kutlu mutlu olsun bizimki de henüz yürümedi ama tutuyor gibi yapıp bazen tutmuyorum ve hadi git anneanneye dediğimde farkında olmadan 3 adım atıyor..Adaesmeralda5 , Umay torro ve Luna'nin 14. ayi kutlu olsun. Sizleri silah arkadasim gibi hissediyorum kizlar. Beraber yuruduk biz bu yollarda.
Luna surpriz yapip 14. Ayinda yurumeye baslamadi artik sabirsizligim pik noktasinda surekli yurumesi icin oyunlar ceviriyorum ama yemiyor. Iki uzanmaya calisiyir durumu olcup biciyor sonra kic ustu oturup emekliyorDaha once de yazmisimdir babasiyla ben 14 aylik yurumusuz. Artik cimcimede de bir atak bekliyorum kesin olarak.
Ote yandan epey dillendi. Bir suru sey soyluyor ben de en azindan bu yonden gelisimi iyi gidiyor diye seviniyorum. Analiq isteyivriiimm aazini yizini yirim diyorum isirasim geliyor vakumlu opuyorum yanaklarini sapsup. I love youuu diye uzatiyorum uuuu diye eslik ediyo sonuna.
Uykusu nadiren 2 cogunlukla 1 uzun uyku seklinde. (2-3 saat uyuyor)
Dislerini analamadim birden mi patlicak hepsi, eli hep agzindan hep kasiyor, mumkun degil agzini acmiyor ama en az 2 tanesi patlamak uzere cook sismis gordugum kadariyla. Cok zorladi azi disleri.
Ayy bu mesajı okurken yatağın ucundan yakalamamAkşam ödüm koptu. Biz halen yazliktayiz beşik olmadığı icin anne kız birlikte yatıyoruz. Sen gece saat 4 civarı üstümden atla balıklama yere düs. Bir gumburtu ciglikla o karanlıkta yataktan nasıl fırladım bilmiyorum. Allahtan baza yanında eşyalar vardi yerde önce oraya doğru yuvarlanmış.
Geçmiş olsunDüşme olayi bugün. Başımıza geldikuzenleri ile top oynarken topu tutmak için yere doğru egrilmis tutmamis düşmüş başında babası vardi birde eşim biraz rahat düşer diyor ama kafası şişmiş kuzumun baya ağladı kötü bir belirti yoktu doktor a gitmedik bizimki çok düşüyor normal mi acaba yürüyen bebekleriniz de çok düşüyor mu ? Vitamin demir eksikliği var ondan olabilir mi ?
Birde balık yağı sorum olacak hangi marka kullanıyorsunuz? Mümkün oldukça balık veriyorum haftada 2 kez ama iştahsız bir bebek olduğu için yeterli yemediğini düşünüyorm
Akşam gece mesaisi yaptık. Sürekli uyanıp yatak içinde ottrup uzun uzun duvarlara tavana felan baktı. Bölük bölçük uykudan kafamı kaldıramıyorum orası ayrı tabi. Bir kaç gün zor geçecek gibi duruyor. Bir an önce geçer umarım yaAyy bu mesajı okurken yatağın ucundan yakalamam. Bazen uyandığında ağlamıyor kendince söyleniyor hemen duyup yetişiyorum ne çabuk uca kadar geldin . Çok tehlikeli olmaya başladılar .
Bizimde beşiği yatağa bitişik bir orada bir yanımda döne döne yatar ama bu aralar pek uğramıyor yatağına. Annemlerin yanında kalıp eve döndüğümüzde alışması biraz zaman alıyordu uykuları özellikle. Sizin için kolay olur umarım
Benimki de iyice püreli yemekleri bıraktı, çoğunlukla kaşık maması, yemeye başladı. Sanırım dişten dolayı. Çünkü alt dişler kabarmış ve eli sürekli ağzında. Böyle giderse 1.5 yaşına tüm dişleri çıkmış olarak girecek.balık yemiyor bizimki
daha 9 10 aylıkken löpür lüpür çiğneyen çocuk yok zinhar yemiyor.
püre haline getirdiğim yemekleri de ağzında bekletiyor
deli olmamak içten değil gerçekten.
kızlar artık atak haftalarına bakmıyorsunuz di mi : )
biz meğer 1 aydır ataktaymışız yaa
gerçi valla normalde de atak haftalarında yaptığı huysuzluğu yapıyor, o nedenle hiç anlamadım
ilk doğum yaptığımda atak haftalarına bakıp oohoo 64. haftalar falan diyordum, geldi bile.
Bende geçen gün düşündüm kendi kendime artık hiç bakmıyorum. Bugünde bu ağustosta doğum yapan arkadaşıma demiştim sen bak o günlere dikkat et mız mız oluyorlar diyekızlar artık atak haftalarına bakmıyorsunuz di mi : )
biz meğer 1 aydır ataktaymışız yaa
gerçi valla normalde de atak haftalarında yaptığı huysuzluğu yapıyor, o nedenle hiç anlamadım
ilk doğum yaptığımda atak haftalarına bakıp oohoo 64. haftalar falan diyordum, geldi bile.
Ben gaz dönemi bitti biteli bakmıyordum. Geçen bi göz attım baktım atak haftasındayızoff dedim zaten her gün aynı yemişim atağını tüm rutinlere devam.
Bende geçen gün düşündüm kendi kendime artık hiç bakmıyorum. Bugünde bu ağustosta doğum yapan arkadaşıma demiştim sen bak o günlere dikkat et mız mız oluyorlar diye
Benimki de iyice püreli yemekleri bıraktı, çoğunlukla kaşık maması, yemeye başladı. Sanırım dişten dolayı. Çünkü alt dişler kabarmış ve eli sürekli ağzında. Böyle giderse 1.5 yaşına tüm dişleri çıkmış olarak girecek.
bizimki de öyle çok çiğnemiyor artık, yarım somon yerdi eskiden şimdi resmen çiğnemeye üşeniyorpüre de mi yemiyor
bizimki de bir gün iyi bir gün kötü
pazar günü ağladım gerçekten
bizimki de öyle çok çiğnemiyor artık, yarım somon yerdi eskiden şimdi resmen çiğnemeye üşeniyor
ben de ezip veriyorum bir çok şeyi
Bezelye yemeği yedi mesela bugün ezdim çatalla
ama kıtır şeyleri çok seviyorlar sanırım dişlerinden çıkan sesten, grisini ve wasa ver yesin kıt kıt
Ayy o zaman da kurtuluş yok ön ergenlik tripleri olabiliryenidoğanda evet bi atak haftası hissediyorduk, şimdi atak haftası bitse dişi çıkıyor dişi bitse yürümeye çalışıyor yürümesi bitse aşısı geliyor aşısı bitince atak haftası başlıyor. yani bize rahat yok :) 8 yaşını bekliyorum
Baalamadik, kuru fircaliyoruz suan.Diş macunu kullanmaya başladınız mı
Masallah bence iyi, bizde 3kelime var.Merhabalar .bebeğim 14 aylık olacak 10 gün sonra .bebeğim baba ,dede,anne,mama,çak,bay bay,,sadece bu kelimeleri söyleyebiliyor.sizce. 14 ay için yeterlimi ?siZin bebeklerinizin kelime söylemesi nasıl?