2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Bizimkinin uyku düzeni düzensizlik
Eğer gündüz hiç uyumadıysa akşam saat 20.30 gibi bayılıyor sabah 6 da kalkıyor
Gündüz uyumussa 23.00 da yatıyor geç kalkıyor hala bir düzenimiz yok kısacası
Gece de devam sütü veriyorum 1 kere
10 adet dişimiz var bizimde 2 si yolda çok zorlanıyoruz su sıralat dişlerden dolayı

Birde kızlar birşey sorucaktım sizlerin cocuklarınızın tv izleme durumu nasıl ya da telefon veriyormusumuz eline ? Benim ilk cocugum oldugu ablası abisi yok yani bütün gün peşimde oyunda oynamıyor tek basına illa birlikte oynayacagız.
arada telefondan video falan acıyorum zararlı oldugunu biliyorum ama nefes almak için yapıyorum sizler ne yapıyorsunuz? Nasıl zaman geçiriyorsunuz

merhabalar merak ettim ben de serenity yaptırdım da çok menun kaldım ilgilerinden falan 10 günde de sonuucm geldi bebeğiniz sağlıklı mı benim sonucm sağlıklı geldi

Televizyon, telefon konusunda yazmak istedim. Bu tamamen senin bebeğinle alakalı bir durum. Kimi çocuk kendi kendini oyalar kimisini tv telefon bile oyalamaz.
Bunun için kendini suçlu hissetme kesinlikle mükemmel olmak mümkün değil. Ama burada mükemmel olmak isteyenler olabilir sözleri seni strese sokabilir, yanlış yaptığını düşünebilirsin ki hiç değil. Sen bebeğin için en iyi annesin.
Fazla tevazu vasat insandan nasihat dinletir.

1 haftadır bizde de durumlar aynı malesef.. Gece uyanıp en az 2 saat oturuyoruz. Gece beslenmesini biz de kestik yalnızca su içiyor. Buna ragmen uyanıyor. Bizim en so. 13 dişimiz olmustu. Agzını açıp baktırmıyor.

Bir ara deliksiz uyumuştu bir hafta kadar sonra uyanıp oturmaya başladı. İki üç haftadır yanımda yatıyor ben de biraz dinlenmiş oluyorum. Gece beslenmesini 10.ayda kesmiştim. Ondan yana sıkıntı yok zaten memeye düşkün bir bebek de değil. Gündüz güzel uyuyor. 12.00-14.30arası kesin uyuyor. Gece de 9da yatıyor artık sabah 8-8.30 arası ne zaman denk gelirse uyanıyor. Yanımda yatmazsa dediğiniz gibi 3-4 gibi uyanıp oturuyordu. Alışmasını hiç istemezdim ama işin kötüsü ben de ona alıştım iyi uyuyor diye kıyamıyorum.
13 dişi var 14. Yolda bizim de.
Yemek yeme konusunda sıkıntımız var. Bazı günler hiçbir şey yemiyor ve çok yemek seçmeye başladı zorlanıyorum

Bizde memeyi bıraktıktan sonra uykumuz düzene girmişti ama bi grip yaşadık ondan böyle uykular düzensiz oldu . Kalkıp 2-3 oturmak istiyor geri uyutiyim diye uğraşıyorum bu sefer de bas bas bağırıyor.
Bizimkine hiç yaninda olmam farketmiyor her türlü kalkıyor artık zorlaniyorum bakalım napıcaz vitamin veriyo musun canım?

Evet, boyu 15 aylıkken 76 cmdi. Argivit başladık iki aydır kullanıyoruz. Bir de sabahları balık yağı. Başka bir şey vermiyorum içindeki vitaminler yeterli dedi doktorumuz. Boyuna faydası oldu da iştahta bir değişme olmadı. Yaşına kadar her şeyi yiyen çocuk gitti önüne koyduğum şeyleri yere atan bir ufaklık geldi. Önceden oynasa da yiyordu şimdi oynayıp atıyor. Yemek konusunda siz nasılsınız? Neler yapmalıyım bilmiyorum.

Benim de durumum aynı canım. Ailelere uzak bir yerdeyiz zaten yakın olsak da pandemiden dolayı kimseyle görüşme durumu olmazdı.
Hava iyiyken bir iki saati dışarıda geçiriyorduk. Havalar soğudu, eve tıkıldık. Ben televizyonu kaldırmıştım epey önce. TV alışkanlığı haliyle yok. Ama gün içinde çok bunaldığım zamanlar kendi videolarını açıyorum. Yaklaşık on on beş dakika kadar. Akşam babası veriyor maalesef telefonu. O da yirmi dakikadan fazla değil ama kızıyorum sırf kucağında sakince otursun diye yapıyor.
Önceleri çok karşıydım epey de direndim ama sıfır maruziyet yapamıyorum maalesef. Hala zararlı olduğunu düşünüyorum ama ben tuvalete giderken bile bacağıma yapışıp ağladığı zaman bağırmaktansa beş dakika telefonu kurcalamasını tercih ediyorum. Bu biraz tahammülle de alakalı sanırım. Bağırmak, kızmak daha çok zarar verir.
Epey karışığım bu konuda. Evde çok sıkılıyoruz

Zorlama canım aç olsa zaten duramaz yer biseyler bizimde bu aralar öyle iştah gitti istediğini yiyor istemediğini ağzından atıyor artık zorlamıyorum çünkü acıksa mama diyor . Kendi haline bırak sevdiği şeyler varsa onları yapmaya çalış diğerlerini de onun içine kat anlamadan yesin .bizimde bu ay aşımız var bakalım nasıl gidicez bu oandemide bilmiyorum.

