2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Canım çok geçmiş olsun panik yapma bebeklerde 37.5-38.5 yüksek ateş sayılmaz.. böylelikle bağışıklık kazanıyorlar..
ben normal koltukaltından ölçüyorum biraz babasının yardımı ile biri var ise evde arkadan soksun dereceyi..

Yoksa da uyurken ölçmeye çalış zaten sadece atlet ile bırak minnoşu hem ateş ölçmende kolaylaşır..

Bizimkide ansızın ve saçmaca oldu umarım ciddi bir şey çıkmaz...

esmeralda5 geçmiş olsun. Ateşlenen bebeklere de çok geçmiş olsun. Bizde de salya sümük gezen bir yumurcak var nezle olmuş
M Mirune teşekkür ederim yesem de olmuyor bazen

Diğer ateşlenen bebeklere de çok geçmiş olsun
esmeralda5
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar, küçük belki de ama zor bir hastalık ağzının içindeki yaralardan dolayı hiç bir şey yemek istemiyor

Hawkmed miş markası. Fotosunu ekliyorum
Eki Görüntüle 2906116
Diş de ateş yapar, covid değildir.
Tesekkur ederim kızlar ben ilk olunca panik oldum. Simdi rahatladim
Biraz olcemedm ama elimle dokununca biraz sogudu gibi vucudu.
bu arada gece bi de dusa sokaym dedm bezini cikarttim. Sevgili kizim butun gece cisini tutmus olacak ki bir isemeye basladi uzerime ic camasirma kadar halilar parkeler. Bir su bardagi isedi resmen. Daha once de yapmisligi vardi ama bu kdar cok deegildi

Cok gecmis olsun. Biz de gecen hafta ates yasadik ilk kez. 2 gun surdu, baska sikintimiz yoktu. Doktor viral enfeksiyon, dedi. Hemen covid mi dedim ama ustunde durmadi, temas falan yok diye. Bu zamanlarda normal bagisiklik kazanacak, dedi.

Bizde 3 tip atesolcer var ama kulakicini kullaniyorum. Temassiz olan alindan baska, sakakdan baska kulaktan baska deger gosteriyor, o stres aninda kafam karisiyor. Bilmiyorum bizimki mi bi tek cilgin

Ben yine de su temassizlardan bir tane alacagim. Ne olur ne olmaz. Bizimki atesolceri baska bsey sandi herhalde gorunce aglamaya basliyor. Bugun asi olacakken de siringayi uzaktan gorup aglamaya basladi. Kendini parcaladi.

Emiyorsa ben emzirirken koltuk altına koyuyorum ellemiyor deneyebilirsiniz

Bu arada 3 haftanın ilk üç günü ateş ishal yaşadı kızım. Sonra ishalimsi devam etti. En sonunda kırmzı döküntüler döktü. Doktor sıcak alerjisi dedi ama bana virüs hastalığı gibi geldi. Şimdi düzeldi

aling çok geçmiş olsun. Biz medisana markalı ateş ölçer kullanıyoruz hem alın hem kulak içi ölçüm yapıyor. Şimdi nasıl durumu

Mantıklı aslında bakalım o aşamaya geleyim de sanki önümde daha çok zaman var gibi hissediyorum. Memeye çok düşkün bir bebek. Gece uzun uzun uyuyan bebelere ve analara selam olsun daim olsun. Ben alıştım artık gece uyurgezer gibi takılıyorum da çalışmaya başlayınca ne olur bilmiyorum
Senin bi komşu vardı noldu bebek ağlıyor mu yine sürekli aklıma geldi de

Selam. Luna'nın sol gözü hala akıyor. Bahsediyordum hatırlarsınız. Genel anestezi sondayla gözyaşı kanalını açma falandan bahsediyor. Öyle bir durumda ameliyata onay vermicem. daha çok küçük. Keşke kendiliğinden açılsa.

