 kilosu vardı. Şimdi 9.500gr kilosu. Kahvaltı ve yemeklerle arası hiç iyi değil. Gün boyu meyve yiyor sadece. Bir de ceviz badem fındık veriyorum onları da çok az yer zaten.
Dediğiniz gibi çok hastalanmadigi için sıkıntı yapmamaya çalışıyorum ama takmıyor da değilim.
23 ünde sünnet olacağız. Şimdide onun için kaygilaniyorum. Genel anestezi olacağı için gece 2 den sonra hiç bir şey yememesi içmemesi lazım. Gece emmemiz var. Bir kaç gece denedim mümkün değil gece emmeyi bırakamadı. Onada şöyle çözüm yolu buldum. Zaten 11 yada 12 ye kadar uyumuyor. Gece 2 ye karar uyutmayip karnını doyurup ( ki yerse, inşallah yer ) üstüne meme verip öyle uyutmayi deneyeceğim. Sonra 5 te yine uyanırsa uyutmadan sabahlarız diye düşündüm.
Büyüdükçe şuanki kiloları gidecek diye düşünüyorum bende. Bizimki parkta ordan oraya koşuyor ama sonra mama diye yanıma koşuyor, spor daha da aciktiriyor çocuğuLuna'nın boyu buradaki bebeklere göre kısa 80 cm. Kilosu 13. Vücut kilo endeksi 20.66 çıkmış. Normalde 17-19 arasinda değişiyorum ama hiç 20lere cikmamisti. Kilosu 99 persentili aşmış. Ama yemek isteyen çocuğu ben de aç bırakamam. Yaz geldi zaten artık, akşamları yürüyüş yapıyoruz, yoruyoruz onu. Hem daha iyi uyuyor hem de egzersiz yapmış oluyor. Deniz sezonu da açıldı toparlar bu yaz.
Güzel geçti kontrolumuzUmarım kontrolünüz iyi geçmiştir. Sizin doktor harika zaten detaylı bakıyor. Merak ediyordum bu kontrolde neler dedi diye.
Bizde daha gitmedik doktora genel kontrol için. Değerlerini bilmiyorum ama kilosu dışında genel olarak iyi gibi. Öyle pek hastalanmıyor. 18 ay kontrolünde 87cm boy, 9.600 kilosu vardı. Şimdi 9.500gr kilosu. Kahvaltı ve yemeklerle arası hiç iyi değil. Gün boyu meyve yiyor sadece. Bir de ceviz badem fındık veriyorum onları da çok az yer zaten.
Dediğiniz gibi çok hastalanmadigi için sıkıntı yapmamaya çalışıyorum ama takmıyor da değilim.
23 ünde sünnet olacağız. Şimdide onun için kaygilaniyorum. Genel anestezi olacağı için gece 2 den sonra hiç bir şey yememesi içmemesi lazım. Gece emmemiz var. Bir kaç gece denedim mümkün değil gece emmeyi bırakamadı. Onada şöyle çözüm yolu buldum. Zaten 11 yada 12 ye kadar uyumuyor. Gece 2 ye karar uyutmayip karnını doyurup ( ki yerse, inşallah yer ) üstüne meme verip öyle uyutmayi deneyeceğim. Sonra 5 te yine uyanırsa uyutmadan sabahlarız diye düşündüm.
Bende diştendir diye avutuyorum kendimi16 dişi 17. ayda tamamladi. dis sikintisi falan da degil bizimki. eskiden dişlere yoruyordum. artık saldım. daha şimdi uyudu mesela. bir sekilde duzelecek inanıyorum
Doğanin iyi olmasına sevindimBüyüdükçe şuanki kiloları gidecek diye düşünüyorum bende. Bizimki parkta ordan oraya koşuyor ama sonra mama diye yanıma koşuyor, spor daha da aciktiriyor çocuğu
Güzel geçti kontrolumuzyine doktoru görür görmez ortalığı ayağa kaldırdı herzamnki gibi çok konuşamadım kilosu 12.5 boyu 85cm. Gayet iyi dedi.
M Mirune Göbeği büyük çok mu yemiyorum acaba diye doktora da sordumbebeklerin karın kasları o kadar güçlü olmadigi için dışa doğru büyük görülebilir ama büyüdükçe karın kasları güçlenecek o zaman göbekli küçülecek dedi
Genel önemli gördüğüm soyledikleri 2 yaşına kadar burunda geniz eti oluşumu olmazsa sonrasında olma ihtimali çok çok düşükmüş. 2 yaşına kadar göz kontrolü istedi. Birde bu hastaneye yönlendip baya detaylı bir kan taraması istedi. Eğer konuşma yoksa kesinlikle anlamayın anlamiyormus ayağına yatın dedi bir kac gün aşırı sinir yapacak kendini yerden yere vurabilir ama sonra zorlanip konuşmaya çalışacaktir dedi. Birde hepimizin bildiği gibi akranlariyla olabileceği oyun gruplarına yazdırın dedi.
Tesekkurler canımDoğanin iyi olmasına sevindim. Masallah kuzuya. Buz 2 yaşında götüreceğiz kontrole o zamana kadar acil bir durum olmazsa gerek yok gelmenize demişti. Kan değerlerini merak ediyorum bende özellikle demiri. Etçil bir minnak kuş olduğundan eksiği yoktur diyorum ama belli olmaz tabi.
Alerji durumu nasıl açmaya başladınız mı?
