2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben çocuk terapistiyle görüşüyorum. Televizyon konusunda çok katı. 3 yaşından sonra en fazla 15 dk izletilmeli izletilecekse diyor. Bana çocuğum konuşmuyor diye getiriyorlar, bunların hepsi uyaran azlığı, televizyon karşısında büyüyen çocuklar fln diyor ama ben onunla aynı fikirde değilim. 2 aydır her gün en az 1 saat Peppa izliyor Luna. Geçen saydık 16 kelime söylüyor. Yani televizyonu izleterek harika bir şey yapmıyor olduğumuza eminim ama çocuğun konuşmasını etkilediğine de inanmıyorum.

Biz izletmiyoruz akşam babası açıyor biraz master şef ona da göz ucuyla nadiren bakar..bakicimizda ben de çok konuşan tipleriz.kitaplara çok ilgili sürekli getirir okumamız için.bilmiyorum nedendir

Biz izletmiyoruz akşam babası açıyor biraz master şef ona da göz ucuyla nadiren bakar..bakicimizda ben de çok konuşan tipleriz.kitaplara çok ilgili sürekli getirir okumamız için.bilmiyorum nedendir
işte ben de inanmıyorum zaten. hep annelere psikolojik şiddet uyguluyorlar. yok bunu yaparsan şu olur , şunu yaparsan bu olur vs. ben çok kızıyorum artık ya. 15 ayda şunu anladım kimseyi uzmanları bile dinlemiceksin yeri gelince. destekten çok köstek olunacak yorumlar yapılıyor. iyi niyet öğütleri altında suçluluk hissettiriyorlar insanlara. neyse konuyu dağıttım.

işte her bebeğin kendi özelinde farklı alanlarda gelişimi farklı oluyor. benim 2 arkadaşımın bebekleri 2.5 yaşlarında ve daha yeni yeni kelimeler söylüyorlar. benim kendi yeğenim de 3 yaşında konuşmaya başladı. çok geniş bir skala. 3 yaşına kadar yolları var.

Tv her çocuğu farklı etkileyebilir. Kiminin konuşma gecikmesine sebep olabilir. Benim fikrim 2 yaşına kadar ekrandan uzak tutmak bakmasa bile tv açık olan ortamdan etkileniyorlar ses ve görüntü geçişleri onlar için çok hızlı olabiliyor. 2 buçuk yaşına doğru yumuşak geçişleri olan çizgi filmleri dk sınırlaması ile bakmaya başlayabilir. Özellikle reklamlar yüksek geçişlere sahip izleyen her çocuk şöyle olur böyle olur diye kategorize etmek doğru değil bana göre. Bu da yine aile alışkanlıklarına göre değişen bir durum. Bizim evde neredeyse hiç açılmaz akşamları uyuduğunda genelde kitaba zaman ayırmak istiyorum eşim de bazen ses olsun diye açar. Önceden film/dizi izleme planı yaparsak yine oğlum uyuyunca açarız.

çok yumuşak renkli ani sesi görüntü değişimi olmayan çizgi filmler var peppa pig gibi. zamanında çok kastım sıfır ekran falan. şimdi keşke o kadar kasmasaymışım boşuna stres yapmışım diye düşünüyorum. Belki dediğin gibi tüm çocuklarda farklı olabilir etkisi. Luna'ya zararı olmadı, faydası bile oldu. Luna peppa kitapları vardı sanırım o yüzden çizgi filminle ilgilendi. Anne demiyor peppa diyor. Çok seviyor. Peppa pig oyuncağı kadar ona sarılıyor

Depremi yaşayanlara geçmiş olsun. Insan panik oluyor gerçekten. Bizim burda pek deprem hissedilmiyor. Hissedilse bende kenara bir çanta koyayım diycem de gerek kalmıyor şükür.
Evet çok içini karartmissin ama korku öyle bir şey değil mi zaten.
Bu arada yazmışım ama paylasmamisim şimdi fark ettim.

Baba mama meme aba ağa felan diyordu bu ara hepsi kesildi surekli kkkkk ve gggg sesi çıkartıyor. Anlamlı kelime yok yani şu an. Bir sürü sorum var. Kontrolümüz saat 11 de bakalım konuşacağım.

Aynen canım bende merakla bekliyorum paylaşırsan sevinirim umarım güzel geçer
Ay inşallah.

