• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar tüüüünaydıııınnn
Cumartesiye az kaldı çok heyecanlıyım. Sat 28 kasım olup kese kalp atışı fln gören oldu mu aranızda? Şu günler geçsin de birbirimize cinsiyetlerini öğrendiğimiz zamanların sonrasında da kızlar doğuma gidiyorum dua edin dediğimiz zamanların günü gelsin inşallahhh. Ben daha kızıma söylemedim kardeşinin olacağını. Daha önce çok seviyorum üzülmüştü kaybettiğimizde o yüzden bi ilk üç ayı atlatayım hayırlısıyla da
Benim karından göründü canım..30 Kasım sat. Kalp atışı için daha 20 gün sürer dedi doktorum.

Herkese merhaba gebeliklerimiz hayırlı uğurlu olsun.6. Gebeliğim kısmet olursa Eylül annesi olcam yaşayan çocuğum yok ve uzun uğraşlar sonrası tüp bebekle hamile kalabildim tekrardan bu defa hayırlısıyla kucağıma almayı umuyorum. Kadın doğum hastanesinde bol gebe olan bi serviste ebelik yapıyorum aklınıza takılan sorularınızı seve seve cevaplayacağımı belirterek hep beraber güzel dostluklar kurarak sorunsuz gebelik geçireceğimizi umuyorum. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Merhaba, hoşgeldiniz. Ben Bir kayıp yaşadım o kadar sarsıldım ki sizi düşünemiyorum. Dilerim Allah tan bir daha aynı acıyı yaşatmasin. Çok sağlıklı bir gebelik geçirin ve bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.

Sanırım garanti olsun diye diyor. Inşallah daha erken görünür geçen defa hiç duyamadım kalp atışını. Ben de bu defa sabredeceğim hemen gitmeyeceğim direk duymak istiyorum.
Ben bir kimyasal gebelik yasadım sevincim bir hafta sürmüştü
Simdide dış gebelikten korktugum icin gittim günüm bir hafta gecince
Henüz bendede kalp atısı yok haftaya gel dedi ama ctesi baska bir doktorla randevum var belki duyarız :)

nesmertoglu nesmertoglu tavsiye edecegin yiyecekler olmazsa olmaz meyve sebzeler falan var mı :)
Mevsim meyve ve sebzeleri dışında tüketmek mantıklı değil zaten de ben hastanenin diyetisyeninden liste aldım Brüksel lahanası bol folik asit içerdiği için haftada üç dört gün var karnabahar pırasa brokoli ıspanak havuç cevizli kereviz salatası var sebze olarak.yeşillik konusunda biraz temkinli olmakta fayda var özellikle taze kekik ve maydanoz. Roka dere otu tere marul iyi temizlendiğinden emin olarak tüketilecek. Ceviz badem kabak çekirdeği fındık fıstık kesinlikle çiğ olacak kavrulmuşu tüketmiyorum. Meyve anlamında nar tüketilebilir ama bütün bi nar ilk haftalar şüpheli çeyrek nar yazmış. Mandalina elma portakal kivi ananas avokado kabızlık sorunu yoksa muz demiş. Kuru meyveler aşırıya kaçılmicak konsantre olduğu için şeker miktarı yoğun. Ilık suda bekletip kaysı yiyorum kuru üzüm incir yine kontrollü. Yoğurt evde mayalanmış süt ve kefir var probiyotik olarak. Kırmızı et balık tavuk yumurta kuru baklagiller protein listesinde var. 2 litre su var. Bide yasak listesi var çay kahve sigara alkol asitli içecekler hazır meyve suları salam sosis sucuk dip balıkları midye çiğ yada az pişmiş et ve et ürünleri bitki çayları. Sadece ıhlamur ve nane limona müsade var. Kısacası doğal ve mevsimsel ürünler tüketin,fabrikasyon ürünlerden uzak durun diyorlar

Ben bir kimyasal gebelik yasadım sevincim bir hafta sürmüştü
Simdide dış gebelikten korktugum icin gittim günüm bir hafta gecince
Henüz bendede kalp atısı yok haftaya gel dedi ama ctesi baska bir doktorla randevum var belki duyarız :)
Inşallah :) Benim de kaybım daha önce. Kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak durumunda kaldım 8 haftayı geçmişti. Kese için bile gitmeyecektim güya ama insan sabredemiyor bir de önceden sorun olunca korkuyor haklisin. Kese göründü bizim de bakalım inşallah bu defa en kısa sürede kalbini de duyarız.

