- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
Haklısın korumacı olmamak gerek fazla yoksa çok hassas oluyorlar. Mesela köye götürdüm azıcık esinti oldu nezle oldu o da orta kulak iltihabı.. Gerçi oynadığı çıcyktan da bulaşmış olabilir bilmyorum. Aslında ben de kat kat giydirmiyorum ama üstü ıslanınca hemen değiltirme durumun var yapan değil. İlk çocuk olduğu içindir belki koruma olayı ikincide insanlar o kadar kasmıyormuş.
Tatilde merak etmiştim yoğurdu ne verdin diye ama activia veririm artık.
Sabah 7’de kapıya dayanır denize diyeBizim de 4-5 gündür böyle. Belki 19 güne düzelir.Hiç bir değiliklik yok da pazar günü tatile gidiyoruz asıl değişiklik orda. Bu düzenle uyursa denize girmesi gereken saatlerde uyumuş olcak. Kendi kendine değil de ben yanına yarınca uyuyor.
Ay bizimki de kendi yoğurdundan başkasını yemiyor. Otelde ben de çok zorlanmıştım. Bol bol meyve poğaça börek yedi ne yapayım idare ettik. Döner eskisine merak etme. Eve dönünce kendi yoğurduna da temkinli yaklaşmıştı, sonra alışıyorlar.Otelin yogurdundan vermeye calistim, hazira benzemiyordu bayagi suluydu. Bir kere falan yedi ama zorumla. Tatil boyunca bir sey yediremedim bari yogurt yesin diye teklif ettim surekli ama iste ancak bir iki kez yemistir. Eve donduk, yogurdu cok seven gunde birkac kez isteyen cocuk zorla yogurt yer oldu. Hala eskisine donemedik yogurt konusunda. Ama kasmiyorum. 6. Hastalik oldugu donemde de yogurdu reddetti. 1 ay kadar yogurt yemedi sonra sevmeye basladi tekrar. Yogurda cok onem veriyorum cunku kalsiyum aldigi baska bir besin yok. Sut icmiyor, peynir yemiyor. En azindan yogurdu seviyor bol bol yesin diye cok ugrasiyorum.
Haklısın korumacı olmamak gerek fazla yoksa çok hassas oluyorlar. Mesela köye götürdüm azıcık esinti oldu nezle oldu o da orta kulak iltihabı.. Gerçi oynadığı çıcyktan da bulaşmış olabilir bilmyorum. Aslında ben de kat kat giydirmiyorum ama üstü ıslanınca hemen değiltirme durumun var yapan değil. İlk çocuk olduğu içindir belki koruma olayı ikincide insanlar o kadar kasmıyormuş.
Tatilde merak etmiştim yoğurdu ne verdin diye ama activia veririm artık.
Vallahi otelde bizimki normalde sevdigi seyleri bile yemedi. Sadece karpuz ve misir yediAy bizimki de kendi yoğurdundan başkasını yemiyor. Otelde ben de çok zorlanmıştım. Bol bol meyve poğaça börek yedi ne yapayım idare ettik. Döner eskisine merak etme. Eve dönünce kendi yoğurduna da temkinli yaklaşmıştı, sonra alışıyorlar.
Canim oglum 6. Hastalik oldugunda hala anne sutu aliyordu. Ben de anne sutunun bagisikligi guclendirdigine inaniyorum ama 3 ay oldu birakali cok sukur alerjik rinit disinda bir sorunumuz olmadi. Bi de benimki celimsiz, az yemek yiyen bir cocuk. Uzun zamandir her sabah uyanir uyanmaz cay niyetine sulandirip verdigim karadut ozu de bagisikligi guclendiriyormus. Ben biraz da ona bagliyorum. Cok sukur hasta olmuyor pek.-EarthLing- kızlar şimdiye kadar oğlumu anne sütünün koruduğunu düşünüyorum, hasta olmamasını buna bağlıyorum. Bırakma evresine girdik bırakınca hasta olacak diye korkuyorum. Hatta eşim bana bir kez dedi ki o kadar üstüne düşüyorsun ki çocuk bir kez hasta bile olmadı. Bu cümleyi hangi şuurla kurdu bilmiyorum. Hayır elbette benim de koruyamadığım şeyler oluyor ama anne sütü koruyor onu dedim.
