2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Arkadaşlar biz 69 günlük olduk. Çoklu gıda alerjimiz sebebiyle 30 gunlukken aptamil pregomin as alerji mamasina başlamıştık.sütüm maalesefki çok az ve kati diyet yaptığımdan sütümü arttiramiyorum bir türlü.bebeğim 1 haftadır yediği mamayi içmeyi reddediyor.bu mamadan başka alternatifimiz alerjiden dolayi yok.mama içine doktor tavsiyesiyle vanilya şurubu koydum yine icmiyor ve ben bebegime birsey olacak diye çok korkuyorum.mama icmeye ne kadar direnebilir ki.sütüm olsa takmicam ama o da yok.nolur bana ve bebegime dua edin tekrardan mama içmeye başlasın.başka tavsiyesi olan varsa da yazsın lütfen.icmedigi mamayi enjektörle kaşıkla veriyorum çıkarıyor her türlü :KK43:
Canım benim de sütüm az ve biberonu reddediyor,ya uyku sersemi memeyi tuttuğu halinde kalırsa agzı o zaman biberonu tutturmaya çalışıyorum tutarsa ne ala yoksa mama çöpe gidiyor.emziği alıştırmaya calıstım yine uykuya geçişte emziği hafifçe cekip biberonu veriyorum o zaman direnemiyor ama bu cok yıpratıcı oluyor düzenli ve derin bir uykunuz yok maalesef.yazarken bile zorlandım :KK43:
 
Kızlar aranızda sütü tazyikli olan var mı? Neler yapıyorsunuz tazyik azalsın diye?
Benimki oyle bu yuzden etmeyi reddediyor,emzirme danışmanı sagmaya calış ve galactago vs kullanma bunlar arttırır dedi.loş ışıkta emzirmeye çalışıyorum,süt arttırıcı kullanmasam süt azalıyor kısır döngüdeyiz.yazı bekliyordum ama hedefi uzattım ana öğünlere gecmeden rahatlamayacagız sanıırm
 
Kızlar ya ben Cuma günü benim bücüre 3gündğr kaka yapamıyor ve inanılmaZ huzursuz diye fitil verdim. 50 dk sonra yaklaşık 5 beşlik falan yaptı. Baktım kabız olmuş. Şimdi tam 49 saattir yapmıyor beklerim aslında yapmasını ama çok ağlıyor ıkınıyor kıpkırmızı oluyor sürekli gaz çıkarıyor ama kaka yapamıyor. Ne uyudu ne emiyor. Acaba yeniden versem mi yarım fitil daha?
Canım benim kızım gecen hafta 5 gün yapmadı fitil vermedim ben popodan biraz zeytinyagı verip masaj yapıyorum işe yarıyor
 
T Tatprenses canım benim ilk kızımda çok olurdu bi de yaz resmen pişik gibi olurdu.

Sık sık yıka annesi çok terletmemeye çalış.



Canım rabbim yardımcın olsun çok üzüldüm, alta resim ekleyeceğim onlardan diyetine uygun olanı seçip ye bari, yersen süt oluyor işte 😔
Gün aşırı yıkıyorum kustuğu zaman hemen kıyafetini değiştiriyorum ama cildi benim gibi hassas
 
Arkadaşlar merhaba. Bebek monitör telsiz vs. kullanan var mi aranızda? Tavsiye ettiğiniz bi marka var mi ?

Monitörlü değil, sadece sesli olanı var bende. İlk kızımda almıştık Motorolanın dandik ve ucuz bir modeli, ilk kızımda kullandık yaklaşık 3 sene. Bunda yenisini almadım. Maksat iş görsün. Pilli değil, prize takılıp kullanılıyor.
 
Ben de denedim ama aşırı tazyikli. Şu anlık red yok bizde ama olabilir. Ada çayı içtim emzirme danışmanına sorup bakalım.
benim de oyle sutum. benimkinin bogazina cok kaciyor,reddetmiyor aksine hala asiri sekilde memeye gelmek istiyor. bogazinda kalmis diye dik tutuyorum o bogazi duzelince hemen meme agzinda degil diye bana kiziyor bi de. cok hizli iciyo bi de ondan. seninki de acele acele mi iciyor?
 
Sütün tazyikli gelmesini azaltmak için bir şey yapılamaz; anca ön süt sağılabilir, o zaman da su açısından zengin ön sütü alamaz bebek. Sütün bolluğundan bağımsız şekilde ilk 2-3 dakika tazyikli gelir zaten çoğu kişinin sütü. Karşıya fışkırır hatta. Bebek de bundan rahatsız olduğu için emzirmenin başında çıkara çıkara emer.
İşte benim sorunum tüm emzirme boyunca devam ediyor. 2-3 dakika olsa problem yok.
benim de oyle sutum. benimkinin bogazina cok kaciyor,reddetmiyor aksine hala asiri sekilde memeye gelmek istiyor. bogazinda kalmis diye dik tutuyorum o bogazi duzelince hemen meme agzinda degil diye bana kiziyor bi de. cok hizli iciyo bi de ondan. seninki de acele acele mi iciyor?
Evet canım aynen dediğin gibi oluyor. Acele acele içiyor, bir de bana mırıldanıyor içerken sanki kızar gibi.
 
X