Mevsim meyve ve sebzeleri dışında tüketmek mantıklı değil zaten de ben hastanenin diyetisyeninden liste aldım Brüksel lahanası bol folik asit içerdiği için haftada üç dört gün var karnabahar pırasa brokoli ıspanak havuç cevizli kereviz salatası var sebze olarak.yeşillik konusunda biraz temkinli olmakta fayda var özellikle taze kekik ve maydanoz. Roka dere otu tere marul iyi temizlendiğinden emin olarak tüketilecek. Ceviz badem kabak çekirdeği fındık fıstık kesinlikle çiğ olacak kavrulmuşu tüketmiyorum. Meyve anlamında nar tüketilebilir ama bütün bi nar ilk haftalar şüpheli çeyrek nar yazmış. Mandalina elma portakal kivi ananas avokado kabızlık sorunu yoksa muz demiş. Kuru meyveler aşırıya kaçılmicak konsantre olduğu için şeker miktarı yoğun. Ilık suda bekletip kaysı yiyorum kuru üzüm incir yine kontrollü. Yoğurt evde mayalanmış süt ve kefir var probiyotik olarak. Kırmızı et balık tavuk yumurta kuru baklagiller protein listesinde var. 2 litre su var. Bide yasak listesi var çay kahve sigara alkol asitli içecekler hazır meyve suları salam sosis sucuk dip balıkları midye çiğ yada az pişmiş et ve et ürünleri bitki çayları. Sadece ıhlamur ve nane limona müsade var. Kısacası doğal ve mevsimsel ürünler tüketin,fabrikasyon ürünlerden uzak durun diyorlar
Teşekkür ederiz çok güzel bilgiler.
Hazır seni bulmuşken ben de sorayım :) benim sat 28 kasım 2 hafta önce cumartesi günü test pozitif çıktı. Az önce de yazmıştım hatta sen de cevap yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam ama kafama çok takıldı. Bu kadar önce öğrenmişken ultrasonda 4+3 çıktı. Beta da 1505 çıkmış. Ultrasonla beta uyumlu ama değer düşmeye başladığı için mi böyle acaba

Süper bilgiler eline sağlık
Brokoli ve ıspanaga da sarmıstım kerevizde güzel fikir :)

Inşallah :) Benim de kaybım daha önce. Kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak durumunda kaldım 8 haftayı geçmişti. Kese için bile gitmeyecektim güya ama insan sabredemiyor bir de önceden sorun olunca korkuyor haklisin. Kese göründü bizim de bakalım inşallah bu defa en kısa sürede kalbini de duyarız.
İnşallah saglıkla :)

Teşekkür ederiz çok güzel bilgiler.
Hazır seni bulmuşken ben de sorayım :) benim sat 28 kasım 2 hafta önce cumartesi günü test pozitif çıktı. Az önce de yazmıştım hatta sen de cevap yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam ama kafama çok takıldı. Bu kadar önce öğrenmişken ultrasonda 4+3 çıktı. Beta da 1505 çıkmış. Ultrasonla beta uyumlu ama değer düşmeye başladığı için mi böyle acaba
Geç döllenme gibi görünüyor. Beta ultrasonla uyumlu. Kanama filan yoksa çok takılma yada betayı bi tekrarla artış varsa sıkıntı yapma

Geç döllenme gibi görünüyor. Beta ultrasonla uyumlu. Kanama filan yoksa çok takılma yada betayı bi tekrarla artış varsa sıkıntı yapma
hafif lekelenme var. İğne verdi onun için bugün ilkini yaptırdım. Cumartesi tekrar betaya bakılacak. Teşekkür ederim canım

Canim eger cok afedersin kabizligin yoksa muz yemek belki midene iyi gelecektir. Denedin mi?
Denedim iyi sknti yok ama cok yiyemiyorum.Bak buraya yazdiktn sonda istfra ettim o dereceyim sabah aksam bir doz gece de belki bilmiyorum artik ne yapacagimi portakal yedim canim ustemiyor fazlasini aferdrsin cikarmak rezil fazla olunca da iyice sogudum yiyecekten.

Annelerrr yaslarimizi da paylasalim... kim kac yasinda, kacinci gebeligi?... Hanimlarin yasi sorulmaz ama biz bizeyiz ☺☺☺
27 yaşındayım ilk hamileliğim, izmir de oturuyorum , oturduğumuz şehirleri de paylaşalım daha çok ortak paylaşım olur:KK200::anneadayı:

Benim de mide bulantılarım çok sarsıyor beni, 47 kiloyum 164 boyum, çok zayıfım inş daha da zayıflamam

Çok faydalı oldu ya çok teşekkür ederiz :):)

Kızlar doktordan geldim şimdi. 5+1 karından kese gördük çok şükür. 10 gün sonrası için de randevu verdi kalp atışını duyarız diye.

Mevsim meyve ve sebzesi dışında birşey yeme, bulantı için leblebi ve zencefil tüket, portakal limon ya da mandalina suyu çok faydalı, en önemlisi de bol su tüketimi dedi.
Hepimiz için sağlıklı gebelik olur inşallah

Kızlar doktordan geldim şimdi. 5+1 karından kese gördük çok şükür. 10 gün sonrası için de randevu verdi kalp atışını duyarız diye.

Mevsim meyve ve sebzesi dışında birşey yeme, bulantı için leblebi ve zencefil tüket, portakal limon ya da mandalina suyu çok faydalı, en önemlisi de bol su tüketimi dedi.
Gözün aydın darısı kalp atışını duymaya

Gozun aydin canim.. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.:KK200:

Back