2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
yeni bir huy edindi. işaret parmağını uzatıp pirte pirte (bu ne dediğini varsayıyorum ) diyor. ismini söylüyorum. her sorduğu şeyin, çok mutlu oluyor, yeniden baştan soruyor aynı şeyleri. o parmağı yerim. çok seviyom ya çokk. kreşten gelince sarılıyor, öyle kıpırdamadan koynuma boynuma sokuyor o minnoş kafasını, sonra birden çekilip suratıma bakıyor sırıtıyor yniden sarılıyor. öyle kendini sevdiriyor bana uzun uzun. ah özlüyor annnesini kurban olurum keşke göndermek zorunda olmasak

Kendi odası ve yatağında uyuyan kızım artık uyumaz oldu. Park yatağı görünce çığlık çığlığa ağlıyor. Yerlere yatak serdik. Yine de benle uyumak emerek dalmak istiyor. Uyandığında ben yoksam yine çığlıklar. Sanki 4. Aya geri dönmüş gibiyiz.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çoğu bebek anneye düşkün olmuş bu dönemde. Memede uyuyan bebekler var. Anormal durum değil demek ki.
Kendini parmağını emerek sakinleştiren, yatağında bebekleriyle oynayan bebekten nereye geldik. Şaşkınım.

Bu yeni güncellemeler çok fena gerçekten. Artık parka gittiğimizde kaydırağın merdivenlerini çıkıp kendi oturuyor ben sadece aşağıdan tutuyorum. Tahteravalliye de kendi oturuyor ileri geri sallıyor kendini beni yukarı kaldırın der gibi havalar çok soğudu ama biz hala surekli dışarıdayız. Eskisi kadar cok uzun süre saatlerce kalamıyoruz ama yine kısa kısa da olsa çıkıyoruz. Dün orman yürüyüşüne çıktı gelirken yanindan geçtiğimiz sitelerin bahçesinde bulduğu tüm yemiş ağaçlarına mama mama deyip işaret parmağıyla gösterdi. Ormanda bulduğumuz böğürtlen, incir, güvem i kendinden gecik yedi resmen. Gelirkende sitelerin bahçesinden bulduğumuz iğde vs ne bulduysa yedi parmağı ve gözü hep yiyemediklerinde surekli mama mama. Birde ağız sapurdatmayi öğrendi, beğendiği yemeyi yiyince garip garip sesler çıkartıyor.
Bizde de pek konuşma yok daha önce bahsetmiştim. Fakat her geçen gün öğrendiği eşya sayısı artıyor, topunu,kitabını, biberonunu, kovanı, kalemini, ayakkabını, hırkanı vs getir deyince getiriyor. Ayrıca saçın gözün ,burnun, dişin nerde deyince gösteriyor. aile bireylerini sorunca hemen parmakla işaret ediyor.
Bezi dolduğunda veya yıkanmak istediğinde banyo kapısına gidip vuruyor mesela karnı açıktığıyla direk ekmek dolabına gidip açıyor
Dışarıda bir yere gitmek isteyince ve ben anlamayınca gelip elimi tutup sürüklüyor artık. Konuşamasa da kendini anlatmak için bir çok farklı yok deniyorlar gerçekten.

Zaten memede uyuyan bebem gece uyurkende memede durmak istiyor bir süredir. Memeyi çekince başlıyor çığlık kıyamet uyumuyorda sakinlesmiyorda. Kaç gecedir uyurken iki meme açık sabit sekilde emzirerek uyuyunca ne sırt kaldı ne bel nede boyun. Insallah duzelir yoksa ben gece emzirmekten kütüğe döneceğim bi gidişle.

Aynı durumdayım. Her sabah başka yerim tutulmuş uyanıyorum. Benim de tek tesellim geçicek gecicek demek kendime.inşallah geçicek.

babasıyla beni çok güldüren bir güncellemesi var. çok susayınca kana kana su içince heeehhh diyor. hani biz kola bira içince nasıl yaparız öyle koca insan gibi

öyle
asla yalnız kalamıyor
su içmek için kalkıp suyu verip gece lambasını kapatınca ağlıyor
bir kaç kere sırtını sıvazlıyorum, inşallah büsbütün uyanmaya dönmez olay.

kaç saat kalıyor kreşte?
6-7 saat kalıyordu, 3 gündür 8 saat kalıyor. Artık full timelı vericez yani. Ama bizim normal mesaimiz 9 saat bir saat lunchlı. Anneler babalar 9 saat işte olmalıyken bebeklerin full zamanı nasıl 8 anlamıyorum. bir de bu çocuğu alma getirme götürme fark payı da var. çok ilginç geliyor.

