2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Deneyeyim ben de teşekkürler tavsiyelerin için canım.Memede uyumayı bırakamadık bir de.Dışarıda olduğumda ve misafir geldiğinde sorun oluyor bu benim için.Çünkü bir emmeye başladığında en az 30 dakika emiyor.

Aaa kader arkadaşımm MC06 Luna da hala memede uyuyor. Buna bir çözüm bulsam sanki her şey daha kolay ale gelecek gibi geliyor ama sanırım kesin bir çözümü yok. ancak memeden kesilmesi durumunda bitecek gibi.

şukur bizimki tamamen yürümeye başladı
artık kendi kendine oradan oraya geziyor
nerede başlamış bu tamamen bağımsız kendi kendine yürüme peki? e bebekte oyuncaklara koştururken
Hayırlı olsun çok sevindim. Bizim kız da yuruyor ama kendi farkında değil. Dirseklerinden tutar gibi yapıp tutmuyorum sadece dokunuyorum, kendi yürüyor ama elimi çekersem hemen oturuyor. Bu gezimizde epey bir dengeli yürümeye başladı, birkaç güne yürür diye düşünüyoruz, bakalım. 14. ay sürprizi yapar belki bize. 4 gün var

Benimki de hala memede uyuyor. Meme süresi bizde degisiyor hanfendinin keyfine göre baze 5 dakikada işini görüyor bazen 2 saat oynuyor. Diş ağrısı olduğunda daha uzun emiyor. Bazen emiyor oyuna başlayınca çekiyorum ağzından vermiyorum ben. Meme sık emince yemek istemiyor o yüzden uykudan uyanıp hemen yemek veriyorum sonra meme veriyorum bende. Çareyi öyle buldum tok olunca meme faslı uzun sürmüyor.

Yürüyen bebişlere bizde eklenelim ☝

Ayy bende biraz daha uyuyayım diye al annem meme diyorum . Zamanı gelince bırakırlar ya istediği kadar vakit geçirsin memede diyorum. Gece uyanmalar bizde de hala devam eğer şansım varsa 3 3 buçuk saat hiç uyanmadiğı olur ama bugünlerde sürekli uyanıyor alıştım bende artık. Simdi sorun yok da işe başlayınca zor olacak gibi belki de o zaman kadar birçok sey değişir 1 yılım var daha.

Benim kizimda yuruyor ama o da cok fazla kelime soylemiyor,baba diyor ama bilincli mi degil mi hala cozemedim.Ben de ara ara kaygilaniyorum

ay kaygılanmıyorum yaa artık
zamanı gelince yapıyor illaki
ver ayağını diyorum ayağını uzatıyor ama çok komik
bir de yemek yerken baba bakıyor diyorum babaya bakıyor.
oyy türkçe anlıyor ama konuşamıyor bi tanem
daha türkçeyi çözemedi

Aynen kizimda anliyor cogu seyi, komutta aliyor ama konusma pek yok

benim çocuğum yürüyor ama hala bir anne dir bir babadır
bir gel dir bir git dir demiyor
ve hala saçı yok
Saç belki genetik olarak geç cikabilir. Bir arkadaşımın bebeği 3 yaşına kadar hiç saçı yoktu şuan maşallahı var yani.
Birde konuşma konusunda doktor 16-18. Ayda anlamlı 6 kelime bekleriz demisti. Bu mama meme baba aba aga tarzında olabilir demisti. Bizimki de anne gel git ver vs demiyor. Varsa yoksa mama meme

benim çocuğum yürüyor ama hala bir anne dir bir babadır
bir gel dir bir git dir demiyor
ve hala saçı yok
Bizim ki de konuşmuyor bazen ba ba ba falandese de gözlemlerime göre bu bir babasına sesleniş değil genelde ihhh aaaaa falan sesler çıkartıyor işaret ile isteğini gösteriyor ben sürekli her şeyin ismini söylüyorum anlasin öğrensin diye sürekli konuşmaya özen gösteriyorum kısa anlaşılır konusup sürekli kelimelerin nesnelerin tekrar ettirsem de konuşmuyor Instagram da aynı ayda olan bebekler annelerini tekrar ediyor ama 18 aya kadar zamanı olduğunu düşünüyorum erkek bebeklerin geç konuştuğu yönünde bir rivayete var her bebek aynı değil

