2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271
İyice sakinleşti buralar 😅. Doğuran kaçıyor 😆
:) Benim de cok az internetim kaldı,dogum yapanlardan haber var mi diye girip bakiyorum sonra geri kaçıyorum. Bella sen erken dogacak diye tedirgin oluyordun ama bak senin küçük paşa yerinden cok memnun anlaşılan.Gelmeye niyeti yok.
melike222 melike222 ve A April wind den baska haber gelmedi degil mi?
ay baya azaldık ,en sona da biz kaldık. Hafta sonu sınavlarımi da atlatsaydım skntı olmadan.Heyecan dorukta😍
 
Bizimkininde sarı hala :KK43:

Canım naaptınız şimdiki değeri kaç? Biz bugun kontrole gittik test istedi tekrardan 12 çıktı daha işitme testimizi yaptıramadık.
Canım ayrıca birşey yapmaya gerek yok, sakın bebeğe şekerli su, damla, bal gibi şeyler verme. Sık sık emzir sadece. Birde bebeğe sarı birşeyler giydir ya da ört.
Rüzgarda sarılık olmuştu, 5. gün kontrolümüzde derecesi 13'dü.
Doktor tedaviye gerek yok, birkaç gün daha yükselir sonra kendisi düşer dedi. Dediği gibi de oldu 3-4 gün daha yükseldi sonra azalarak geçti.

Canım be iyi doktormuş o, bizimki çok negatif çok sinir olduk eşimle doğumdaki doktor olduğu için de seğiştiremedik de bugünki değer 12 bebeği görünce daha az sarı beklerdim dedi daha ne yapabiliriz bilmiyorum😏
[
melike222 melike222 kuzum naaptın? Vuslat nasıl?
A April wind canım görebildin mi oğluşu?
 
Gördüm paşamı
Dokundum
Ama kokusunu duymak nasip olmadı daha
İyi olsunda varsın sonradan alayım kokusunu
Herkese teşekkürler 🌷
Pek hoş Doğum olmadı kuzular merak edenler olmuş ama 😁 Herşey gayet ani oldu 13.56 da ameliyathanede imza attım 14.00de bebek doğmuş :)
Doğmuş diyorum çünkü bana spinal yapılması panik yapmam hepsi 4 dkda olmuş ahaha ve dayamışlar sakinleştiriciyi. Bi kendime geldim dikişlerim bile bitmişti nerdeyse :)
Ah paşam paşam minicik burunlu minicik ağızlı küççük kurbağam aynı ben. Bana inanılmaz duygular yaşattı ama yanında güçlü durmaya çalıştım 💪🏻 💛 Şuanlık durumlar böyle ve depend alın aldırın inanılmaz rahat oluyor 😂
 
