2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yürüyen bebesi olan anne olarak bildiriyorum yürüyünce de hep peşindesin hoop kaçıveriyor hemen. Evde almaması gereken bir şey varsa sessizce geliyor alıver ye poposu sallaya sallaya sessizce kuytu köşe arıyor yaramazlık için. Dışarıda da durum aynı. Dikkatini çeken eline almaya çalıştığı her şey genelde hep zararlı şeyler çöpler vs. Şimdi peşinden koşuyorum o yüzden yürüyünce iş yüküm hafifler diye düşünmüştüm ama hiç öyle olmadı. Daha da arttı.

canım iki büklüm eğilerek yürümektense koşmayı tercih ederim. hem sürekli koşacak değilsin ya arada bir yürürsün peşinden. Belim ağrıdı inanki eğilerek yürütmeye çalışmaktan

İade ettim ayakkabıyı minipiccodan önü en geniş ayakkabıyı aldım.
Gule gule giysin minnos. Ben bunun pembesini gormustm begenmistim.
canım iki büklüm eğilerek yürümektense koşmayı tercih ederim. hem sürekli koşacak değilsin ya arada bir yürürsün peşinden. Belim ağrıdı inanki eğilerek yürütmeye çalışmaktan
bence Rheaa dedigini yurudukten sonra anlayacaksin iki buklum
Yurutmeye raziyim 2 aydir yuruyoruz desteksiz. Koşmak dedigin yine iki buklum oluyo cunku Surekli kosturuyo heryeri karistiriyo suan cok yoruluyorum. Disarida zaten yurutursem sayet yine iki buklum dolasiyosun cunku surekli yerde copleri almaya calsiiyor. Kaldirmaya calisiyosun kalkmiyor yerde yaprak gorsun cop gorsun. Git gide zorlasiyor

bunlar hep step step aşamalar bence :) her bir gelecek bölüm daha da zorlaşıyor :)

arkadaşım var diyorki bizimkiler bir okula başlasa rahatlıcam diyorum, okula başlamış olan anneler o zaman daha zor diyor

tüm hasta bebeklere geçmiş olsun.. biz de bugün ateşliyiz sebebini anlamadım..
genel hal durumu iyi de ateş 37.5 altına düşmedi..
bu bebelere neler oldu ki...

hep aranızdayım gizlice takipliyorum sizi

yazmak anca nasip oluyor bu gece nöbetteyim.

öptüm sizi sevgiler

- bu arada benim bebişko da yürümüyor ama iki elinden tutunca adımlıyor. geçen o farkına varmadan ben tek elinden tuttum 2-3 adım attı ama şimdi asla bırakmıyor iki elimi

Ben bu soruna e bebekten aldigim yürüme yardımcısıyla çare buldum. Keşke ilk baştan alsaydım dedim. Egilme derdine son

Eklentiler

• Screenshot_20210824-085713_ebebek.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 19
Yanliz olmadigima sevindim ha düştü ha düşecek diye gene arkasındaydim bir ara. Şuan kaçıyor resmen. Özgürlüğü ilan etti el kol bacak hatta burnu bile yaralı geçenlerde gezerken bir cocukla karşılaştık annesiyle el ele yürüyor çocuk durdu annee bu bebeğe ne olmuş diyor annesi de oğlum düşmüş dedi

Ben aşının bu konuda bir etkisi olduğunu düşünmüyorum önümüzdeki bir kac yıl daha bu virüs bitmeyecek gibi ben korona geçirdim ve evde ayakta olamam rağmen çok kötü ve çok zordu hala daha koku alamıyorum etkisi devam ediyor bu kadar kötü olacagimi tahmin etmemiştim keşke daha erken aşı olsaydım dedim aşı olup tekrar hamile olduğunu yeni duydugum bir arkadaşım var tekrar o korona sürecini yaşamaktansa aşı olmayı tercih edeceğim randevu aldım cumartesi aşı olacağız daha önce emzirmeden dolayi suphede kalmıştım.
Şimdi bile öyle eli her yere yetişiyor dün konsulun üstüne çikolata koymuştum sonra unutum orda almış gitmiş koltugun kenarında 4 dişi ile köşeden açmis yiyor tabi üstü başı koltuga kadar her yer çikolata olmuş ben sadece 2 dakika mutfağa gittim seslendim yanıma gel diye gelmeyince anladım yaramazlık peşinde

Valla bende aynı durumdayım ama geçen gün şal ile tutan bir anne gördüm çok mantıklı geldi uzun bir şalı tutuyordu kol atından göğsüne gleecek şekilde arkadan uçlarından tutuyordu değişik yöntemler görüyorum

Korona geçirmedim hiç tabi bilmeden gecirdiysem bilemem. 2 doz aşımı oldum. Emzirmeye hep devam ettim hala da ediyorum. İkinci çocuk dusunenlerdenim bende. Ama azcık zamanı var. Daha biriyle baş edemiyorum
Evet yaaa eli kolu her yere erince evde ufak düzenlemeler yaptım. Mesela salonda bir çekmeceyi hep açıyor onu boşalttım komple oyuncaklarını koydum. Aynı şekilde mutfakta da bir çekmece belirledi kendine onu da surekli açıyor orda kavanozlarim falan vardı onu da boşalttım oraya da oyuncaklarını koydum. O iki çekmeceyi karıştırmasına müsaade edince diğerlerini karıştırmiyor artık. Elinin erebileceği yerlere eşya koymuyorum hemen alıp fırlatıyor yada yemeye çalışıyor. Bugün aşıya gittik çok ağladı hadi dedik parka götürelim neşelensin. Yere oturdu yerdekileri ağzıyla almaya çalışıyor

Merhaba guzel anneler. Biz de gecen haftalarda 1 yasina girdik ve ayni anda bir ataga girdik ki aman aman. Ardindan da ilk yuksek atesi yasadik, ah cok zormus düştü düsücek telasi atesin. Ben asidaki atese de cok yuksek der telaslanirdim da oyle degilmis hastalik atesi. 2 gün sürdü. Allah tum yavrulara saglik sihat versin.

