Kendimden emzirme sıklığının düzensizlik yaptığını gördüm. Bunun için doktora da girmistim hatta, o da öyle demişti. Bu hormonal düzensizlik bence de çok etkiliyor ruh durumumuzu. Geçen akşam içim nasıl sıkılıyor, evde duramıyorum. Eşim gak dese kavga çıkacak. Dedim ben kuaföre gidiyorum. Resmen yıllar sonra kuaföre gittim, ilk kez saçıma işlem yaptırdım ani bi kararla. Ertesi gün regl olmuşumBenimde regl tam düzene girdi dedim köpek dişlerinin kurbanı oldum sanırım bu ay tık yok. Hormonal olarak da iyi hissetmiyorum kendimi bazen çabucak geriliyorum tahammülüm azalıyor.
İnşallahRheaa umarım istediğin gibi olur planladığın gibi yaşarsın hayatını.
Geçen yıl fotoğraflarına bakıp bakıp bugünkü halimize şükrediyorum. Sağlıklı olsun yeter. Sanırım benim kapasitem tek çocuk. Artık çok yorulduğumu hissediyorum. Ekim gibi işe başlayacağım bende 2020 marttan beri evdeyim.
Umarım her şey güzel olur bizler için
Oh mis çok iyi yapmışsın. Bende bu aralar daralıyorum. Kesinlikle kendi ihtiyaçlarımızı da göz ardı etmemeliyizKendimden emzirme sıklığının düzensizlik yaptığını gördüm. Bunun için doktora da girmistim hatta, o da öyle demişti. Bu hormonal düzensizlik bence de çok etkiliyor ruh durumumuzu. Geçen akşam içim nasıl sıkılıyor, evde duramıyorum. Eşim gak dese kavga çıkacak. Dedim ben kuaföre gidiyorum. Resmen yıllar sonra kuaföre gittim, ilk kez saçıma işlem yaptırdım ani bi kararla. Ertesi gün regl olmuşumresmen huyum değişmiş, normalde adet öncesi semptomlarım falan olmaz.
Ama o kuaförde 2saat nasıl iyi geldi anlatamam. Ki sevmezdim de. Ama meto dan ayrıldığım o kısa vakitler hep bi market falan, bı iş için. Bu tamamen keyfi. Teoride sadece anne olmadığımı, benimde ihtiyaclarim olduğunun farkindayim ama pratiğe dokemiyorum. Kendime söz verdim, 10gunde bir de olsa böyle kaçamak yapicam.
Kesinlikle yapmalısın. Bunu sonuna kadar hak ediyorsun. Kendini ve kendi isteklerini ötelemek seni daha da yormaktan kötü hissettirmekten başka bir işe yaramaz. Terapistler hep öncelikle annenin ruh sağlığını mutluluğunu ön planda tutuyor. Çünkü sen mutlu hissettiğinde bebeğine de daha iyi duygular, dalgalar yaymış oluyorsun.Ama o kuaförde 2saat nasıl iyi geldi anlatamam. Ki sevmezdim de. Ama meto dan ayrıldığım o kısa vakitler hep bi market falan, bı iş için. Bu tamamen keyfi. Teoride sadece anne olmadığımı, benimde ihtiyaclarim olduğunun farkindayim ama pratiğe dokemiyorum. Kendime söz verdim, 10gunde bir de olsa böyle kaçamak yapicam.
Siz zaten düşünmüşsünüz eksisini artısını. Bence de mantıklı. Hem aklın temiz bir şekilde işe başlayacaksın, bölünmeyecek yeniden ve annen de yanında olabilecek. Kaptırma bence de anneni. Hazır bulmuşken kaçırma. Zaten sen işe başladığında beraber de oynamayı öğrenmiş olacaklar. Ben de çocuklar hayırlısıyla, doğup biraz büyüdükten sonra kendimle gerçekleştirmek istediğim planlarıma odaklanmayı düşünüyorum. İnşallah ömrümüz boyunca anne olucaz, anneliğin yanı sıra bir kendimiz de olduğunu unutmamanız gerekiyor diye düşünüyorum. İnsan iş olsun hobi olsun hayalleri neyse onlar için de kendine zaman vermeli.Evet şöyle aslında ben 1 yasinda başlayacaktım 1 ağustosta patron temmuzun 20 sinde işten çıkartıyorum deyip aynı gün çıkarttı. Ne ihbar verdi ne birsey. Kaç ay geçti üstünden yatirmadi bende arabulucuya gittim kabul etmedi birde pişkin pişkin ne diye ihbar verecektim doğumdan sonra ücretsiz izin verdim dedibende sinirlendim fazla mesailerim vs daha bir çok konuyu mahkemeye taşıdım bakalım ne olacak zaman gösterecek.
