- 15 Aralık 2019
- 532
- 1.110
Oğlum da konuşmuyor pek hatta birkaç gün evel burada da konuşuldu, başka bebislerde de böyle bir durum var. Ben de üzülüyorum ama dönemsel olduğuna şuan başka becerilere ağırlık verdiğini düşüyorum. Aynı zamanda son atak donemindeler. İstediği zaman ama özellikle de ihtiyacı oldugunda anne, meme, mama, baba, gel diyebiliyor. Komutlari kolay aliyor. Mesela parmağıyla gösterip anlatmaya çalıştığı şeyleri hemen anlamamak gerekiyormuş. Birde çok beklentide olduğumuzu hissediyorlarsa inat da olabilir.Selam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum
biz de iste bunu cok uzun sure yasadik. aksamuzeri 6-7 gbi uykusu geliyor. uyusa 1 saat sonra uyanacak gece yarisina kadar oturacak. uyutmayinca sasiriyor. uyku basina vuruyor kaba tabirleUyku düzeni bizde de bozukakşam üzeri 6 civarı uykusu geliyor yatarsam ikinci uyku yerine sayıyor gece 11 12lerde geceye geçiyor yatırmasam saçmalıyor neye saracağını bilmiyor sonra uykusu açılıyor saat 10 gibi geceye geçiyor şaştım kaldım bende. Önceden yine sık uyanırdı ama en geç 9da uyumuş olurdu. Akşam olunca tükeniyorum resmen. Gece de surekli emince dinlenemiyorum hasta olursam zor toparlarım diye korkuyorum .
Ben her bez değişiminde suyla yıkıyorum hemen. Muslinle güzelce kurulayıp havalandırıp pişik varsa kantaron yağı kullanıyorum. Hic pişik kremi veya hamazinc kullanmadım yada başka birsey. Elimde kantaron yağı bittiyse organik zeytinyağı kullandım. Bizde de oluyor pişik ama gün içinde hemen geçiriyorum bu şekilde.Her kakadan sonunda poppsunu yıkayın ve birkaç dakika açık bırakın kendi kendine kurusun hatta çiş yapsa da önemli değil 15-20 dakika bez takmayın. Sonra hamazinc sürüp bezleyin bu şekilde birkaç defa yapsanız hemen geçer. Pişik kremi değil hamazinc kullanın.
Hiç bozulmasın moralin bizde de öyle. Geçici bir durum. Bizde uzun zamandır bu şekilde. Konuşma durduysa diğer becerileri artış gösteriyor. Bu dönem vurma atma kırma huyları çok arttı. İstediği olmadığında ağlama krizine de giriyor. Sogukkanliliginizi koruyun bir şey hayırsa sonrasında evet derseniz daha da pekisiyor davranışı. Bana vurunca sert şekilde sesli uyarıp arama mesafe koyuyorum . Konuşmamaları tamamen kalpazanliktan.bununla ilgili yani konusmamasiyla ben doktorumuzu çok sık boğaz etmiştim bir sorun mu var bu çocuk sustu hicbir şey söylemiyor diye. O da dedi bu donemde normal hersyi anlayan biri var neden zahmete girip konuşsun hersey önüne geliyor dedi. Isaretle herseyi anlatıyorlar çünkü. Daha geçen gün yazmıştım yemek saatinde yemek yemedi bende vermedim acıktı sofrayı kuruyordum diye beslemedim kuju mam kuju mam dedi gej baba gej demeye basladi bir anda. Yemeğinde kuzu eti pisirmistim ve annemler bizdeydi eşimle babamı sofraya çağırmıştım. Her istediğini anlamayın bir şey istediginde vermeden su mu istiyorsun yada neyi işaret ettiyse onu mu istiyorsun diye 5-6dakka anlatarak sorun zora gelince dile geliyorlar. Tabi hemen değil surekli tekrarlaSelam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum
Canım ya geçicidir diş atak vs artık bunlara bağlıyorum ben bur aydır kahvaltıda iştahlı değil bende yumurtaya taktım sanki yese herşey hallolacak bana göre geriliyorum bazen ama tamam sakin ol yemezse vardır bir bildiği diyorumForumun nazarı değdi resmenkim nazar etti söylesin çabuk yeme düzenimiz alt üst oldu. Yiyen çocuk yememeye döndü yediğinde de kusuyor artık.
Benim kizimin da meme basi biri digerinden daha kizarik ucu,herhangi bir kan falan gormedim ama daha oncede dikkatimi cekmisti,belki de bebeklerde olan bir seydiramadeusdegilsalieri masal3487 teşekkür ederim kızlar bugün herhangi birşey yok bakalım umarım tekrar etmez bazi bebeklerde akıntı şeklinde olabilirmiş bakalım tekrarlarsa hemen doktora götürürüm.
Yumurtayı sade sevmiyordur belki. Kekin böreğin çorbanın içinde yerCanım ya geçicidir diş atak vs artık bunlara bağlıyorum ben bur aydır kahvaltıda iştahlı değil bende yumurtaya taktım sanki yese herşey hallolacak bana göre geriliyorum bazen ama tamam sakin ol yemezse vardır bir bildiği diyorum.
