2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çalışmaya başlayan var mı kızlar aranızda? Ben kursa başladım. Derslerim online ama bizim ofisimiz var, oradan katılıyorum daha iyi konsantre oluyorum. Bazı günler sabah çıkıp akşama kadar olmuyorum evde ama yine ben uyutuyorum. Deniz’e babası bakıyor ama döndüğümde bana soğuk duruyor. üzülüyorum. Erken mi davrandım ki? Hata mı ettim başlamakla bilmiyorum. Ayda 4-5 gün böyle oluyor. Daha fazla da değil. Diğer günler 24 saat beraberiz.
babası da çok zevkle severek yapıyor, elinden iş geliyor ama beni arıyor gibi geliyor. Hep benimleyken daha farklı, sarılıyor bana, rahat mutlu. Ben yokken huzursuz olmuş bugün.

Cnm malesef dört ayda bile işe başlayanlar var ben iki yaşına gelince başlayacam soğuk davranmıyordur da babasıyla vakit geçirmek hoşuna gidiyordur daha doğrusu evde kim varsa onunla daha çok oynuyorlar .gündüz benimle oynuyorlar baba gelince hop babaya gidiyorlar .yani çocuk işte her hareketlerini büyüklet gibi sorgulamamak gerekiyor evde olduğunda bolca vakit geçiriyorsun ne güzel

Çok haklısın canım sağol. Bence de bana öyle geldi. Kendimi suçlu hissettiğim için.

Selam kızlar nasılsınız?Bebeleriniz nasıl?Bıcır bıcır konuşmaya başladılar mı?

Selam kızlar nasılsınız?Bebeleriniz nasıl?Bıcır bıcır konuşmaya başladılar mı?
Ayla herşeyi konusuyor nerdeyse ne söylesek tekrarlıyor. Adını soyadını annesinin adını babasının adını anneanne dede adını biliyor. Beni bazen cok şaşırtıyor hatta o kadar zekiler ki hiçbirşeyi unutmuyor masallah İki üst köpek dişi cıktı ikiside çıkmak üzere onla uğraşıyoruz bu ara biraz huzursuzluk oluyo tabi ama yine de beklediğimden iyi. Mete nasıl konusuyor mu oda

Maşallah fıstığa.Kız çocukları zaten bıcır bıcır konuşmaya bayılır.Benim kızım da öyleydi.
Yok yaa,Mete birkaç basit şeyi söylüyor.Baba,dede, abla,hadi,gel,gol,bazen anne,özge,attım,gitti gibi..Herşeyi biliyor, anlıyor ama konuşma konusunda tembel çıktı.Birden açılacak belkide.

Öyle gerçektende erkekler daha geç konusuyor yeğenlerimden biliyorum canım dediğin gibi birden açılır oda

Aynen benim kızımda öyle. Konuşmada tembel çıktı sizinki gibi kelimeler var bizde xe sadeve. Canı isyeyincebirşeyler söylüyor ama tekrarkatmak istediğimde asla söylemiyor. Ben tv ye yoruyorum bu durumu maalesef. Çünkü umay küçükken izlemezdi ve 1 yaşındayken felan gayet konuştururdum mesela günaydın diyordu dü nay dı diyordu. Kahvaltı diyoedu ka ka tı diyerek. Artık yemek yerkes kesinlikle telefondna niloya ile yiyor sanki bu durum başladığından beri umayın konuşması geriledi hatta eminim. Gün içinde çook nadir aşırı huysuzlanırsa biraz açıyorjm ve yemek yerken onun dışında açmıyorum. Yemek yerken de bıraktırmak istiyorum ama asla yemiyor yememesini geçtim çıldırıyor mama sandalyesinde ayapa kalkıyor durmuyor napcam bilmiyorum ya

Canım,Mete de öyle.Video izlemeden asla yemek yemiyor.Biraz yesin diye açtık telefonu,tableti,şimdi alışkanlık oldu.Nasıl kesicez bende bilmiyorum.

