2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
teşekkrüler öncelikle.
gebelik yok , korunuyoruz, eminim :)
daha önceki regl'lerde hiç böyle 16. günde böyle bi şeyler başıma gelmemişti.

teşekkrüler öncelikle.
gebelik yok , korunuyoruz, eminim :)
daha önceki regl'lerde hiç böyle 16. günde böyle bi şeyler başıma gelmemişti.
Benim her ay yumurtlama ağrım olur. Yumurtlama ağrısı yaşamışsın sen de
yumurtla çatlama zamanı kan gelme durumları da olabiliyor bir iki kere ben de yaşamıştım. İlişkiye denk gelmesiyle alakalı da olabilir. Korkacak bir şey yok canım.

A April wind oğlunun başındaki sivilce gibi yara vardı ya şimdi nasıl oldu?
Doktor krem verdi canım kullanıyoruz ama herhangi bir azalma yok pek bir şey de demedi ben yara oldu diyorum.. hmm bakalım.. iltihap var diyorum.. evet var.. kaşıyor diyorum hmm diyor sabır çektim. artık başka doktor arayışına giricem geçmezse hala.
Ne olduğunu kendi de anlamadı galiba bunu kullanalım 3 hafta sonra düzelmezse görüşürüz düzelme olursa 18. Ayda görüşelim dedi.

Herkese iyi geceleer çok oldu yine girmediğim, alıntıladıklarımı eklemeye utandım kaç hafta olmuş Umarım hepiniz iyisinizdir

Ekran konusu açılmış, ben deizletmeyenlerdendim ta ki bu aya kadar, ara ara 5-10 dk lığına baby tv trt çocuk benzeri bir şey açıyorum, çok sıkışık bir durumdaysam. Yoksa %99 dip dipe saldım çayıra mevlam kayıra modundayız evde. Aslında izletmem diye çok kasmıyorum ama Tv video açmak aklıma gelmiyor çünkü alıştım sanırım buna. Ama bizim kız bayılıyor.

Tv açmıyorum dediysem ona yönelik şeyler açmıyorum, yoksa gündüz müge anlı eşilik ediyor bazen evde bize yalan yok ama hiç oralı olmuyor, arkada çalıyor öyle. Ya da akşam haberleri açıyoruz eski alışkanlık bende,7 oldu mu haberleri açarım dedeler gibi.

Yalnız geçen yolculuk esnasında çok bunaldık ikimizde, spotifydan çocuk şarkıları açtım, telefonu da elinde tutmak istiyor, tuş kilidi aktif şekilde öyle elinde tutarak epey dinledi,birlikte söyledik eğlendik çok iyi geldi. Video açsam eminim bayılarak izler.

Çünkü ablam 11 aylık yeğenim durmadığı zaman açıyor bir şey, zavallı yeğenim onu da istemiyor bakmıyor bile ama bizimki o an koşup oynuyor bile olsa dibine girip izlemeye başlıyor sesi duyduğu anda yani ben ne kadar izletmiyorum desem de ucundan kıyısından izliyor işte.

Ama şu var, ben mesela dışarda yemeğe gittiğimizde oraya ona rağmen değil de onunla birlikte gittiğimiz fikrini çok benimsedim. Yani orada onu oyalamaktan, masadan kalkıp gezmekten, onunla ilgilenmekten hiç gocunmuyorum. Eşim de öyle. Ama görüyorum hep, bit kadar bebekler hemen hepsinin önünde telefon. Kimseyi aslaa yadırgamıyorum ama Bu görüntü beni üzüyor sanırım.

Ay ne yazasım varmış benim de bu arada konuşuldu mu bilmiyorum, biz artık tam anlamıyla tek uyku u dönemine geçtik. Akşam 8.30-9 arası uyku, yaklaşık 12 saat ( elbette en az 3 defa uyanıyor), öğlen 12.30-13.00 gibi uyuyor tekrar 1-1.5 saat civarı. Başlarda akşamüstü daha huysuz oluyordu ama şimdilerde çok daha rahat atlatıyoruz.

