• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba ben geçen hafta 6+4 te doktora gittim bebeğimi gördüm çok şükür kâğıtta 3-4mm yazıyordu .ultrasonda ölçülen haftada 5gun geride yani 5+6cikmisti . Bir haftadır kafama takıyorum bu normal bir şey mi yoksa sıkıntı mı var
Yok canım ya bazı bebekler sonradan kapatıyor o farkı, bi de belki geç döllenme de olmuş olabilir o zaman da böyle fark çıkıyor

Kızlar yaa aranızda vajinal ultrason olan oldumu gebeliği sıkıntıya sokarmi acaba. Ben kiloluyum yani muhtemelen doktor göremeyince vajinal diyecek endiseliyim zararı olurmu acaba
Benim ilk önce karnımdan baktı doktor, sonra istersen vajinal bakalım daha net görürüz dedi ve hiç bir zararı yok diye ekledi, ilk hamileliğimde de ilk öyle bakmıştı doktor...

Sağol bacım dedigin gibi takmamak lazım yoksa kimi sampuanından diş macununa deterjanından el sabununa hayatında kullandıgı herşeyi değiştiren var sonunu getiremezsin :işsiz:
Oralara hiç girmeyin ben girdim ben ettim siz etmeyin , oje , şampuan , diş macunu hepsini değiştirdim parfüm kullanmıyorum, birkaç örnek aldım doğal bişeyler yapmak için ama sonu gelmiyor , abartmaya gerek yok cidden , valla benim aynı zaman hamile kaldığım bir arkadaşım , içki , sigara vs, yapılmayacak ne varsa yaptı , ben hemen sigarayı bıraktım , içilen ortamda bile durmadım , herşeyime dikkat ettim , o dogum yaptı gayet sağlıklı bir bebek , benim oğluşumsa 3. gün ameliyat oldu , ama ben akıllanmış mıyım hayır

Oralara hiç girmeyin ben girdim ben ettim siz etmeyin , oje , şampuan , diş macunu hepsini değiştirdim parfüm kullanmıyorum, birkaç örnek aldım doğal bişeyler yapmak için ama sonu gelmiyor , abartmaya gerek yok cidden , valla benim aynı zaman hamile kaldığım bir arkadaşım , içki , sigara vs, yapılmayacak ne varsa yaptı , ben hemen sigarayı bıraktım , içilen ortamda bile durmadım , herşeyime dikkat ettim , o dogum yaptı gayet sağlıklı bir bebek , benim oğluşumsa 3. gün ameliyat oldu , ama ben akıllanmış mıyım hayır
Geçmiş olsun ne ameliyatı oldu ?

Bebisimi cok ozledim. Elimden gelse her gun doktora gidip, gormek ve kalp atisini duymak istiyorum. Sizler de oyle misiniz? :KK68:
Bende öyle değil maalesef , hala hamile değilmişim gibi geliyor, birde oğluma karşı farklı hisler içindeyim hatta ilk öğrendiğim 4 gece boyunca uykularımdan oğlumun ismini sayıklayarak uyandım hep anlamadım niye böyle oluyor...

Teşekkür ederim , diyafragma hernisi ,( anne karnında diyaframda bir boşluk oluşuyor , bagırsaklar ordan girip organları etkiliyor, bizim sol akciğerimiz gelişmemişti)
Ayyy benim kızım da 9 aylıkken oldu bu ameliyatı
Anne karnındayken 20 aylıkken belli oldu
Yaşamaz vs bile dediler
Doğum yapacak hastane bulamadım ( kabul etmiyorlardı ) sonra doğdu hernis değilmiş
Diyafram envantrasyonu ( diyafram zarı yırtılmamış ama yukarıya doğru çıkıp kubbeleşmiş ,organlara zarar vermesin diye 9 aylıkken ameliyat oldu ,çok şükür iyi şimdi
Geçen başka bi topikte gördüm ,bebeği vefat etmiş içim cız etti ,rabbim kimseyi evladı ile sınamasın

Sabah beş buçukta idrar testi yaptım. Altıda kan vermeye gittim. İlki tüp bebek. Kızım 15 aylık. Bu doğal yoldan oldu çok şükür. Hâlâ emziriyorum. Bakalım ne olacak
Ben de emzirirken hamile kaldım 27 aylık benim oğlum. Kızınız daha çok küçük emzirmeye devam edebilirsiniz tandem emzirmeyi araştırın. İnşallah hamileyken emzirilmez tabusu olan bir doktora denk gelmezsiniz. Sağlıklı beslenirseniz ikisine de yeter. Emzirmenin düşük riskini arttırdığı,oksitosin prolaktin karmaşası gibi iddiaların asılsız olduğu kanıtlandı artık. Benim doktorum emzirmeye devam edebilirsin hatta oğlun da kolostrum almış olur yeniden dedi. Ben emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum ama sebebi hamilelik değil oğlumun artık çok abartmış olması.Sonu yok yani bıraksam 5 yaşına kadar emecek