Canım Malesef bizde aynıyız ben altını bile video ile temizleyebiliyorum kaçıp gidiyo bende çok üzülüyorum ama yapacak başka bir şey de yok

Yemek yeme olayi bizdede video eşliğinde oluyor malesef aynen onceden sadece yemedigi zamanlar açıyordum sonra aliskanlik oldu acmadan asla yemiyor surekli deniyorum ama yok yani. Onun dışında pek açmıyorum ama benimkinin dil gelisimini pek etkilemedi hic susmuyor ne söylesek tekrar ediyor

Benim kızım da yemiyor yüzde 30 dur Max ek gıda anne sütüyle yaşıyor nerdeyse ama telefon TV asla vermiyorum Malesef çoğunluk sırf yemek yesin diye ekranla yemek yediriyor ilerde nasılsa yerler diye ama simdiki küçük bedenlerine verdiğimiz zararı ilerde düzeltmek mümkün değil. Çocukların yemek yemesi çok hayati birşey gibi görünüyor onlara fırsat vermiyoruz kızım kendi yiyor az yiyor ama kaşık çatal kullanıyor ne yediğini görüyor.cocuklara en büyük zarar Telefon TV ve abur cubur malesef. Ben cok karşıyım ve çok üzülüyorum. Yemiyor diye anne sütünü bırakanlar bile var Dr bana da demişti bırak diye. Çocuklara fırsat versek aciktiklari zaman bir şekilde yiyorlar hım tabak tabak değil ama yiyorlar.

Bu tv konusu sıkıntı cidden, bu devirde çok zor uzak tutmak. Ben 1 tane çizgi film belirledim, sadece onu izliyor günde 1 defa, 10 dk sürüyor zaten. Annem haberleri izlerken arada çıkan reklamları da asla pas geçmiyor tabi

Kızlar geçenlerde tesadüfen bi çocuk doktoruyla rast geldim, 11. aydan sonra anne sütü bildiğin şekerli su oluyor dedi bana. Eskiden 2 yaşa kadar emzir derdik ama artik öyle olmadığını biliyoruz dedi. Doktoru böyle söyleyen var mı başka?

Ne güzel maşallah. Ben de aşırı izlemiyorum artık gün içinde kendim de açmıyorum tv esskidem açıyordım şiödi hangi kanalı da açsam dalıyor o yüzden açmıyorum.

Evet doğru haklısın sanki az yeseler ne olcak işte hep içimşz rahat etmedş daha fazla yesinler diye açtık ds çok pişmankm. Yemek sonrası telefonu kapatınca bir bağırıyor ağlıyor zor unutturuyorum

Ben daha hiç Çizgifilm izletmedim tvde açık olsa izlemiyor zaten hic ilgisini çekmiyor. Telefondan video falan açmayıda bilmiyor, hic açmadım yani telefonu bazen bende görünce istiyor galeriyi açıyorum bikaç fotograf bakıyo sonra atıyo. Emzirme konusunda da bencede 1 yasına gelince bıraktırmak lazım hem memeye aldanıp yemek az yiyorlar hem de oyuna çeviriyorlar. Şimdi ayla ikisini aç demeye basladı biriyle oynuyo diğerini emiyo Ama bu kadar emmişken 2 yasına kadar emziririm artık

Çok iyi yapmışsın canım tebrik ederim. En güzeli hiç izletmemek. Meme olayı benim de kafamı karıştırdı

Öyle Dr lar var ama ben inanmam kuranı kerim de bile bebeğinizi iki yaşına kadar emzirirseniz bu mukemmel ama öncesinde de birakmanizda sakınca yoktur diyor. Valla bu devir TV telefon devri ama biz bakmazsak çocuklar da bakmaz bizi örnek alıyorlar çocuklardan sonra TV izlemiyoruz nerdeyse habere bile çok az bakıyoruz eğer gözlerini dikip izliyorlarsa anında kapatıyoruz

Evet doğru haklısın sanki az yeseler ne olcak işte hep içimşz rahat etmedş daha fazla yesinler diye açtık ds çok pişmankm. Yemek sonrası telefonu kapatınca bir bağırıyor ağlıyor zor unutturuyorum
Evet aynen oyle düşünüyoruz türk milleti olarak ama bunun sonu yok cnm ne kadar erken bırakırsak o kadar iyi az yemek yemeleri o telefondan çok daha zararsız. Eskiden TV yoktu şimdi malesef kolaya geliyor annelere. Benim oğlum yemiyordu çok zayıflamışti bir deri kemik olayı o ara verdim buyelenmis gibi bakıyordu ne yediğini bile bilmiyordu tabak tabak yemek yerdi ama çok mutsuz oluyordum çünkü çok zararlı otizme neden oluyor el kadar çocuk dedim böyle annelik yapmak istemiyorum yemezse yemesin ilerde elbet yer dedim iki yaş civarıydı koydum önüne yemiyorsan kalk dedim kimi zaman yer kimi zaman yemez hala öyleyim ama o kadar rahatım ki o da çok rahat yemek saatleri eziyet olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…