İlerde anne sütünü bulamayacak ama sebze meyve et ömür boyu yiyecek benim kızım yemek çok az yiyor Dr u memeye güveniyor bir yadinda bırak o zaman yer dedi yok dedim ilerde yemek yesin şimdi emsin bolca anne sütü niye bu kadar önemsiz görünüyor anlamıyorum çok çabuk vazgeçiliyor büyük nimet rabbimin hediyesi et süt çok mu önemli inan cnm çok şaşırıyorum anneler artık hep böyle düşünmeye basladiBen daha hiç Çizgifilm izletmedim tvde açık olsa izlemiyor zaten hic ilgisini çekmiyor. Telefondan video falan açmayıda bilmiyor, hic açmadım yani telefonu bazen bende görünce istiyor galeriyi açıyorum bikaç fotograf bakıyo sonra atıyo. Emzirme konusunda da bencede 1 yasına gelince bıraktırmak lazım hem memeye aldanıp yemek az yiyorlar hem de oyuna çeviriyorlar. Şimdi ayla ikisini aç demeye basladı biriyle oynuyo diğerini emiyoAma bu kadar emmişken 2 yasına kadar emziririm artık
TV telefon olayı çok iyi cnm böyle devam et zararı o kadar çok kiBen daha hiç Çizgifilm izletmedim tvde açık olsa izlemiyor zaten hic ilgisini çekmiyor. Telefondan video falan açmayıda bilmiyor, hic açmadım yani telefonu bazen bende görünce istiyor galeriyi açıyorum bikaç fotograf bakıyo sonra atıyo. Emzirme konusunda da bencede 1 yasına gelince bıraktırmak lazım hem memeye aldanıp yemek az yiyorlar hem de oyuna çeviriyorlar. Şimdi ayla ikisini aç demeye basladı biriyle oynuyo diğerini emiyoAma bu kadar emmişken 2 yasına kadar emziririm artık
Ben anne sütünün kıymetini biliyorum zaten canım benim kızım 5 6 ay ağlayarak zorla emdi ben yine de pes etmedim mama vermedim uykulu emzirdim ağlaya ağlaya emzirdim yine emzirdim. Ama bi aklım 1 yasına kadar yetermiş aslında diyor yinede 2 yasına kadar emzirecegim zaten 6 ay kaldı. Anne sütü mucize bişey evet ama diğer besinlerden de yemesi alışması lazım sadece anne sütü de iyi değil bir yasından sonra, benim yigenim öyleydi pek yemezdi emiyordu 2.5 yasında memeyi bıraktı şimdi yine öyle aç yaşıyor resmen cocuk. Nasıl alışırsa da öyle gidiyor baya bi büyüyene kadar yemesi düzene girmiyor cocukların.İlerde anne sütünü bulamayacak ama sebze meyve et ömür boyu yiyecek benim kızım yemek çok az yiyor Dr u memeye güveniyor bir yadinda bırak o zaman yer dedi yok dedim ilerde yemek yesin şimdi emsin bolca anne sütü niye bu kadar önemsiz görünüyor anlamıyorum çok çabuk vazgeçiliyor büyük nimet rabbimin hediyesi et süt çok mu önemli inan cnm çok şaşırıyorum anneler artık hep böyle düşünmeye basladi
Ben senin için şöylemedim ki genel olarak öyle herkes yemek yedirme derdinde aç olsa yer yediği kadar yetiyor demekki. Çocuk şimdi yemezse ilerdede yemez lafı o kadar yanlış ki şimdi telefonla yada başka birşeyle herşeyi yiyen çocukların ilerde de yiyeceğini mi zannediyorsunuz malesef cnm oğlum bile iki yaşından sonra değişti yeğenim yedi yaşında küçükken yediğini şimdi yemiyor hatta geçen sene yediğini bu sene yemiyor çocuklar. O kadar değişecek ki. On yaşında telefonla yemek yediriyorum diyen var. Rahat bırakılsa çocuklar biraz aç olduklarını hissetseler.illa herşeyi yiyecek diye birşey yok zaten. Onların da damak tadı var .senin de dediğin gibi daha bebekken yemek için bir sürü baskı oluyor. Şimdi yesin ilerde yemez yoksaBen anne sütünün kıymetini biliyorum zaten canım benim kızım 5 6 ay ağlayarak zorla emdi ben yine de pes etmedim mama vermedim uykulu emzirdim ağlaya ağlaya emzirdim yine emzirdim. Ama bi aklım 1 yasına kadar yetermiş aslında diyor yinede 2 yasına kadar emzirecegim zaten 6 ay kaldı. Anne sütü mucize bişey evet ama diğer besinlerden de yemesi alışması lazım sadece anne sütü de iyi değil bir yasından sonra, benim yigenim öyleydi pek yemezdi emiyordu 2.5 yasında memeyi bıraktı şimdi yine öyle aç yaşıyor resmen cocuk. Nasıl alışırsa da öyle gidiyor baya bi büyüyene kadar yemesi düzene girmiyor cocukların.
