2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aynen yavaş yavaş oldu bizimki. Benim gözüm kapalıysa bulaşmıyor bana bazen eliyle memeleri yokluyor sonra umudu kesiyor.
Göğüs kalkanı kullanmayı demedin mi belki faydası olabilir aklıma geldi de
Gümüş kapak ve kremler kullanıyorum. Ama doktor en az 4gun hiç emzirmiceksin o taraftan, dedi. Gündüz uf oldu diyorum, emzirmiyorum ama gece uyku ağır basıyor, veriyorum, en başa dönüyor. Rekorumuz 1 gün.
Birde yeni fark ettim üstten dis geliyor, ben çıktı sanmıştım mola vermiş demek ki bizim dişler yavaş çıkıyor, bu ara sık emecek demek.

Selam millet, ya bizimki iyice memeci oldu çıktı. Akşam Uyuturken ve gece uyandığında 5dk emen çocuk gitti yarım saat boyunca emen memede yatan bir çocuk geldi ilk kez meme ucu yara olacak o denli çok fena haldeyim. İştahı da kesildi. Acaba son dişler mi diyorum sonra büyüme atakları da olabilir diye düşünüyorum yani sizde böyle bir şey var mı? Sanki boyu uzadı Birde konuşma hız kazandı.

Bu arada herkes meşgul anlaşılan, demek ufaklıklar büyük olunca zaman daha kısıtlı oluyor en azından bizde öyle
Hahah yok ya ben hep buralardayim ama yazacak yeni bir seyim yok. Emzirmeyi biraktim dolayısıyla bu derdim yok. Son azı dişleri hariç disleri cikti, o problem de yok. akşamları babası bi elinden ben bi elinden tutuyoruz arabası olmadan yürüyüşe çıkıyoruz. hem temiz hava alıyor, hem yoruluyor dolayısıyla iyi uyuyor. dün akşam yürürken bir dükkanın önünde durdu. yaşlı bir kadın ve adam oturuyor içinde, müzik dinliyorlar, o da başladı dans etmeye. güldürdü yine insanları. onlar da çıktı kapıya Luna'yla dans etmeye. çok tatlı çitlenbik. müzik duyunca affetmiyor, başlıyor kıvırmaya. yenllik sayılabilecek şey, bez bırakma konusunda araştırma yapmaya başladım. havalar ısınıyor, yavaştan başlamak gerekiyor.

Bu arada herkes meşgul anlaşılan, demek ufaklıklar büyük olunca zaman daha kısıtlı oluyor en azından bizde öyle
Bunu geçenlerde ben de düşündüm. Oglum Küçükken daha çok giriyordum, o zamanlar diyordum ki büyüyünce daha kolay olacak. Ama vakit kalmadığına göre uyanık süresi giderek artıyor, e yalnız başına da oynamiyorlar, zamanımız kısıtlı kalıyor mecbur

Dönemsel oluyor memeye düşkünlük ihtiyaçları olabiliyor. Kendi uykuya dalmaya başlayalı memede uyumadı artık. Gündüz ağladıktan sonra meme istiyor regulasyon ihtiyacı için sanırım. Bazende kakada sıkıntı yaşarsa memeye düşüyor.

M Mirune hamilelik nasıl gidiyor?
Teşekkür ederim. İyi gidiyor. Detaylı ultrasonu atlattık, her şey yolunda dediler. Bazen bel kasık ağrım oluyor, bacaklarıma vuruyor, emekleyen bebek gibi yürüyorum. Luna durumun farkında değil. Karnımı görünce şap şap vuruyor ve gülüyor. Annecim bebek diyorum bebeee deyip vuruyor bu sefer.

Herkese hayırlı ramazanlar ben de buralardayım, o kadar destek olduk birbirimize bırakır mıyım Ama her gün giremiyorum eskisi gibi, dışarı çık gel yemek oyun faslı derken geçip gidiyor günler... benim de kızım normalde çok memeci olmamasına rağmen akşam uyurken bir meme bitince "süt bundan" diyip diğer memeyi istiyor .. bakalım emzirmeyi nasıl bitireceğiz... bazen keşke diyorum çok farkında olmadan bitirseydim çünkü çok farkında şu an ...

Gece uyandığında babası yandaki gece lambasını açıyor biliyorda...

Geçen baba uyuma uyuma lambayı aç süt içeçek dedi biz şok olduk ışıktan sonra süt olcağını da biliyor

Yabancı kaygısı devam ediyor oğlumda özellikle erkeklere karşı baba dede dayı dışındakilere karşı çok hassas kucaktan inmiyor. Malum pandemiden normale döndük ufaktan eş dost görüşmeleri başladı çocuklarla sorun yok ya da kadınlara karşı da yabancılamıyor ama erkeklerle bir araya gelmeye tahammülü yok. 2 yaşından sonra da aynı hızda devam ederse pedagog desteği almayı düşünüyoruz.