Ben her çocuğun birbirinden farklı gelişim gösterdiğine inanıyorum. Çevremde bunu destekleyecek çok örnek var. Mesela arkadasimin çocuğu 3 yaşına kadar anlamlı tek kelime söylemedi. Çok doktor gezdiler felan çocuk inattan konuşmadı. Şimdi susmuyor. Annemin alt kat komşusu kadın çocuğu tv karşısına oturtur ev işini yemeğini felan yapar çocuk hipnoz gibi tv ye odaklandı sonuç şuan özel eğitim alıyor. 5 yaşında hala çoğu kelimeyi söyleyemiyor. Tv bir etken ama kalkıp sabahtan akşama kadar açıp karşısına oturtmuyoruz. Mesela bizim evde sabah kalkınca tv yi açarım tüm gün açık akşam yatana kadar. YouTube açılır tek görsel olur ve ya rahatlatıcı müzikler vardır yada piyano keman vs. Sözsüz dinlenir. Gün içinde 2 defa da 3-4 parçalık çocuk müziklerini açarım izler sonra sıkılıyor hemen kitaplarını alıp getiriyor. Sıkılınca yeniden müzik versiyona dönüş yapıyoruz. Akşam baba gelince de süreç böyle. Çocuk uyuyunca film dizi maç izleniyor. Ona rağmen şu ara ağzından anlamlı tek kelime yok. 2-3 hafta önce 5-6 kelime vardı bu ara yeni harf deniyor kkkk gggg elini ağzına sokup pppp harfini çıkartıyor. Sonra yeniden başlar yeni kelimeler diyorum .

Bugun asi olduk. Su çiçeği ve MMR MMRV asisi olduk. Minik koluslarindan asi yaptı doktor kiyamam. Canli virus olduğundan atesi cikabilir dedi. Takipteyim. Burnu tikaligorubce yiyor mu dedi, evet istahi yerinde epey dedim. 10 gün öncesine göre 300 gram almis. Adam hohohoo diye güldü, annesi bu cocuk cok yiyor diyor. Ama bi önceki gittiginde hastaydı ishaldi ve istahi yoktu. Simdi toparladı.

ben müzik açmanın da hipnoz etkisi yarattığına inanıyorum o yüzden en fazla günde yarım saat açıyorum

ben müzik açmanın da hipnoz etkisi yarattığına inanıyorum o yüzden en fazla günde yarım saat açıyorum
müzik beyin gelişimi için çok önemli aslında. Luna dans etmeyi şarkılara eşlik etmeyi çok seviyor. Çizgi filmin yanı sıra bol bol müzik de açıyorum ben. Bugün doktorun odasında arka planda şarkı vardı, kucağımda dans etmeye başladı Luna, kahkaha attık

bizimkinde de fazla kelime yok. ver-al-gel. tüm herşeyi bu 3 kelimeyle hallediyor. haa birde çıglık atıma kısmı var. 3 kelimenin yetmedigi yerde çığlık atıyor :)

Sürekli ağlama modu açıldı her şeye her an ağlama potansiyeli var. İstediğini versen ağlar vermesen zaten ağlar bir anda avazı çıktığı kadar bağırıp ağlamaya başlıyor. Sadece benim kucağıma gelmek istiyor omzumda ağlayıp susuyor. Bu aralar dişleri çok zorluyor farkındayım gece ayrı gündüz ayrı tahammülüm tükeniyor .
M Mirune paylaşımında üzerine geldi "last time" diye diye avutuyordum kendimi

Evet muhakkak dislerindendir. Luna da canıma okuyor. Damaklariyla eline ne geçerse isiriyor, en kötüsü meme ucumu sıkıştırıyor, gece defalarca aglayarak uyaniyor. Altli ustlu azi disi patlamış. Bunlar alisik olduğum şeyler her dis çıkmasında. Bir de mizmizligi eklendi, ne yaparsam yapayim mutlu edemiyorum. Tam olarak bu hali kardeş yapmaya karar verdiğimiz gun basladi gözüme buyumus gelen bebegin hala minicik olduğunu anladım. Hala sut bebegi
hala annesinin kucağını istiyor, hep emmek istiyor. Bu dişler çıkana kadar işimiz var.

kızlar bu ayki adetimle ilgili bir sıkıntı yaşıyorum, sizin fikirlerinizi almak istedim.

doğumdan sonra 12ay regl olmadım. kafayada hiç takmadım. sonrasında 3 sefer regl oldum, ve hepsindede yaklaşık 28er gün arayla. en son 16gün önce olmuştum. sonrasında 3-4gündür karnımda bir agrı var, ama her zamanki regl agrısından farklı. dün gece çok afadersiniz ama ilişkiye girdik. ilişkiden sonra bir baktım kanama olmuş. herhalde zorlandı o yüzden kanadı diye düşündüm. bugünde hafif kanama var ama tortu gibi bişeylerde geliyor, yani koyu kıvamda kan gibi bişey.

yani daha 16 gün geçti, çok erken. ve öncesinde her regl öncesi yaşadığım karın agrısından farklı bir agrı çektim, ve tam ilişki sonrası kanama başladı. ve bugünde gelen şey her zamanki regl dönemi kanı degil.

normalmidir acaba kafam allah bullak oldu. sizlere bir sormak istedim.

28 günde bir regl oluyorsan o ayin 14u yumurtlama günündur. Yumurtlamanin ardından pembe akıntı gelebiliyor. Tam olarak 16. Gununde gelmiş olabilir. Bir de yerlesme kanaması diye bir şey var. Gebelik ihtimal dahilindeyse o da olabilir. Dollenmeden 4 5 gun sonra oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…