2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Evet emzirmeyi birakmak için bebeğin ve senin hazır olması gerekiyor. Memeye düşkün bir çocuğu bir anda kesmiyorsun ki. Kademeli azaltıyorum bende. Aşamalı olarak. Çocuğun strese girmemesi gerekiyor her şeyden önce. Teşekkürler.

Mantıklı geldi bana da
Eğer bende düşünürsem (şuan düşünmeyi de düşünmüyorum djfjd) bahara denk gelsin isterim Mart, nisan gibi. Bizim bura anca mayısta ısınıyor zaten.

Merhaba arkadaşlar. Bir kat konuya girdim ama en doğrusu burası galiba.
Benim bir kzıım var 1 yaşında.
Ben 35 yaşındayım.
Ikıncı bebeğimi düşünüyorum. Yaşımdan dolayı ve hemde birlikte büyümelerini istiyorum.
Burda okuduklarım dan sizlerde Ikıncı düşünenler var.
Adetime 4 gün var kendi kendime belirti arıyorum ama birşey yok inşaallah herkes için en hayırlısı olur

Kızlar hepsiburada da çocuk kitaplarında indirim var. Kimisi 3 al 2 öde kimisi 2.si 1 TL kimi %30 %20 indirimli. Ben bir sürü kitap aldım. İhtiyacı olanlar inceleyebilir.
Büyük sorular kitabını biri 38 TL 2.si 19 TL ye düşüyor mesela. Ben 50 ye yakın kitap aldım. Her ay 2 şer tane çıkartırım farklilik olur diye düşünüyorum indirimdeyken.

Oglum 3 yaşında gebelik zehirlenmesine bağlı olarak paramature doğdu.15 kelime felan söylüyor. Geç yürüdü 18 aylıkken.2 yaşında çocuk doktoruna götürdüm.Kan değerlerine baktı ve çok düşük çıktı. Kan değerlerini düzelttik. Fakat cümle yok. Eski öğrendiği kelimeleride unutuyor zaman zaman.Psikiyatriye götürdüm.Zeka gelişiminde fazla bi gerilik yok dendi. Konuşma terapstine yönlendirdiler. Devlet Hastanesi'nde terapist var. Tv tablet telefon gibi uyarıcıları hayatından çıkarın dedi. Obje ve eşyaların isimlerini vurgulayarak söylüyoruz.Mesela aaaa araba gitti. Oyuncak arabayla oynarken düt düt düt diye seslendiriyoruz. Kısa cümleler kuruyoruz.Baba geldi,abla gitti vs gibi. Kesinlikle zorlamayın dedi. İmkanınız varsa kreşe yollayın yada kendi yaşıtlarıyla bir araya getirin dediler. Gelişme ufak ufak var gibi.

Bkm yi de tavsiye ederim normal zamanlarda da indirimli oluyor

Gece beslenmesini kesen annelerin paylaşımlarına ihtiyacım var. Önce bebek mi azalttı yoksa siz kararlı bir şekilde başladınız mı?
Sabah uyandığında emmek istiyor mu?
18.aya doğru azaltmak istiyorum dün gece ilk uyandığında emzirmeden kucağımda uyuttum ama ilerleyen saatlerde bende sızmış olduğum için meme vermek işime geldi biraz zaman alacağının farkındayım adım adım yeni düzene geçmeyi düşünüyorum. Sabah uyandığında uzun uzun memede kalmak isyiyor uyumuyor memeyi de bırakmıyor anne meme diyerek gülümseyerek emmeye devam ediyor. Bu aralar diş huzursuzluğu da var o yüzden emme isteği hayli fazla

Ah biz bıraktık demeyi çok isterdim. Bıraktık sandım, uzun süre uyanmadı derkeeeennnn 1 haftadır 3 kez uyanmaya başladı yeniden. Azı dişleri bir türlü çıkamadılar süründürdüler resmen. Yatmadan 1 saat önce iyi besliyordum. Bir de ben ayrı odada yatıyordum eşim Luna uyandığında su verip pışpışlıyordu, bu şekilde bırakmıştı. Diş bitince yine uyuyacak diye düşünüyorum.

