2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Geçmiş olsun canm. Aile dostumuz bir çocuk doktoru da bize öyle dedi dün akşam. 1 yaşından sonra yaptır menenjiti, acele etmeyin dedi. Aşılar bağışıklık sistemini baskılıyor az da olsa, 1 yaşına kadar çok aşı var, 1 yaşımı doldurmasını bekleyin dedi.
Aynen cnm1 yaşından sonra yaptircam . Bende tetenos aşımı oldum 5 yıl koruyormuş sadece bende ömürboyu sanmistim. Oğlumla ikimizde aşılı yorgunuz:)
 
Arkadaslar hepimiz elbette cocuklarimiz icin en dogrusunu isteriz, o yuzden birbirimize danisiyoruz ne mutlu bize. Sizler de takip ediyorsunuz instagramda ali fuat serpen, guncel anne, cocuk dr nurselina vs. Hepsi menenjit asisina 1 yasindab once baslanmasini oneriyorlar. Hem b tipi hem de konjuge asilarin sadece kontrol dozu 1 yas sonrasi diye ustune basa basa belirtiliyor. Ne kdr erken baslanirsa o kdr iyi diye vurguluyorlar. Ben bu yuzden dr degistirdim. Hepimizin evlatlari saglikli olsun.
 
İlk kızıma hamileyken 2 doz yaptırmıştım tetanozu, bunda tek doz yaptırdım.
5.5 yaşında olan kızım içim sordum riskli gruptan çıktı mı diye, 'o artık risk grubunda değil, şimdiye kadar karşılaştıysa karşılaşmıştır menenjit mikrobu ile' dedi. Büyüğe gerek yok artık ama küçüğe mutlaka yaptır diye de ekledi.
Pahalı olduğu için almıyor devlet, yoksa çok önemli aşılar dedi. Ben de tabi parası olanın çocuğu yaşasın, fakirinki ölsün politikası dedim. Öyle bitirdik sohbeti :işsiz:
 
İngiltere asi takvimine almış ve uygulama bu sekilseymiş normalde Ateş düşürücü vermek asi etkisini azaltır ama bu asi bu şekilde uygulanıyor yuksek Ateş yapabiliyor dedi. Doktorumuz guncel_anne istersen bir göz atabilirsin instagramdan :KK66:
canım senin dr onermıyor asıl. sen bı daha gorus ıstersen belkı yanlıs anlamıssındır. asının etkısı azalmasın bos yere.
 

Eklentiler

  • thumbnail_Screenshot_20190508-120049_Instagram.jpg
    thumbnail_Screenshot_20190508-120049_Instagram.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Kucakta sallayarak bazen kafasını okşayarak. Bizim bazen 1,5saati geçiyor. İki saate sarkıyor.

Benim bebeğim 3şubat doğumlu ilk zamanlar kaynanam sağolsun yok ellemieyin kucağa alışmasın yok elleme sallanmasın diyerek çocuğu uykusuz bırakıyprduk. Ne gündüz ne akşam doğru düzgün uyku uyumadı garibim. O gidince ufak ufak salladım ki ilk üç ayda yardım etmek gerekiyormuş. Şimdi uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
O kadar yorgunum ki bir de stresli. Çocuk uyumayınca bana geliyorlar. Çok sinirleniyorum. Bebekle kavga ediyorum sonra da vicdan yapıp kendime kızıp bir posta daha sinirleniyorum.
Aslında gece 8-9 bazen 10a kadar uyutmuş oluyorum. Sabahları 4-5ten sonra bizim asani sürecimiz başlıyor. 4-5e kadar sessizcr uyuyor o saatten sonra saat başı uyanıyor. Kalk emzir uyut yatır üstüne bir de yatırınca ağlamalar bazen uyutmaya çalışırken ağlamalar. Off iyice sinirim bozuldu.
Bazen o benle kavga ediyor. Zaten gündüz yarım saati geçmiyor uykusu ki "felaket uykusu" diyorlar buna. Dün ilk defa iki buçuk saat uyudu da hasta mı diye düşünmeye başladım.

