2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Selam kızlar son bir haftadır pek bakamadım ama herkes doğurmuş sanırım gördüğüm kadarıyla. Ben de ptesi günü spinal anestezi ile sezeryan oldm. Gebelk şekeri vardı ve bebek düşük kiloluydu drum daha fazla bekleme taraftarı değildi, çok şükür sağlıkla kavuştum oğluma🥰 2700 , 51 cm doğdu, yenidoğan yoğun bakımda yer durumuna fln bakılmıştı çok şükür gerek kalmadı. Annelik çok güzelmiş Allah isteyen herkese nasip etsin inş 🙏
Sana da geçmiş olsun canım maşallah 2.5 kiloyu geçti mi sorun olmuyor.

Dogum yapan butun arkadaslara hayirli olsun. Bende gecen hafta normal dogum yaptim. Pazartesi kontrolde 2 cm açılman var dedi doktor, o gece nişanım geldi sonra gece 1 gibi sancılar başladı evde biraz beklemek istedim sıklaşmasını. Gece 4 gibi hastaneye gittim 3 cmdi açılma ama sancılarım 2 dk birdi ve çok şiddetlydi. Doğum hızlı ilerler diye beklerken cok uzun sürdü ertesi gün saat 11 de doğum yaptım. Bebeğimin kordonu omuzlarına dolandığı icin aşağı inmedi beni cok zorladı. Bağırmaktan hastaneyi yıkmışım 😩 Neyseki hepsi bebegini kucağına aldığın an geciyor. Çok sükür bebegim iyi.
Normal dogum yapan arkadaslar dikisleriniz ne durumda? Benimkiler cok yanıyor normal mi acaba? Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Bana sadece batikonlu su verdi doktor.

Kizlar virusluleri sakin yanastirmayin bebeginize buyugum gripti gitti geldi optu ufakligi 37.5 atesle yogun bakima aldilar yenidogan oldugu icin riskli dediler aman aman dikkat edin ben koruyamadim ve dualariniza talibim
alah sırgesın bnmkıde ınsallah yarın taburcu ederler dort gundr emzırmeye gıdıyom kuzumu buyukler dınlemıyolar yenıdogn bebek bn bıle opmeye kıyamıyom yavrumu ınsallah cabuk atlatır senınkıde allah safı esmasıyla sıfalandrsın

canim benim ki de hastanede öyleydi altını değiştiriyordum ıslak pamukla yüzünü siliyordum ayağının altına sert vurup burnunu sıkıyordum. Biraz acımasız olman lazim:)) sonra sonra kendi kendine uyanıyor zaten

Canım sana aynı soruyu sorduysam kusura bakma :) bu zincoyu günde kaç defa kacar damla kullanıyorsun eczacı sabah tok karina 1 damla dedi başka yok bana biraz az geldi .

Birde benim de hastaneden çıktığımda göğsünün göğsümun biri tıkanmıştı. Eve gelince sıcak dus ve masaj yaptım . Çıktıktan sonra havlu ütüleyip bastım 5 6 defa . Yengem zeytinyağıyla 2 saat masaj yapıp eliyle sağdı çok canim yandı ama 2 güne göğsüm açıldı çok şükür bir 2 gün de kendim pompayla sağdım hem ucu da güzel cıktı. Belki işine yarar

Zinconun içinde günde 2 kere 4er damla yazıyor ama doktor bize günde 3 kere 3 er damla kullanın dedi. Öyle kullanıyorum ben daha rahat gaz çıkarmaya başladı bugün çok şükür

