• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese merhaba gebeliklerimiz hayırlı uğurlu olsun.6. Gebeliğim kısmet olursa Eylül annesi olcam yaşayan çocuğum yok ve uzun uğraşlar sonrası tüp bebekle hamile kalabildim tekrardan bu defa hayırlısıyla kucağıma almayı umuyorum. Kadın doğum hastanesinde bol gebe olan bi serviste ebelik yapıyorum aklınıza takılan sorularınızı seve seve cevaplayacağımı belirterek hep beraber güzel dostluklar kurarak sorunsuz gebelik geçireceğimizi umuyorum. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Hoşgeldin. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bu sefer. Ben de hemşirelik okuyorum bu yaşımda yaş 35

Aaaa niye? Tüh geçen gün koca bardak içtim. Nar da yediö kaç kez. İnşallah bişi olmamıştır

Kesinlikle yenilmemesi gereken diyen kisi Ibrahim Saracogluymus. Benim arastirmalarim sonucunda da su kaniya vardim. Abartmadan mesela sadece nefsi koreltmek amaciyla ceyrek yada yarim nar yenilebilir. Ama nar suyu icmeyi ben tercih etmem sahsen. Nar, kereviz tuketimi fazla oldugunda rahim kasilmasina ve akabinde dusuge yol actigi soyleniyor. Bilimsel boyutlari konusunda bir fikrim yok. O kadar derin incelemedim. Ama ben sahsen tuketmiyorum. Ama canim cekerse de kesinlikle yemem demiyorum. Kararinda yemek lazim. Sen de nar suyu icmek yerine canin cektiginde ceyrek nar soyup yiyebilirsin. Fazla da takilmamak lazim ama pimpirikli bir tipim ben ☺

Kizlar folik asiti ac mi kullaniyosunuz tokmu
1.5 senedir folik asit kullaniyorum. Bazen ac bazen tok aldigim oldu. Ama genelde ayni saatte almaya calisiyorum. Yemeklerde sonra alabilirsin. Ayni saatte almaya dikkat et tatlim

Aynen tatlim. Benim boyun 165. Ama kemikli bir hatunum ☺ kas+kemik=58 kg benim... yagsiz vucut agirligim. Kilolu durmuyorum ama bu surecte saglikli beslenme duzenime devam edip bebegin kilo almasindan yanayim. Cift canlisin ye anam ye babam zihniyetinde degilim ☺ Saglikli az az ama sık sık yememiz lazim. Bu ara pek duzenli beslenemiyorum. Canim bir sey istemiyor... en sevdigim sey portakal oldu. Zorla 3 bardak sut, arada ceviz meyve yiyorum. Gecen hafta surekli et tukettim. Normalde haftada 1 yerdim. Ama kendime su an itibariyle soz veriyorum... duzenli beslenme hayatima geri donecegimmmm... siz de sahit olun annelerim ☺☺☺
. Bende düzenli beslenmiyorum. Hatta çok kötü besleniyorum. Canım hep bişeler çekiyor. Bence aşerme değil bu. Ne ola ki???

Annelerrr yaslarimizi da paylasalim... kim kac yasinda, kacinci gebeligi?... Hanimlarin yasi sorulmaz ama biz bizeyiz ☺☺☺
29 yaşındayım 2. Gebeliğim inş
Kızlar doktordan geldim şimdi. 5+1 karından kese gördük çok şükür. 10 gün sonrası için de randevu verdi kalp atışını duyarız diye.

Mevsim meyve ve sebzesi dışında birşey yeme, bulantı için leblebi ve zencefil tüket, portakal limon ya da mandalina suyu çok faydalı, en önemlisi de bol su tüketimi dedi.
Hepimiz için sağlıklı gebelik olur inşallah
. Maşallah maşallah allahım hayırlısıyla kucaklarımıza almayı nasip etsin

Kizlar folik asiti ac mi kullaniyosunuz tokmu
benim için aç veya tok farketmiyor

ilk kontrolde verilen kan tahlili aynı gün çıkıyor mu kızlar?
salı günü randevum var, büyük ihtimal kan tahlili yapacak

. Bende düzenli beslenmiyorum. Hatta çok kötü besleniyorum. Canım hep bişeler çekiyor. Bence aşerme değil bu. Ne ola ki???

29 yaşındayım 2. Gebeliğim inş
. Maşallah maşallah allahım hayırlısıyla kucaklarımıza almayı nasip etsin

benim için aç veya tok farketmiyor

Canim o pis bogazlilik bende gecen hafta oldu. Et yemeyen ben gunde 2 defa et tukettigim oldu. Tatliyla hic aram yok her gun tatli yedim. Ama bu hafta ne olduysa zorla yiyorum. Sadece yemek ve zayif dusmemek icin. Bunyem ac kaldikca kilo almaya musait bir bunye. Yemeden de kilo almak istemiyorum. Bu sebeple sık sık bir seyler atiyorum agzima. Ama sulu salcali soganli yemek gormek istemiyorum. Bakalim hayirlisi. Gecen hafta oyleydi, bu hafta boyle... haftya ne olacak merakla beklemekteyim

ilk kontrolde verilen kan tahlili aynı gün çıkıyor mu kızlar?
salı günü randevum var, büyük ihtimal kan tahlili yapacak
Hemogram, biyokimya, t3 t4 gibi sonuclar ayni gun cikar muhtemelen. Ama elisa, toxo,rubella gibi testler 3 gunde falan cikiyor...

Merhaba kızlar. Bugün kan verdim. 5+6 da 8700 bhcg çıktı. İnş yarın da doktora gidicem :anneadayı::KK200:
Oo rahat rahat kesen gözükür bakalım ☺

Kızlar bu arada doktorum eti çok yoğun tüketmemek lazım haftada 1 maksimum 2 olsun çünkü kanı katılaştırır. Gebelikte cıvık kan isteriz biz dedi

Back