Kırmızı büyük bir topumuz var topu getir diyorum gidip getiriyor bana veriyor sonra bacağıma sarılıyor bana bakıp gülümsüyor aramızdaki o bağ çok değerli benim için bazen çok yorucu olsada her şey o kadar çok kıymetli ki her an.... Değerini bilmek lazım.

bizimki de gel gel diyorum
gidiyor başka bir yere kendi kendine ge ge ge ge diyor
bir şeyi gösterip ah ah anca
aa alo diyor ama bak onu unuttum
telefonu alıp aho gibi bir şeyler söylüyor
kumandayı alıp kulağına tutup aho aho diye geziyor
şu an tek doğru zamanda söylediği doğru kelime bu

bu arada 14 ay 9,5 kiloymuşuz hala yaa
ve doktor çok zayıf dedi
ve 83 cm. boyu çok uzun kilosu çok zayıf kalmış diyor doktor.

şukur bizimki tamamen yürümeye başladı
artık kendi kendine oradan oraya geziyor
nerede başlamış bu tamamen bağımsız kendi kendine yürüme peki? e bebekte oyuncaklara koştururken
Sanırım benim ufaklık emeklemenin tadını çıkaranlardandaha yeni yeni dizleri üzerinde yükselmeye başladı belli o da bir anda yürüyecek. Bağımsız olmasını dört gözle bekliyorum elinden tutup bir yerlere götürmek falan hmmm düşünmesi bile hoş. Tabi yine yaramazlıklar yapacak yani çocuk olacak o kadar

Benim ufaklık sabaha karşı uyanınca memede uyuyor onun dışında çok kısa kısa 5 dk falan ancak emer. 30 dk epey uzunmuş. Dişlerinin hepsini çıkarsın iki yaşından önce yaza doğru emzirmeyi bırakabilirim.

Oğlum yürümüyor ama anne, dede, mama, ham ham, bıcı bitti, burda, gibi kelimeleri net söylüyor.

Beden ölçüleri benziyor oğlumunda boyu uzun kilo az akranlarına göre. Kiyafet konusunda sıkıntı yaşıyorum bazen kol ve bacaklar uzun haliyle 1 yaş hiç olmuyor kısa kalıyor 18-24 ay boy olarak iyi ama içini pek dolduramuyor .
Iyi ki değiştirdin bez numarasını . Dün gece ilk defa taşırmış benimki de biraz gevşek bantlamışım sanırım.

Zamanı gelince herşeyi güzel güzel yapıyorlar. Oğlumda 13.ayla birlikte epey gelişme oldu.
Bazen ileri bazen duraklama yasiyoruz. Kimi erken yürüyor kimi erken konuşuyor kimi birçok beceriyi aynı anda yapabiliyor.... Hepsi farklı yetenek farklı karakterde biz de öyle değil miyiz hepimizin ayrı ayrı güzellikleri var .

Aynen ya elele yürümek çok keyifli oluyor bazen semazen gibi dönüp dursak da aynı yerde . Yaramazlık diyemiyorum ben keşif saati diyorum herşeyi merak ediyorlar. Çocuğa nasıl hayır diyorsam prizlere gelince bağırarak aaaa diyor birde parmak sallıyor . Bu aralar yüksek sesle konuşmaya çalışıyor anne baba diye bağırmaya başladı ses denemesi olabilir belki. Mama sandalyesinin kemerlerini de bağlamaya başladım artık masaya doğru gelmeye ayağa kalkmaya çalışıyor

Ben bir sey anladim ki eger yanimda degilse ve sessizse bir yaramazlik pesinde gecen gun yanimdan ayrilip salona girdi, bir gittim ki koltugun koluna cikmis, ayakta oyle dikiliyor. Baya da yuksek, ayagi kayacak diye yuregim agzima geldi. Bu sabahta kahvalti hazirlarken yanima bir geldi, eli kolu yuzu bembeyazz. Sudocremi almis masadan, her tarafina surmus, tadina da bakmis. Toplasam 3dakika yalniz kalmistir. Yeni bir guncellemeyle oyuncak kovasini, camasir sepetini ters cevirip tepesinde duruyor, oradan masaya uzaniyor. Tezgaha da ulasiyor artik. Kizinca da gulerek kosuyor. Yaramazliklari bile cok tatli ama zarar gelecek diye korkuyorum. Cok dikkat etmek lazim sessizliklerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…