Bunun dışında iyiyiz. Hep yürümek istiyor, belim kopuyor. Gerçekten ben de kendi kendini yürümesini sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.

Bugün bir araştırma izledim bebekler ve anneler hakkında teee 1967'den. Ana fikri bazen çocuğumuz için iyi bir şey yaptığımızı düşünürken ona zarar verebiliyoruz psikolojik olarak. Yani küçük örnekler verecek olursam, yemeye zorlamak, uykusu gelmesine önce şunu bitireyim, şu olsun, temiz olsun vs. diye oyalanarak uykusunu görmezden gelmek, çocuğu beklemek gibi. diyorlar bunlar da kötü muamele. çocuğun ruhunu isteğini dinlemek ona göre davranmak gerek. duygusunu isteğini görmezden gelmemek gerek vesaire. Çocuğun sinyallerini iyi tanımak gerekiyor, ona göre davranmak gerekiyomuş. Ki zaten biz de sık sık burada bahsediyoruz.

Bir de kreşe bırakırken hep ağlamasını sordum çocuk piskoloğuna. şöyle ki 3 buçuk ay oldu, her sabah kreşe bıraktığımda onu başkasının kucağına verdiğim anda ağlıyor. ama böyle bir ağlama yok insanın içi parçalanıyor, gerçek bir ağlama. acaba kötü muamele mi görüyor da istemiyor diye düşündüm. ama sanmıyorum. neden diğer bebekler anneleri onları verdiğinde ağlamıyor, neden Luna alışmıyor diye düşündüm düşündüm çıkamadım işin içinden. Uzmanına sorayım dedim. 2 çeşit çocuk var, kollarını ailesine açan, bir de kollarını dışarıya açan dedi. Kollarını ailesine açan dışarıya gitmek istemeyen (buradaki dışarısı soyut anlamda) çocuklar, bir de dışarıya gitmekten keyif alan, yabancıya ağlamayan çocuklar. Dedi ki beklediğimiz, sağlıklı olan ilki. Çocuk sana anne baba ben evde sizinle mutluyum, beni burada bu insanlarla bırakma demek istiyor. Dışarıya karşı pozitif tutum sergileyen çocuklar, evde istediği ilgiyi anne babasından göremiyor olabilir, bunu dışarıda arıyor olabilir dedi. Yani sağlıklı gelişim göstermesi her ne kadar içimi rahatlatsa da onu kreşe vermemiz gelecek vadede psikolojisine olumsuz bir etki bırakır diye endişeleniyorum. Çok zor ya.

Sordum sana kalmış dedi. Sadece ikisini aynı anda yapma. İkisi arasında 2 ay gibi bir süre olsun en azından dedi.
Teşekkür ederim kuzum. Nasıl oldu alin hanım?
Gece beslenmesini keşke kesebilsem beni en çok yoran konulardan biri
Ah ah zaten memeden kesmeden gece uykuları düzelmiyormuş. Umarım kendimiz için uygun vakitte hallederiz hepimiz bu sorunu da
Gece beslenmesini kesmeden odasını ayırdım. Gece uyanmaları azaldı. Diş, ateş vs dönemleri dışında gece uyanıp pek emmek istemiyor artık.
Bunu duyduğuma sevindim
Peki gece emmek istediğinde zor oluyor mu senin için canım?
Ben de öyle hissediyorum ne yalan söyleyim ilk 5 ay ben emzirebilmek için çoook taklalar attım şimdi benimkide emmeden duramayan, memeyle aşk yaşayan bir bebek oldu.
Kuzum eheh buraya yazdıktan sonra gerçekten en fazla bir-iki kere oldu Arada ağlıyor ama dip odamda değil diğer odadan doğru uzaktan geliyor sesi şükür.
Böylece en azından bizimki uyanmamış oluyor.

