belli olmuyor sırası ya. nadir de olsa ilk üstten de çıkabiliyor. ben biliyorum bir örnek. ki ilk 4ten çok bizimkiler de karışık çıktı.Merhaba kızlar..benim oğlumun dişleri çıkmamıştı bu sabah üst dişi görünmüş altta daha yok..ilk üstten çıkması ne kadar normal acaba? Bir kaç kez düşüp o dişin olduğu yere darbe almıştı acaba ondan dolayı mı hemen çıktı yani oradaki damak kesilir gibi olmuştu
Ay deme öyle ya bende zayıf analardanım ama hic memnun değilim halimden tamam hiç bir zaman kilolu olmadım ama şimdi eridim resmen oğlum biraz daha büyüse annesi değil de ablası gibi dururum sanırımçok güldüm ya. evlere şenlik sizin bıcırık. çok sevimli olduğu yazdıklarından bile belli. alyansım bana da olmuyor ya, bazen zorla takıyorum sonra çok çirkin duruyor çıkarıyorumsen yemiyormuşsun çok, hep hareketlisin verirsin birden diye düşünüyorum. Ben 1 ay dikkat ettim derken Luna'nın doğum günü tatlılar falan saldım. Hala toparlayamadım ucu kaçınca kaçıyor valla. zayıf analara çooooook özeniyorum
Ay ne guzel bir şey. Istedigini yiyebilirsin. Yani ben zaten istedigimi yiyorum da tombalacik halimem diye sarkilar soylenir bana. Zayif olsam vicdan azabi duymadan yerdim. Guzel guzel yiyerek istedigin kiloya cik insallah. En buyuk destekcinimAy deme öyle ya bende zayıf analardanım ama hic memnun değilim halimden tamam hiç bir zaman kilolu olmadım ama şimdi eridim resmen oğlum biraz daha büyüse annesi değil de ablası gibi dururum sanırım. Emmeyi bırakınca toparlarım diye düşünüyorum hamilelikten önceki halime dönsem yeter. Benim alyans bol geliyor haliyle takamıyorum bende.
Luna hic yurumuyor. Tay tay duruyor ama adim bile atmiyor. Daha once de soylemistim. Lunanin sinifinde 13.5 , 14, 16 aylik 3 bebek de ýurumuyor. 13.5 olan asla ayakta durmuyor ayaklarina bassi diye her kaldirdiklarinda ciglik atip ayaklarini sakinirmis gibi yukari kaldiriyor. Temas etmek istemiyor yere. Hic bir yrden tutunup kalkmiyor.Meme emiyor diye surkeli şikayet ederken Umut bugün sabah uyandı geri uyumak için biraz emmdi ama uyumadı da sonra hiç emmedibır kaç kez teklif ettim ama isirdi emmek istemedi atak mi nedir bilemedim memeden kesilme kendiliğinden başlar mı genelde anneler bırakmak için uğraşır
Birde bizim gibi hala yürümeye bebek var mı bizim ki bir iki adım atıyor ama devamı yok parka gidince 6 7 adıma kadar gidip sonra panik yapıyor düşüyor bende usteliyorum umarım biran önce yürür
Hamile olmadığım dan eminimLuna hic yurumuyor. Tay tay duruyor ama adim bile atmiyor. Daha once de soylemistim. Lunanin sinifinde 13.5 , 14, 16 aylik 3 bebek de ýurumuyor. 13.5 olan asla ayakta durmuyor ayaklarina bassi diye her kaldirdiklarinda ciglik atip ayaklarini sakinirmis gibi yukari kaldiriyor. Temas etmek istemiyor yere. Hic bir yrden tutunup kalkmiyor.
Ki ben kendim de 14 aylik yurumusum. Yani Luna'nin yurumemesini dert etmiyorum. Bu konuda buyuk farklilik gosteriyor bebekler bunu anladim. Ki adim atiyorsa yakinda yurur zaten. Cok beklemez. Yuruyunce de pesinde kosmasi var ya. Cok zor. Ilk dogduklarinda ne guzeldi emip uyuyolardi 18 saather halleri guzel tu tu nazar degmesin.
Emmeyi birakmaya kendileri karar verir diyor emzirme uzmanlari. Bir de ablam oyle diyor. Yegenim de bi gun uyanmis ve istememis. Ablam birkac kere zorlamis bakmis istemiyorp, o da emzirmeyi birakmis. Bir de hamileyken sutun tadi degisiyormus, bebek reddedebiliyormus, ek bilgi. Ne olur ne olmaz.
Anladım teşekkür ederimbelli olmuyor sırası ya. nadir de olsa ilk üstten de çıkabiliyor. ben biliyorum bir örnek. ki ilk 4ten çok bizimkiler de karışık çıktı.