Merhaba kızlar bugün bebeğimi kucağıma aldım sizlerde tez zamanda kolaylıkla, sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize
Aylarca rahim kısalmasından ha doğdu ha doğacak dedik, pıhtılaşma için 9 ay iğne vuruldum birsürü ilaç içtim çok şükür bitti kavuştuk ALLAH sizlerinde dualarınızı kabul etsin
Kızlar şuan beni anlayacak mısınız bilmiyorum çünkü lohusalık çok ayrı bir durum. Doğum yapmayan arkadaşlar olduğu için, bu konuya çok girmeyeceğim. Sadece ben ağır geçiriyorum çok hassasım onu söyleyim. Biraz kafanızı ağrıtıcam.
Eşim bana Doğum yaptığım gün kocaman özel bir buket çiçek ve çikolata yaptırmış.
Doğum hediyesi olarak da; bugün cep telefonu almış akşam işten gelince verecek. Mesaj atmış, Doğum hediyeni aldım telefonun eskimişti vs diye.
Yani manevi açıdan değerli ve ömür boyu kalıcı birşey alması gerekmez miydi? Ne biliyim altın bir kolye gibi. :KK43: Ne tepki vereceğimi bilemedim. Ama üzüldüm de. Nankörlük mü yapıyorum sizce kızlar?
Bide ben annemlerde kalıyorum, eşim kendi evimizde. Sürekli buraya gelip gidiyor, sağolsun çok da ilgili. Annem bırakmıyor sizin eviniz soğuk bebek 1 aylık bari olsun diye. Bocalıyorum. 17 gündür evimi görmedim. Eşim gelip gittikçe üzülüyorum. Belli etmiyor ama o da bu duruma çok üzülüyor. Önemli olan bebeğin sağlığı ama yinede çok zoruma gidiyor. :KK43:
Kuzum belki anlayamam belki gerçekten farklıdır ama hediye mevzusu bence önemli değil. Adam daha ne yapsınnn 🥰
İhtiyaçsa o şekilde düşünüp almıştır belki hatıra kalmasını istediğin takı türü şeyi de söylersen alacağına Eminim. Erkek milleti kuzumm maddisini manevisini Eminim düşünememiştir.
Dğer konuda ise neden eşinde gelip kalmıyor, bence ayrı kalmamalısınız bu seni yıpratıyorsa hele hiç kalmamalısınız bence kuzum.
Kızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım :KK48:
Kısa özet geçeyim. Doktor 3 cm açılma, bgn doğurursun demişti, ben doğurmamıştım. Ertesi gün 4 cm olmuştu gez gel demişti. Akşam da hafif ağrılar başlayınca doktor zorla beni hastaneye gel diye ikna etmişti, nst’de de suyum gelmişti :KK48:
Hah tam olarak orda kalmıştık.
Hemen yatışım yapıldı 22’ye doğru. açıklık 7 cm olmuştu. Suyumdan sonra ağrılar şiddetlendi. Hemen lavman yapıldı. Anamnez alındı, nst’ye bağlandım, hemen doğum fotoğrafçımı ve aileleri aradım. Çantaları eşim koşa koşa arabadan getirdi.
Pilates topu istedim fakat kullanmaya fırsatım dahi olmadı. Artık kasılmalar sancı olmuştu ve 2 dakikada bir gelip 50 sn sürüyordu, o an çok hızlı ilerledi. 8 cm olunca doğumhaneye alıcaz dediler. Ikınma gelince söyle dediler. Ikınma gelmeye başladı. Doğumhaneye koşturduk hemen nidalarla.
Doktorum yönergelerimi izlersen kesisiz bi doğum olur dedi, dinlemeye çalıştım kendimce, eşim ve fotoğrafçım da girdiler. Çok cesaret verici bir ortamdı. Saat 23.02de sadece hafif bi yırtıkla dünyalar tatlısı oğlumu kucağıma aldım. Başladım ağlamaya, muhabbet ettik oğlumla. Bir ebe daha ağladı beni öyle görünce. Doktor senin gibi dirayetli insan çok azdır tebrik ediyorum maşallah dedi. Eşim de ağlamaktan konuşamadı. Bense aşk yaşıyordum oğlumla.
Odaya geçtiğim gibi aşkımız devam etti. Bütün gece koyun koyuna yattık.
Ertesi sabah 20 aylık kızım hastaneye geldi, onların tanışmasını izlerken çok duygulu anlar yaşandı yine. Kızımın doğumuna giren ebeleri ne kadar büyüdüğünü görüp sevdiler kızımı. Oğlum da inşallah göz açıp kapayıncaya kadar koskoca olur.
Böyle güzel bir anı oldu benimkisi.
Ertesi gün yenidoğan sünnetimizi de olduk.
Ben yıkatmadım hastanede oğlumu. Bikaç gün sonra kendim yıkayacağım. Sarılığımız var galiba, bugün tekrar hastanede olucaz kontrol ve işitme testi için. Koşturma başlasın kızlar.
Doğurmayanlar, sakın korkmayın, hep pozitif düşünün. Meryem ana otu bulmayı da unutmayın ben çok faydasını gördüm ilk doğumuma kıyasla.
Lohusalık içinse ne kadar az insan o kadar ferahlık diyorum ve sizlere çok güzel doğumlar diliyorum arkadaşlarım :nazar::KK200::anne:
Kızlar canımı sıkan bir sorun var
Aslında konu pek benle ilgili değil ama aşırı şekilde üzüldüğüm geceleri uykumu kaçıran bir konu
Uzun zamandır da burda yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım ama konuşacak da kimsem olmadığı için sizinle paylaşmaya karar verdim

Alakasız bulup bize ne diyebilirsiniz ama ben içimi dökmek istiyorum
Uzun yazarsam da okuyanlardan allah razı olsun