Benim kiz da cok insancil ama genelde kumsalda falan bakiyorum kimse tinlamiyor yavrumu bir analik duygularim kabarmiyor degil..ozellimle.4 5 yas grubu cocuklari cok sinir ya :) denizde bizimki makarnasi icin agliyor kiz inadina getirip geri cekiyor dokunmasin diye ahshhshshs bugun daha biri limonata iciyor gulceye ters ters bakiyor bizimkide yalaniyor tabi sjsjsjsjjsja kalktim limonata aldim.oynamak istemiyorlar bizimki abla abi diye peslerinde:) kedi kopek aski bizde de var her kedinin pesindeyizaynen site bahçesinde lütfen teyze vera yi getirme diyorlar
erkeklerle takiliyor bizimki
herkesin oyuncağına oyununa salça herkesin elinde ne varsa çekiyor
bisklet gotursek scooter
scooter gotursek bebek
bebek götürsek yemek bla bla
sitede koloni şeklinde gezen analar ve bebeleri var ayar oluyorum onlara
şıkır şıkır giyinmiş ellerinde envai çeşit oyuncak olan bebeleri cardaklardan muhabbetten kalkıp bi zahmet çocuklarını uyarmayan habire çay kisir yiyen annelr...
yani benim bebem de afacan ama bazı büyük çocuklar da bu yaş grubu için ana tehlikeli grup gibi
kafam karışık ne yaziyom
bizim konuşmalarimiz kendine göre renkler le ilgileniyor bu ara her şey pembe mavi mor
yemeklerden
süt şüt
makarna maka
domates doma
su şu
bazen çok saçma seyler de var biz de de
şevval mesela şöpetne alaka anlamadım
teyse teyşe
dayı dıyı
artik anne yok
ANNEMMMM var
aşırı kedi sevgisi var bahçedeki tüm kedilerin peşinde yakalarsa kucağına aliyor...
kucuklerle hep iletişim kurmak istiyor
çoğu mesafeli
Yok canim ya elbette zamani var bana komik ve garip geliyor yarim kullanmasi ondan sordum bir arkadasimizin cocuguda boyleymis video atti can sei ö. Diyor mesela can seni ozledim.kuzenimin cocuguna videoau bu sekilde konusmayla insallah gecici olur :))))Yapma dedikçe inadına yapıyor. Geçen gün boyama kalemini gözüme baka baka ağzına aldı yapma diyeyim diye. Kelimeleri tam söylemesi konusunda azıcık da olsa üstüne gittiğin oluyorsa ve bunu anlıyorsa inat ediyor olabilir. Bir de eninde sonumda konuşacaklar boşver stres yapma. Belki 4-5 ay sonra öyle çok konuşacak ki azıcık sussun diyeceksinArkadaşım şu an o durumda beni arıyor susmuyorrrr bizim kızzz diyor 3 yaşında
Suan saat 21.18 bizimki disarda teyzemin elinden tuttu sitede gezecekmis kapilari tekmeledi ahshshhshshs gakkk deze gag diyo :) garibim o da gezdiriyor.bugun isletme sahibi adam kiz sen ne yaramazsin 1 saniye durmuyorsun diyor.gel dedikce masalarin arkasina saklaniyor guluyor insanlar bana da guluyor artik kose kapmaca oynuyoruz:)))) bir kez benimde sacimi yoldu simdi isirma basladi yuzumu ve omuzumu hahahahahah essek kafalar :)Aynı valla, tatilde kilo vermiştim ben de koşturmaktanAz önce eve girdik, 50 dakikadır dışardaydık, eve giriyoruz diye saçımı başımı yoldu Son anda geri gitmek istedi, artık takatim kalmamıştı. Yolda gördüm iki kız çocuğu annesinin elinden tutmuş yürüyorlar, iç geçirdim öyle