Kesinlikle çok doğru bemde ramazanda sabrım yoktu ne yalan söyliyim bekledim ramazan bitti yarın itibari ile telefon asla açmıycam 2 kaşıksa 2 kaşık yesin kalksın böyle hiç rahat değilim. Eskiden gündüz açardım tv kendim izlerdim o bakamzdk şimdi gözünü dikiyor kendim de açmıyorum artık. Ramazanda maalesef çok gergin oluyordum aman uğraşmıyım diye açtım ama yarından itibaren ağlasa da yemese de yok tv zaten önümüz yaz inşallah köye bahçeye felsn gideriz toz toprakta oynar öyle öyle unuturEvet aynen oyle düşünüyoruz türk milleti olarak ama bunun sonu yok cnm ne kadar erken bırakırsak o kadar iyi az yemek yemeleri o telefondan çok daha zararsız. Eskiden TV yoktu şimdi malesef kolaya geliyor annelere. Benim oğlum yemiyordu çok zayıflamışti bir deri kemik olayı o ara verdim buyelenmis gibi bakıyordu ne yediğini bile bilmiyordu tabak tabak yemek yerdi ama çok mutsuz oluyordum çünkü çok zararlı otizme neden oluyor el kadar çocuk dedim böyle annelik yapmak istemiyorum yemezse yemesin ilerde elbet yer dedim iki yaş civarıydı koydum önüne yemiyorsan kalk dedim kimi zaman yer kimi zaman yemez hala öyleyim ama o kadar rahatım ki o da çok rahat yemek saatleri eziyet olmamalı
Aynen öyle canım doğru ben hic zorlamıyorum yediği kadar yiyor hic birşey falan izleyerek yedirmedim ama tabiki bu aç yaşaması gerektiği anlamına gelmiyor yemesi de lazım. Benim kızım bazen iyi yiyor bazen hiç yemiyor zorla yediremem ki zorla yediginin faydası olmaz zaten.Ben senin için şöylemedim ki genel olarak öyle herkes yemek yedirme derdinde aç olsa yer yediği kadar yetiyor demekki. Çocuk şimdi yemezse ilerdede yemez lafı o kadar yanlış ki şimdi telefonla yada başka birşeyle herşeyi yiyen çocukların ilerde de yiyeceğini mi zannediyorsunuz malesef cnm oğlum bile iki yaşından sonra değişti yeğenim yedi yaşında küçükken yediğini şimdi yemiyor hatta geçen sene yediğini bu sene yemiyor çocuklar. O kadar değişecek ki. On yaşında telefonla yemek yediriyorum diyen var. Rahat bırakılsa çocuklar biraz aç olduklarını hissetseler.illa herşeyi yiyecek diye birşey yok zaten. Onların da damak tadı var .senin de dediğin gibi daha bebekken yemek için bir sürü baskı oluyor. Şimdi yesin ilerde yemez yoksa
Kararlı ol cnm İnanki yıllarca devam eder böyle önüne koy kaşık catal ver biraz sen destekle birlikte tutun kendileri yerse daha iyi olur.ac kalır diye sıkıntı etme elbet bir öğün yiyecektir birkaç güne düzelirKesinlikle çok doğru bemde ramazanda sabrım yoktu ne yalan söyliyim bekledim ramazan bitti yarın itibari ile telefon asla açmıycam 2 kaşıksa 2 kaşık yesin kalksın böyle hiç rahat değilim. Eskiden gündüz açardım tv kendim izlerdim o bakamzdk şimdi gözünü dikiyor kendim de açmıyorum artık. Ramazanda maalesef çok gergin oluyordum aman uğraşmıyım diye açtım ama yarından itibaren ağlasa da yemese de yok tv zaten önümüz yaz inşallah köye bahçeye felsn gideriz toz toprakta oynar öyle öyle unutur
Tabiki yemesi lazım cnm ama senin de dediğin gibi bazen çok bazen az yerler bir şekilde iki lokma da olsa yerler zaten bir öğün yemese panik yapmaya zorlamaya gerek yok adem güneşin kitaplarını okuyorum yemek yedirirken çocuklara psikolojik baskı çok zararliymis hani bak üzülürüm yemezsen yersen mutlu olurum demek çocuk bu sefer senin duyguların için yiyormuş ilerdede bu duyguyla sinirli hırçın oluyorlarmis düşünsene başkasının duygularına göre yaşamak ne zor.Aynen öyle canım doğru ben hic zorlamıyorum yediği kadar yiyor hic birşey falan izleyerek yedirmedim ama tabiki bu aç yaşaması gerektiği anlamına gelmiyor yemesi de lazım. Benim kızım bazen iyi yiyor bazen hiç yemiyor zorla yediremem ki zorla yediginin faydası olmaz zaten.
