- 17 Haziran 2014
- 1.654
- 3.136
- 133
Merhaba hosssssgeldiiiiin.... Hayirli ugurlu olsun bebisin... saglikla kucagina almayi nasip etsin allahimMerhaba kızlar. Bugün kan verdim. 5+6 da 8700 bhcg çıktı. İnş yarın da doktora gidicem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba hosssssgeldiiiiin.... Hayirli ugurlu olsun bebisin... saglikla kucagina almayi nasip etsin allahimMerhaba kızlar. Bugün kan verdim. 5+6 da 8700 bhcg çıktı. İnş yarın da doktora gidicem
Hahahaha ilahiiii ☺ toxoplasma- kefi diskisindan, pismemis etlerden vs bize gecebilen bir parazitin sebep oldugu hastalik... rubella-kizamikcik testi... elisa-hepatit ve turevleri b c vs...bunlar 3 gunde falan cikiyor..... ilk yazdiklarim tam kan sayimi biyokimya falan hepsi ayni gun cikar.onlar ne disney prensesleri mi
her gebelikte istiyorlar mı o dediklerini de?
Dogru demis canim. Kirmizi et zaten cok saglikli oldugunu dusundugum bir sey degil. Hafta 1 kere sadece kofte yiyen ben, gecen hafta ne kadar kirmizi et varsa hepsinden yedim. Aserme dedikleri sey bu olsa gerek... halbuki kirmizi etteki proteinle fasulyedeki protein ortalama ayni oranda. Bakliyat daha faydali. En azindan bol lifli...Oo rahat rahat kesen gözükür bakalım ☺
Kızlar bu arada doktorum eti çok yoğun tüketmemek lazım haftada 1 maksimum 2 olsun çünkü kanı katılaştırır. Gebelikte cıvık kan isteriz biz dedi
zaten vejetaryenim gerek yok bunlaraHahahaha ilahiiii ☺ toxoplasma- kefi diskisindan, pismemis etlerden vs bize gecebilen bir parazitin sebep oldugu hastalik... rubella-kizamikcik testi... elisa-hepatit ve turevleri b c vs...bunlar 3 gunde falan cikiyor..... ilk yazdiklarim tam kan sayimi biyokimya falan hepsi ayni gun cikar.
Kacis yok canim... yedigimiz sebzelerde de olabiliyor o toxo paraziti... illa ette olacak diye bir sey yok.... zaten doktorun isteyecek bunlari, yaptirmam deme. Cok onemli.zaten vejetaryenim gerek yok bunlara
çok sagol canım :)
Tamam tatlim cok saol1.5 senedir folik asit kullaniyorum. Bazen ac bazen tok aldigim oldu. Ama genelde ayni saatte almaya calisiyorum. Yemeklerde sonra alabilirsin. Ayni saatte almaya dikkat et tatlim
ister zaten büyük ihtimal ona da ben vejetaryenim diye çemkiremem güzel sonuclar cıkar insallahKacis yok canim... yedigimiz sebzelerde de olabiliyor o toxo paraziti... illa ette olacak diye bir sey yok.... zaten doktorun isteyecek bunlari, yaptirmam deme. Cok onemli.
Hakkaten dediğin gibi doktorlar ne söylesem de kafasına taksa diye düşünüyor gibi :)Benim de 4+5te 2764 çıkmıştı ve kese de görünmemişti bence normal senin değerin çünkü benim de öyleydi. Bu doktorlar can sıkmak için birebir ve bir dedikleri bir diğerini tutmuyor bence çok takilmamak lazım. Ve de görünmesi için erken bence de kötü düşünme.
