2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Selam kızlar bebişler nasıl?Hasta olanlara geçmiş olsun hepinize kolaylıklar diliyorum.Şu sıralar eğitici oyuncak ne alıyorsunuz?Dikkatlerini çekici hangi oyunları oynuyorsunuz?
Ben fazla oyuncak alma taraftarı değilim yaşı gereği gördüğü her şey ilgisini çekiyor. Babam çok oyuncak alıyor onları eve getirmiyoruz oraya gittiğinde oynasın diye ama fazla ilgisini çekmiyor biraz oyalanıyor. Evde küçük tencereler tahta kaşıklar mandallar sepetler daha çok ilgisini çekiyor. Kapak açıp kapatmayı seviyor. Ahşap renkli bloklardan almıştım birkaç tane veriyorum üst üste koyup bozuyor biraz daha büyüyünce renklerine şekillerine göre ayırmayı deneriz. Büyük parçalı lego tarzı bloklardan almak istiyorum tak çıkar sevdiği için ilgilenir belki. Bunlar dışında mıncıklamak dökmek hoşuna gidiyor fırın tepsisine şehriye fasulye nohut vb koyuyorum baya oyalanıyor tepsiden dışarı koyuyor tekrar tepsiye atıyor oyun bittikten sonrada toparlaması kolay oluyor ayrı bir kapta topluyorum daha sonra tekrar çıkarıyorum sulu oyunları da seviyor ama malum artık kış mevsimi olduğundan mesafeliyiz . Aa birde araba seviyor oyuncak olarak vınn vınn gibi ses çıkarıp kanepede halıda sürüyor.

Benzer şeyler canım.Evdeki mutfak eşyaları ile daha çok ilgileniyor özellikle tahta kaşıklar Nohut fasülye yutmuyormu ben ondan korkuyorum biraz daha büyümesini bekliyorum ama.

Canım lego demişken 2 kez oynadı ilgilenmedi bir daha benim kız senin bebiş sever belki.

Benzer şeyler canım.Evdeki mutfak eşyaları ile daha çok ilgileniyor özellikle tahta kaşıklar Nohut fasülye yutmuyormu ben ondan korkuyorum biraz daha büyümesini bekliyorum ama.
Yok ağzına götürmüyor bende yanında oluyorum zaten her ihtimale karşı

kızlar selam. köpek disleri çıkaran var mı? bizim cok zorlu geciyor. 1 i patladi. 3 ü de patlamak üzeredir sanırım.
bizimde patladı geçen hafta. çok zorlamadı açıkcası sadece 1-2 gece uyumadı. birde sürekli salyası aktı. ellerde sürekli agızdaydı.

Bizimki de araba ile oynamayı çok seviyor. Büyüdükçe oynama şekli değişti mesela önce arabaları hep sürerdi şimdi itmeli olanları sürerek kuruyor ve ilerlemesi için bırakıyor bu kitapları ne zaman kemirmeyi bırakacak diyordum ki çok güzel kitap bakmaya başladı sayfaları çeviriyor karakterleri gösteriyor, hareketli kitapların hareket mantığını çözdü, hepsini kullanıyor. İşte bütün bunlara ek olarak sadece yürümek kaldı o da yakındır kendini hala hazır hissetmiyor. Yürümekte oyun oynama şeklini biçimlendiren bir faktör.

Luna'nin boy boy peppalar var. Pep paaaaaa diyerek sariliyor deyimi yerindeyse boğazlıyor oyuncaklari Hani bir çizgi film karakteri vardı. Minik bir kız. Kedilere satılıyordu paso. Aynı onun gibi. Hatta buldum resmini

Eklentiler

• 21895bfb138c67684f183c1664465e03.jpg
    27,3 KB · Görüntüleme: 22
Biliyorum muhtemelen burada paylaşmak yasaktır ama durumu iyi olan varsa SMA hastası 9 aylık bir bebek Lina Çulha'ya yardım edebilir mi? Valilik onaylı kampanyası var. İnstagramda bulabilirsiniz. Profil sayfasından ibanlara ulaşabilirsiniz.

kızlar merhaba
bizde çok aman aman bir durumlar yok her şey stabil
dişler geliyor uykusuzluk var
oyun soran olmuş bizimki de kütüphanedeki kitapları indirmek yere atıp üstlerine çıkmak, sayfalarını çevirip resimlere bakmak ve kapaklarına bakıp aa aaa demekten başka pek bir şey yapmıyor
kaçsın kovalansın... sanki şu ara kendi kendine oyun kurmakta daha başarılı gibi, tabi yanında illa birisi olacak ve ona bir şeyler gösterecek şekilde.Bir akıllanma seziyorum, hala bir kelime kullanmışlığı yok.
Bizde durumlar bu şekilde.

yasak değildir canım, görmezlikten gelmedim yazayım dedim
ben de duru ya yardım ediyorum son 500 gramı ve kampanyası yıllardan sonra ancak 91% oldu maalesef.