Annenin hormonları süt ile bebeğe geçiyormuş. Geçmiş kontrollerin birinde doktor demisti. Meme uçlarında hafif şişkinlik vardı, sarı akıntı ve süt gelebilir hiçbir şekilde memeyi sıkmayın demisti. Emzirme bittiğinde normale dönecek demisti.amadeusdegilsalieri masal3487 teşekkür ederim kızlar bugün herhangi birşey yok bakalım umarım tekrar etmez bazi bebeklerde akıntı şeklinde olabilirmiş bakalım tekrarlarsa hemen doktora götürürüm.
Bende ufak bir araştırma yapmıştım dediğin gibi hormonal bir durum olabilirmişAnnenin hormonları süt ile bebeğe geçiyormuş. Geçmiş kontrollerin birinde doktor demisti. Meme uçlarında hafif şişkinlik vardı, sarı akıntı ve süt gelebilir hiçbir şekilde memeyi sıkmayın demisti. Emzirme bittiğinde normale dönecek demisti.
Ben şu kantaron yağının orjinalini bir türlü alamadım.Ben her bez değişiminde suyla yıkıyorum hemen. Muslinle güzelce kurulayıp havalandırıp pişik varsa kantaron yağı kullanıyorum. Hic pişik kremi veya hamazinc kullanmadım yada başka birsey. Elimde kantaron yağı bittiyse organik zeytinyağı kullandım. Bizde de oluyor pişik ama gün içinde hemen geçiriyorum bu şekilde.
Eczanelerde bulabilirsin. Ama ben yazın kendim yapıyorum şişe şişe stokluyorum yaza kadar kullanıyorum. Yapımı çok kolay oluyor. Kışın yetmezse eczaneden alıyorum.Ben şu kantaron yağının orjinalini bir türlü alamadım.
Dışardan almaya bir türlü elim gitmedi. Öyle böyle kaldı.Eczanelerde bulabilirsin. Ama ben yazın kendim yapıyorum şişe şişe stokluyorum yaza kadar kullanıyorum. Yapımı çok kolay oluyor. Kışın yetmezse eczaneden alıyorum.
Selam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum
Benim kızım da anne demiyor. Dede, baba hatta bugün annennine geldi anne yok. Bence de söylemeyi tercih etmiyorBence çocuk konuşma konusunda bir beklentiye girildiğini fark ediyorsa özellikle konuşmuyor olabilir. Ben anne demesine çok anlam yükledim. Bir sürü şey diyor ama gel gör anne demiyor. Annecim anne de, anne milyon kez soyledim. Babasina da ya demiyor işte off diye hayiflandigimdan çocuk özellikle anne demedi diye düşünüyorum. Anne deyip ona bakıyorum koca koca gözlerle siritip gözlerini kaçırıyor başka bir şeyle oynamaya başlıyor konuyu degidtiriyor kendince. Nolur bi kere anne desen dediğim bi gun anne dedi kaçtı. Yani yapabilir, ne olduğunu biliyor ama soylemeyi tercih etmiyor. Kendince bir mantık oluşturmuş olabilir.
Biz hep öyle. değişik şekillerde emiyor. Ağzıma popoyu sokuyordu en son ya bu ne ya diye ben de kızdımErken 2 yaş sendromu zaman zaman oluyor daha önce de yazmıştım ben. Arada ağlama krizleri ne istediğini bilmeme anneye aşırı düşkünlük bizde dönüşümlü olarak sürüyor.
Emzirme zorluyor beni bu aralar artık düşkün demek hafif kalıyor birde kıpır kıpır devekusu gibi popo havada emiş stili mi ararsın beni kanepeye oturtup kendi ayakta emmek istemesi mi... Severek yaptığım iş bazen kızdırıyor beni meme yerinde duruyor işte emeceksen düzgünce em gitsin
Öncelikle "ay ben şok!" Umarım senin için en hayırlısı olur boşanmak. Benim de başıma benzer durum gelse bende bu şekilde karar alırdım diye düşünüyorum. Hamilelik sürecinde ve sonrasında benimde en çok aklıma takılan hep bu tarz şeyler oluyordu "acaba aldatır mi?" düşüncesi hatta açık açık bile kaç kere sormuştum. Kimsenin ne yaşayacağı belli olmuyor. Umarım senin ve Yekta için en hayırlısı olur.Selam kızlar nasılsınız?
Yazacağım unutuyorum hep doğru düzgün bakamaz oldum foruma.
İhanet sebepli boşanıyorum, iki haftadır annemdeyim. Öyle yazmak istedim. ben 2. Çocuk düşünürken uğradığım şok
Peşi sıra ama hayatımda çok güzel haberler aldım.
Yekta için geçen sene açtığım kendi çapımda tıngırdadığım hesabım ile trendyl işbirliğim onaylandı. (Destek olmak isteyenler bir şey alırken bana haber verebilirler) (@yektaligunler)
İkincisi, Eylül ayında bir kitap projesinde yer almıştım ve kitabın basım haberi geldi, bütün süreçler tamamlandıKitabı bekliyorum artık
Bütün bu güzel haberleri peşpeşe aldım.
Bir de KPSS hazırlanmaya başlayacağım, yaparım değil mi? Tempolu bir süreç beni bekliyorAzıcık gazlayın beni