Deneyeyim ben de teşekkürler tavsiyelerin için canım.Memede uyumayı bırakamadık bir de.Dışarıda olduğumda ve misafir geldiğinde sorun oluyor bu benim için.Çünkü bir emmeye başladığında en az 30 dakika emiyor.Evet canım çok hareketli olduklarinda kilo alamıyorlar bazen verebiliyorlar bile. Sabah kalktığında direk kahvaltıya oturtabilirsin. Kahvaltıdan 15 dakika sonra da meme verebilirsin. Aynı şekilde gün için de uykularından hemen sonra yemek 15 dakika sonra meme. İlk başta çok reddediyorlar. Sanıyorlar ki mama varsa meme yok gibi benim kız öyleydi istikrarlı olunca alıştı düzen. Artık kalktığı gibi mutfağa gidiyor işaret ediyor mama diye. Yediriyorum sonra ne zaman isterse meme veriyorum . Bizim günde 4 ana öğün yaklaşık 4 ara öğünümüz var. Geçen ay haricinde hep kilomuz arttı. Gecen ay dişler yüzünden yemek reddi yaşadık sadece meyve yedi bir süre.
Hayırlı olsun çok sevindim. Bizim kız da yuruyor ama kendi farkında değil. Dirseklerinden tutar gibi yapıp tutmuyorum sadece dokunuyorum, kendi yürüyor ama elimi çekersem hemen oturuyor. Bu gezimizde epey bir dengeli yürümeye başladı, birkaç güne yürür diye düşünüyoruz, bakalım. 14. ay sürprizi yapar belki bize. 4 gün varşukur bizimki tamamen yürümeye başladı
artık kendi kendine oradan oraya geziyor
nerede başlamış bu tamamen bağımsız kendi kendine yürüme peki? e bebekte oyuncaklara koştururken
Benimki de hala memede uyuyor. Meme süresi bizde degisiyor hanfendinin keyfine göre baze 5 dakikada işini görüyor bazen 2 saat oynuyor. Diş ağrısı olduğunda daha uzun emiyor. Bazen emiyor oyuna başlayınca çekiyorum ağzından vermiyorum ben. Meme sık emince yemek istemiyor o yüzden uykudan uyanıp hemen yemek veriyorum sonra meme veriyorum bende. Çareyi öyle buldum tok olunca meme faslı uzun sürmüyor.Deneyeyim ben de teşekkürler tavsiyelerin için canım.Memede uyumayı bırakamadık bir de.Dışarıda olduğumda ve misafir geldiğinde sorun oluyor bu benim için.Çünkü bir emmeye başladığında en az 30 dakika emiyor.
Ayy bende biraz daha uyuyayım diye al annem meme diyorumBenzer seyleri yasiyormusuzsabah uyaninca uzuun bir meme keyfi var. O sekilde uyumaya devam ediyor, ben de biraz daha uyumak icin veriyorum. Bazen diyorum acaba cok mu verip aliskanlik yaptiriyorum. Cunku gece uyanmalari bizde hala devam ediyor gece beslenmesi nasil kesilecek acaba, sanki hep boyle gidecek gibi.
Ve sarilip opmeler basladi yaa, cok tatlilar.
Benim kizimda yuruyor ama o da cok fazla kelime soylemiyor,baba diyor ama bilincli mi degil mi hala cozemedim.Ben de ara ara kaygilaniyorumbenim çocuğum yürüyor ama hala bir anne dir bir babadır
bir gel dir bir git dir demiyor
ve hala saçı yok
Benim kizimda yuruyor ama o da cok fazla kelime soylemiyor,baba diyor ama bilincli mi degil mi hala cozemedim.Ben de ara ara kaygilaniyorum
Aynen kizimda anliyor cogu seyi, komutta aliyor ama konusma pek yokay kaygılanmıyorum yaa artık
zamanı gelince yapıyor illaki
ver ayağını diyorum ayağını uzatıyor ama çok komik
bir de yemek yerken baba bakıyor diyorum babaya bakıyor.