Bu arada hastalikla beraber yemek yememe durumu iyice artti. Basini ceviriyor kasik gorunce. Ateslenince doktorda kilosuna baktilar, 2ayda 600gr kadar almis. Soramadim iyi gibi sanki ama gercekten de yemiyor sadece meme. Bu bikac gundur tvde sevdigi muzikleri acip yedirmeye calistim, bi nebze yedi yapmamaya calisicagim dedigim seyleri yapiyorum. Tvyi hic acmayacagim derdim, oyle olmadi.

Bizimde evde yerinde durmuyor, yurumesi cok keyifli evet ama daha buyuk yorgunluk getiriyor benden soylemesi arkami donmemle koltugun en tepesine cikiyor, siritiyor birde sinsi sinsi inmesini bilmiyor diyordum, ogrendi ama simdi de koltuk tepesinde yurume sevdasi cikti.

Ama guzel seyler olmuyor mu, ahh kollarini acarak kosmasi sarilmasi yok mu bazen yere oturup muzik aciyorum, dans edisini izliyorum, o popo sallamalar ayaklar yoruluyoruz ama degiyor

Cok uzun yazdim, ben de girip girip okuyup malesef yazamayanlardanim.

Bizimki el-ayak hastalığı olmuş

Selam kızlar. Gece beslenmesini kesmeden oda ayıran var mı?
Ya da bunun doğru sıralaması nasıl olmalı sizce?
Bunu ben de merak ediyorum. Daha yeni odasini yaptim, montessori yataktan aldim. Bizimki gece en az 3kere emer, ayirmak belki azaltir diye dusunuyorum. Henuz hic yatirmadim ama. onu bilmiyorum da kendimi hazir hissedemedim

Gecmis olsun canim,benim kizinda atesi vardi,bugun burun akintisi da eklendi,atesin sebebi belli oldu

Senin minnak kizin da yumurtaginda kist vardi diye hatirliyorum,tekrar baktirdiniz mi? Gecmic mi acaba? Benim kizda da vardi da.

Selam. Onun odasini ayirmadim ama ben odadan ciktim. Netice itibariyla odalarimiz ayrilmis oldu ve gece emzirmelerini kesmek adına % 100 etkili. 1 ya da 2 kez emziriyorum ama eskiye oranla cok az bizim icin. Hatta gec yatarsam misal 12de emzirip yatarsam sabah 6:30a kdr uyudugu oluyor. 6 :30'da emzirince 1 saat daha uyuyo.

Bunu ben de merak ediyorum. Daha yeni odasini yaptim, montessori yataktan aldim. Bizimki gece en az 3kere emer, ayirmak belki azaltir diye dusunuyorum. Henuz hic yatirmadim ama. onu bilmiyorum da kendimi hazir hissedemedim
Ben de montessori alacağım ama 2 yaş gibi düşünüyorum.
Bizimki yatağında yatıyor emmeye kalkarsa sabaha karşı yanıma alıyorum uykusu açılmazsa hemen yatağına geri koyuyorum. Park yatağı benim tarafıma bitişik. Tabi diş zamanı hariç zira o zamanlar yanımda değil direkt mememde uyuyor ağzından çekince uyanıyor kızıyor
Aklım çok karışık ya. Hangi birinden başlasam bilemedim.
Aslında aşağı yukarı bizimde böyle. Yatmadan önce rüya öğünü yapıyorum 12-1 gibi, şanslıysam sabaha kadar uyuyor. Ya da 4 gibi kalkıyor emzirip yatağına geri koyuyorum. Desteksiz uykuya geçirip odayı ayırmak istiyorum artık. Eşim uyurken çok hareket ediyor, oğlanın uyku döngüsüne denk gelirse uyandırıyor.

Gece emmesi bence gayet iyi, azalmis. Masallah diyim Dis zamanlarini dikkat alma, o zamanlar hepimiz oyleyiz :) Yaptigin bir sey oldu mu gece emmesini azaltmak icin.
Biz esimle salonda yatiyoruz, uyaninca yanina gidiyorum, bazen geri donuyorum bazen yanima yatiriyorum. Bu karisikliga son vermeliyim

Kuzenimden duyduğum kadarıyla aktarıyorum onun kızları ilk önce gündüz emmeyi bırakmış ama geceleri devam etmişler canım. Sen kendini hazır hissediyorsan her uyandığında odaya gitmeyi göze alıyorsan ayrirabilirsin. Bizde yan yana yatıyoruz anne yanı beşikte yatıyor bugün itibariyle aynı oda ayrı yatak yaptım umarım çok zorlamaz beni geniş yerde yatmaya alıştı biraz da kendi alanına alışsın odayı öyle ayıralım diyorum. Bebeğe ve anneye göre değişiyor birçok davranış gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…