İçine kattıklarımı anlıyor maalesef bakmadan yemiyor. Ağzına alınca fark ederse de tükürüyor. Bu sorunlar yeni yeni olunca ne yapacağımı bilemedim ısrar etmiyorum ara öğün vermeyi kestim acıkmasını bekliyorum. Umarım düzelir. Bizimki 17 aylık oldu yeni, biraz geç doğdu da
Biz 15 ve 16 aylarda menenjit yaptırdık. 19. Ayda da son dozu var. Merak etmeyin sağlık ocakları çok dikkat ediyor. İçiniz rahat olsun. Kontrole gidecek misiniz 18.ay için?

Kontrol değil de sadece aşı için gitmek istiyorum onu da vurursa arabada vursun istiyorum oğluma maske takamıyorum o yüzden savunmasız oraya girmesin nolur nolmaz. Bende menenjit vurdurmak istiyorum ama tek doz diye biliyodum 3 doz mu oluyor bide hastanede mi yapılıyor sağlık ocağına asiyi alsam siz yapar misiniz diye sormustum yapmıyoruz demişti. Yemekte bizimde öyle istemediği bişey olunca direk çıkarıyor bi şekilde oyalarak yediriyorum yoksa aç durucak.

Haklısınız tabi de onlar için de arabada vurmak vs sorun olur kabul ederler mi bilmiyorum.
Çift kat maskeli, her hastadan sonra eldiven falan değiştiriyordu bizim hemşiremiz. Zaten çok durmadan hemen yaptırıp çıktık çok şükür sorun da olmadı. İnşallah siz de sorun yaşamazsınız.

Menenjt aşısının dozları aya göre değişiyor bildiğim kadarıyla. Belli bir aydan sonra iki doz olması gerek. Ya da iki farklı aşı. Emin değilim. Ayına göre takvime bakarak söyledi doktorumuz. Arayıp sorabilirsiniz de. Biz 15. Ay nimenrix tek doz, 16.ay bexsero ilk doz yaptırdık. 19. Ay bexsero ikinci doz var. Ve evet eczaneden aşıyı alıp sağlık ocağına götürünce onlar yapıyor öncesinden bir şey söylemeye de gerek yok bildiğim kadarıyla. Soğuk kalması gereken bir aşı o yüzden hemen yapıyorlar.

Ben b12 iğnesi vurulmaya gidiyorum o zaman hemşireyle bi daha konusucam eğer yapmak derse özel aşıları pandemiden sonraya ertelemek zorunda kalıcam çünkü hastaneler gidilcek gibi değil hepsi covid hastanesi oldu . Hamilelik için kontrole bile içim sıkıla sıkıla gidiyorum .

Evet canım, mantıklı. Sağlık ocağı bizim yan bloğun altında olunca ben hemen gidip hallettim ama öncelik rutin aşılar tabi.

Yaa sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi. Rabbim kolaylık ve sabır versin :)

Ne zamandır giremiyordum. Maşallah doğurmana az kalmış..

Kızlar çok dertliyim çaresizim. Zeynep 18 aylık oldu. Her şeye mzmızlanıyor,ağlıyor. İştahlı evladım yemez hale geldi. Bebek 2 aylık bi yandan o ağlıyor. Sıkıştım kaldım ağlamalar, iştahsızlık dönemsel mi bilemedim.
Sizin bebeler nasıl?

Aynıyız. Bi de 2 aylık bebek var. Oturup ağlıyorum.
Bilemedim ben mi beceremedim bu işi

Ne zamandır giremiyordum. Maşallah doğurmana az kalmış..
Sağol canım 5 haftam kaldı inşallah bende sağlıkla kucağıma alırım. Hiç beceremiyorum diye de sakın düşünme normali bu zaten benim oğlum da çok huysuz bu aralar sürekli ağlamalar babası varken beni istemiyor. İstemedigi bişeyi yapınca hep ağlıyor dönemsel 2 yaş sendromu dediğimiz dönemi yaşıyorlar. Kafana bişey takma emziriyorsan bebeğinin sütünü etkilemesin. Yardim alabilecegin birileri varsa da mutlaka yardim al .

Benim kızım da 19 aylık. Doğru düzgün birşey yemiyor. Zaten herşeyi kendi yapmak istiyor. İstediği birşey anında olmazsa ağlıyor sinirleniyor. 2 yaş sendromu gümbür gümbür geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…