oyy türkçe anlıyor ama konuşamıyor bi tanem
daha türkçeyi çözemedi
Saç belki genetik olarak geç cikabilir. Bir arkadaşımın bebeği 3 yaşına kadar hiç saçı yoktu şuan maşallahı var yani.benim çocuğum yürüyor ama hala bir anne dir bir babadır
ve hala saçı yok
Bizim ki de konuşmuyor bazen ba ba ba falandese de gözlemlerime göre bu bir babasına sesleniş değil genelde ihhh aaaaa falan sesler çıkartıyor işaret ile isteğini gösteriyor ben sürekli her şeyin ismini söylüyorum anlasin öğrensin diye sürekli konuşmaya özen gösteriyorum kısa anlaşılır konusup sürekli kelimelerin nesnelerin tekrar ettirsem debenim çocuğum yürüyor ama hala bir anne dir bir babadır
ve hala saçı yok
Sanırım benim ufaklık emeklemenin tadını çıkaranlardanşukur bizimki tamamen yürümeye başladı
artık kendi kendine oradan oraya geziyor
nerede başlamış bu tamamen bağımsız kendi kendine yürüme peki? e bebekte oyuncaklara koştururken
Benim ufaklık sabaha karşı uyanınca memede uyuyor onun dışında çok kısa kısa 5 dk falan ancak emer. 30 dk epey uzunmuş. Dişlerinin hepsini çıkarsın iki yaşından önce yaza doğru emzirmeyi bırakabilirim.Deneyeyim ben de teşekkürler tavsiyelerin için canım.Memede uyumayı bırakamadık bir de.Dışarıda olduğumda ve misafir geldiğinde sorun oluyor bu benim için.Çünkü bir emmeye başladığında en az 30 dakika emiyor.
Oğlum yürümüyor ama anne, dede, mama, ham ham, bıcı bitti, burda, gibi kelimeleri net söylüyor.Bizim ki de konuşmuyor bazen ba ba ba falandese de gözlemlerime göre bu bir babasına sesleniş değil genelde ihhh aaaaa falan sesler çıkartıyor işaret ile isteğini gösteriyor ben sürekli her şeyin ismini söylüyorum anlasin öğrensin diye sürekli konuşmaya özen gösteriyorum kısa anlaşılır konusup sürekli kelimelerin nesnelerin tekrar ettirsem dekonuşmuyor Instagram da aynı ayda olan bebekler annelerini tekrar ediyor ama 18 aya kadar zamanı olduğunu düşünüyorum erkek bebeklerin geç konuştuğu yönünde bir rivayete var her bebek aynı değil
Beden ölçüleri benziyor oğlumunda boyu uzun kilo az akranlarına göre. Kiyafet konusunda sıkıntı yaşıyorum bazen kol ve bacaklar uzun haliyle 1 yaş hiç olmuyor kısa kalıyor 18-24 ay boy olarak iyi ama içini pek dolduramuyorbizimki de gel gel diyorum
gidiyor başka bir yere kendi kendine ge ge ge ge diyor
bir şeyi gösterip ah ah anca
aa alo diyor ama bak onu unuttum
telefonu alıp aho gibi bir şeyler söylüyor
kumandayı alıp kulağına tutup aho aho diye geziyor
şu an tek doğru zamanda söylediği doğru kelime bu
bu arada 14 ay 9,5 kiloymuşuz hala yaa
ve doktor çok zayıf dedi
ve 83 cm. boyu çok uzun kilosu çok zayıf kalmış diyor doktor.
Aynen ya elele yürümek çok keyifli oluyor bazen semazen gibi dönüp dursak da aynı yerdeSanırım benim ufaklık emeklemenin tadını çıkaranlardandaha yeni yeni dizleri üzerinde yükselmeye başladı belli o da bir anda yürüyecek. Bağımsız olmasını dört gözle bekliyorum elinden tutup bir yerlere götürmek falan hmmm düşünmesi bile hoş. Tabi yine yaramazlıklar yapacak yani çocuk olacak o kadar