Canim ünlü bir doktorun videosunu dinlemistim. " Anne adaylari daha bebeklerinden haberdar olmadan yaptiklari hic bir seyden sorumlu degildir. Hoplamak, ziplamak, sigara ve alkol tuketimi, lazer, sac boyatmak, ilac kullanimi vs. Bebege zarar vermez. Ama ogrendikten sonra tum sorumluluk annededir." Bizler bebisleri ogrenene kadar Rabbim onlari koruyor. Ben boyle dusunuyorum. Anne olacagimizi ogrendikten sonra dikkat etmeliyiz.
Canım çok teşekkür ederim. Benim testim 10. gün pozitif gösterdi zaten. Muhtemelen geç döllenme. Allah hepimizin minnoşlarını korusun :anne:

Canım ben lazere devam etmicem zaten. Sadece bilmeden bir kez yaptırmış oldum, buna üzülüyorum.
Ben bu işin hastanesinde yaptırıyordum
Kadın kesinlikle önermiyoruz dedi
Henüz ne gibi etkiler bıraktıgı bebek üstünde kesinleşmedi en az 50 yıl gecmesi lazım ki anlasılsın vs gibi güzel bi acıklama yaptı o yüzden asla devam etmem lazere

Kızlar bir de benim doktorum adet geçtikten sonrası önemli, adet geçmeden yaptıkların önemli değil dedi. Benim ultrason ölçümünde çıkan haftaya göre bakınca adet 5 gün geçmiş gibi görünüyormuş, yani son 5 gün içinde yaptıkların önemli dedi.

Kızlar bir de benim doktorum adet geçtikten sonrası önemli, adet geçmeden yaptıkların önemli değil dedi. Benim ultrason ölçümünde çıkan haftaya göre bakınca adet 5 gün geçmiş gibi görünüyormuş, yani son 5 gün içinde yaptıkların önemli dedi.
Adet gectikten sonra sac boyattım antiboyiğe devam ettim deli gibi normalde icceğimin bes katı üst üste günlerce alkol aldım :)
Kimyasal gebelikten sonra adet döngüm bozuldu diye düşünüyordum halbuki gayet devam ediyormus gecen ayki düzen

Ayyy benim kızım da 9 aylıkken oldu bu ameliyatı
Anne karnındayken 20 aylıkken belli oldu
Yaşamaz vs bile dediler
Doğum yapacak hastane bulamadım ( kabul etmiyorlardı ) sonra doğdu hernis değilmiş
Diyafram envantrasyonu ( diyafram zarı yırtılmamış ama yukarıya doğru çıkıp kubbeleşmiş ,organlara zarar vermesin diye 9 aylıkken ameliyat oldu ,çok şükür iyi şimdi
Geçen başka bi topikte gördüm ,bebeği vefat etmiş içim cız etti ,rabbim kimseyi evladı ile sınamasın
Aminnnnnn, evet bende hala takip ediyorum , çok zor bir dönem, birilerine umut olurum belki diye bakıyorum arada

Kızlar merbaha benim bat 30 aralıktı. Adet olmayınca 31 inde kan testi yaptırdım negatif çıktı. 10 gün geçince hala hasta olmadığım için tekrar test yaptırdım onda da beta hcg 43 çıktı. Doktor bu değerin çok düşük çok ümitlenme herşey olabilir, adetinin bu kadar geçmesine karşın daha fazla oomalıydı dedi. 5 gün sonra tekrar test yapalım dedi. 5 günde beta hcg 43 den 800 e çıktı. Bu seferde artış güzel ama bakalım kese gözükecek mi dedi? Sevincimi yaşayamadım şimdi cumayı bekliyorum kese gözükecek mi diye.. Umarım gözükür sonra da kalp atışlarıda duyulur ve bende eylül annesi olurum :)

kızlar peki siz belirti olarak ne hissediyorsunuz ? adet sancısı gibi sancı geliyor bazen bana normal diyolar ama sizde neler oluyo bugun 6 haftamız doldu bizim sata göre

Adet gectikten sonra sac boyattım antiboyiğe devam ettim deli gibi normalde icceğimin bes katı üst üste günlerce alkol aldım :)
Kimyasal gebelikten sonra adet döngüm bozuldu diye düşünüyordum halbuki gayet devam ediyormus gecen ayki düzen
Ben de 3 ay kullandığım yumurta geliştirici ilaçlar ve söktürücüler düzenimi bozdu sanıryordum ama alakası yokmuş :)

kızlar peki siz belirti olarak ne hissediyorsunuz ? adet sancısı gibi sancı geliyor bazen bana normal diyolar ama sizde neler oluyo bugun 6 haftamız doldu bizim sata göre
Bana da oluyor, ay adet olcam sanki diyorum ben de 6+1 im bugün bile yaşadım, bulantı kusmam çok benim bi de lekelenmelerim geçseydi kendimi daha iyi hissetcem :KK76:

Kızlar ultrason ölçümüne göre 5+3 üm, neden bulantım yok acaba... mide yanmam daha haberim yokkenden beri var.

Kızlar ultrason ölçümüne göre 5+3 üm, neden bulantım yok acaba... mide yanmam daha haberim yokkenden beri var.
Çok araştırdım bazılarında 6. Haftadan sonra bazılarında 7.haftadan sonra başlıyormuş, hatta 9.hafta başlayan bile varmış. Bazılarında da hiç olmuyormuş

Back