Ben yine her zamanki gibi yarım yamalak okudum değil buraya kafa verebilmek kendime dahi ayırdığım zaman hatta onu da geçtim kafamın boş kaldığı zaman aralığı dahi olmadı şu 2-3 haftadır. Uykularımız inanılmaz şaştı öyle ki zaten yarım saat uyumasına alışmıştım (biraz) ona 10 dkda bir uyanmalar eşlik Etmeye başladı
Tek uykuya düşme çabasındayız bir kaç gün öyle de oldu ama iki gündür tekrar iki uyku yapıyor
TV konusunda epey serttim sebebi de etrafımda ekran maruziueti sonuçlarını deneyimlenmiş ve görmüş olmamdı. Biz zaten tv izleyen insanlar hiç olmadık
1 yaşına kadar oldukça sayılı açtım açtığımda bakmıyordu bile. İşler kötüleştilçe bildiğiniz bile isteye kendim zorla izlemeye alıştırdım
TRT çocuk açıyorum gün içinde ya da peppa (pek ilgisini çekmiyor şuan) He hala oturup izleyen bir çocuk değil tv açıkken bile hareket içinde sürekli tırmanma çabasında.
Yardım eden kimsem yok. Dün anneme aşırı patladım zaten iyi sözden anlamıyorlar maalesef birilerinin birşeyler yapması için bi ufak bağırmam ve gözyaşı dökmem gerekti
Velhasıl kelam çok zorlu bir bebekle baş başbaşayım artık bu beni yormaya başladı. Gün içinde oturduğum an anne nidaları duyuyorum bana çok düşkün oldu. Hele bi uzanayım tok olsa dahi meme diye yapışıyor .
Kelime sayısı konuşulmuş Yekta’nın 5-8 kelimesi var sanırım hiç saymadım üstüne de düşmüyorum açıkçası. Çünkü biliyorum ki her bebek farklı gelişim gösteriyor. Bir de erkek bebek faktörü
Buna bi örnek vermek istiyorum instagramda mervetornukovayı takip ediyorum. İkizleri var. Aynı ortam, aynı ebeveyn, aynı şartlar her şey aynı. Ama ikizlerinden erkek olanı dil konusunda geri kalmış (burayı pek açmadı içerik bilmiyorum) ve dil terapisti ile görüşmüşler. Yani bebekler ikiz dahi olsa birbirinden apayrı gelişim gösteriyorlar aynı şartlar altında olsalar dahi. Bu sebeple daha vakitleri olduğunu, kendinizi suçlamamanızı ama tabi doktorla paylaşıp ona göre ilerlemenizi tavsiye ederim. Ama bence henüz konuşma konusu için gerçekten erken 18 ay gibi az çok daha bi dikkat edebiliriz bu konuya bence.
Geçenlerde yine konuşma geriliği için bir şey paylaşmıştı onu da ekleyeyim belki faydası dokunur.
Bunu yazarken ev talan edildi o zaman dans