Dogum yapan butun arkadaslara hayirli olsun. Bende gecen hafta normal dogum yaptim. Pazartesi kontrolde 2 cm açılman var dedi doktor, o gece nişanım geldi sonra gece 1 gibi sancılar başladı evde biraz beklemek istedim sıklaşmasını. Gece 4 gibi hastaneye gittim 3 cmdi açılma ama sancılarım 2 dk birdi ve çok şiddetlydi. Doğum hızlı ilerler diye beklerken cok uzun sürdü ertesi gün saat 11 de doğum yaptım. Bebeğimin kordonu omuzlarına dolandığı icin aşağı inmedi beni cok zorladı. Bağırmaktan hastaneyi yıkmışım 😩 Neyseki hepsi bebegini kucağına aldığın an geciyor. Çok sükür bebegim iyi.
Normal dogum yapan arkadaslar dikisleriniz ne durumda? Benimkiler cok yanıyor normal mi acaba? Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Bana sadece batikonlu su verdi doktor.
[/QUOTE]
Dikişler düştükten sonra batikon kullnmayi bırak tahriş olmasın benimki öyle hep şişti 1 ay olucak benimkide yeni iyileşti doktor uyarsaydi batikon konusunda 15 güne belkide iyileşir di yeni rahat oturmaya başladım.dikislerini kurula sürekli temiz tut düşene kadar nemli bırakma kesinlikle kuruttuktan sonra batikon sür. BU arada Allah hayırlı evlat etsin

Bebegi sadece anne sutu alanla bebeğinizin kakasi nasil?
Oglum
sert ve kaskati kaka yapiyor acaba kabiz mi oldu:/

Geliyoruz demiyorlar ki çat kapı daha hastaneden çıktığımız gün mieafir geldi burda anlamıyorlar gelenler bidaha bidaha geliyor amaçları ne anlamadm bırakın kendimizi topatlayalım kaynanm garip insan zaten doğumdan beri mama verelimde verelim diyor kızada babannen sana mama alsınmı diyor yanımda bala laf atıyor sütum bolken şimdi göğsümde sorun var demedim birsey şimdide boşver mamayı emsin daha iyi diyor kadın yanar dönermi ne zaten annemide üzdü kadın gitti bir hafta zor kaldı yanımda

Benim kayınvalidem de böle bir tuhaf. Çocuğu emzirmeye yatak odasına gidiyorum diye neden burda emzirmiyorsun diyor. Ben mememi halka açmak zorunda mıyım ya rahatsız oluyorum neden ortalıkta emzireyim. Rahat eden emzirir tabii doğalda bişi ama ben rahat edemiyorum, ne görmeyi bekliyor acaba. Kadın gidene kadar sütüm gelmedi sinirden. Ne zaman evden çıktı çocuk emmeye süt gelmeye başladı

Lansinoh elektrikli pompa aldım bugün kızlar. Sütüm ilaçlı olduğundan bebeğime veremiyorum. Ama sürekli sağmam da gerekiyo haliyle süt olması için. Pompa 10 dk boyunca en yüksek çekişli ayarda çalıştı ama 1 damla süt gelmedi normal mi bu tecrübeliler cevap verebilir mi?

Canım bende lansinoh kullanıyorum, ilk 2 gün sütüm yokken dediğin gibi 1 2 damla geliyordu şimdi sağdığımda düşük ayarında bile akıyor 10 dk da 60 cc 70 CV kadar sağıyorum. Gelmesi lazım normalde

Mrb kızlar benimde bi aksilik çıkmazss haziranın son bebeklerinden.29haziran sipinal sezaryenle doğum yapıcam kısmet olursa.
39 haftalık oluyoruz haftaya.aslında bi kaç gün daha önce alıcaktı ama bebek küçük dedi 2800 gr.inş bu hafta biraz daha gelişir
Allah yardimcin olsun canım son haftalarda baya kilo alıyorlar bebeğiniz kız mi

Selam kızlar son bir haftadır pek bakamadım ama herkes doğurmuş sanırım gördüğüm kadarıyla. Ben de ptesi günü spinal anestezi ile sezeryan oldm. Gebelk şekeri vardı ve bebek düşük kiloluydu drum daha fazla bekleme taraftarı değildi, çok şükür sağlıkla kavuştum oğluma🥰 2700 , 51 cm doğdu, yenidoğan yoğun bakımda yer durumuna fln bakılmıştı çok şükür gerek kalmadı. Annelik çok güzelmiş Allah isteyen herkese nasip etsin inş 🙏
Allah anali babali büyütsün inşallah

alah sırgesın bnmkıde ınsallah yarın taburcu ederler dort gundr emzırmeye gıdıyom kuzumu buyukler dınlemıyolar yenıdogn bebek bn bıle opmeye kıyamıyom yavrumu ınsallah cabuk atlatır senınkıde allah safı esmasıyla sıfalandrsın
Amin hepimizinkini enfeksiyonmu oldu seninkide

X