Umarım uzun sürmez Doğa da kısıtlanmadan her şeyi tüketirBizim şöyle alerji testinden sonra alerji olan tüm besin ve turevlerini kestik ben ben hem bebeğim. 3 ay katı diyet. 3 ayda vücutta alerjen besinler tamamen yok oluyormuş. 3 aydan sonra alerjen besinleri tek tek 1 er tadımlık olarak deneme yaptık. Eğer yine kaşınma kızarma olunca listenin en sonuna artık. 1 ay sonra 2. Alerjik gıdadan 1 er tadım deneme yaptık. O şekilde devam ediyor. Bizde hep ilk takımdan sonra alerjen belirti çıktı Eğer çıkmasaydı 2. Gün yine 1 tadım 3. Gün 1 tadım yapıp yine alerji belirtisi yoksa bu sefer 4. Gün günde 2 tadım şeklinde cogaltacaktik. Fakat bizde hep alerjen belirti çıktı o yüzden halden 3 ara ara tadım yapıp gözlem yapıyoruz. Halen geçen yok.5 yaşından sonra bitebilir ama ömür boyu devam da edebilir dedi. Deniyoruz. Dikkat ettiğim diğer nokta da bu diyet acmalarda ben yemiyorum sadece cocuğa tadım yaptırıyorum. 6. Aydaki sürecin benzeri yani. Molekuler alerjinin bir avantajı da varsa besinler dışında hayvan polen arı akar toz ağaç ot çimen vs hepsinin çıkması. Yaptiracaksaniz 1 testle hepsini kapsaması güzel oluyor tekrar tekrar uğraşımiyorsunuz.
Tek temennim o bir an once gecmesi. test sonucu 7-10 gün içinde çıktı bizim. Evet ilk önce çok zorladı ama artık alıştım doğrusu. Ama en çok zorlayan buğday oldu. Alerji testinde temiz gıdalar üzerinden hep yemek hazırladım. Yulaf ve çavdar da alerji olmayınca her şeyimiz onlar oldu. 4-5gunde bir yulafli ekmek yap, tüm börek kraker pogoca kurabiye kekleri yulaf -karabugday temelli oluyor. Kaç kere yapıp attım tahmin edemezsiniz. Kıvamı bulana kadar aylar geçti. Ama artık internette veya başka yerde birsey görünce hemen yulaf -k.bugday temelli aynısını yapabiliyorum. Tarhanasini makarnasini evde kendim yulaftan yaptim mesela bulamadim cunku. Deneye deneye oluyor bir şekilde. Ama bir yere gitmek imkansız disarda yemek yiyemiyoruz mesela her şeyde buğday var. Günü birlik yerlerde de yanıma çok çeşitli şeyler almak zorunda kalıyorum çünkü disarda görünce istiyor hemen benzerini çantamdan çıkartıyorum o da çok uğraştırıcı oluyor gerçekten. Ama sağlığı yerinde ya o yetiyorUmarım uzun sürmez Doğa da kısıtlanmadan her şeyi tüketir. Peki test sonucu ne kadar sürede çıkıyor. Besin alerjisi de zorlar günlük hayatı sürekli farklı yemekler hazırlamak bir yere giderken yanında taşımak . Bakalım bizim neye alerji çıkacak bu aralar hafifledi biraz gece emme sıklığı azaldı belki benim tükettiğim bir besin de tetikliyor olabilir.