Doktor görünce küçük kıyamet bizde de kopuyorTesekkurler canımkan değerlerini bende çok merak ediyorum ama o süreç beni çok geriyor ağlaması felan çocuktan çok ben stres yaptım günlerdir açıkçası. Doktordan doktora değişiyor anladığım kadarıyla. Acil durum olduğunda hemen gelin ama 3 ayda bir ben görmek istiyorum diye diretiyor gerçi 2 yaşından sonra kontrol aralıklarını açacağım dedi.Bakalim.
Alerji durumunda bizde biliyorsunuz çoklu alerji mevcut. Bakliyatlarda hiç gerileme yok hala yüksek tepki veriyor. Fakat buğdayda gerileme mevcut mesela şuan pidenin ekmeğini yediği çok küçük tek bölgede kaşıntı oluyor. Yavaş yavaş geçecek diye düşünüyoruz. Cevizi hiç denemedim açıkçası, pikan cevizinde alerjisi olmadığı için sadece pikan veriyorum sonuçta o da ceviz en son normal ceviz denerim diye düşündüm. Balığı bir kez denedim yine kabarti kaşınma oluştu yaza tekrar deneyeceğim. Ama çimen, çam, selvi ağacı, toz alerjisi daha düşük reaksiyonlarla devam ediyor. Onlarda da gerileme mevcut bakalım. Diyetimize devam ediyoruz halen.
Evet öyle gerçekten. Bir yanım hiç istemiyor canı yansın bir yanım oncelik sağlık diyor. Öyle arada ikilemlerle yaşıyoruz. 2-2.5 yaşından sonra doktor görünce çılgınlar gibi ağlama durumu düzelecekmis öyle demisti son kontrolde sabırsızlıkla bekliyorum. Uzun zamandır alerjiyle mücadele edince tüm damak ve el alışkanlığı o tarafa kaydı. Geçtiğinde büyük gariplik yaşayacağım kesinDoktor görünce küçük kıyamet bizde de kopuyorzorla kavga eder gibi muayene oluyor kan alma aşı ilma durumları daha fena.
Umarım zorluk yaşamadan alerji hali de geçer.
Ben montessori yatak ve gardrop aldım önceden beşik çekmecesini kullanıyordum. Yazın odasını düzenlerim, yazlıktayız dönüşte yani Sonbaharda ayırmayı düşünüyorumBu aralar oda ayıran/ayırmayı düşünen var mı?
Geçmiş olsunBu arada bizimki cereyanda kaldı üşüttü biraz burnu aktı atlattı ama sonra ishal çok arttı kusma başladı doktora götürdüm birde ne göreyim bütün çocuklar aynı şikayet ama herkesin başlangıcı farklı. Bazılarının çok ağır öksürük ve boğaz ağrısı vardı. İşin kötüsü bizim dişlerde çıkıyor diye direnci çok düşük. Serumla düzeldi çok şükür acil doktoru çok iyi takip etti sıvı dengesi bozulmuştu. Herkese sağlıklı günler diliyorum
Teşekkür ederimGeçmiş olsun
Gecmis olsun. Ben de cok sık duyuyorum. Salginlar hic bitmiyor ki. Her mevsim baska bir sey cikiyor. En son yeni bir hepatit virusu cikti, Nisanda Ingilterede basladi. Sonra Avrupanin diger ulkelerine yayildi. Bir cocuk kaybedildi diye biliyorum. Birkac tanesi icin de karaciger nakli gerekmis. Simdi size kaynak link verecekken baska cocuklarin da kaybedildigini gördüm. Uzmanı uyardı: 'Gizemli hepatit hayatımıza yeni virüsler katabilir' Allah cocuklarimizi korusun. Allah tum cocuklari korusun. Bu virus yeni oldugundan asisi henuz yok ama bu bile bize iyi bir ornek. Cocuklar icin asi gereklidir. Hayat memat meselesidir.Bu arada bizimki cereyanda kaldı üşüttü biraz burnu aktı atlattı ama sonra ishal çok arttı kusma başladı doktora götürdüm birde ne göreyim bütün çocuklar aynı şikayet ama herkesin başlangıcı farklı. Bazılarının çok ağır öksürük ve boğaz ağrısı vardı. İşin kötüsü bizim dişlerde çıkıyor diye direnci çok düşük. Serumla düzeldi çok şükür acil doktoru çok iyi takip etti sıvı dengesi bozulmuştu. Herkese sağlıklı günler diliyorum
Teşekkür ederim canım.Senin sürecin de sorunsuz geçer kucağımıza ikimiz de sağlıkla alırız inşallah.Henüz girmedim sezeryana 16.30 demişti doktor.
MC06 Allah yardımcın olsun sağlıklıca bebeğini kucağına alırsın inşallah.
Cok geçmiş olsun. Bizde de ishal başladı, gece ateşi çıktı. Tatildeyiz birde, artık denizden mi yediği içtiğinden mi yada kalabalığa girdik ondan mı bilmiyorum. Köpek disininde sonuncusu patladı ama sırf dis değil diye düşünüyorum. Sıcakta ateşin düşmesi de zor oluyor. Takip ediyorum simdi. Allah tüm yavrulara sağlık sihat versin.Bu arada bizimki cereyanda kaldı üşüttü biraz burnu aktı atlattı ama sonra ishal çok arttı kusma başladı doktora götürdüm birde ne göreyim bütün çocuklar aynı şikayet ama herkesin başlangıcı farklı. Bazılarının çok ağır öksürük ve boğaz ağrısı vardı. İşin kötüsü bizim dişlerde çıkıyor diye direnci çok düşük. Serumla düzeldi çok şükür acil doktoru çok iyi takip etti sıvı dengesi bozulmuştu. Herkese sağlıklı günler diliyorum