2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Fatma ana eli otu diye bir şey var istersen bir araştır.
Doğum sancısı başladığında sıcak suyla duş
Doğum sancısı hafif başladığında yere eğilip dizleri üzerine halı silme hareketi (hatta ben onu denemeyi düşünüyorum.)
Açılma çok olmadan hastaneye gitme derim hastanede beklemek daha zor bir de ben ilk doğuömda doktorumla konuşmazsam boşu boşuna sezeryan olacaktım. İnsanı panikletiyorlar sende inanıyorsun.

Arkadaşlar bel fıtığı ya da başlangıcı olup da sezeryana girecek olan var mı aranızda? Malum belden anestezi olucam çok saçma bi korku ama ya fitik noktasına denk gelirse diye düşünüyorum
Doktora sormayı unutmusum

ben ilk oğlumda doğum sancısı başladığında koridorum çok uzundu ilk evde bol bol nefes alarak yürüyordum..
daha ileri saatlerde sancılar 10 dakikada bire düşünce yere çömeliyordum ellerim koltuğa dayayıp oturuyordum.. tuvalete oturur gibi.. ılık duşa girdim çokça hastane odasındada duşa girdim belden aşağısına.. ve bol bol sümme sebire yesserah diye bşr doğum duası vardı onu okuyordum.. kesinlikle çok faydası oldu doğuma..

Kızlar bende bugün calışabılır raporunu aldım. Çok sukur hersey yolunda.suyu falan ıyıymıs donmus artık kereta.
Bır kac gün sonra yıkamalara baslıcam.su mısafırlsrımı gondereyım.

Gözünaydın canım. Darısı başıma.

Bende yarın gidicem rapor için. Ne gibi testler yapıyor, nelere bakıyorlar. Benim gibi bilmeyenleri aydınlatabilir misin ?

persembe var kontrol kısmetse
6 haftamız kaldı Allahın izniyle
durup dururken aklıma gebelik zehirlenmesi geldi bugun :>
evham yaptım ama normal sanırım :>
kucağımıza sağlıkla alalım inşallah
Canım getirme aklına öyle şeyler Allah korusun.senin daha az kalmış evham yapma annesi az kaldı hayırlısı:))kontrol çıkışı bizi de haberdar et mutlaka

Maaşallah çok ilgili doktor canım.lekeker bende de oluştu bir de boynumda siyah et benler.kabızlık artık var maalesef bir ara iyi olsada tekrar başlıyor.

Bende bel fitigi var ilk hamileligimde 32.haftadan sonra belirtiler başlamişti. topallaya topallaya yürüdüm hep.dogumu normal düsünuyordum suyum geldi fln.sancilarim o kadar fazlaydi ki .normal degildi tabi .belden sancim dayanilmayacak kadardi .saatlerce bekleyişten sonra hic acilma da olmadi epidural fln yaptiramadan direkt genel anestezi sezeryan oldum.dogumdan sonra yuruyemez olmustum emar fln derken fitik oldugu anlasildi .doktorum iyiki normal dogurmadin demisti ve iyiki epidural olmamisim .fitiklilara iyi gelmiyor diye biliyorum. Simdi 2.ye kesinlikle epidural fln düsünmuyorum yine.bence genel anestezi en rahati .digerinde kimileri belde aciyi aylarca hissediyor veya baş agrisi oluyor .

Kızlar bende bugün calışabılır raporunu aldım. Çok sukur hersey yolunda.suyu falan ıyıymıs donmus artık kereta.
Bır kac gün sonra yıkamalara baslıcam.su mısafırlsrımı gondereyım.
Dönmüş kuzun darısı başıma inşallah benimki de döner:))çalısabilir raporunu 32+0 da mı aldın tam olarak.beni 28 ine cagırdı doktor 32+3 oluyor.

Benim doktor da genel anestezi istememe rağmen yapmadi ilkinde. O zamanlar fitik yoktu ama. Yine de güzel bir doğum geçirdim. Bel ağrısı baş ağrısı olmadı. Biraz da anestezi uzmanının profesyonelligine bağlı bence. Ama 2.de korkuyorum bı sonraki randevum 1 ay sonra. O zamana kadar sizlere sorayim dedim.

Kizim 3260,50cm doğdu ilk ay 1.350grm aldı . Gelisimi guzel olmasina rağmen 56cm yenidogan takimlarimizi yaklasik 1 ay giydik .sonra 1-3ay arasi olanlara gectik .2.5 3 aylik iken de 3-6ay olanlari giydik onlari daha uzun sure giydi.3 -6ay olanlar genelde uzun kolluydu .istanbul temmuza kadar serin oluyor .bulundugunuz yere gore degisir tabi.belki fikir olur sizlere :)bu arada yorgan fln almayin kesinlikle. ilk 3ay üstünü battaniye ile örtersiniz .sonra da uyku tulumlari cok kullanişli oluyor .

Gözünaydın canım. Darısı başıma.