Konu kardeşim ve psikopat eşi..
Olabildiğince özet geçmeye çalışcm
Kardeşim 6 yıllık evli ve 6 yıldır psikolojik şiddet görüyor. İlk zamanlar da eşini çok seviyor paylaşamıyor falan diyorduk ama işin dozunu iyice artırdı ve olay hakaret namusa laf söylemeye kadar gitti

Kocası evdeyken biz hiçbir zaman kardeşimi arayamadık, çünkü hemen kavga çıkıyordu sen telefonla uğraşıyorsun bana zaman ayırmıyorsun deyip küçücük çocuk gibi ilgi beklerdi
Mesela hiçbir zaman kardeşimin ondan sonra yatağa girmesini istemezdi, kardeşim azıcık tv izlese hemen küser günlerce konuşmazdı

O zamanlar kardeşim çalışmıyordu, kızcağız eviyle ilgilenir çocuğuyla ilgilenir her şeye yetişmeye çalışırdı ama akşam kocası eve gelince “bu evin hali ne akşama kadar ne yapıyorsun anlamıyorum ki” derdi

Ha bir de kardeşimin asla evde kocası varken eşofman bile giyme hakkı yoktu. Azıcık salaş giyinse kavga çıkardı
Beyfendi illa süslü görecekmiş
Evin içinde küçücük çocukla oyunlar oynarken bile kardeşimin süslü makyajlı oturmasını isterdi

Giyinip süslenmesi yetmez bir de beyefendinin beğenmesi gerek
Onun zevkine göre renk seçmesi onun zevkine göre saçını yapması gerek yoksa yine surat asar

Yıllar bir şekilde geçti gitti
Esas olaylar son zamanlarda patlak verdi
Bu adam khk ile işinden oldu, 6 ay cezaevinde yattı (burada konu dağılmasın siyasete veya bu konulara girmek istemiyorum)
Bu adam daha cezaevine girmeden işsiz kalınca kardeşim “hiç üzülme bunca zaman sen çalıştın şimdi ben çalışırım yeter ki sağlık olsun” dedi çalışmaya başladı.
Kardeşim avukat, kendine ofis açtı, iyi kötü işlerini yürütmeye başladı

Süreç ilerlerdi bu adam cezaevine girdi, 6 ay kardeşim deyim yerindeyse erkek gibi dimdik kaldı her işini halletti çok yıprandı ama hiçbir şey belli etmedi
Zamanla tabi iş ortamından çevresi genişledi

Çalışan hanımlar belki daha iyi anlayacaktır Kızlar iş hayatında giyime dikkat etmek gerekiyor, özellikle de böyle serbest bir meslek yapıyorsanız temiz şık giyim daha çok önem kazanıyor
Adam iyice kıskançlık krizlerine girdi
Yok erkeklerle konuştun tokalaştın yok açık giyindin yok bana süslenmediğin kadar dışarıya süslendin vs.

O kadar yattı aklı başına gelmedi, yuvasının kıymetini anlaması gerekirken daha çok kızın üzerine gitmeye başladı. 5 ay oldu çıkalı
5 aydır eve yatıyor kardeşim çalışıyor ama kıza bir rahat vermiyor her gün kavga
İş artık hakaret boyutuna geldi
“Sen ne adi pislik kadınsın, erkek meraklısısın, üç kuruş para kazandın götünü başını açtın, ne haltlar karıştırdığın belli değil vs”
Kıza o... bile dedi
Hatta bazı kavgalarında yumruk atma saçından sürükleme gibi adice işler de yaptı

Kardeşim hep çocuk için sabretti, yeğenim babasının cezaevinde olduğu dönem psikolojik olarak çok etkilendi. Çıkınca da babasına daha düşkün oldu

Bu adam şimdi de çocuğu annesine karşı dolduruyor
“Senin annem adi pislik bir kadın, bizi sevmiyor istemiyor, bak hep seni dövüyor, sen hastayken seni bırakıp gidiyor vs”
Aslı astarı olmayan şeyler

Kardeşim en son üç günlüğüne şehir dışında bir işe gitmişti, bu sabah döndü
Babası olacak adam çocuğu üç günde öyle bir doldurmuş ki yeğenim annesinin yüzüne bile bakmamış gelip gidip vuruyormuş kardeşime “biz seni istemiyoruz artık, sen beni bırakıp gidiyorsun, senin adın artık anne değil kadın dicez sana, biz babamla başka eve taşıncaz sen bizle gelmeyeceksin vs” bunları 4 yaşındaki çocuk söylüyor çünkü babası doldurmuş çocuğu