Bir de kilo meselesi var. İlk zamanlar sarılık olayı yüzünden eşimin aklına uyarak mama verdik. Doktor tavsiyesiz. Ne yanlış ama! Tabi kaynanam yine sağolsyn bu her ağladığında elinde mama ile çıkıp geliyordu. Ben emzirmek için bir tarafımı yırtıyorum. Kadın ay bu aç deyip mama ile geliyordu. Çocuk aç değil uykusuzmuş meğerse. Sonra da meme almıyordu tabi. Neyse ki o gidince kestim mamayı. Ama tabi ilk zamanlar mama destekli kilo alımı iyiydi. Şimdi sadece sütle ne kadar alıyor diye gerilmeye başladım. Bugün kilo takibi var bakalım. Bu ay sadece anne sütü aldı. Gerçi bu ay gündüz emme olayı bir tuhaflaştı. Sakin sakin emmiyor. Çekiyor kafayı geri atıyor. Tekrar alıyor. Normalmiş gerçi bu aylarda.

Bir de işe başlama mevzusu ve, süt stoğu meselesi var. Bi yandan emerken bi yandan sağıyorum. İlk zamanlar geceleri yapıyordum çünkü gündüz yapınca memeyi bırakıyor bu sefer pompa ile mi uğraşayım oğlanı mı doyurayım bir türlü tutturamadım. Sonra mochi pompa ile (kesinlikle kurtarıcı) *hem gündüz hem gece sağım yapabiliyorum. Gerçi gece uykusuzluktan unutuyorum yada uğraşamıyorum ama yine de iyi oldu mochi pompa.

Sürekli stres hali. Yok uyudu mu yok aç mı yok gazı mı var. En son çıldıracağım. Annemin yasını bile tutamıyorum.
Bir daha bilinçli olarak çocuk yapmayı düşünmüyorum.
O kadar yorgunum ki ha bu çocuk bi an önce büyüsün diye gözüne bakıyorum.
Doktor diyor ki gece kalkma o uyanırsa emzirirsin. İçim rahat etmiyor ki! Üç saati geçiremiyorum hadi olsun 4saat. 5saat uyursam vicdanım alttan bağırıyor bu çocuk bu kadar saat aç bırakılır mı diye?!!!

Bir dokun bin ah işit.
Neyse desteksiz bebeğini uyutabilen varsa bana da söylesin bir zahmet. Çünkü kucakta gezdirmekten sallamaktan ne bel kaldı ne boyun.
Merhaba🙋🏻‍♀️ Ben doktoruma sordum kesinlikle uyandırma uykusunu bölersen huzursuz bebek olur dedi. 6 saate kadar uyuyabilir artık dedi. Büyüme hormonları uyurken salgılandığı için aslında içtiği süt kadarda uykuyla kilo alıyor bebişler aklında olsun. Baktın uzun uyuyor gece sütünü sağarsın stok yaparsın.
 
Arkadaşlar -16 derecede buzlukta saklanan sütler 3 ay mı yoksa 6 ay mı bozulmadan durabilir ? Bası sitelerde 3 bazılarında 6 denmiş. Siz ne düşünüyorsunuz?
buzdolabının dondurucu bölümünde 3 ay süreyle saklanabiliyor. -20 ve üzeri dereceye sabitlenen bağımsız dondurucularda 6 ay olabilir deniyor ama o bile tartışmalı bazı kaynaklarda. benim ayrı bir derin dondurucum yok, sadece buzdolabımın dondurucusu olduğu için -16/18 derece 3 ay benim durumumda. depolamaya başlamadım daha. baslasam iyi olacak ama işe başlamama var diye sallanıyorum.
 
Merhaba🙋🏻‍♀️ Ben doktoruma sordum kesinlikle uyandırma uykusunu bölersen huzursuz bebek olur dedi. 6 saate kadar uyuyabilir artık dedi. Büyüme hormonları uyurken salgılandığı için aslında içtiği süt kadarda uykuyla kilo alıyor bebişler aklında olsun. Baktın uzun uyuyor gece sütünü sağarsın stok yaparsın.
Aynı beni tarif etmişin demistim daha önceki sayfada benimki çok emmiyor uykudan aliyor kiloyu boyu da uyku sayesinde yoksa cidden bu emmeye hiç kilo alamazdı. Mıy mıy emiyor ben gece 12 de emdirip sabah 6 ya kadar uyuduğunu bilirim ama bu aralar emmek icin kalkıyor agzinda durcak meme emdiginden degil fantezi olsun:)
 
X