Bende yarın gidicem rapor için. Ne gibi testler yapıyor, nelere bakıyorlar. Benim gibi bilmeyenleri aydınlatabilir misin ?
Canim test falan yapmadı.açıkçası ben kendi özel doktoruna gitmedim. Bulunduğum yerde ki devlet hastanesine gittim. Dedim ben öğretmenim 32+2 gebeyim dedim. 37.haftaya kadar çalışabilir raporu almaya geldim dedim.
Oda TAmam dedi ultrason baktı bebegin gelişimi guzel dedi. Ve raporunu yazdı.bas hekime onaylatti. Ve mutlaka 37. Haftada tekrar rapor için gelmem lazim dedi.aktarım için ve dogum iznine ayrılmak için. 3.rapor daha alman lazim mis. Oda dogum yaptığımızda.

Dönmüş kuzun darısı başıma inşallah benimki de döner:))çalısabilir raporunu 32+0 da mı aldın tam olarak.beni 28 ine cagırdı doktor 32+3 oluyor.
Evet canim bende tam 32+2 de gittim zaten raporunu sorunsuz aldım. Yarinda okuluma teslim ederim. Bugün yetisemedim

Ay kizlar doguma az kaldi. Ilki normal dogurdum sezeryan adi bile duymak istemiyordum okdr takintiliydim ama normal dogumun agrisi sonrasindaki yasadigim ufak bi prblem fln derken normal de cok zormus kadinlar hakli demeye baslamistim ama 2.yi de normal istiyordum. Fekat beni zaman yaklastikca korku basmaya basladi! Ilkinde okdr okumama izlememe ragmen okdr cok ilkkez dedigim sey yasadim ki. Sizi de korkutmak istemem ama sirf lavman amacli koca 3 serum boyutundaki sabunlu suyu makattan boca etmeleri bile gozumde buyuyor. Heryerde ayni degilmis ama her haliyle zor dogum. Dogumda herkes 3 ikinmada dogurdu 10cm acikliktan sonra ben yarim saatten onlarca ikinmadan sonra dogurdum. Herkes direk ayaga kalkti normal dogum oyuzden avantajdi guya bnm kuyruk sokumum incindi 1 hafta oturup yatamadim... dogum sancisi dedigimiz sey de hic bir aciyla kıyaslanamaz en son 2dk bi 6sn suruyordu o 6 sn yi tarif edemem oyle bi aci. Yine de olmasi gereken bu bana gore bunu yasamak lazim en sagliklisi bebek icin en faydalisi bu ama bidaha bile bile yasayacak olmak korkutucu geliyor 1 hafta once yoktu bu arada bu korku simdi konusmak dusunmek bile istemiyorum ama benim gibi olan yada ne bileyim bi onerisi olan var mi

Bende kendi doktoruma değilde. Devlet hastanesine gidicem rapor için. 3.raporda mı doktordan alıyorsun. doğum yapıldığında işlemler yapılmıyormu acaba ?

Cnm bu kadar korkuyorsan ki benim kadar korkma epidural vurulmani öneririm ben öyle yaptım gayet rahattı ama dediğin gibi sonrası rahat diyolar ama bence değil bende de makat catlagi oldu aşırı ikinmaktan 40 gün popomun üzerine zor oturup kalktım yine çekicem aynı şeyleri ama ben yine epidural alırım sanirim

Bende kendi doktoruma değilde. Devlet hastanesine gidicem rapor için. 3.raporda mı doktordan alıyorsun. doğum yapıldığında işlemler yapılmıyormu acaba ?
Neden devletten aldım daha yeni kendi doktoruna gittim rapor için açıkçası muayene parası vermek istemedim. diğer raporları kendi doktorum denk gelirse ondan alırım.

Anladım canım benim daha var .inşallah 37 ye kadar çalışacak gücü verir Rabbim.iki gündür midem bulanıyor ilk aylara döndüm niyeyse.Allah hepimize kolaylık versin

Canım benim ilki normaldi elbette çok kolay diyemez kimse her iki dogumun da var zorlukları.benim oglum dogarken forseps kullanıldı kolay olmadı.ama dayanılıyor.dikişler de az degildi unutuluyor hepsi.korku var bende de çünkü ne yaşayacagımı biliyorum.ancak lavman bana zor gelmedi.hayırlısı olsun canım kolay olur hepimizin inşallah ister normal ister sezaryen

çantamı hala hazırlamadım peki sendeki durum ne ve inşallah güzel bir doğum bizi bekliyor diye dua edelim inşallah
Bebek Doğum kanalına girmişti ve rahim ağzı boyu kısalmıştı.. şimdi iyi gidiyoruz kontrollerde, ama dr um 4 haftadan doğar dedi.. hayırlısı olsun inşallah.. ilk Doğumun mu? Benim ikinci..

Benimde ilki normal di, çok zor geçmemişti ama normal Doğum sancıları aklıma geldikçe kalbim çarpıyor, biliyor olmak kötü bişey, ne yapabilirim diye araştırmaya başladım, hergün biraz olsun yürümeye çalışıyorum.. burası aşırı karlı çünkü birde evde 2,5 yaşında bir sıpacık var

Rabbim iclerimize ferahlik versin. En fazla bir gunluk bir mesakati olacak ama
Karsiliginda annelik makami. Resmen hanelerimize birer melek emanet edilecek

Safak 54 sakarya=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…