2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öncelikle geçmiş olsun canım umarım krem işe yarar. Kendini anlatırken yalnız olmadığımı gördüm benim bıdıkta çok hareketli hop mutfağı hallettum salona geçeyim diyorum anında mutfak dağılmış buzdolabında bile oyuncağı çıkıyor. Çorabı pantolonu her yerlerde. Resmen kar yağarken kapı önü supurmeye benziyormuş çocuk büyütmek. Benim annem destek olmaya çalışıyor ama bizde de her zaman baba yok . Baba yokken 2 kişilik bir düzen baba gelince hoppala yeni düzen gidince tekrar bla bla.... Bazen baba diye evde geziyor videolarını açıyorum kısa kısa ekranla o zaman karşılaşıyor. Üzülüyorum telefonu öpüyor . Daha yazacak şey çok da bebecik uyurken iş yapayım biraz
Gece üzerimde yatıyor ya bende doğru düzgün regl olamıyorum. Birde düzeni yok bazen zırt pırt meme meme diye ağlıyor bazen uzun süre emmiyor memelerin de aklı karışık . 18.aya doğru uyku düzenini değiştirmek istiyorum da bakalım

Doktoru sormuşsun canım valla atlayarak yazmışım ne yazdığımı bilemeden çocuk doktoru böyle tepki veren. Normalde böyle değil ama yine geldiniz tribi tutunca değişik davranıyor yeni doktor gelmiş yarın onu deneyeceğim bir de torro

Off gerçekten öyle bizim ev asla toplu durmuyor aslaaa. Hoş şikayetçi de değilim çocuk bu dağıtır ama mutfak işi hiç bitmiyor ben de mutfağa takığım biraz bizde de tüm eşyalar bambaşka yerlerde geziyor. Her an pedim salondan çıkabilir mesela

geçen gün çamaşır çekmecemi açmış kurcalıyor birileri yanimizdayken alıp getirmesinden korkuyorum

Oda bir şey mi bizimki banyo kapısını açık bulunca kirli sepetini kurcalayip kafasına geçiriyor birde çığlık atarak koşa koşa oda oda geziyor daha bu sabah kilodumu kafasından zorla çıkarttım ağlaya ağlaya ne var bu kirli sepetinde anlamış değilim

Okumadan önce salonun ortasında ki viledanin buraya nasıl geldiğini düşünüyordum ve hangi ara balkondan aldı acaba diyordum bu saat olmuş hala odaları topluyorum eşimde sagolsun bı kere ayağının altında ne var şunları toplayayim demez umut uyurken toplarım en azından sabaha kadar toplu kalsin sabah ondan önce uyanıp bı kahve icebilirsem deymeyim keyfime birde bizde sürekli yüksek yere çıkma hevesi basladi kalbim yerinden çıktı bugün yemek masasının tepesine çıkmış birde beni görünce koşmaya başladı nasıl yakaladim ben bile sasirdim sandalyeleri kaldırmak zorunda kaldım çok hareketliler çok tehlikeli çalışan bir anne olarak her dakika ilgim onda olamıyor kendine zarar vermesin de varsın evi dağıtsin bu toplama alışkanlığı 18-24 ay aralığında başlıyor diye bir yazı okumuştum umarım bulursam sizinlede paylaşabilirim.

Ben ben.
Hoş ben tedavi ile hamile kaldım. Ve normalde de adet döngüm çok düzensizdi. Şehir dışı gezileri ölüm düğün derken bu zamana kadar da hiç Dr.a gidemedim.
Benim de tedaviyle oldu,bir kac ay once gitmistim bazi kadinlarda 15 aya kadar olmamak normalmis ama olmamasi devam ederse doktora gitmek lazimmis.Benim kix neredeyse 16 aylik olacak

Benim de tedaviyle oldu,bir kac ay once gitmistim bazi kadinlarda 15 aya kadar olmamak normalmis ama olmamasi devam ederse doktora gitmek lazimmis.Benim kix neredeyse 16 aylik olacak
Ben adet olamama sebebiyle gittim doktora. Ben birkaç kez olmuştum ama düzenli değildi. Öncesinde ultrasonla kontrol etti, kan tahlilleri istedi. Hormanlardan yada kan eksikliğinden de olabilirmiş diye. Sonuçlar normal çıkinca emzirmeden kaynaklı, dedi. Ben de polikistik över vardı, o görünüme de rastlamadi.