Eklentiler

• 52250FB2-2206-4F91-8AF9-D4FFB8228750.png
    739,8 KB · Görüntüleme: 44
Selam kızlar, yazılanları okudum hepimizdeki sorunlar aynı, istediği olmayınca ağlama huysuzluk düşkünlük vs. Bizde benzer süreçten geçiyoruz. Cuma günü doktor kontrolumuz vardı. Paylaşamadim ufakliktan. Önemli gördüğüm yerleri yazmak istedim. uzun olursa affola. Öncelikle kilo konusunda 18.ayda beklenen 11 kg olmasiymis. Yemek konusunda zorlamayın dedi. Teklif et yemiyorsa bırak bu aylarda azı dislerinden kaynaklı ağrıları yemesine engel olur acıkınca zaten yer yemiyorsa bırak bir kaç saat sonra tekrar teklif edin dedi. Zorlarsan ilerde yeme sorunları yaşanıyor bu geçici bir dönem dedi. Ki ben o gün sabah yemek yemeyince hafif zorlamistim sonuç omzundan dizime kadar kusmuk temizlemek oldu. Artık yapmıyorum yani. Uykular kötülesebilir sebebi diş dedi, kafasını sert zemine veya eşyalara vurabilir, kafasına yüzüne vurabilir, kafasinin alt arkasını tirnaklayabilir kaşıya kaşıya yara yapabilir sebebi dişler dedi. Sürekli tırnaklarını kesin yara yapmasın dedi. Ağlayarak uyandığında ve benzer sorunlar olduğunda ağrı kesici şurup verin çocuk rahatlasın ağrı çekmesi iyi birsey değil dedi.
Konuşma konusunda her istediğini anlamayın rahata alisiyorlar ne istediğini anlamiyormus gibi davranıp defalarca sorun konuşmaya teşvik edin dedi.
Bu aylarda bireysel ozguven geliyor tırmanmaya bir eşyaya asilmaya başlayabilir evdeki esyalari daha korunaklı hale getirin ve bu süreçte düşmeler çok artıyor dedi. Düşme durumunda hepimizin bildiği gibi 6 saat uyku yok gözlem ve vurduğu yere 5 dakika arayla dolapta tuttuğun soğuk hirudoid forte kremi 6 defa sürulecek dedi. Şişme morarma olmaması için. Herhangi bir farklılıktan zaten hastaneye gidilecek.
Algılarıin çok açık olduğundan bahsetti o oyun oynarken bizimle ilgilenmese bile etraftaki herseyi her konuşmayı dahil beynine işlediğini olumsuz bir şeyi yanında konuşulmamasini istedi. Yanında kesinlikle olumsuzluklardan kötü olaylardan bahsetmeyin dedi.
Hayir kelimesini anlamaz derseniz daha fazla yapmaya devam eder çünkü kelimeyle işlevi tam eslestiremiyor dedi. Surekli hayır kelimesini kullanırsanız onu faklı kodlayabilir dedi beyninde. Onun yerine istemediğiniz bir davranış yaptığında farklı bir yöne ilgisinin çekilmesi ve olumlu farklı yönlendiren kelimeler kullanın dedi.
Bu dönemde burun karıştırma gibi olumsuz davranışlar yapabilir düzeltmeyin kesinlikle dikkatini dağıtıp olayla ilgili tepki kesinlikle vermeyin tepki verirseniz daha sonra ilginizi çekmek için davranışı tekrar yoluyla pekiştirir dedi. Mesela bizde herseyi koklama huyu var herseyi kokluyor onunla ilgili de aynı şeyleri söyledi tepki yok.
Şuan aklıma gelenler bunlar. Yine gelirse yazarım.

Doktorunuz aklımda olup da buraya yazmayı unuttuğum her şeyden bahsetmiş Hala aynı zamanda aynı özellikleri tıpatıp göstermelerine şaşırıyorum, gizlice anlaşıyorlar gibi

Burun karıştırmayı biz yaşadık. 1 hafta sürdü, hiç tepki vermedim. Gülmedim de hayır da demedim. Bir şeye takıyorlar ama kendiliğinden geciyor da.

Tırmanmayı uzun zamandır yapıyor, TV unitesi, sehpa, masa, aklıma gelmeyen yerleri de çıktığında görüp öğreniyorum cikamazsa da oraya vurup beni cagiriyor. ve çıktıktan sonra o kadar mutlu ki 1.meme 2. Tırmanma

Bence de algıları artık çok acildi ve çoğu şeyi anladigini ama istediğini uyguladığını dusunuyorum. 'Anliyorum ama konusamiyorum' evresindeler, bizim yabancı dili öğrenirken gibi

Ve insanına göre davraniyorlar. Beni sarılıp öper mesela, babasını ise taklit etmesi çok fazla. Birde biz de biraz kıskançlık var. Babasıyla yanyana yakinsak, sariliyorsak falan ayırmaya çalışıyor. Belki bu da donemseldir

Bizde de durumlar böyle, bu vesileyle uzun yazmış oldum. Uyku konusuna girmicem, bizim gece düzgün olduğu çok nadirdir. Uyanip emiyor, alıştım. Regl olamıyorum bu yüzden öyle diyim

Ek olarak unuttuğum şeyi söyleyeyim, bu donemde kafayı sağa sola sallama ve kendi ekseni etrafında dönme davranışları olabilir. Yada dairesel dönen şeylere takılıp kalabilir. Bunlar tek başına otizm belirtisi değil dedi. Kafa sallaması ve kendi ekseni etrafında döndüğünde başının dönmesi ona farklı geldiği için yapabilir çamaşır makinasina odaklanması da ilgisini çekebilir dedi otizm demek için göz teması kuramamasi da gerekiyormuş.

