2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Oğlum da konuşmuyor pek hatta birkaç gün evel burada da konuşuldu, başka bebislerde de böyle bir durum var. Ben de üzülüyorum ama dönemsel olduğuna şuan başka becerilere ağırlık verdiğini düşüyorum. Aynı zamanda son atak donemindeler. İstediği zaman ama özellikle de ihtiyacı oldugunda anne, meme, mama, baba, gel diyebiliyor. Komutlari kolay aliyor. Mesela parmağıyla gösterip anlatmaya çalıştığı şeyleri hemen anlamamak gerekiyormuş. Birde çok beklentide olduğumuzu hissediyorlarsa inat da olabilir.
Gün içinde sürekli konuşuyorum, her yaptığımı anlatarak yapıyorum, onun yaptıklarını da. Bazen şarkıya döndürüyorum. Bizimki kitap okumami sever ama özellikle kendi seçtiği kitaplari. Tabi uzun uzun yazıları okutmaz. Kendi parmağıyla gosterir yada sayfa çevirir, ona göre ben de bir seyler uydururum. Geçen gün bi baktım meto uyurken bile kendi kendime mirildaniyorum artık uzuldugum şey bu salgın sebebiyle başkalarıyla sosyallesmeleri az. Bize gelen giden olmaz. Belki bu da etkiliyordur. Biraz daha zaman sonra konusacaklarina inanıyorum

biz de iste bunu cok uzun sure yasadik. aksamuzeri 6-7 gbi uykusu geliyor. uyusa 1 saat sonra uyanacak gece yarisina kadar oturacak. uyutmayinca sasiriyor. uyku basina vuruyor kaba tabirle yine gece yarisina kadar oturuyor. ama 1 haftadir girdik gibi duzene yine. bu sureci 40-45 gun yasadik.

Ben her bez değişiminde suyla yıkıyorum hemen. Muslinle güzelce kurulayıp havalandırıp pişik varsa kantaron yağı kullanıyorum. Hic pişik kremi veya hamazinc kullanmadım yada başka birsey. Elimde kantaron yağı bittiyse organik zeytinyağı kullandım. Bizde de oluyor pişik ama gün içinde hemen geçiriyorum bu şekilde.

Hiç bozulmasın moralin bizde de öyle. Geçici bir durum. Bizde uzun zamandır bu şekilde. Konuşma durduysa diğer becerileri artış gösteriyor. Bu dönem vurma atma kırma huyları çok arttı. İstediği olmadığında ağlama krizine de giriyor. Sogukkanliliginizi koruyun bir şey hayırsa sonrasında evet derseniz daha da pekisiyor davranışı. Bana vurunca sert şekilde sesli uyarıp arama mesafe koyuyorum . Konuşmamaları tamamen kalpazanliktan.bununla ilgili yani konusmamasiyla ben doktorumuzu çok sık boğaz etmiştim bir sorun mu var bu çocuk sustu hicbir şey söylemiyor diye. O da dedi bu donemde normal hersyi anlayan biri var neden zahmete girip konuşsun hersey önüne geliyor dedi. Isaretle herseyi anlatıyorlar çünkü. Daha geçen gün yazmıştım yemek saatinde yemek yemedi bende vermedim acıktı sofrayı kuruyordum diye beslemedim kuju mam kuju mam dedi gej baba gej demeye basladi bir anda. Yemeğinde kuzu eti pisirmistim ve annemler bizdeydi eşimle babamı sofraya çağırmıştım. Her istediğini anlamayın bir şey istediginde vermeden su mu istiyorsun yada neyi işaret ettiyse onu mu istiyorsun diye 5-6dakka anlatarak sorun zora gelince dile geliyorlar. Tabi hemen değil surekli tekrarla

Forumun nazarı değdi resmen kim nazar etti söylesin çabuk yeme düzenimiz alt üst oldu. Yiyen çocuk yememeye döndü yediğinde de kusuyor artık.
Canım ya geçicidir diş atak vs artık bunlara bağlıyorum ben bur aydır kahvaltıda iştahlı değil bende yumurtaya taktım sanki yese herşey hallolacak bana göre geriliyorum bazen ama tamam sakin ol yemezse vardır bir bildiği diyorum .