Luna 1 gun oyle emmemisti 4-5 saat. Ben de heveslendim aa birakacak emmeyi fln. Somra normal devam etti. Hatta 10 gun evdeydi kres yoktu, gunde kac kez emdi sayamadimHamile olmadığım dan eminimkendisi bırakırsa benim için daha iyi olur bir yandan da bu düşünce içimi burktu bugünde emmezse bende bırakırım artık
Bizim de öyle oldu gece de emmedi ama bugun ogleden sonra yine istediLuna 1 gun oyle emmemisti 4-5 saat. Ben de heveslendim aa birakacak emmeyi fln. Somra normal devam etti. Hatta 10 gun evdeydi kres yoktu, gunde kac kez emdi sayamadim
Bende ikinciyi kız istiyorum ya inşallah gonlumuze göre olurLunanin kuculen kiyafetlerini ayirdim bugun. Diger kucuklerin yanina koyacaktim, sonra dedim onlari da elden gecirip kullanilmayacak gibi olanlari ayirayim. Aman allahim bu kadar kucuk muyduler. Avcum kadar kiyafetler. kiyamam ya cok duygulandım. Mini minicikler. Icim eridi yemin ediyorum. Onumuzdeki yil bu zamanlar insallah yeniden hamile kalirim ve insallah yeniden bir kizim olur
Selamlar dogumunuzu Liv Bahçeşehir de mi yaptınız?Çok geçmiş olsun canım.
Kızlar,
bende bugün detaylı ultrasona girdim çok stres olmuştum iptal olursa diye ama olmadı çok şükür. İstinye Üni Liv Hastanesi Bahçeşehir’de Ali Bey’e gittim. Yarım saat sürdü. Her şey yolundaymış çok şükür. 675 tl verdik.
Hastanede kadın doğumu ilk kata taşımışlar. Diğer katlara öbür hastaları almışlar. Girişte ateşimizi ölçtüler. Önlemler gayet iyiydi. Nispeten boştu hastane özel hastane olduğu için bence. İstanbul’da olanlar burayı düşünebilirler. Aynı hastanede kendi doktorumda Bülent Bey.
Harika bir hekim. Çıkışta kendisiyle konuştuk Bir sonraki randevum için malesef 5-6 hafta sonra telefonla haberleşerek yapalım dedi. Normalde 3 hafta sonra çağırıyoruz ama şuan hastaneye gelmemeniz en iyisi dedi. İlerde de olası bir doluluk oluşursa başka bir yerde muayene ihtimali olabiliriş bu sebeple 5 hafta sonra telefonla haberleşerek randevulaşalım dedi.
Biraz üzüldüm 5 hafta nasıl sabredeceğim bilemiyorum ama en azından minnoşlarımız sağlıklı olsun bekleriz nolacak
Daha almadım ama bunu almayı düşünüyordum. Çıkmaması için bizim de sıkmamız gerekcek ince uzun ayakları var. Bakıp almam lazım sanıyorumSelam kızlar ilk adım ayakkabısı aldım kızıma vicco dan ayağının üzerine iz yaptı.Bantını biraz bol kapadığımda da sol ayağından yürürken çıkıyor ayakkabı.Ayakları biraz tombiş siz nasıl bişey aldınız tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Aldığım ayakkabı bu.
Benim kızım da iki üç adım atıp oturuyor . Ellerini tutarsam yürüyor.Birde bizim gibi hala yürümeye bebek var mı bizim ki bir iki adım atıyor ama devamı yok parka gidince 6 7 adıma kadar gidip sonra panik yapıyor düşüyor bende usteliyorum umarım biran önce yürür
Kızım yürümüyor, oğlum da 15 aylık yürümüştu.Meme emiyor diye surkeli şikayet ederken Umut bugün sabah uyandı geri uyumak için biraz emmdi ama uyumadı da sonra hiç emmedibır kaç kez teklif ettim ama isirdi emmek istemedi atak mi nedir bilemedim memeden kesilme kendiliğinden başlar mı genelde anneler bırakmak için uğraşır
Birde bizim gibi hala yürümeye bebek var mı bizim ki bir iki adım atıyor ama devamı yok parka gidince 6 7 adıma kadar gidip sonra panik yapıyor düşüyor bende usteliyorum umarım biran önce yürür
Tabi geçte olsa yürüyecek dışarı cikca o da çocukların peşinden gitsin diye biran önce yürüsün istiyorum sürekli peşindeyim elinden tutup yürütüyorum parkta kendi yurusun teşvik ediyorum biraz yorucu olmaya başladı dışarı çıkmadığı gün de yok hemen kapıya gidiyor kapıya vuruyor açmak için anahtarı çekiyorKızım yürümüyor, oğlum da 15 aylık yürümüştu.
Canları ne zaman isterse :)
Ne acelesi var canım, yürümeyen bebek mi var :)
Canım benimki elinden tutunca yürümeye çalışmıyor bile.Tabi geçte olsa yürüyecek dışarı cikca o da çocukların peşinden gitsin diye biran önce yürüsün istiyorum sürekli peşindeyim elinden tutup yürütüyorum parkta kendi yurusun teşvik ediyorum biraz yorucu olmaya başladı dışarı çıkmadığı gün de yok hemen kapıya gidiyor kapıya vuruyor açmak için anahtarı çekiyor
Aşı nasıl etkiler acaba ilerde bunu düşünmeden edemiyorum.Henüz aşı yaptırmadık 2. yi de doğurup öyle mi aşılansak acaba?Ben de bir oğlum olsun isterim Allah nasip ederse kız da olursa birbirlerine arkadaş olurlar:)Bende ikinciyi kız istiyorum ya inşallah gonlumuze göre olur