Aynen canım acıkınca mutlaka yiyolar. Saglıklı olsunlarda bi şekilde büyüyecek kilo alacaklar zaten, fazla kilo iyi birşey değil zarar. Bende genelde önüne koyuyorum o yiyor arada bende destekliyorum ama daha cok kendisi yiyor. Adem güneşin kitaplarını bende cok beğeniyorum mahremiyet eğitimini okudum şimdide cinsel eğitimi okuyorumTabiki yemesi lazım cnm ama senin de dediğin gibi bazen çok bazen az yerler bir şekilde iki lokma da olsa yerler zaten bir öğün yemese panik yapmaya zorlamaya gerek yok adem güneşin kitaplarını okuyorum yemek yedirirken çocuklara psikolojik baskı çok zararliymis hani bak üzülürüm yemezsen yersen mutlu olurum demek çocuk bu sefer senin duyguların için yiyormuş ilerdede bu duyguyla sinirli hırçın oluyorlarmis düşünsene başkasının duygularına göre yaşamak ne zor.
Ben kızıma da oğluma da önüne koyuyorum bazen destek oluyorum ikisine de kendileri yiyorlar yemedikleri zaman ne yapabilirim ki telefonla yerler biliyorum ama vermiyorum. Benim dediğim sabah yemediyse öğlen yer öğlen yemediyse aksam mutlaka yerler zaten ama biz buna fırsat vermiyoruz ki. İlla o saatte yenilecek o saatte aç kalmasın diyenlere benim lafım. Hiç yemek yememek tabiki olmaz.
Aynen katılıyorum cnm valla kafaya takarsan zehir ederiz bu güzel günleri cezasız eğitimi okuyorum guvenli bağlanmayı bitirdim on tane kitabı var okunacakAynen canım acıkınca mutlaka yiyolar. Saglıklı olsunlarda bi şekilde büyüyecek kilo alacaklar zaten, fazla kilo iyi birşey değil zarar. Bende genelde önüne koyuyorum o yiyor arada bende destekliyorum ama daha cok kendisi yiyor. Adem güneşin kitaplarını bende cok beğeniyorum mahremiyet eğitimini okudum şimdide cinsel eğitimi okuyorum
Ben hiç duymadım canım Genelde iki yaşa kadar emzirmek gerektiğini söylüyorlar bir de dinen anneye farz olduğu için bu aralar benim kızım çok emiyor beni hiç rahat bırakmıyor bazen diyorum bıraktırsam mı sonra diyorum vicdan azabı o yüzden emmeye devam en azından geceleri emmiyor ve uykularımız düzeldi.Zaten tatlı niyetine emiyorlarBu tv konusu sıkıntı cidden, bu devirde çok zor uzak tutmak. Ben 1 tane çizgi film belirledim, sadece onu izliyor günde 1 defa, 10 dk sürüyor zaten. Annem haberleri izlerken arada çıkan reklamları da asla pas geçmiyor tabi
Kızlar geçenlerde tesadüfen bi çocuk doktoruyla rast geldim, 11. aydan sonra anne sütü bildiğin şekerli su oluyor dedi bana. Eskiden 2 yaşa kadar emzir derdik ama artik öyle olmadığını biliyoruz dedi. Doktoru böyle söyleyen var mı başka?