Insan uyumlaniyor en zor duruma bile. Allah kolaylık versin bizde salı gününe randevu bulabildik bakalım nelerle karşılaşacağız.Tek temennim o bir an once gecmesi. test sonucu 7-10 gün içinde çıktı bizim. Evet ilk önce çok zorladı ama artık alıştım doğrusu. Ama en çok zorlayan buğday oldu. Alerji testinde temiz gıdalar üzerinden hep yemek hazırladım. Yulaf ve çavdar da alerji olmayınca her şeyimiz onlar oldu. 4-5gunde bir yulafli ekmek yap, tüm börek kraker pogoca kurabiye kekleri yulaf -karabugday temelli oluyor. Kaç kere yapıp attım tahmin edemezsiniz. Kıvamı bulana kadar aylar geçti. Ama artık internette veya başka yerde birsey görünce hemen yulaf -k.bugday temelli aynısını yapabiliyorum. Tarhanasini makarnasini evde kendim yulaftan yaptim mesela bulamadim cunku. Deneye deneye oluyor bir şekilde. Ama bir yere gitmek imkansız disarda yemek yiyemiyoruz mesela her şeyde buğday var. Günü birlik yerlerde de yanıma çok çeşitli şeyler almak zorunda kalıyorum çünkü disarda görünce istiyor hemen benzerini çantamdan çıkartıyorum o da çok uğraştırıcı oluyor gerçekten. Ama sağlığı yerinde ya o yetiyor
Aklıma geldi mesela kuruyemiş yediyseniz ondan da kabarmış olabilir. Fıstık alerjen bir besin çünkü bazen ben badem ve fındığı fazla kaçırınca çocukta kabarıyor. Normalde alerjisi yok fındık bademe.
Çok geçmiş olsun umarım güzel sonuçlar alırsınız .Insan uyumlaniyor en zor duruma bile. Allah kolaylık versin bizde salı gününe randevu bulabildik bakalım nelerle karşılaşacağız.
Evet kuruyemis benimde aklıma geldi fıstık ezmesi çok severim.
Bu hafta doktor randevulari ile geçeceği için yoğun olacak hidrosel için başka bir cerraha gideceğiz birde bir yaş kontrolünde gözünde astigmat tespit edilmişti onun için de bu ay kontrole gitmemiz gerekiyor. Umarım sıkıntısız atlatırız.
İnşallah güzel şeyler çıkar kontrollerdeInsan uyumlaniyor en zor duruma bile. Allah kolaylık versin bizde salı gününe randevu bulabildik bakalım nelerle karşılaşacağız.
Bu hafta doktor randevulari ile geçeceği için yoğun olacak hidrosel için başka bir cerraha gideceğiz birde bir yaş kontrolünde gözünde astigmat tespit edilmişti onun için de bu ay kontrole gitmemiz gerekiyor. Umarım sıkıntısız atlatırız.
Çok geçmiş olsun canım. Güzel sonuçlar alırsınız umarım.Insan uyumlaniyor en zor duruma bile. Allah kolaylık versin bizde salı gününe randevu bulabildik bakalım nelerle karşılaşacağız.
Teşekkür ederim canım sağol. Sünnet ve hidrosel için operasyonu haziran olarak planladık. Yarın alerjik durum için dr randevumuz var. Astigmat için bizde kontrolde olacağız geçebilir geçmeyedebilir demişti.Çok geçmiş olsun canım. Güzel sonuçlar alırsınız umarım.
18 ay göz kontrolünde bizde de astigmat çıkmıştı. 2-2,5 yaşında çağırdı doktor. Bu yaşlarda normal olabilir demişti. Gözlük kullanmak zorunda kalabilirmiş.
Genelde çiş yaparken oluyor bahsettiğiniz durum.bir de bebeklerinize silkinme geliyor mu bazen? 1 saniyelik bir şey...
maşallah kuzuya. erkek miydi bebeğiniz? erkeklerde oluyormuş diye okumuştum da bu durum geneldeGenelde çiş yaparken oluyor bahsettiğiniz durum.
Gece uyanması azaldı bu aralar bir ya da iki kez emiyor.
Benim kızımda da oluyor kaka yaparken.maşallah kuzuya. erkek miydi bebeğiniz? erkeklerde oluyormuş diye okumuştum da bu durum genelde
Evet erkek.maşallah kuzuya. erkek miydi bebeğiniz? erkeklerde oluyormuş diye okumuştum da bu durum genelde
Biz yenidoğan gibi kalkıyoruz hala. Onu uyuttuktan sonra biz yatana kadar zaten 1-2 kere uyanıyor. Bazı akşamlar uyanıp geri uyumuyor hatta. Biz yattıktan sonra da 2-3 kere uyanıyor musun. Gece boyu toplam 2 kere uyanırsa deliksiz uyudu kabul ediyorum. Diş döneminde falan da değiliz hep böyleydi.kızlar sizin bebekleriniz de gece sık uyanıyor mu? kaç saatte bir kalkıyor? özellikle anne sütü veren anneler cevaplarınızı bekliyorum lütfen...
