2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
2 yaşına girmesiyle ise dönmeyi istiyorum, Mete ye de kreş bakıyorum bu yüzden. Ama aklımda çok soru var, zorlanıyorum. Memesiz uyumayan bı çocuk, gündüz uykusunda ne yapacak. Benden en fazla 2saat ayrı kaldı, bunu nasıl karşılayacak. Fazla misafiri geleni gideni olmayan bi aileyiz, kalabalıga kolay alışır mi gibi gibi. Özellikle kreşe sormam gereken, dikkat etmem gereken şeyler nedir mesela, Cook soru var aklımda. Daha yeni başladım arastirmaya, Ağustos gibi düşünüyorum ama geç kalmamak da lazımmis. Kafam karışık

Aa esiniz de Japonca biliyor demek. Ben de Japonca tercumanlik yapiyordum. 5 yildir japoncayla ilgili bi is yapmiyorum gerci. Ya Luna çok hızlı başlamıştı, hayvan sesleri, al ver gel gibi kolay şeyleri söylüyordu, erkenden konuşacak diye bekliyorduk dolayısıyla. Babasına 9 aylıktan beri daddy diyor ama bana anne demedi. Tam kafama takmaya başlamıştım yine açıldı. Daha önce arkadaşlar da bahsetmişti, sanırım bir şeye takıyorlar, önce onu ilerletiyolar, ardından başka bir şeyi geliştiriyorlar diğeri bekliyor. Dönem dönem değişiyor ilerlettikleri özellik. Sizinki de öyle olacaktır muhtemelen.

İlk hamilelik böyle değildi sanırım değil mi?Bu hamilelik beni çok zorladı zorlamaya da devam ediyor.Şu an yataktan kalkamıyorumKalktığım anda sancı ve ağrı mahvediyor.Ve hamile kaldığım aydan bugğne dek 2 ayda bir hasta oldum.Şu an da covid olduk ailece

Çok geçmiş olsun, hamileyken covid geçirirsek çok hafif de geçirsek sanırım kan sulandırıcı kullanmamız gerekiyormuş. Öyle konuşuyolardı grupta. Evet ilkinde böyle ağrılarım olmamıştı. Şimdi azcık ayakta durayım yorulayım kemiklerim sızlıyor.

Yok japonca biliyor diyemeyiz ama kendince ilerlemeye çalışıyor, akşamları da Meto yla araştırma yapıyorlar oğlumu hevesli görünce ben de merak saldım hatta. Ama olsa olsa en fazla kulak asinaligi olur işte. Aynı evde farklı farkli dille büyümesini çok isterdim. iletişim yollarini, mantığını ogrenirdi, zihni öyle yapilanirdi ne güzel şimdi tam gosteremese de ileride çok yararıni görecektir kuzucuk.

Sağol canım. 0.8 lik kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ekstradan gerek görmediler doz artırmaya.Vücudumuz kendini toparlayamadı ve bebekler de yoruyor dinlenemiyoruz.

Sağol canım. 0.8 lik kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ekstradan gerek görmediler doz artırmaya.Vücudumuz kendini toparlayamadı ve bebekler de yoruyor dinlenemiyoruz.
Degil mi? Ilkinde prensesler gibiymisim. Korkuma ev isi de yapmiyordum. Elimi hicbir ise surmuyordum. Simdi Luna var. Cogu seyi babasi yapiyor ama yine de illaki ben de bir sey yapmak zorunda kaliyorum. Sonra her gun yuruyus yapiyorum. Sonra en basitinden her gun evde yerleri supuruyorum, camasir asiyorum. Yoruluyorum.

Yeniden gecmis olsun. Zaten kullaniyorsan gerek yokmus zaten. Senin az kalmis ya. Onumuzdeki ayin sonlarinda dogum yapacaksin. Ne guzel.

C cimcim karides M Mirune teşekkür ederim yanıtlarınız için.
Bir yere gittiğimizde ya da eve misafir geldiginde (ki genelde arkadaşlarımızla görüşürüz) aynı ortamdaki erkeklerden rahatsız oluyor. Ortama alışınca da onlarla göz göze gelmemeye çalışıyor gizlice bakıyor bana bakan var mı diye. Temkinli bir çocuk olduğu için alışması zaman alıyor. Şöyle düşünüyorum benim yakın olduğum kişilere daha kolay alışıyor eşimin arkadaşlarına daha zor alışıyor. Ortamda da çocuklarla ve kadınlarla daha yakın olunca onlara karşı güvensizlik hissetmiyor kucaklarina gitmiyor ama tedirgin de olmuyor erkeklerle de haliyle fazla zaman gecirmedigim için sanırım onlarda güven problemi yaşıyor. Bu geldi aklıma şimdilik. Dayıya alışık ama amcaya değil mesela.
Anne iç kapı baba dış kapı diyorum ben bir kitapta bahsediyordu dış dünyaya açılırken baba önemli bir faktör çocuklar için. Fırsat buldukça baba oğul takılıyorlar ben sonradan dahil oluyorum onlara. Beraber parka markete falan gidiyorlar oralarda gördüğü kişilerden olumsuz olarak etkilenmiyor ama aynı ortama girince pek memnun olmuyor.