Kardeşim odada yatarken gitmiş adam kapısını kapatmış çocuğa da “gel yavrum oraya gitme seni döver, korkma yavrum ben senin yanındayım sana bir şey yapamaz” diyormuş

Çocuk kardeşimden yiyecek bir şey istediğinde “dur yavrum o şimdi senin yemeğine zehir falan koyar ben sana getiririm” diyormuş çocuğa

Kızlar inanın şu an sadece aklıma gelenleri toparlamaya çalışıp yazdım
Bunlar olanların dörtte biri bile değil
Beynimi uyuşmuş hissediyorum

Kardeşim ayrılacak ama bu adam anlaşma yoluna asla gitmez, çocuğu sana vermem diye atıp tutuyor
Kardeşim her aradığında yüreğim ağzıma geliyor yine ne oldu acaba diye
Günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum üzüntüden kendimde değilim
Rabbim bi sancıda kurtarsın cnm sağlıkla kucağına al bebişini
Allah yardımcın olsun sağlicakla kavuşun inşallah boyle okuyunca heyecanlaniyoruz ya 😄
Kolay bi doğum olsun inşallah sağlıkla kucağına al 🙏
Rabbim az sanciyla cok açılıp saglikla kucagina almayi nasip etsin. Ve bizede etsin
Sağ salim bir avazda kurtulun inşallah canım :dua:
Bizleri habersiz bırakma 🤗
Canım şaşırdım 4cm açıklığa yatış vermemeleri tuaf olmuş 🤔



Rabbim yardımcın olsun canım 🙏🏼



Bende hiç gelmedi kuzum biliyorsun 16 haftadan beri çatı muayenesi oluyorum ve hiç akıntı gelmedi çünkü alışmış rahim 😅😅
asfarovski asfarovski canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah 🙏🏻
Bizi habersiz bırakma 🥰
Oy ne güzel hadi bakalım sağlıcakla kavuş bebişine bi avazda inşaallah



Bi işe yaramadı ben de kuru üzüm... Valla canım benim ertesi gün doğum olmuştu nişandan sonra.... Beş ağrın kasık ağrın var mı ?

Biz bu gidişle mayıs anneleri grubuna girerizzz :halay:
40+0 oldum... 2 saattir temizlik yaptım sırf aksiyon olsun diye yoksa derdime ne ama yok bi hareketlilik... Ne yapsam diye düşünüyorum
asfarovski asfarovski canım kolay doğum olur inşallah🙏
H Heart of Gold canım sorma yaa martta doğururum sanıyordum en sona kaldım bide senin 2.doğum olacakya sen dahada önce doğurursun sanıyordum.dediğin gibi mayısı bulacak.ayyy yok yok bi kaç gündür evrene msj yolluyorum bu hafta gelecek inşallah 🙏😝
Hayırlısıyla kucağına al inşallh canım😍

Kuzu hatırlamıyorum ama sancısı başlayıp gitmişti ertesi gün, sonra açılması oldu galiba.

Kuzuum hayırlısı ne ise o olsun.
O psikolojiye hazırlayıp son anda iptal olması canını sıktı Emin’im ki, biliyorum❤
İpek kuzuna kavuşacaksın balımm daha ne istiyorsun❤

Ay ne kadar güzel bir haber 😊
Sevindim kuzum 💛


Teşekkür ederim kuzum 🥰😘 inşallah 🙏

Bakalım kuzuum duruma göre hareket edicez istediğim mümkün olduğunca geç gidebilmek bakalım son durum ne olur😍

Kuzum birşey olacağını sanmıyorum birçok tanıdığım da var Doğuma kadar araba süren. Sancı öyle ha diyince dayanılmaz olarak gelen birşey değil zaten😍

Gözün aydın canım hayırlısı olsun inşallah kavuş yavruna💛
Hepinize çok teşekkür ederim kizlar. 3 nisan 18.20 de normal doğumla doğdu kuzum. Ama zor doğum oldu ve şimdi adını bile anmak istemedigim sıkıntılar yaşadık. 1 hafta yoğun bakımda kaldı kızım ama şükür salı gün taburcu olduk ve evimize geldik.