Bir iki kere uyandığında sorun olmuyor. Bazı geceler özellikle diş çıkarırken saat başı uyandığında zor oldu. Aynı odada yattığım zamanki kadar zordu daha zor değil.

crazy06 A April wind İyiyiz cok sukur. Tekrar cikmadi atesi dun aksamuzeri normale döndü. Ama dun gece yne uyumadi cok agladi hep uyanip agladi. Bi derdi var da bilemedim. Doktor da azilar kabarmis dedi de atesin ondan oldugunu sanmam cok hafif dedi bilemedm ben de.
Bu arada dün ben kadin doguma da gittim dogumdan snra lohusalik bitince gitmistim aslinda 6 ay sonra cagirdi ama smdi gidebildim. Saclarim cok cok acayip dökülüyor onun icin emzirme doneminde de kullanabilecegim bi ilac verdi ama yine de cocuk doktoruna da danis dedi. Umarim ise yarar gorunurde bsey yok aslinda ama avuc avuc dokuluyor

Ağlarken birakmak sizin içinde çok zordur tahmin edebiliyorum. Bazı bebekler öyle ama benim ufaklikta yabancı birisinin ona dokunmasına asla müsaade etmez. Ortalığı kopartiyor. Koşulsuz olarak bir anneye bir babaya birde anneanneme gidiyor. Geri kalan herkese uzaktan gülücük atıp ona yaklasildiginda bana kaçıyor yada bacaklarıma yapışıyor. Aynı haftada komşumun kızına gel deyince hop geliyor mesela. Kaç defa bana bırakıp markete gitmişliği var çocuk hiç yadirgamiyor. Benim ki odadan cikinca ben peşimden koşturuyor mesela.. psikoloğunuzun söylediği bu konuda bana da mantıklı geldi. Çok absürt bir örnek vermek istiyorum. Benim yan komşumun kız çocuğu var yaklaşık 5 yaşında. Doğduğundan beri karşı apartmandaki bir abla bakıyor.annesi cocukla o kadar ilgisiz ki anlatamam. Çocuk bakıcı ablaya ve eşine anne-baba diyor. Bakan abla tatile gittiğinde onu da yanlarında götürüyorlar falan. Hatta bir kaç ay önce parkta karşılaştık çocuğun öz annesi kızın saçlarını kestirmiş, bakan abla da öz annesiyle tartıştı sen nasıl benim kızımın saçlarını bana sormadan kesersin diye. Ben çok şaşırdım. Çok garip geldi bu bana. Hic normal değil. Bu arada dip not kızın öz annesi çalışmıyor. Yani evde istese çocuğuna bakar. Ama bakıcı bakıyor ücreti karşılığında. Yani diyeceğim şu ki çocuk ilgiyle büyür eğer aile içinde ilgi yoksa çocuk dediğiniz gibi huzuru sevgiyi dışarıda arar ve sevildiğini hissettiği yerde duygusal olarak sorun çıkartmaz. Luna'nın kreşe bırakılırken agliyor olması orda sizinle vakit geçirdiği kadar mutlu olmaması bence o yüzden tepki gösteriyor diye düşünüyorum..

Sevindim canım bizimde köpek dişi şiş hala ve çok huysuz. Bir kaç diş aynı anda yine gelecek hadi hayırlısı
Bu arada yazmadım sanırım, ben kışın dökülmelerim çokken soğan kürü kullandım. bir soğanı 4e bölüp sarı suyu çıkana kadar kaynatıp altını kapatıyorum. O suyla saçımı yıkıyorum. Senelerdir gerek saçım uzasın, beslensin güçlensin diye yapıyordum özellikle lisedeyken ve dökülme konusunda da aklıma gelip deneyince verim aldım. Zamanla azaldı şimdi neredeyse hiç dökülmüyor diyebileceğim kıvamda.

Bunu deneyeyim bakalim belki ise yarar. Cocuk doktoru onermedi. Emzirme doneminde kullanma dedi. O da baska bisey soyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…