Bebek adımlarla ilerledik bugüne kadar özellikle uyku konusunda epey zorlandım zamanı gelince yavaş yavaş düzen oluşuyor. Bunun da zamanı vardır diyorum.

C cimcim karides kreş konusunu bende çok düşünüyorum bir yıl annemler ilgilense 3 yaşında kesin kreşe gidecek belki 2 buçuk yaşında da gönderebiliriz. O kadar aklı karışıyor ki insanın bu konuda. Devlet kreşleri 3 yaş diye biliyorum. Ozellerde de eve yakınlığı önemli benim için. Kurumun benimsediği eğitim felsefesi, öğretmenlerin ve kurucuların alanında uzman kişiler olması, sunduğu imkanlar ve sınıf mevcudu önemli. Eve çok yakın belediye kreşi var fikir olsun diye görüşmüştüm kayıtları çok çabuk doluyormuş. Sabah 8 akşam 6 aile isterse 4 ten sonra alabilirmiş. Ingilizca satranç ve isteğe bağlı yüzme var aktivite olarak. Özellerde çıta daha da artıyor sosyal olanaklar daha fazla. Benimde haliyle aklım karışık.
Hatta şimdiden ilkokulu fln düşünmeye başladık zor işler ya

Evet devlet kreşleri 3yas üstü. Bazı ozellerde de bu şart var ama birkaç yerle görüştüm. Aktiviteler falan çok eglenceli duruyor aslinda. ona iyi geleceğini biliyorum ama beni arayacağını da biliyorum. Dil gelişimi için de iyi olur. Eşim erken çıkıyor, erken alabilir ama işte uyku, meme olayı nasıl geçecek, bilmiyorum. Uyumazsa çok zor. Benim çalışma günlerim daha belli değil. Birde bu ara taşınma işimiz çıktı, daha o da belli değil. Önce taşıncaz da sonra kreşe karar vercez. Eve yakınlık çok önemli. O kadar kafam karışık ve daraliyorum ki bazen neyse hayırlısıyla diyeyim.

Birde yarı zamanlı başlatıp alışınca 2,5yas gibi tam zamanlı ya dondurebiliriz. Bizimde ananemiz yakın ama sürekli bakamaz. Alt değiştirme, yemek yedirme de falan zorlaniyor. Bizimki hiç uyumadi da mesela. Yarı zamanlı olursa yükü azalabilir.

Umarım zorlanmadan hallederiz bu süreci de. Dişleri tamamlansa memeye düşkünlük azalır bence bizde azıdan sonra günde bire düşmüştü ama köpek dişleri gelmeye başlayınca tekrar arttı emme sayısı. Bence zamanla onlarda büyüdükçe bağımsızlaşmaya başlarlar.
Allah kolaylık versin taşınma işi de zor olur

Selam kızlar 🖐
Bebeler büyüyünce koşuşturmaca iyice artıp foruma pek giremedim tüm yazışmaları okudum
Biz halen azı dişlerini çıkartamadik, dişi görüyorum ama çıkmıyor bir türlü kaç aydır. Bu da haliyle çocuğu çok strese sokuyor, çocukta beni. Neyse. Uyku yemek düzeni bizde uzun zamandır tam anlamıyla oturdu. Akşam 9-9.30 yatış sabah 7.30-8.00 kalkış. Zaten uzun zamandır gece uyanmalarımız hiç yok. Hala aktif memeciyiz. Konuşma konusunda bizimde sizler gibi 8-10 kelime arası ya söyler ya söylemez ama derdini işaret diliyle çok güzel anlatıyor konusmaya ihtiyac duymuyor ondan herhalde.
Bende sizler gibi 1 yasindan sonra ise başlamayı düşünüyordum, daha önce çalıştığım işten ücretsiz izin almıştım oraya devam ederim diye düşünüyordum ki patronum ise baslamama 10 gün kala pat diye işten çıkarttı ve tazminatimi yatirmayinca son 1 aydır onunla ilgili mahkeme süreciyle koşuşturdum. Bu süreç devam ederken düşündüm düşündüm şimdi ise girsem 1 sene sonra 2. Çocuğu düşünüyorum o doğunca yeniden işten çık 1.5-2 yaşına kadar bak vs cok bölük bölcük olacak ise başlamadan 2. Çocuğu da yapayım o da 1.5 yaşına gelince ise başlar hiç bölünmez diye düşünüp karar verdim. Gerçi bu biraz ani bir karar oldu. Bu ay içinde tüm doktor kontrollerini ayarladım. Daha önce bahsetmiştim bir mide sorunum var önceliğim o ,2-3 sene erteleme yapabiliyorsan kan değerleri ve testlerde normal çıkarsa seneye 4 kişilik bir aile olma planını devreye sokmayı düşünüyorum
Elbet zorluğu olacaktır da neyse ki annem destekçimiz. Eşim tarafından destek hiç yok. hamile arkadaşlar bu süreci sizler daha deneyimlediniz çok bir zorluğu var mı? Hala aktif emiyorlar mi?

