Kreş açılıyor ardından seyahat ediliyor nefes alırsın canım.Senin için çok iyi olur az kalmış kendini bu şekilde motive edersin.Prilam bulantı ilacı var herkesin çok memnun kalıp bende işe yaramadığı.Onu bir dene istersen.Evet Noel +yeni yıl 2 hafta kapalıydı. Covid vakaları müthiş çoğaldı, bu yüzden 1 hafta daha kapalı kalınmasına karar verdiler. Herkes bir telaş booster aşı oluyor. Sonunda bu pazartesi açılacak. Zaten 5 gün gidecek sonra Turkiye'ye geliyoruz. Haftaya bugün yola çıkıyoruz. Ben aksine bulantıdan kaynaklı çok yemek yiyorum. Midem kaziniyor o an yemezsem midem bulanıyor, sürekli yemek yiyorum. Daha 11 haftalik ama kilo aldım karnim kocaman
2. Trimestarda katıldığın için olabilir belki. Aşı oldun sanırım, ben olmadım doğumdan sonra düşünüyorum. İlk dönem düşüklerin olması normal karşılanır aslında.2022 Ağustos başlığında çok fazla düşük yaşandı. Herkes hiç bu kadar düsüğün yaşandığı bir topik görmedik şimdiye kadar diyorlar. Dış gebelik, boş gebelik ve Bebeğin kalbinin durması şeklinde belki 10dan fazla düşük yaşandı. Her gün kötü bir haber aliyoruz. Uğursuz bir başlık oldu. Kimisi covid aşılarını suçluyor. Ben 2020 başlığında pek böyle şeyler hatirlamiyorum ama 2. Trimesterda aktif olmuştum ben burda. Belki tamamen tesadüfi böyle rast geldi.
Önceden konuşuyordu birkaç kelime 3 aydır konuşmuyor o yüzden endişelendimBizimki de hala yürümüyor her çocuğun gelişimi farklı. Enerjisini daha çok konuşmaya yöneltmiş gibi, artık yürüse iyi olacak. Endişe edecek bir durum olduğunu sanmıyorum
Evet gebeliklerin %15i dusukle.sonuclaniyor. %80i ilk trimesterda oluyor ama bizde epey bir düşük yaşandı. Düşük riski olanlar da çok. Artik başlığı korkarak açar oldum. Cok tuhaf2. Trimestarda katıldığın için olabilir belki. Aşı oldun sanırım, ben olmadım doğumdan sonra düşünüyorum. İlk dönem düşüklerin olması normal karşılanır aslında.
Belki de “bunu zaten biliyorum söylemeye gerek yok “ diyordurÖnceden konuşuyordu birkaç kelime 3 aydır konuşmuyor o yüzden endişelendim
Benim minik kizim da dun tum gun bir seylere uzanip aglama krizleri yasadiLuna son hız beni zorlamaya devam ediyor.. Almak istediği şeyi uzanip alamadı mi agliyor. Bir şey bir şeye takıldi çıkaramadı mi agliyor. pmsli kadın gibi aynı. Her şeye tepkili. 4 azi disi patladi. Onun huysuzlugu var belli ama sadece o değil. 2 yas sendromu başladı gibi. Mizmizlanmasi tam numara tam mizmizlanirken sevdiği bir yemeği verdigimde kikirdamaya basliyor. Bir de her şeye hayır. Al annecim hayır, ver annecim hayır, dur annecim hayır, gel annecim hayır. Küçük ergen gibi normalde bu halleri komik bile gelebilirdi ama su an sabrım sınanıyor gibi geliyor
ben de öyle olduğunu düşünüyorum. ilk kelimesi anneydi. sonra anneanne dede mama meme falan bir türlü baba demedi. esim de surekli karsisina gecip baba. kizim baba de. baba baba baba diyordu. en son baba dedi neredeyseBence çocuk konuşma konusunda bir beklentiye girildiğini fark ediyorsa özellikle konuşmuyor olabilir. Ben anne demesine çok anlam yükledim. Bir sürü şey diyor ama gel gör anne demiyor. Annecim anne de, anne milyon kez soyledim. Babasina da ya demiyor işte off diye hayiflandigimdan çocuk özellikle anne demedi diye düşünüyorum. Anne deyip ona bakıyorum koca koca gözlerle siritip gözlerini kaçırıyor başka bir şeyle oynamaya başlıyor konuyu degidtiriyor kendince. Nolur bi kere anne desen dediğim bi gun anne dedi kaçtı. Yani yapabilir, ne olduğunu biliyor ama soylemeyi tercih etmiyor. Kendince bir mantık oluşturmuş olabilir.