Bence en zor şeylerden biri de tırmanma huyu. Yekta bayadır sürekli tırmanma eyleminde. Odaların kapısını açamıyorum ben salondaysak kapıyı kapatıyorum. Ya da diğer kapıları kapatıp salon kapısını açıyorum kendi odası hol ve salon arasında gezebiliyor
Mesela mutfağa gidiyorum peşimden geliyor mutfak masasına tırmanıyor. Uzanmaya çalışıyor masaya çıkıyor. Salondaysak zaten kesin koltuğa çıkıp cam kenarında duruyor kedi gibi dışarı bakıyor hın hın araba sayıyor salondaki yemek masasına çıkıp çiçeğimle oynamaya çalışıyor.
Tuvalete gidiyorum pıtı pıtı peşimde. Ben su israfı yapmayı hiç sevmem banyoda su ısınana kadar mutlaka onu kovada biriktiririm vileda suyu yaparım. Ben wcdeyken su dolu kovaya girmediği mi kaldı, koca viledayla oynarken kendini ıslatmadığı mı. Çamaşır makinesiyle olan ilişkisini demiyorum zaten defalarca kez ayarını değiştirdiği için baştan yıkadığım çamaşırlar oldu. Lavaboyu temizliyorsam bir bakıyorum klozet üstüne çıkmış sifına basmaya çalışıyor bir düşse zemin sert çok fena olur.
Oturma odasında bilgisayar masası var oranın kapısını açtığım an PC masasına çıkar. Sandalyesi de döner koltuk bir kaç kere ben yetişene kadar düştü, denge sağlayamıyor çünkü ya da kedimizin kumu suyu maması orada. Onları eller döker kumuna girmeye çalışır ya da bir şeyler atar. Defalarca oyuncak çıkardım o kumdan.
Hele yatak odasına girdiğim an yatağa çıkıyor yatak üstünde koşuyor. Makyaj masamın tepesine tırmanıyor
Yani anlayacağın ben odalar arası dahi gezemiyorum nerede tehlike varsa bulmak yektoşun işi.

Bir de çevremde gördüğüm tüm bebekler karanlıktan korkuyor. Bizimki asla korkmuyor kendi başına karanlık odaya gider yeter ki yaramazlık olsun bi 10 sn ihmale dahi gelmiyor..
Sizin bebişler korkuyor mu?
Hele bir sessizlik olsun hiç hayra alamet olmuyor. Kesin bir yaramazlığa odak yapmış demektir o sessizlik

Bizim evde de durum boyle, salon kapısı ve TV açıksa ünitenin üstüne çıkıp TV deki insanların burnunu karıştırıyor, kızlara cici yapıyor
ah o yaramazlik yaparkenki surat ifadeleriii

Bizim evde de durum boyle, salon kapısı ve TV açıksa ünitenin üstüne çıkıp TV deki insanların burnunu karıştırıyor, kızlara cici yapıyor
ah o yaramazlik yaparkenki surat ifadeleriii
Ya bir de kapı sesini de öğrenmiş. Diyelim çamaşır katladım ya da topladım, yatak odasına götüreceğim ya.
Ya bir çocuk nasıl anında bit gibi bitebilir kapı sesini duyunca Ben elimdekini koyana kadar bir yerlere tırmanmış dahi oluyor. Üj dakikalık iş oluyor bej dakika

Oglum da karanlıkta gezer, özellikle uyku saati geldiyse ama hala oynamak istiyorsa ışığı kapatıp oturuyoruz öyle. Benim uykum geliyor o gene de canavar normalde de kendi odasında ışıksız uyur.

Kan eksikliginden de mi oluyormus bunu ogrenmem iyi oldu,ben de baktirayim degerlerime.

Oglum da karanlıkta gezer, özellikle uyku saati geldiyse ama hala oynamak istiyorsa ışığı kapatıp oturuyoruz öyle. Benim uykum geliyor o gene de canavar normalde de kendi odasında ışıksız uyur.
Bizde karanlıkta otururuz uyku saatinde uyanırsa da ışık açmayız(uykuya geri dönsün diye) belki de oradan geliyor bu cengaverlik

Uyku canim nerdeee... akşamları çocuğu uyutuyorum yatağı evin en ucunda kapısını acıyorum yatagi zaten bizim yatağa yapışık erken uyuduğunda evin diğer ucundaki salonda oturuyoruz eşimle sessizce tv izliyoruz uyanıyor önce bizim yatağa tırmanıyor sonra ordan inip yanımıza geliyor. Karanlık bir odaya girince önce dönüp kalıyor 10 saniye gözleri alışınca hop yapacağını alacağını alıyor. Karanlıktan korkmama sebebini şeye bağlıyorum ben akşamları hava kararınca bazen parka çıkarttım dışarı o yüzden bildiği tecrübe ettiği bir şey olunca korku olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…