İsin aslın eşimle biz 2.cocuk konusunu konuşmuştuk seneye birakmistik yazın sütten bezden kesip planlariz demiştik ama geçen gün pat diye 1 sene ertelemeyelim bir sağlık sorunu çıkmazsa ikisi birlikte büyüsün hem işe dönmek istiyorsun fazladan 1 sene atmasın dedi. Dusununce mantıklı geldi, Doğa şuan 19 aylık, birkac ay sonra olsa çocuk seneye bahar gibi doğar 2 sene de onla ilgilensem Doğa zaten 4 yaşında olur kreşe başlar ufakligi da annem idare etse bende çalışma hayatına dönerim. İşin aslı kendi işimizi kurmak istiyoruz eşimle. O tarz birsey olursa çocuklardan da gunduz ayrılmam gerekmez onlara da özel sektörden çok daha fazla vakit ayirabilirim diye düşünüyorum. Bir diğer faktör de kız kardeşim. Kız kardeşim tüp bebek düşünüyor 2 sene sonra. O planlamadan benim ufaklık doğarsa annemi ona kaptirmamçünkü farklı şehirde yaşıyor. Sonuçta anneminde yaşı var bana destek çıktığı gibi ona da destek olacak kardeşim çocuk düşünene kadar en azından 1 yıl büyür, sonuçta 1 yıl destek az değil
Ay inşallah hersey yolunda ilerler de hayallerimize kavuşuruz canımSiz zaten düşünmüşsünüz eksisini artısını. Bence de mantıklı. Hem aklın temiz bir şekilde işe başlayacaksın, bölünmeyecek yeniden ve annen de yanında olabilecek. Kaptırma bence de anneni. Hazır bulmuşken kaçırma. Zaten sen işe başladığında beraber de oynamayı öğrenmiş olacaklar. Ben de çocuklar hayırlısıyla, doğup biraz büyüdükten sonra kendimle gerçekleştirmek istediğim planlarıma odaklanmayı düşünüyorum. İnşallah ömrümüz boyunca anne olucaz, anneliğin yanı sıra bir kendimiz de olduğunu unutmamanız gerekiyor diye düşünüyorum. İnsan iş olsun hobi olsun hayalleri neyse onlar için de kendine zaman vermeli.
2. çocuğun da ilk yılı zor olacaktır. 1 yılı atlatınca bence rayına oturuyor bir şeyler. Luna 10 aylıktı ben yeniden kendimi eskisi gibi dinç hissetmeye başladığımda. Üstelik Luna gece uyuyordu. Geceleri tekmelemiyordu da. Ama şimdiki bebeğimiz sürekli teklemiyor gece, gece uyumayan bir bebek geliyor sanırım bu sefer. Biraz endişeliyim
Tesekkur ederim. evet mutlu anne mutlu çocuklar. Ben biraz salmışım kendimi. Hamilelikte yapmicam dediğim şeyleri yapiyor olmusum. İhmal etmişim resmen kendimi. Toparlicam ama. Geç olsun güç olmasın. Fazla vakit geçirmekten çok vakti kaliteli geçirmek de önemli. İleride eglendigimiz anları hatirlayacak.Kesinlikle yapmalısın. Bunu sonuna kadar hak ediyorsun. Kendini ve kendi isteklerini ötelemek seni daha da yormaktan kötü hissettirmekten başka bir işe yaramaz. Terapistler hep öncelikle annenin ruh sağlığını mutluluğunu ön planda tutuyor. Çünkü sen mutlu hissettiğinde bebeğine de daha iyi duygular, dalgalar yaymış oluyorsun.
Ben de ilk 10 ay oyleydim. Seni anliyorum. Su an manikur pedikur yaptirirken yaziyorumTesekkur ederim. evet mutlu anne mutlu çocuklar. Ben biraz salmışım kendimi. Hamilelikte yapmicam dediğim şeyleri yapiyor olmusum. İhmal etmişim resmen kendimi. Toparlicam ama. Geç olsun güç olmasın. Fazla vakit geçirmekten çok vakti kaliteli geçirmek de önemli. İleride eglendigimiz anları hatirlayacak.