Aynı benim oğlan deseneLuna son hız beni zorlamaya devam ediyor.. Almak istediği şeyi uzanip alamadı mi agliyor. Bir şey bir şeye takıldi çıkaramadı mi agliyor. pmsli kadın gibi aynı. Her şeye tepkili. 4 azi disi patladi. Onun huysuzlugu var belli ama sadece o değil. 2 yas sendromu başladı gibi. Mizmizlanmasi tam numara tam mizmizlanirken sevdiği bir yemeği verdigimde kikirdamaya basliyor. Bir de her şeye hayır. Al annecim hayır, ver annecim hayır, dur annecim hayır, gel annecim hayır. Küçük ergen gibi normalde bu halleri komik bile gelebilirdi ama su an sabrım sınanıyor gibi geliyor
Ya oğlumda babaanne de diyince anneanne diyorben de öyle olduğunu düşünüyorum. ilk kelimesi anneydi. sonra anneanne dede mama meme falan bir türlü baba demedi. esim de surekli karsisina gecip baba. kizim baba de. baba baba baba diyordu. en son baba dedi neredeyseki babayi söylemek kolay. simdi de babaannesi surekli babaanne babaanne diyor karsisinda. sanki inat yapar gibi Alin de o babaanne dedikce anneanne diyor. ben de uzerine düşüldüğü icin söylemediğini düşünüyorum.
Bizimde sizin gibi, hatta uzun süre konuşma durmuştu söylediği kelimeleri işaret ederek anlatmaya çalışıyor. Fakat o dönemde farklı beceriler geliştirdi konuşma geri plandaydi. Su an konuşmaya çabalıyor bidibidi birseyler anlatıyor ama babıldıyor resmen. Birde dün şöyle bir olay yaşadık çocuğu beslemek istedim yemedi bende bıraktım. 1 saat sonra acıktı o süreçte de sofrayı kuruyorduk diye vermedim bizle birlikte yesin diye. Çocuk açtıktan dile geldiÖnceden konuşuyordu birkaç kelime 3 aydır konuşmuyor o yüzden endişelendim
Ayakta kucakta baş aşağı popo yukarda binbir tür emme denemeleri yapıyor sorun şu ki o zaman emmiyor sadece oynuyorErken 2 yaş sendromu zaman zaman oluyor daha önce de yazmıştım ben. Arada ağlama krizleri ne istediğini bilmeme anneye aşırı düşkünlük bizde dönüşümlü olarak sürüyor.
Emzirme zorluyor beni bu aralar artık düşkün demek hafif kalıyor birde kıpır kıpır devekusu gibi popo havada emiş stili mi ararsın beni kanepeye oturtup kendi ayakta emmek istemesi mi... Severek yaptığım iş bazen kızdırıyor beni meme yerinde duruyor işte emeceksen düzgünce em gitsin
Uyku düzeni bizde de bozukAyakta kucakta baş aşağı popo yukarda binbir tür emme denemeleri yapıyor sorun şu ki o zaman emmiyor sadece oynuyorson 1 haftadır uykular feci berbat halde. Zombi gibi geziyorum kafamı kaldıramıyorum resmen. Uyku düzenlemesi yapmaya çalışıyor sanırım çünkü bazı günler 2 bazı günler tek uyku yapıyor ama gece gündüz uykusuzluğu 15 dakikada bir aglayarak uyanması diş mıdır atak mıdır 2 yaş sendromu mu uyku düzenlemesi mi bilmiyorum ama fena yıprandım 1 haftada 5 yıl yaşlandım yoruldum sanki.
Bu dönemde gündüz uykusunu bırakmak isterlermiş.Uyumamak için direnirlermiş.Genel olrak da uyku problemlerinin en yoğun olduğu döneme girdik geçmiş olsun hepimize.Ayakta kucakta baş aşağı popo yukarda binbir tür emme denemeleri yapıyor sorun şu ki o zaman emmiyor sadece oynuyorson 1 haftadır uykular feci berbat halde. Zombi gibi geziyorum kafamı kaldıramıyorum resmen. Uyku düzenlemesi yapmaya çalışıyor sanırım çünkü bazı günler 2 bazı günler tek uyku yapıyor ama gece gündüz uykusuzluğu 15 dakikada bir aglayarak uyanması diş mıdır atak mıdır 2 yaş sendromu mu uyku düzenlemesi mi bilmiyorum ama fena yıprandım 1 haftada 5 yıl yaşlandım yoruldum sanki.
Ah işte bizErken 2 yaş sendromu zaman zaman oluyor daha önce de yazmıştım ben. Arada ağlama krizleri ne istediğini bilmeme anneye aşırı düşkünlük bizde dönüşümlü olarak sürüyor.
Emzirme zorluyor beni bu aralar artık düşkün demek hafif kalıyor birde kıpır kıpır devekusu gibi popo havada emiş stili mi ararsın beni kanepeye oturtup kendi ayakta emmek istemesi mi... Severek yaptığım iş bazen kızdırıyor beni meme yerinde duruyor işte emeceksen düzgünce em gitsin
İlk mesajımı buldum. 15 haftalik hamileyken yazmışım ilk.Bugun gebeligimin 15+0 haftasi. Su an anne adayiyim. Umuyorum ki ben de bir Agustos annesi olurum