Bence hayırlısı olmuş hiç üzülme. uyanığa bak tazminat da vermemiş, yanına kalır sanıyor. ne demiş büyük düşünür demet akalın. yarına kalır yanına kalmaz inşallah alırsın tazminatını. hakkın sonuçta. benim çalışmama şansım olsa kesinlikle çalışmazdım. hiç strese girmeden çocuğumu büyütmek en azından 1 yıl mola verebilmeyi o kadar isterdim ki. bebeğim 3 aylıkken işe başlamam gerek. Luna'da yine şanslıydım, 4.5 aylıkken işe başlamıştım, bu sefer 3 aylık olacak. bu konuda bir dokun bin ah işit benden. inşallah test sonuçların iyi gelir, gönlüne göre olur. Bizim akrabamız yok ama malum kreş var. Arada zorda kalınca hafta sonu çalıştığımızda gelen bir bakıcı teyzemiz var. Çalıştığımız için mecbur hafta içi de mesai saatlerinde kreşte oluyor yavrucak. Ama çok şükür mutlu görünüyor aktive falan eğleniyor. Senin koca kapı gibi annen var, bence müthiş bir lüks. Yani elde var bir artı. Çalışmayacaksın, hemen işe başlamayacaksın elşde var artı 2. Benim tek artım eşim. Her şeyi o yapıyor. Ben yemek yapıyorum, çamaşırlarıyla ilgileniyorum. Sevip sarılma uyutma işi bende. Diğer türlü alt değiştirme, banyo, giydirme, kreşe alıp bırakma eşimde. Yani ben seviyorum o bakımlarını yapıyor. Ben emzirmeyi bıraktım 3 ay önce. İlk 2 hafta zordu, sonrasında alıştı. Şu an iyiyiz, mutluyuz. Bence asıl zorluk doğum olunca olacak zaten.

Son düzenleme:
Evet azılar çıkınca emme düşmüştü. Hatta adet bile olmuştum şimdi gene artmaya başladı. Köpek dişleri mi bilmiyorum ama. Gece gene ısırdı uyurken. Uyumamiz oturmadı birde, 1saat sürüyor uyuması.
Bu ara taşınma işi cikmasi kötü oldu, üst üste geldi sanki hem kreş bakma işi, ev işi. Yaza hallolucak her şey inşallah.

Evet şöyle aslında ben 1 yasinda başlayacaktım 1 ağustosta patron temmuzun 20 sinde işten çıkartıyorum deyip aynı gün çıkarttı. Ne ihbar verdi ne birsey. Kaç ay geçti üstünden yatirmadi bende arabulucuya gittim kabul etmedi birde pişkin pişkin ne diye ihbar verecektim doğumdan sonra ücretsiz izin verdim dedi bende sinirlendim fazla mesailerim vs daha bir çok konuyu mahkemeye taşıdım bakalım ne olacak zaman gösterecek.
İsin aslın eşimle biz 2.cocuk konusunu konuşmuştuk seneye birakmistik yazın sütten bezden kesip planlariz demiştik ama geçen gün pat diye 1 sene ertelemeyelim bir sağlık sorunu çıkmazsa ikisi birlikte büyüsün hem işe dönmek istiyorsun fazladan 1 sene atmasın dedi. Dusununce mantıklı geldi, Doğa şuan 19 aylık, birkac ay sonra olsa çocuk seneye bahar gibi doğar 2 sene de onla ilgilensem Doğa zaten 4 yaşında olur kreşe başlar ufakligi da annem idare etse bende çalışma hayatına dönerim. İşin aslı kendi işimizi kurmak istiyoruz eşimle. O tarz birsey olursa çocuklardan da gunduz ayrılmam gerekmez onlara da özel sektörden çok daha fazla vakit ayirabilirim diye düşünüyorum. Bir diğer faktör de kız kardeşim. Kız kardeşim tüp bebek düşünüyor 2 sene sonra. O planlamadan benim ufaklık doğarsa annemi ona kaptirmam çünkü farklı şehirde yaşıyor. Sonuçta anneminde yaşı var bana destek çıktığı gibi ona da destek olacak kardeşim çocuk düşünene kadar en azından 1 yıl büyür, sonuçta 1 yıl destek az değil

Rheaa umarım istediğin gibi olur planladığın gibi yaşarsın hayatını.
Geçen yıl fotoğraflarına bakıp bakıp bugünkü halimize şükrediyorum . Sağlıklı olsun yeter. Sanırım benim kapasitem tek çocuk. Artık çok yorulduğumu hissediyorum. Ekim gibi işe başlayacağım bende 2020 marttan beri evdeyim.
Umarım her şey güzel olur bizler için

Benimde regl tam düzene girdi dedim köpek dişlerinin kurbanı oldum sanırım bu ay tık yok . Hormonal olarak da iyi hissetmiyorum kendimi bazen çabucak geriliyorum tahammülüm azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…