Bu gece park yatakta yattı ama sabaha karşı yine uyanıp yanıma geldi öğlene kadar uyuduk uyku düzeni kalmadı.
Bu arada cesaretlendi elimi tutmadan yürüyor artık.

Feline Rheaa bende ayni durumdayım bazen üzerimde uyuyor günün yorgunluğunu atmak bir yana gece de ayrı yoruluyorum birde üzerine regl eklensin ohh değme keyfime .
Akşam ödüm koptu. Biz halen yazliktayiz beşik olmadığı icin anne kız birlikte yatıyoruz. Sen gece saat 4 civarı üstümden atla balıklama yere düs. Bir gumburtu ciglikla o karanlıkta yataktan nasıl fırladım bilmiyorum. Allahtan baza yanında eşyalar vardi yerde önce oraya doğru yuvarlanmış.

yatağımı yere indirdim. yer yatağı yaptım. benim kız da yapabilir öyle şeyler.
yatağın yanına yumuşak şeyler koyabilirsin; halı, minder vs.

Düşme olayi bugün. Başımıza geldi kuzenleri ile top oynarken topu tutmak için yere doğru egrilmis tutmamis düşmüş başında babası vardi birde eşim biraz rahat düşer diyor ama kafası şişmiş kuzumun baya ağladı kötü bir belirti yoktu doktor a gitmedik bizimki çok düşüyor normal mi acaba yürüyen bebekleriniz de çok düşüyor mu ? Vitamin demir eksikliği var ondan olabilir mi ?

Birde balık yağı sorum olacak hangi marka kullanıyorsunuz? Mümkün oldukça balık veriyorum haftada 2 kez ama iştahsız bir bebek olduğu için yeterli yemediğini düşünüyorm

Gecmis olsun öncelikle.Canım benim ufaklık yürümeye ilk başladığında çok düşüyordu. Sonra düşmemeye başladı. Fakat bu ara yine düşmeler çok. Sebebi de kalım giyinme. Malum havalar soğudu kalın giydirince çocuk afalliyor. Denge kuramıyor yani bizde şuan öyle. Evde dusmemiz yok ama dışarı çıkarsak defalarca yani.
Balık yağı konusunda ben şahsen kullanmıyorum. Ki benim kızımda balık ve ceviz alerjisi çıktı. Bir yerde dinledim balık yağı erken ergenliğe sokabiliyormus. Bu yonde araştırmalar varmış. O yüzden kullanmıyorum açıkçası. Doktorumuz da vermedi bize. Tabi şahsi fikrim bu benim.

Bizimki balık yemiyor bende hiç vermiyorum, henüz balık yağı falan da kullanmıyorum. Belki biraz daha büyüyünce balık yediririm.

Yaaa bu benim de en korktuğum ama mesela dün asla ve asla babasının kucağında bilr uyumadı yanına babası yattı gene uyumadı ille ben... en son işte aramızda yatırdık... yani düşün pijama giymeye kalktım yaygara geri yattım öyle uyumuşm

Allah korusun hepsini bizim de bir tarafta park yatagı var işte ama ya kafası boynu demirine gelir zedelenirse falan

Normalde yatağımızın yanında bitişik (yükseklikleri aynı) bebek karyolasi var. Uyurken normalde oraya yatiriyordum karyola yanında ben uyuyordum. Gece yanıma isteyince hemen alıyordum, döne döne yine kendi yatağına geçiyordu eşim bir süredir çok yoğun çalışıyor. 2-3 iş aynı anda yapmak durumunda kaldı. Gece yarısı eve gelip sabah çok erken çıkıyordu evden. Ben tek kalınca yetişemiyorum hiçbir şeye annemlere yazlığa geldim. O yüzden burda beşik yok. Babayı duvara dayadım duvar tarafına yatiriyordum onu. Ama geçen akşam üstümden atlayıp hopp yere uçtu. Bugün babamiz bizi almaya geldi bende eşyaları valizleyip bazanin yanına koymuştum. Eşyaların üstüne atmış kendini ordan da yere. En azından valiz direk düşüşü engelledi. Artık evime döneceğim için eski düzene geri dönüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…