Gece uyku bölünmesine alıştım artık ben doğduğundan beri neredeyse fazla uzun uyumuyordu. Geçen ay galiba yavaş yavaş rayına oturuyor demiştim demez olaydım beş saat hiç uyanmayınca sağ memem şişti ağrıdı hatta. Diş sebebiyle sık uyanıyor sabaha karşı da üzerimde yatıyor. Arada gece uyandığında bende birkaç kez su vermeyi denemiştim bastı çığlığı

Bu arada Düzce'de deprem olmuş yakınlarda oturup hissedenlere geçmiş olsun
Teşekkürler canım
Çok ufak hissettim popom sallandı avizeye baktım sallanıyor. Yektayı nasıl kucakladığını bilemedim sonra durdu zaten 3-4 sn sürdü
Benim deprem fobim var.
Bunun üstüne çocukla enkaz altında kalma fobim oldu. Aç kalır mı çok ağlar mı canı yanar mı hep kötü senaryolar anlayacağın
Ya da ya yanında olmazsam, yetişemezsem.
Acilen kapsamlı bir deprem çantası hazırlamalıyım. (Bir ufak var ama yeterli değil)
Aklıma geçenlerde okuduğum haber geliyor. Bir anne denizde mahsur kalıp çocuklarını kurtarmak için emzirmiş ve kendi susuzluktan hayatını kaybetmiş, çocuklar kurtulmuş ama.
Ay iç karartıcı yazdım ama bu konu hassas noktam sanırım.
Hisseden herkese geçmiş olsun daha beteri olmasın inşallah.
Deprem kuşağı ülkesindeyiz maalesef. Önleyemeyiz tabi (korkutan da bu zaten) ama tedbirli olmak lazım

Analık işte ya geçen gün bana birşey olursa yavrime kim bakar diye düşünüp üzüldüm ara ara kötü senaryolar geliyor. O haberden bende çok etkilenmiştim ya anne feda etti çocukları için kendini . Sağlıklı olalım sağlıkla büyütelim inşallah.
Evet deprem çantası olmalı ama o an sakin kalıp soğukkanlı bir şekilde evden çıkmalı ben unuturum çantayı da koyduğum yeri de

Offf o haber benim gidip gelip aklıma geliyor. kadının fotoğrafını da koymuşlar iki yanında ona sarılmış bebekleri. aklımdan silemiyorum bu imgeyi. ömrüm boyunca unutamam sanırım. çok sarsıcı bi haber. Kadın çocuklarının hayatını kurtarmış kendini feda etmiş. ana işte. keşke o da kurtulsaymış. çocuklar anneleri öldüğünü fark etti mi, ne büyük travma ya. Geçmiş olsun size de. Tedbiri elden bırakmak lazım, kesinlikle çanta hazırlanması gerekiyor. Seninle fobilerimiz çok benziyor. Ben İstanbul'da yaşayamıyorum. Geldiğimde günü birlik kalıp gece kalmak istemiyorum. O derece korkuyorum. Kalmak zorundaysam tüm gece uyuyamıyorum, kabus görüyorum.

Yarın 15.ay kontrolü var. Sebepsiz heyecanlandım yine. Gelişimi nasıl doktorumuzun yorumlarını aşırı merak ediyorum. Malum en son 12.ayda en son gittik. Tabi bir de bir sürü sorum birikti.

Yarın 15.ay kontrolü var. Sebepsiz heyecanlandım yine. Gelişimi nasıl doktorumuzun yorumlarını aşırı merak ediyorum. Malum en son 12.ayda en son gittik. Tabi bir de bir sürü sorum birikti.
Sizin kontrolleri merakla bekliyorum.bizimle paylaşırsanız sevinirim.daha önce burada konuşulmuştu konuşma konusu kızım dönem dönem sessizlesiyor.bu ara çok uzun sürdü bikac hayvan sesi ve mama meme harici kelime yok .kızınızın konuşması acildimi
Dr ne dusunuyor bu aylarda kelime sayısı az olmasıyla ilgili acaba.kucuk bir şehirde yaşıyorum ilgili Dr bulamadım.

Aynen canım bende merakla bekliyorum paylaşırsan sevinirim umarım güzel geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…