Anne olanlara hayırlı olsun bekleyenlere allah kolaylık versin
 
Hepinize çok teşekkür ederim kizlar. 3 nisan 18.20 de normal doğumla doğdu kuzum. Ama zor doğum oldu ve şimdi adını bile anmak istemedigim sıkıntılar yaşadık. 1 hafta yoğun bakımda kaldı kızım ama şükür salı gün taburcu olduk ve evimize geldik.

Anne olanlara hayırlı olsun bekleyenlere allah kolaylık versin
Zor günler geçmiş en azından canım gözün aydın sağlıkla büyüsün inşallah kuzun 🙏
 
Gördüm paşamı
Dokundum
Ama kokusunu duymak nasip olmadı daha
İyi olsunda varsın sonradan alayım kokusunu
Herkese teşekkürler 🌷
Pek hoş Doğum olmadı kuzular merak edenler olmuş ama 😁 Herşey gayet ani oldu 13.56 da ameliyathanede imza attım 14.00de bebek doğmuş :)
Doğmuş diyorum çünkü bana spinal yapılması panik yapmam hepsi 4 dkda olmuş ahaha ve dayamışlar sakinleştiriciyi. Bi kendime geldim dikişlerim bile bitmişti nerdeyse :)
Ah paşam paşam minicik burunlu minicik ağızlı küççük kurbağam aynı ben. Bana inanılmaz duygular yaşattı ama yanında güçlü durmaya çalıştım 💪🏻💛 Şuanlık durumlar böyle ve depend alın aldırın inanılmaz rahat oluyor 😂

Bebeğin aynı sana benziyormuş demek ki senin gibi güçlü olacak 💪🧿
Suyum gelir mi sancım olur mu derken uras paşa teşrif etti sonunda 😍😍
Bundan sonrası da çok güzel ilerleyecek canım
Sen minik kuzunun yanında güçlü durmaya devam et 🤗

Dualarımız sizinle ♥️
 
Hepinize çok teşekkür ederim kizlar. 3 nisan 18.20 de normal doğumla doğdu kuzum. Ama zor doğum oldu ve şimdi adını bile anmak istemedigim sıkıntılar yaşadık. 1 hafta yoğun bakımda kaldı kızım ama şükür salı gün taburcu olduk ve evimize geldik.

Anne olanlara hayırlı olsun bekleyenlere allah kolaylık versin

Çok şükür geçmiş bitmiş sağlıkla evinize dönmüşsünüz canım
Güzel günleriniz olsun 🤗
 
Canım naaptınız şimdiki değeri kaç? Biz bugun kontrole gittik test istedi tekrardan 12 çıktı daha işitme testimizi yaptıramadık.


Canım be iyi doktormuş o, bizimki çok negatif çok sinir olduk eşimle doğumdaki doktor olduğu için de seğiştiremedik de bugünki değer 12 bebeği görünce daha az sarı beklerdim dedi daha ne yapabiliriz bilmiyorum😏
[
melike222 melike222 kuzum naaptın? Vuslat nasıl?
A April wind canım görebildin mi oğluşu?
Pazartesi kontrol canım. En son dün sabah 10 du. Bence Doktoru sevmediyseniz değiştirin hemen. Doğumda gelen doktora götürmüyoruz biz. Büyük Kızımın devletteki doktoruna götürdüm ben. İşitme testini o gün yapmıştık. Sarılıkla ne alakası var bilmiyorum ama biz sarılık olduğunu bilmeden daha doğrusu netleşmeden yaptırmıştık.
 
:) Benim de cok az internetim kaldı,dogum yapanlardan haber var mi diye girip bakiyorum sonra geri kaçıyorum. Bella sen erken dogacak diye tedirgin oluyordun ama bak senin küçük paşa yerinden cok memnun anlaşılan.Gelmeye niyeti yok.
melike222 melike222 ve A April wind den baska haber gelmedi degil mi?
ay baya azaldık ,en sona da biz kaldık. Hafta sonu sınavlarımi da atlatsaydım skntı olmadan.Heyecan dorukta😍

Seni pek göremiyorum gerçekten de canım
Nasılsın her şey yolunda mı
 
X