Bir müddet sonra ısınma oluyor mu. Oğlum da yeni birisiyle tanisiyorsa bazen bi duraksiyor, kucagimda biraz vakit geçtikten sonra alışıyor . Kadınlara bizimki de daha pozitif, özellikle saçı uzunsa falan bana benzetiyor herhalde, genelliyor. Kimini de hemen ısınıyor. Bence normal ama, bu pandemi dönemi bir çok bebeğin konusmasini da geciktirdi mesela. Kalabalıga, farklı yüzlere alışık olamadı kuzucuklar.

Erkekler iri ve killi olabiliyor ondan dolayi korkuyordur. Luna enisteminilk gordugunde 5 aylikti adam ay cocuguma bakin ne guzel dedi sakallari vardi ama bunu dediginde. Aman Allahim yok boyle bir aglamak yeri goguinletmisti. Bir de ben bu durumlari terapistle konustum dogal olmasi gereken bir surecmis. Luna hizli acildi kres yuzunden ya da sayesinden. Cunku iyi mi kotu mu olacak ileride hayatina etkisi bilmiyorum ama Luna da su sn kosup teyzee diye sarildigi dadisini 6 aylikken gordugunde 2 saat aglamisti. 6 -9 ay arasi eve tabanci girse ağlıyordu. Surda son 5 aydir daha sosyal oldu diyebiliriz. Krese her biraktigimda agliyordu kafaya cok taktigimdan terapistle gorusmeye baslamistim zaten. Artik aglamiyor aldigimda da mutlu buluyorum. Kapiyi dinliyorum hep onun sesi geliyor, hep bir seyler anlatiyor birilerine. Simdi o eskiden agladigi enisteme gulucuk atip utaniyor. Yine de hala ona kosmuyor bak. Ablamlara kosup sariliyor ama enistelere karsi cekimser gecen bu konuda gelisimini konustuk terapistle, nerden nereye diye. Yabancilarq cok tepkiliydi, zamanla alisiyolar, dogal bir surec, gec ya da erken olabiliyor. Dedigim gibi Lunayi mecbur biraktik ne yazik ki. Evde ben bakiyor olsam boyle olmazdi.

Herkesin baska baska derdi var. Luna cok hizli basladigi konusma hayatina birden ara verdi. Soyledigi 10 kelimeyse 11. Eklenmedi. Hic susmuyor, surekli konusuyor ama ne dedigi belli degil. Belki anlatiyor ama biz anlamiyoruz. 4 dile maruz kaldigindan hangi dilde konusuyor belli degil. bilingual cocuklar dilleri ayni anda ozumsedigi icin hepsine ayni anda ama gecikmeli baslarmis gibi bir gorus var. Bu teze inanmayan curutenler de var. Misal cogunuzun bebegi 1 yasinda anne dedi, Luna bilincli anneyi soylemedi, bana deda demeyi tercih etti. Babasina dedi bana deda. O kadar alistim ki efendim diye sesleniyorum. Anne de diyorum soyluyor ama bana seslenirken inatla deda diyor. Dun ilk defa anne dedi. Bebekleri catir catir konusanlar var ben anne dedi diye seviniyorum. Dun evden cikarken anne bye bye dedi. Bye bye annecim I love you dedim. Ay lab uh dedi kurban olurum. Sanirim bizim de bu konuda atagimiz geldi sonunda. Soedigi net seyler, I dont know ve I love you bir de oh nooo

Bizim konuşma yavaş yavaş ilerliyor. Anne kelimesi de şöyle oldu, çok rahat söylerken birden baba yi öğrendi ve anne demiyor ne zamandır. Goril diyor anne demiyor mesela bence bı ara birkaç kelimeye takıp onu tekrarliyorlar, yapabildiklerini görmek hoşlarına gidiyor. Bizimki az konuşan bı çocuk, birden açılacak diye sabrediyorum bakalım birden fazla dili şuan öğrenmesi de çok iyi bence, beyninde kelimeler diller ona göre yapılanıyordur, ileride ne güzel konuşur hepsini
birde çok enteresan ama babasıyla daha hızlı ogreniyor bizde. Mesela oynarlarken babası japonca birkaç kelime söylüyor, arkasından hevesle tekrarlamaya çalışıyor, bir istek var. Gündüz benimle ingilizce denemeler yapıyoruz, pek heves yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…