O kadar kötü hissediyorum ki her ay farklı bir bebeğe yardımda bulunuyorum. Keşke her ay hepsine birden belli bir miktar gönderebilseydim
Bu ay lina bebeğe göndereceğim, sayfamda da paylaştım. Ah kuzum benim minicik bedenleri neler yaşıyor ya

Çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettin. Kim bilir nasıl acı çekiyorlar. Hicbir bebek bunu yaşamamalı. Insanin yüreği dayanmıyor minicik yavruları öyle acı çekerken görmeye. İnsan yavrusuna bir şey olsa dünya yansın ister. O ana baba da cocugunu bizim aldığımız gibi ozgurce kucağına alabilmeli sevebilmeli konuşmasını izleyebilmeli. Çok zor bir durum. Keske elimizden daha fazlası gelse .

yasak değildir canım, görmezlikten gelmedim yazayım dedim
ben de duru ya yardım ediyorum son 500 gramı ve kampanyası yıllardan sonra ancak 91% oldu maalesef.
Çok teşekkür ederim. Ben de Duru'ya bakicam. Ah keşke şu lanet ilaci ucuz yapan bir firma olsa Ah en basta devlet görse şu minicik masum yavrulari. Minicik minicik bedenlerin çektiği izdirapi insan nasıl görmezden gelebilir, içi parçalanıyor insanın.

Allah yardımcıları olsun kimse evladı ile sınanmasın en ufak ateşi çıkacak olsa yüreğim ağzıma geliyor aman hasta olmasın aman ona bir zarar gelmesin diye peşindeyiz. Hasta bir çocukla her şey çok çok zor. Engelli bir yeğenim var birçok durumlarına tanık oluyoruz bize çok basit kolay gelen şeyler öyle zor geliyor ki onlara her anın kıymetini bilerek yaşamalı Allah bütün yavrulara şifa versin

o kadar çok var ki görünce gerçekten insanin ici parçalanıyor ben her ay ayni bebege göndermeye çalışıyorum. distir uykusuzluktur sikayet ettikce hep şükrediyorum. bu kurlarla zaten cok fazla etkilendiler son aylarda.

Selam kızlar, herkesler iyidir umarım, özellikle hamilelerimiz mirune ve mc06 süreçleriniz iyi gidiyordur inşallah.

Sma hepimizin kanayan yarası galiba, geçen ay Eskişehir halkının da büyük desteğiyle toprak bebeği yolcu ettik, öyle mutlu oldum ki. Ama bekleyen nice bebeği gördükçe içim sızlıyor.
Ama bildiğim kadarıyla yeni bir karar çıktı, evlilik öncesi ücretsiz tarama yapılacak ve eğer risk varsa tüp bebek yöntemiyle önüne geçilecekmiş.
Euro dolar bu haldeyken insanların topladığı bağışlar da yalan oluyor artık, kaldı ki artık herkes içine döndü kendine yetmeye çalışıyor. Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun

Gerçekten çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Bebek bezinin tanesi 3 lirayı geçiyor ve bu temel bir ihtiyaç bir sürü şey var hijyenik ürünler, mamalar ve temel gıda maddelerini saymıyorum bile. Neyseki bu yıl mama kullanmıyoruz ama bu asla rahatlatıcı bir durum değil. Biz KDV yi çok bulurken battıkça batıyoruz.

Bu arada benim için bu grupta oluşumun 2.yılı,kutlu olsun burayı gerçekten seviyorum, son zamanlarda boşlasam da.

Umka konusu geçmiş geçmiş sayfalarda, ben bugünlerde günde 10 damla veriyorum önlem amaçlı, haftaya bi Kars gezimiz olacak, biraz korkuyorum bağışıklığı düşer üşütürse diye. Ama hastalık zamanı ölçü değişiyor tabi.

Kızlar bu arada çok alakasız olacak ama diş temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Diş fırçasını uZun zamandır veriyorum eline ama bence etkili olmuyor, benim yapmama da müsade etmiyor. Diş kontrolü bile yapamıyorum, sanırım alt üst toplam 4 azı çıktı.

Allah anne babalarına yardımcı olsun ve acil şifalar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…