Çok iyi yapıyorsun. Bu mutlu enerjin bebeğine, eşine geçiyordur, evde gerilim azdır, akşamki vaktinizi kafan daha rahat, daha odaklı geçirirsiniz. Hayattan keyif alalım ki bebeklerimiz de bunu öğrensin. Kreş hocaniz da tasdiklemis, o an çok güzel bir an olmalıBen de ilk 10 ay oyleydim. Seni anliyorum. Su an manikur pedikur yaptirirken yaziyorumBurdan da ağdaya gidicem. Her ay bir kere kendimi odullendiriyorum. Ayda birkac kere de disarida oturup kahve iciyorum, yuruyus yapiyorum, tek basima netflixte merak ettigim bi filmi izliyorum. Cok iyi geliyor. Eskiden Lunayi kreşe gonderip evde egleniyorum diye vicdan azabi duyuyordum. Eglenmemeye calisiyordum. Keyif aldigim seyleri yapmamaya calisiyordum. Temizlik yapiyordum ya da evle ilgili baska bir seyi halletmeye calisiyordum. Psikopatliga bakar misiniz? Yan gelip yatarsam vicdan azabi duyarim diye tek ayak uzerinde cocugum gelmesini bekliyordum nerdeyse. Simdi vicdan azabi cekmiyorum artik. Eldeki imkanlarim bu. Hem cocugum mutlu hem ben mutluyum. Kres bitince yine annesinin kuzusu. Kres ogretmeni gordugum en mutlu cocuklardan biri. Cok iyi bir cocuk. Onunla gurur duymalisiniz dedi gecen gun. Nasil hosuma gitti anlatamam. Cunku biz mutlu bir aileyiz dedim. Demek ki bir seyleri duzgun yapiyoruz, demek ki ben kendime bakarken aslinda sadece kendimi mutlu etmis olmuyorum, bunun bile cocuguma guzel bir donusu oluyor. Diyecegim o ki hanimlar hepimiz kendimizi sevelim, simartalim.
Ayy o vicdan azabı bende de vardı ya evde iş yapmak için arada anneme bırakırdım evde kahve içmeye bile çekinirdimBen de ilk 10 ay oyleydim. Seni anliyorum. Su an manikur pedikur yaptirirken yaziyorumBurdan da ağdaya gidicem. Her ay bir kere kendimi odullendiriyorum. Ayda birkac kere de disarida oturup kahve iciyorum, yuruyus yapiyorum, tek basima netflixte merak ettigim bi filmi izliyorum. Cok iyi geliyor. Eskiden Lunayi kreşe gonderip evde egleniyorum diye vicdan azabi duyuyordum. Eglenmemeye calisiyordum. Keyif aldigim seyleri yapmamaya calisiyordum. Temizlik yapiyordum ya da evle ilgili baska bir seyi halletmeye calisiyordum. Psikopatliga bakar misiniz? Yan gelip yatarsam vicdan azabi duyarim diye tek ayak uzerinde cocugum gelmesini bekliyordum nerdeyse. Simdi vicdan azabi cekmiyorum artik. Eldeki imkanlarim bu. Hem cocugum mutlu hem ben mutluyum. Kres bitince yine annesinin kuzusu. Kres ogretmeni gordugum en mutlu cocuklardan biri. Cok iyi bir cocuk. Onunla gurur duymalisiniz dedi gecen gun. Nasil hosuma gitti anlatamam. Cunku biz mutlu bir aileyiz dedim. Demek ki bir seyleri duzgun yapiyoruz, demek ki ben kendime bakarken aslinda sadece kendimi mutlu etmis olmuyorum, bunun bile cocuguma guzel bir donusu oluyor. Diyecegim o ki hanimlar hepimiz kendimizi sevelim, simartalim.
Hamileliğin zor döñemine girmiş bulunmaktayım. Doğuma az kaldı zorlanıyorum artık.Kızımla fazla ilgilenemiyorum canım sıkılıyor bu yüzdenSelamanneler nasılsınız günler epey yoğun geçiyor herkes meşgul sanırım. Bebişler sağlıklı olsun da ordan oraya koşturmaca devam etsin. Arada fırsat bulursanız ses verin umarım her şey yolundadır.
A April wind
Ankee
torro
Rheaa
esmeralda5
aling
M Mirune
MC06
Dilko
C cimcim karides
masal3487
amadeusdegilsalieri
T Tanem001
E Erganun
Z zelihanur
White Mocha
Tesekkur ederiz, biz de yolunda gibi her şey. Köpek dişleri çıkıyor, gece uykudan uyanmalar gene sıklaştı. Koşuşturma tam gaz devam ediyorSelamanneler nasılsınız günler epey yoğun geçiyor herkes meşgul sanırım. Bebişler sağlıklı olsun da ordan oraya koşturmaca devam etsin. Arada fırsat bulursanız ses verin umarım her şey yolundadır.