Masallah Ayla 11.5 kilo pek iştahlı değil bazen iyi yiyor bazen hiç yemiyorKızlar benim kızım yemek yemesi iyi gidiyor abur cubur hariç herşeyi yiyor günde 3 öğün ve araslrda ara öğün kilosu 15.5 Ben telefona tablet zaten yok evimizde O yüzden hiç alıştırmadım sadece TV açıkken TV ye bazen bakıyor oda 10-15 dakka çok uzun süre baktırmıyorum zaten yaşı çarpı on diye söyleniyor genelde Ama hiç olmasa bence daha iyi olur çünkü gerçekten dil gelişimi beyin gelişimini etkiliyor otizmli tetikliyor diye söyleniyor ama her çocuk tv izleyince öyle olacak diye de bir şey yok benim kızım çok şükür hep sürekli bir şeyler söylüyor 1 yaşından sonra baya dillendi ve basit kelimeleri söyleyebiliyor anne baba mama dede abi abla hayda hadii gibi gündüz uykusu 1e düştü 1-1.5 saat enfazla uyuyor 3 saate yakın Parkta duruyoruz sürekli kumda salıncakta ve kaydırakta oynuyor Parklar genelde yaşıtlarıyla dolu oluyor ve onun sosyalleşmesi için çok faydalı Özellikle kalın motor gelişiminde çok ilerleme oldu gezmeyi çok seven bir çocuk dışarı çıkacağını anlayınca çığlıklar atıyor
1.5 aydın korona iznindeyim sadece benimle vakit geçirdi akşamları babası geliyor onunla oynuyor gündüz sürekli tepemde oyuncaklarıyla pek oynamıyor tv telefonda olmayınca saçımı başımı yoluyor desem yeri
Bazen iştahları kesiliyor canm o zaman zorlamıyorum hiç zaten açıktıkkarını bilmiyorlar daha benim kızda öyle temizlik yapıyorum bezi alıyor arkamdan siliyor herşeye karışmaya çalışıyor çok cadalozlar çok şimdi kendi başına kaydırakta kaymayı da öğrendi parktan eve gelemiyoruzMasallah Ayla 11.5 kilo pek iştahlı değil bazen iyi yiyor bazen hiç yemiyoriki üc kelimelik cümle kuruyor artık masallah ne desek tekrarlıyor, telefon, tablet, tv bizde de yok. Kendi kendine hiç oynamıyor illa bende oturcam beraber oynucaz ne iş yapsam yanımda beraber yapıyoruz Bizimde yanımız park hemen hemen hergün iniyoruz artık. Kumla oynamaya bayılıyoruz
Aynen ya bizde her işi beraber yapıyoruzBazen iştahları kesiliyor canm o zaman zorlamıyorum hiç zaten açıktıkkarını bilmiyorlar daha benim kızda öyle temizlik yapıyorum bezi alıyor arkamdan siliyor herşeye karışmaya çalışıyor çok cadalozlar çok şimdi kendi başına kaydırakta kaymayı da öğrendi parktan eve gelemiyoruz
Ben yatarak emziriyorum uyuyunca alıp beşiği koyuyorum. Doğduğundan beri hic yanımda uyutmadım ama aynı odadayız tabiki. 2 yasında memeyi bıraktırıp odasını ayırmayı düşünüyorum insallah bakalım. Yemek yerken bizde aynı durumdayız birşey izletmedim hiç ama illa bişeyler ugrasacak o tabaktan alıp ona dökse ortalığa dökse bayılıyor masayı karıştırmayaBen de yemek yedirirken telefon tablet hiç vermedim ama mesela kitapları var kitaplarına bakarak yiyor. Aynı şey değil bence çünkü fazla yemiyor ve doyduğunda koluyla itiyor. Kitap yoksa elinde birşeyle oynuyor. Bu ara yoğurt kasesi ile oynayıp etrafı batırıyor. Onunla oynarken ben yediriyorum. Belki deneyebilirsiniz tablet telefonla yedirenler. Ortalığı batırsın hemen silersiniz arkasından. Bilemedim ben öyle yapıyorum. Bazen çok bazen azıcık yiyor.
bizim sıkıntımız uyku. Akşam 1-1,5 saat sürüyor uykuya dalması. Hiç böyle erkenden uyutup da salonda oturamadım daha doğduğundan beri. Sizinkinin uyku durumları nasıl? Yanınızda mı yatağında mk yatıyorlar? Deniz benim yanımda yatıyor hala.