Dilko anlıyorum seni her durumlarına o kadar dikkat ediyoruz ki ister istemez kafayı takıyoruz. Biraz daha sakin olmaya çalış kitap sevmiyorsa şarkı söyleyin beraber sözleri uydurun hayvanlar meyveler sebzeler olsun içinde. Bazı bebekler kelimeleri biriktirirmiş kuzenimin kızı bizimkilerden 1 yaş büyük 2 yaşına kadar sadece anne dedi üstelik herkese anne diyordu bir anda patır patır konuşmaya başladı gayet düzgün cümle kuruyor hatta benim oğlana masal anlattı telefonda . Gelişimleri farklı farklı fazla üstüne gitme zamana bırakmaya çalış

Benim kizimin da meme basi biri digerinden daha kizarik ucu,herhangi bir kan falan gormedim ama daha oncede dikkatimi cekmisti,belki de bebeklerde olan bir seydir

Yumurtayı sade sevmiyordur belki. Kekin böreğin çorbanın içinde yer belki de geçicidir. Bizim ki 7. Ayda avokado yiyordu 1 yaşına kadar. Sonra ağzına sürmedi hiç. Şimdi kabuğuyla yiyor bir aydır.

Annenin hormonları süt ile bebeğe geçiyormuş. Geçmiş kontrollerin birinde doktor demisti. Meme uçlarında hafif şişkinlik vardı, sarı akıntı ve süt gelebilir hiçbir şekilde memeyi sıkmayın demisti. Emzirme bittiğinde normale dönecek demisti.

Bende ufak bir araştırma yapmıştım dediğin gibi hormonal bir durum olabilirmiş

Ben şu kantaron yağının orjinalini bir türlü alamadım.

gebelik öncesi o kadar şeye o kadar uzun süre taktım ki
sonrasında da gelişimine takmıştım
artık gerçekten takamıyorum, bünyem müsaade etmiyor sanırım. bizimki de konuşmuyor illaki konuşacak yani.
Yeğenim 2,5 yaşına kadar konuşmadı her şeye kia kia diyordu da sonrasında konuştu.
neyse hiçbir istediğim oyunu asla oynayamıyorum tabi ki, hiç ilgisini çekmiyor. bazen bir şeyler karıştırırken ışık hızı gezegenleri falan anlatıyorum belki bilinçaltına işler diye yani bizim istediklerimizi asla yapmıyor kaçsın kovalansın; kitapların kapaklarına baksın sonra yere atsın, çekmeceler zaten en büyük aşkı her çocuk gibi...
seninle iletişim kuruyorsa, git şunu getir hadi dediğinde getiriyorsa, sana bir şeyler anlatmaya çabalıyorsa zaten bir problem yok demektir bence, hiç öyle psikolojin bozulmasın.

Benim kızım da anne demiyor. Dede, baba hatta bugün annennine geldi anne yok. Bence de söylemeyi tercih etmiyor

Biz hep öyle. değişik şekillerde emiyor. Ağzıma popoyu sokuyordu en son ya bu ne ya diye ben de kızdım

Selam kızlar nasılsınız?
Yazacağım unutuyorum hep doğru düzgün bakamaz oldum foruma.
İhanet sebepli boşanıyorum, iki haftadır annemdeyim. Öyle yazmak istedim. ben 2. Çocuk düşünürken uğradığım şok
Peşi sıra ama hayatımda çok güzel haberler aldım.
Yekta için geçen sene açtığım kendi çapımda tıngırdadığım hesabım ile trendyl işbirliğim onaylandı. (Destek olmak isteyenler bir şey alırken bana haber verebilirler) (@yektaligunler)
İkincisi, Eylül ayında bir kitap projesinde yer almıştım ve kitabın basım haberi geldi, bütün süreçler tamamlandı Kitabı bekliyorum artık
Bütün bu güzel haberleri peşpeşe aldım.
Bir de KPSS hazırlanmaya başlayacağım, yaparım değil mi? Tempolu bir süreç beni bekliyor Azıcık gazlayın beni

Öncelikle "ay ben şok!" Umarım senin için en hayırlısı olur boşanmak. Benim de başıma benzer durum gelse bende bu şekilde karar alırdım diye düşünüyorum. Hamilelik sürecinde ve sonrasında benimde en çok aklıma takılan hep bu tarz şeyler oluyordu "acaba aldatır mi?" düşüncesi hatta açık açık bile kaç kere sormuştum. Kimsenin ne yaşayacağı belli olmuyor. Umarım senin ve Yekta için en hayırlısı olur.
Diğer gelişmelere gelince adına çok sevindim. Kitap projesini de merak ettim doğrusu
Kpss konusuna gelince uzun yıllar kpss sektöründe çalıştım. Evet çok yoğun bir tempo bekliyor seni, çocukla baya zorlar ama hem cocuklu hemde çalışan annelerin düzenli programlı çalışmayla çok yüksek puanlar aldığına da şahit oldum. O yüzden sistemli programlı ve düzenli bir çalışma programıyla halledebilirsin diye düşünüyorum. Neden olmasın ki, yapanlar yapıyor sonuçta. Aslında bende bir yandan kpss düşünüyorum ama işte daha adım atmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…