Keşke bende olmasaydım regl doğrusu rahata çok alışmıştım şimdi çok zor geliyor birde regl gün ve yoğunluğu hamilelik öncesinden çok çok farklı. Alışılmışın dışında olunca beni baya yoruyor her ay. Neyse sonuçta er yada geç olacaktı diyorum. Ama olmayaydı da iyiydi
Evet gelişimleri baya paralel devam ediyor gibi görünüyor elbette farklılıklar vardır tabi bizimde bir süredir var tırmanma felan aslında.
Kıskanma olayı bizde 1-1.5 ay felan önce vardı. Şuanda kalmadı üzerinden gelmeyi başardık diyebilirim. Şuan eşimle yan yana oturunca ya bize bakıp gülüyor yada kucağımıza gelip aramızda ikimize de sarılıyor önce birimizi sonra digerimizin yanaklarını seviyor. Gece uykuları bizimde tam stabil değil bir gün çok güzel diğer gün bölük bölük geçer umarım... birde daha önce yazmıştım ben yazın babadan ayrı yazlıkta kaldım çok uzun süre. Esim çok yoğun calisiyor diye. Çocuk benle uyumaya alıştı yatakta. Şimdi onu aştık. Emzirip yatağına koyuyorum orda uyuyor. Adım adım desteksiz uykuya geçmeyi planlıyorum. 0 aglamayla başardığım bu süreci de kendimce farklı yollar deneyerek. Artık yatağında uyuyup uyanması cocuga da bana da çok iyi geldi. Tabi çocuk yatağına alışınca baba da benim yanımda uyumaya başladı o zaman işte kıskançlık olayı yavaş yavaş kalktı bizde adım adım.

A April wind geçmiş olsun ya, bi yara konusu olmuş. O yorumları yapan çocuk doktoru mu cilt doktoru mu merak ettim bak. krem işe yarar umarım, hayır bi de insan merak eder neden oldu diye. Doktor bi tuhafmış hakkaten.

Rheaa çok teşekkürler bubilgileri bıkmadan usanmadan aktardığın için gerçekten çok benzer süreçler. Yalnız 11 kiloya kafam takıldı, 15,5 ayda 10 kiloyu gördük göremedik, bu kadar harekete 2.5 ayda 1 kilo alır mı acaba :/

Aslında bazen iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum diye kendimi sorguluyorum ama sonra hayat paylaşınca güzel diyorum. Kendi kafama takılan soruları doktora soramasaydim ben ne yapardım netten arastirirdim diyorum ve paylaşıyorum. Olumsuz bir durumsa bundan sonra daha dikkatli olur paylaşmam sorun etmem yani
Alır alır çok rahat alır. Sadece yedikleri değil ki boyu uzayınca kemikleri de büyüyor buda kilo artışı yapıyor sonuçta. Bizim şuan 10.025 grm . Ben çok takılmıyorum kilo olayına sonuçta yeme düzenleri her gün değişebiliyor kilo da alır kilo da verir yani. Doktorumuz da genel olarak katı biri değil genel gelişim durumunu daha önemli buluyor. Mesela bu ay kaç gram aldıdan ziyade boyu ne kadar kafa çapı ne kadar arttı bilişsel gelişimi ne kadar gelişti neleri yapıyor diye üzerinde duruyor. 18.ayda 11 kg altında da olsa eğer boy bilişsel gelişimi iyi yöndeyse ben sorun etmiyorum. Kilo bu alınır yani iştahı yerinde mi önemli olan o. Benim kızım yiyor ama poposu 5 dakika yer görmüyor bir orda bir burda o yüzden pek kilo tutmuyor yanakları kolları hala aynı ama 12.aya göre kilo almış çünkü boy arttı ona bağlı arttı bence. O yüzden gramlara takılmamak gerekiyor bence.

Teşekkürler bilgiler için gerçekten aynı dönem bebekleri nasıl da benzer şeyler.bizim ki de bu hafta gözümün icine baka baka burnuna parmağını sokuyor10 kg yeni gördük boy 76 cm.boy için birşey dedimi acaba?ben Ağustos annelereindeki paylaşımlarin hepsini çok çok beğeniyorum aklı basinda ne dediği bilen çok paylaşımcı annelerimiz.iyi ki varsınız

Teşekkür ederim canım yarın başka doktora gidicez.
Kızlaaaaar çift çizgiyi gördüm :)
Aaa inanmıyorum ya hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…