Maşallah canım çok sevindim seni rahatlatmaya çalışan ben bugün sonucumun 5200 çıkmasıyla acayip gerildim çünkü hiç yüksek diye sorun olduğunu duymamıştım ama araştırınca rahatladımKizlar cok sukur kese göründü bugün vajinal ultrasonla
Ben daha gitmedim canımKızlar tüüüünaydıııınnn
Cumartesiye az kaldı çok heyecanlıyım. Sat 28 kasım olup kese kalp atışı fln gören oldu mu aranızda? Şu günler geçsin de birbirimize cinsiyetlerini öğrendiğimiz zamanların sonrasında da kızlar doğuma gidiyorum dua edin dediğimiz zamanların günü gelsin inşallahhh. Ben daha kızıma söylemedim kardeşinin olacağını. Daha önce çok seviyorum üzülmüştü kaybettiğimizde o yüzden bi ilk üç ayı atlatayım hayırlısıyla da
Ay canım ya bu sefer sağlıkla kucağına alırsın inşallahHerkese merhaba gebeliklerimiz hayırlı uğurlu olsun.6. Gebeliğim kısmet olursa Eylül annesi olcam yaşayan çocuğum yok ve uzun uğraşlar sonrası tüp bebekle hamile kalabildim tekrardan bu defa hayırlısıyla kucağıma almayı umuyorum. Kadın doğum hastanesinde bol gebe olan bi serviste ebelik yapıyorum aklınıza takılan sorularınızı seve seve cevaplayacağımı belirterek hep beraber güzel dostluklar kurarak sorunsuz gebelik geçireceğimizi umuyorum. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Hadi bakalım inşallah şahidizAynen tatlim. Benim boyun 165. Ama kemikli bir hatunum ☺ kas+kemik=58 kg benim... yagsiz vucut agirligim. Kilolu durmuyorum ama bu surecte saglikli beslenme duzenime devam edip bebegin kilo almasindan yanayim. Cift canlisin ye anam ye babam zihniyetinde degilim ☺ Saglikli az az ama sık sık yememiz lazim. Bu ara pek duzenli beslenemiyorum. Canim bir sey istemiyor... en sevdigim sey portakal oldu. Zorla 3 bardak sut, arada ceviz meyve yiyorum. Gecen hafta surekli et tukettim. Normalde haftada 1 yerdim. Ama kendime su an itibariyle soz veriyorum... duzenli beslenme hayatima geri donecegimmmm... siz de sahit olun annelerim ☺☺☺
Ay çok teşekkürler bu bildiler içinMevsim meyve ve sebzeleri dışında tüketmek mantıklı değil zaten de ben hastanenin diyetisyeninden liste aldım Brüksel lahanası bol folik asit içerdiği için haftada üç dört gün var karnabahar pırasa brokoli ıspanak havuç cevizli kereviz salatası var sebze olarak.yeşillik konusunda biraz temkinli olmakta fayda var özellikle taze kekik ve maydanoz. Roka dere otu tere marul iyi temizlendiğinden emin olarak tüketilecek. Ceviz badem kabak çekirdeği fındık fıstık kesinlikle çiğ olacak kavrulmuşu tüketmiyorum. Meyve anlamında nar tüketilebilir ama bütün bi nar ilk haftalar şüpheli çeyrek nar yazmış. Mandalina elma portakal kivi ananas avokado kabızlık sorunu yoksa muz demiş. Kuru meyveler aşırıya kaçılmicak konsantre olduğu için şeker miktarı yoğun. Ilık suda bekletip kaysı yiyorum kuru üzüm incir yine kontrollü. Yoğurt evde mayalanmış süt ve kefir var probiyotik olarak. Kırmızı et balık tavuk yumurta kuru baklagiller protein listesinde var. 2 litre su var. Bide yasak listesi var çay kahve sigara alkol asitli içecekler hazır meyve suları salam sosis sucuk dip balıkları midye çiğ yada az pişmiş et ve et ürünleri bitki çayları. Sadece ıhlamur ve nane limona müsade var. Kısacası doğal ve mevsimsel ürünler tüketin,fabrikasyon ürünlerden uzak durun diyorlar
Maşallah canım gözünaydınKızlar doktordan geldim şimdi. 5+1 karından kese gördük çok şükür. 10 gün sonrası için de randevu verdi kalp atışını duyarız diye.
Mevsim meyve ve sebzesi dışında birşey yeme, bulantı için leblebi ve zencefil tüket, portakal limon ya da mandalina suyu çok faydalı, en önemlisi de bol su tüketimi dedi.
Hepimiz için sağlıklı gebelik olur inşallah
Yaaa üzülme nasibiyle gelir evinizi bereketinizi huzurunuzu arttırır inşallahSelam kızlar. Ben de bugün öğrendim hamile olduğumu. Hıc beklemiyordum. Dk ile korkmuyordum oysa ama kismet böyleymiş. Sat:12.12.2018 bugun beta joh 302 çıktı. Ilk çocuğuma cok zor gebe kalmıştım 1 yıl uğraşmıştık. Bu ikinci cocugum olacak isteyen herkese nasip etsin Rabbim. Ben sabah öğrendim ve cok ağladım. Ama Rabbimin bir bildiği vardır deyip kabullendim.
Bildirmedim zırt portakal arıyorlarKizlar bir sorum olacak. Aile sagligi merkezlerine bildirdiniz mi hamile oldugunuzu?
Canımmm grup kurucumuz nasılsınHayırlı olsun canım
Maşlallhhhhh gözünüzaydınMerhaba kızlar. Bugün kan verdim. 5+6 da 8700 bhcg çıktı. İnş yarın da doktora gidicem
Yoooog walla durmak yokKızlar birşey soracağım. Biraz kritik süreçten geçiyoruz malum acaba bu aşamada cinsel ilişki yasak mi?