Evet evet, evde yediği her şey vardı, çocuk büfesi vardı, ama yemedi hiç birini. Makarna vermeye çalıştım işte ağzının ucuyla yedi. Karpuz, muz ve poğaçayla beslendi.Vallahi otelde bizimki normalde sevdigi seyleri bile yemedi. Sadece karpuz ve misir yedieve donunce eski rutine donduk ama yogurdu hala kendi istemiyor, ben oyunlarla yediriyorum. ☺
6. hastalık gelirse zaten anne sütü fln fayda etmez canım tabi ki. Ben genel söyledim. Allah korusun hepsini.Canim oglum 6. Hastalik oldugunda hala anne sutu aliyordu. Ben de anne sutunun bagisikligi guclendirdigine inaniyorum ama 3 ay oldu birakali cok sukur alerjik rinit disinda bir sorunumuz olmadi. Bi de benimki celimsiz, az yemek yiyen bir cocuk. Uzun zamandir her sabah uyanir uyanmaz cay niyetine sulandirip verdigim karadut ozu de bagisikligi guclendiriyormus. Ben biraz da ona bagliyorum. Cok sukur hasta olmuyor pek.ama hasta da olacaklar, bagisikliklari biraz da oyle guclenecek diye kendimi rahatlatiyorum. Allah butun yavrulari korusun.
Bizden farkınız yokmuş. Şuan yüzümde bir çizik var ama ne zaman olduğu konusunda bir fikrim yokSuan saat 21.18 bizimki disarda teyzemin elinden tuttu sitede gezecekmis kapilari tekmeledi ahshshhshshs gakkk deze gag diyo :) garibim o da gezdiriyor.bugun isletme sahibi adam kiz sen ne yaramazsin 1 saniye durmuyorsun diyor.gel dedikce masalarin arkasina saklaniyor guluyor insanlar bana da guluyor artik kose kapmaca oynuyoruz:)))) bir kez benimde sacimi yoldu simdi isirma basladi yuzumu ve omuzumu hahahahahah essek kafalar :)
hayır asıl çok korumuş olsaydın çok hasta olurdu. bu çocuk hiç parka gitmedi mi? sen çok korumacı olsaydın parka bir değil iki değil üçüncü gidişinde mutlaka mikrop kapardı.-EarthLing- kızlar şimdiye kadar oğlumu anne sütünün koruduğunu düşünüyorum, hasta olmamasını buna bağlıyorum. Bırakma evresine girdik bırakınca hasta olacak diye korkuyorum. Hatta eşim bana bir kez dedi ki o kadar üstüne düşüyorsun ki çocuk bir kez hasta bile olmadı. Bu cümleyi hangi şuurla kurdu bilmiyorum. Hayır elbette benim de koruyamadığım şeyler oluyor ama anne sütü koruyor onu dedim.
Bizimki de bıraktıkran sonra hastalandı tesadüf müdür bilmem. Eşime ben de emzirseydim bağışıklığı daha güçlü olurdu sanırı dedim o da 22 ay emzirdin zaten yeteri kadar fayda sağlamıştır anne sütü, bağışıklığı yeteri kadar güçlenmiştir dedi. Gerçi emsirdiğim dönemde ebden pek çıkmadık, çok rüzgar alan yerde durmamıştık ve rn önemlisi burnu akan çocukla oyun oynamamıştı-EarthLing- kızlar şimdiye kadar oğlumu anne sütünün koruduğunu düşünüyorum, hasta olmamasını buna bağlıyorum. Bırakma evresine girdik bırakınca hasta olacak diye korkuyorum. Hatta eşim bana bir kez dedi ki o kadar üstüne düşüyorsun ki çocuk bir kez hasta bile olmadı. Bu cümleyi hangi şuurla kurdu bilmiyorum. Hayır elbette benim de koruyamadığım şeyler oluyor ama anne sütü koruyor onu dedim.