Biz de tam olarak böyleyiz. Dun gece 7-8kez kalkmisizdir. Ama geçen hafta da 2-3 kez uyandığı da oldu, ben de o geceler için deliksiz muhtesem geceler diyorumBiz yenidoğan gibi kalkıyoruz hala. Onu uyuttuktan sonra biz yatana kadar zaten 1-2 kere uyanıyor. Bazı akşamlar uyanıp geri uyumuyor hatta. Biz yattıktan sonra da 2-3 kere uyanıyor musun. Gece boyu toplam 2 kere uyanırsa deliksiz uyudu kabul ediyorum. Diş döneminde falan da değiliz hep böyleydi.
Bildiğim kadarıyla gece emzirme diş cirumesine neden olmuyor.Biz de tam olarak böyleyiz. Dun gece 7-8kez kalkmisizdir. Ama geçen hafta da 2-3 kez uyandığı da oldu, ben de o geceler için deliksiz muhtesem geceler diyorumdiş döneminde evet artıyor ama şuan dişten bağımsız da böyle yani.
Memesiz uykuya dalmayı bilmiyor bence, bende de vermeyip başka yöntem deneyecek enerji yok şuan. Yaza erteliyorum, daha çok dışarıda oynayacak, kafası dağılır. Evde memeyi görüp istememesi zor oluyor.
kafama takılan, birkaç yerde gördüm, gece emzirmesi diş çürümesi yapar mı acaba.
Maşallah diyim öncelikleBildiğim kadarıyla gece emzirme diş cirumesine neden olmuyor.
Biz iki haftadır yeni uyku düzenine geçtik. Emerek uykuya geçen bir bebekti ya da omzumuzda gezerek uyurdu. Diş döneminden sonra biraz rahatladı biraz emiyor sonra ben hadi anneciğim yatağına yat diyordum tabi ki reddediyorduara ara tekrarladim memelerde dinlensin uyusun süt biriksin diyerek sürekli anlattım. Yataklarimiz bitişik bir gece emdikten sonra yatağına yattı 30 dk döndü oyalandı ve kendi kendine uyudu bende yanında yattım şu an bozulmadan devam ediyoruz. Emdikten sonra yatağında uyuyor bazen küsüp arkasını dönüyor sonra benimde uyur numarası yaptığımı görünce benden/memeden umudu kesiyor bazen sarılıyor bazen yatağın yanına yaslanıp uyuyor. Daha uzun uyuyor uyansa da tekrar uykuya geçiyor.
Her bebeğin zamanı oluyormuş gerçekten kendi kendine uykuya dalması için daha önce de uğraşmıştım ama olmamıştı.
Aynen yavaş yavaş oldu bizimki. Benim gözüm kapalıysa bulaşmıyor bana bazen eliyle memeleri yokluyor sonra umudu kesiyor.Maşallah diyim öncelikleyavaş gecislerle alismissiniz, zamanı da gelmiş demek ki gerçekten. Bizimde geçen hafta gelir gibi oldu ama sonra gitti şuan çılgın. Oğlumun odası ayrı ama ben de uyuyana kadar yanında oturuyorum, uyku numarası yapıyorum yanında. Valla yüzüme yemedigim tokat kalmıyor yada gözlerimi acmaya çalışıyor pinçik parmaklariyla. Bu gece emmeleri yüzünden memedeki yaram da geçmedi, 1ay olacak, tam kapanıyor açılıyor tekrar. Giderek büyüyor gibi geliyor aslında bırakmasının tam zamanı da işte .