Yoooog walla durmak yok
Kanaman falan yoksa bi sıkıntı olmaz diye biliyorum bilmiyorum doğru mu
Ciksinnn mis gibi sonuclar ☺ guzel haberlerini alalimister zaten büyük ihtimal ona da ben vejetaryenim diye çemkiremem güzel sonuclar cıkar insallah
Saol canm cok sukur ins hersey yolunda gider hepimiz icinMaşallah canım çok sevindim seni rahatlatmaya çalışan ben bugün sonucumun 5200 çıkmasıyla acayip gerildim çünkü hiç yüksek diye sorun olduğunu duymamıştım ama araştırınca rahatladım
Tekrar gözünaydın
Canim ilk gebeligimde ( bos gebelikti, dusuk ve kuretajla sonuclandi) doktor henuz bos gebelik oldugunu ogrenmeden once ilk 3 ay iliski onermiyorum demisti. Bir hafta sonra ayni hastanede baska doktora gittim kontrole o da ayni seyi soyledi. Gebelik saglikli olsa da biz onermiyoruz dedi. O sebeple simdi evcilik oynayan gunlerimize geri donduk. Bebekten onemli degil dusuncesiyle hareket ediyoruz esimle. Bol bol sariliyoruz. 2.trimester zamaninda doktora danisacagim. Ama simdilik no no no ☺Kızlar birşey soracağım. Biraz kritik süreçten geçiyoruz malum acaba bu aşamada cinsel ilişki yasak mi?
Evet düşük riski oluşturabiliyor diye biliyorum ben de. Biz de no no no modundayız :)Canim ilk gebeligimde ( bos gebelikti, dusuk ve kuretajla sonuclandi) doktor henuz bos gebelik oldugunu ogrenmeden once ilk 3 ay iliski onermiyorum demisti. Bir hafta sonra ayni hastanede baska doktora gittim kontrole o da ayni seyi soyledi. Gebelik saglikli olsa da biz onermiyoruz dedi. O sebeple simdi evcilik oynayan gunlerimize geri donduk. Bebekten onemli degil dusuncesiyle hareket ediyoruz esimle. Bol bol sariliyoruz. 2.trimester zamaninda doktora danisacagim. Ama simdilik no no no ☺
Teşekkür ederim Allah gönlüne göre versin okumanın yaşı yok nasılsa ama keşke daha kolay bir bölüm okusaydın çalışma şartları ağırHoşgeldin. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bu sefer. Ben de hemşirelik okuyorum bu yaşımda yaş 35
Teşekkür ederim canım çay açık bir iki bardağı geçme çok seviyorsan demiri bağlıyor ya o yüzden kısıtlıyorlar yemeklerden sonra 1 saati geçsin en azındanHakkaten dediğin gibi doktorlar ne söylesem de kafasına taksa diye düşünüyor gibi :)
Maşallah canım çok sevindim seni rahatlatmaya çalışan ben bugün sonucumun 5200 çıkmasıyla acayip gerildim çünkü hiç yüksek diye sorun olduğunu duymamıştım ama araştırınca rahatladım
Tekrar gözünaydın
Ben daha gitmedim canım
Amiiiin inşallah hayırlısıyla o zamanları görürüz
Hatta Doğum hikayelerimizi paylaşırız inş
Ben de söylemedim daha kızıma
Karnım çıkmaya başladığında söylerim diyorum 5-6 aylıkken .. çok çok istiyor özellikle bi kız kardeşi olmasını , her gün sorar herhalde ...
Ay canım ya bu sefer sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Neden öyle oldu eğer üzülmeyeceksen
Çok sevindim aramızda olmana sorar dururuz artık sana
Amiiin inşallah
Hadi bakalım inşallah şahidiz
Ben 2 gebeliğimde dediğin gibi güzel geçirdim Bebek aldı ben aynı kaldım şükür ama bu gebeliğimde istediğim kilodan 5 kilo fazla ile hamile kaldım ve iştahım açıldı bakalım bu sefer nasıl olacak
Ay çok teşekkürler bu bildiler için
Çay nasıl yasak yaaaa
Maşallah canım gözünaydın
Has bakalım sıra kalp atışında
Yaaa üzülme nasibiyle gelir evinizi bereketinizi huzurunuzu arttırır inşallah
Ablamında öyle oldu o da ilk zamanlar şaşırdı üzüldü ama şimdi iyi ki iyi ki deyip duruyor İnanın
Bildirmedim zırt portakal arıyorlar
Şu test kilo takibi vs uğraştırıyor walla
Doğuma yakın gidip haber vericem
Canımmm grup kurucumuz nasılsın
Sende gebelik yok değil mi batın ne zaman
Maşlallhhhhh gözünüzaydın
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah
A aaaaaa yazık sizin kocalaraEvet düşük riski oluşturabiliyor diye biliyorum ben de. Biz de no no no modundayız :)
Tamam canımTeşekkür ederim canım çay açık bir iki bardağı geçme çok seviyorsan demiri bağlıyor ya o yüzden kısıtlıyorlar yemeklerden sonra 1 saati geçsin en azından