İnşallah canım. Bahçedeyken sabahon köründe bahçe diyordu şimdide deniz der belki. Bir de güzel uyursa tadından yenmezSabah 7’de kapıya dayanır denize diyeBiz
öyleydik. İnşallah keyfini çıkarırsınız. Yoruldukları için güzel uyuyorlar tatilde.
Emzirmeyi bıraktığımda doktorumuza süt içmiyor, peynir yemiyor yoğurt yiyor. Ne kadar yemeli diye sordum. Günde 150-200cc civarı dedi. Yoğurt önemli gerçekten. Senin yaptığın yoğurttan farklı bir yoğurt yediği için bir süre yemez ama sonra yer. Annemin yoğurdu biraz ekşi olmuştu onu yedikten sonra bir süre yoğurt yemedi ama şükür sonra yedi.Otelin yogurdundan vermeye calistim, hazira benzemiyordu bayagi suluydu. Bir kere falan yedi ama zorumla. Tatil boyunca bir sey yediremedim bari yogurt yesin diye teklif ettim surekli ama iste ancak bir iki kez yemistir. Eve donduk, yogurdu cok seven gunde birkac kez isteyen cocuk zorla yogurt yer oldu. Hala eskisine donemedik yogurt konusunda. Ama kasmiyorum. 6. Hastalik oldugu donemde de yogurdu reddetti. 1 ay kadar yogurt yemedi sonra sevmeye basladi tekrar. Yogurda cok onem veriyorum cunku kalsiyum aldigi baska bir besin yok. Sut icmiyor, peynir yemiyor. En azindan yogurdu seviyor bol bol yesin diye cok ugrasiyorum.
Insallah canim, simdi ite kaka yiyor cok sukur. Aksi gibi son 3 defadir yogurdum tutmuyor dogru durustEmzirmeyi bıraktığımda doktorumuza süt içmiyor, peynir yemiyor yoğurt yiyor. Ne kadar yemeli diye sordum. Günde 150-200cc civarı dedi. Yoğurt önemli gerçekten. Senin yaptığın yoğurttan farklı bir yoğurt yediği için bir süre yemez ama sonra yer. Annemin yoğurdu biraz ekşi olmuştu onu yedikten sonra bir süre yoğurt yemedi ama şükür sonra yedi.
Olması gerekenden süt biraz sıcak ya da soğukken yapınca su gibi oluyor benim de ziyan oluyor zaman zamanInsallah canim, simdi ite kaka yiyor cok sukur. Aksi gibi son 3 defadir yogurdum tutmuyor dogru durust
Gece mayaladigim yine tutmamis. Simdiye kadar hic olmamiati boyle. Sanirim sutte sorun. Baska sutle deneyecegim artik.Olması gerekenden süt biraz sıcak ya da soğukken yapınca su gibi oluyor benim de ziyan oluyor zaman zaman
Az sütten mayalayınca benim de olmuyordu. Ek gıdaya geçerken yoğurt makinesi almıştım. Şimdi iki katına çıkmış fiyatı. Yayla maya ile mayalıyorum probiyotik, ondan başkasını yemiyor, normal ev yoğurdunu eh işte.Gece mayaladigim yine tutmamis. Simdiye kadar hic olmamiati boyle. Sanirim sutte sorun. Baska sutle deneyecegim artik.
Çok haklısın. Beslenmesine biraz daha dikkat ederim artık bırakınca, doktora soracağım takviye vs önerir mi diye.hayır asıl çok korumuş olsaydın çok hasta olurdu. bu çocuk hiç parka gitmedi mi? sen çok korumacı olsaydın parka bir değil iki değil üçüncü gidişinde mutlaka mikrop kapardı.
çok şükür benim kızım da pek hasta olmaz, anne sütünü bırakalı nerdeyse 3 ay olacak hasta olmadı. olursa da normal insanlar gibi atlatır ömür boyu emzirecek değiliz ya :) tamam hastalıkta iştahsız oluyolar en azından emiyor diyoruz o kafamızdan gidecek bu kadar. yine de hiç hasta olmasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?