A April wind
Ankee
torro
Rheaa
esmeralda5
aling
M Mirune
MC06
Dilko
C cimcim karides
masal3487
amadeusdegilsalieri
T Tanem001
E Erganun
Z zelihanur
White Mocha
Bizimki de aşk yasayangillerden, gece sayısını hatırlamıyorum kalkar ister. Tabi bu ara köpek dişi çıkıyor, onun etkisi de var. Gündüzü epey azalmıştım aslında. Yazın daha kolay olacak, dışarıda olucaz kafası dağılacak. Yavaş bir şekilde gündüz azalir diye umuyorum. Birde kreşe başlayacak ağustostan sonra. Gece emmesini ben de bilemiyorumMerhaba kizlar
Aranizda bebegi hala emen var mi? Kizim yirmi aylik oldu,artik memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,hatta yapisik,memeyle ask yasiyor resmen. Sizlerde durum nedir?Bu konuyu (memeden kesme) arastiran var mi aranizda?Ya da uzman gorusu alan var mi?
Selam canımmSelamanneler nasılsınız günler epey yoğun geçiyor herkes meşgul sanırım. Bebişler sağlıklı olsun da ordan oraya koşturmaca devam etsin. Arada fırsat bulursanız ses verin umarım her şey yolundadır.
A April wind
Ankee
torro
Rheaa
esmeralda5
aling
M Mirune
MC06
Dilko
C cimcim karides
masal3487
amadeusdegilsalieri
T Tanem001
E Erganun
Z zelihanur
White Mocha
Ben eğitime katılmıştım, bir de güle güle meme kitabını aldım tavsiye edebilirimMerhaba kizlar
Aranizda bebegi hala emen var mi? Kizim yirmi aylik oldu,artik memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,hatta yapisik,memeyle ask yasiyor resmen. Sizlerde durum nedir?Bu konuyu (memeden kesme) arastiran var mi aranizda?Ya da uzman gorusu alan var mi?
Allah kolaylık versinHamileliğin zor döñemine girmiş bulunmaktayım. Doğuma az kaldı zorlanıyorum artık.Kızımla fazla ilgilenemiyorum canım sıkılıyor bu yüzdenGündüz uykusunu 1 aydır bıraktı kızım. Ona rağmen gece 2 de uyuyor gündüz 11.00 de uyanıyor.Kendime hiç vakit ayıramıyorum dinlenemiyorum maalesef Uyku sorunumuz 5 aydır devam ediyor.
Alt köpek dişleri de geldi uzamaya çalışıyor. Haliyle meme isteği de arttı. Artık utanır gibi sessizce yanıma gelip anne meme diyor ve gülüyor. Seni koca bebek seni diyerej emziriyorum 2 yaşını tamamlasın bırakmayı düşünüyorum. Gece gündüz emmeye devam ediyor. Uyurken artık kendisi dalıyor ama gece uyandığında istiyor. Ekimde işe başlıyorum o zamana kadar bırakırım diye düşünüyorum ama bakalim. Önce meme bırakma sonra tuvalet alışkanlığı kazandırmak istiyorumMerhaba kizlar
Dön tabi iyice sessizleşti buralarSelam canımm
Ben şehirdışındaydım dün döndük.
Dünden beri de koşturuyorum
Döneceğim ama Sahalara
Ben eğitime katılmıştım, bir de güle güle meme kitabını aldım tavsiye edebilirim
Ben emzirmeye devam ediyorum 2 yaş dolunca bıraktırmak istiyorum ama bir yanım istemiyor
Biz gece beslenmesini kestik ama gündüz aklına gelirse affetmiyor illa emecek küçük sinir krizine giriyor resmen
Hemşirenin eğitimde dediği şuydu birden bıraktırmak yerine ben önce gündüz beslenmesini kesmeyi öneriyorum demişti. Çünkü gündüz çocuğu oyalamak kolay olur demişti. Dışarı çıkartılır, dikkati dağıtılır gibi sebeplerden
Önce saat aralarını açıp zamana yararak gündüzü sonlandırırsanız gecede sıkıntı yaşamazsınız dedi. Bana da mantıklı gelmişti. Birden kesmek yerine zamana yaymak daha faydalı gözüküyor hem anne için hem bebek için ama her zaman her şey yazılı olduğu gibi işlemiyor tabi. Umarım içine sinen size uygun bir yöntem bulursun